EU zegt, dat water niet gezond zou zijn

De EU staat financieel bijna op instorten, maar voor merkwaardige onderzoeken en nieuwe verboden is er blijkbaar altijd geld over, zoals het volgende voorbeeld laat zien:

Op 17 november 2011 werd het resultaat van een 3-jarige analyse gepubliceerd, die ertoe moest dienen of het drinken van water kan beschermen tegen uitdroging. Volgens de door de EU gefinancierde experts kan regelmatig water drinken paradoxaal genoeg niet tegen watergebrek beschermen. Het onderzoek heeft nu tot gevolg, dat ondernemingen, die water verkopen, geen reclame meer mogen maken met de slogan dat water gezond zou zijn en tegen uitdroging zou beschermen. Zijn zulke onderzoeken en voorschriften echt nodig?

Als je naar de actuele financiële situatie van de EU kijkt, is het toch duidelijk dat de EU eigenlijk overal op zou moeten bezuinigen. Desondanks wordt er geld voor onnodig onderzoek uit het raam gegooid. Door de EU gefinancierde experts hebben er nu 3 jaar over gediscussieerd of water het lichaam tegen uitdroging kan beschermen en of men er reclame mee mag maken dat water gezond zou zijn.

De commissie van 21 wetenschappers heeft vorige week de verbazingwekkende resultaten gepubliceerd: regelmatig drinken van water schijnt niet bij te dragen aan vochtigheidsherstel of tegen uitdroging te helpen. Als water niet tegen watergebrek helpt, wat dan wel?

Bijna iedereen weet, dat het menselijk lichaam voor bijna 80% uit water bestaat – zonder water zouden we niet kunnen overleven. Dagelijks verliezen we grote hoeveelheden water via zweet of urine. Hoe zou het lichaam zich anders dan door het drinken van water tegen uitdroging kunnen beschermen?

Nieuwe regeling voor waterproducenten

De resultaten van het onderzoek hebben nu tot gevolg, dat waterproducenten geen reclame meer mogen maken dat water gezond zou zijn. José Manuel Barroso, de president van de Europese Commissie, verkondigde vorige week al de aanvaarding van deze nieuwe regeling. Maar zelfs politici begrijpen de politiek van de EU kennelijk niet meer.

Het door de EU gefinancierde onderzoek stuit bijna overal op onbegrip. Zelfs politici bekritiseren de werkwijze van de EU. Maar waarom verandert er niets? Het zojuist afgesloten onderzoek is immers niet het eerste voorbeeld dat de onnodige en bovendien dure bureaucratie van de Europese Unie weerspiegelt.

De vicevoorzitter van de UKIP, Paul Nuttall, die in de parlementaire commissie van de EU voor openbare gezondheid zit, zei hierover:

“Ik moest het vier of vijfmaal lezen, voordat ik het kon geloven. In vergelijking hiermee is zelfs het voorschrift voor de graad van kromming van bananen nog zinvol.”

Ook Roger Helmer, een conservatieve politicus, toonde zich verontwaardigd:

“De euro staat in brand, de EU valt uit elkaar en deze goed betaalde bureaucraten proberen ons het recht af te pakken om hele duidelijke ware zaken uit te spreken. Als er een verhaal bestaat, dat de waanzin van het enorme Europese project symboliseert, dan is het dit verhaal wel.”

Als je zulke meldingen leest, vraag je je toch werkelijk af of onze politici niets beters te doen hebben en of ze echt geïnteresseerd zijn in de gezondheid en het welzijn van de mensen.

Video:

 

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/11/23/eu-sagt-wasser-sei-nicht-gesund/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2063031/Dehydration-EU-says-CANT-claim-drinking-water-stops-body-drying-out.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europeanisering, Nieuws. Bookmark de permalink .

2 reacties op EU zegt, dat water niet gezond zou zijn

 1. Jules Vismale zegt:

  De EU heeft zelfs honderden liters zout water gedronken waar ze hun ontembare dorst niet mee kunnen lessen en dat zou een kameel hen niet eens nadoen! Laat de EU-elite voor mijn part tankwagens vol water met zeep gaan drinkenen dan zijn hun onreine monden iets beter schoongespoeld! Zelfs een EU-leger oprichten zal hen in geen eeuwigheid lukken door de enorme haat en verdeeldheid in Europa.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Ik herinner me dat ene timmer-dinges ooit beloofd heeft e bezem te halen door al die zinloze regeltjes van de eu-moloch?
  Hij zal het wel te druk hebben met andere zaken …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s