Rusland rust Syrië met afweerraketten tegen de NAVO uit

Terwijl westerse landen zich voorbereiden op een overval op Syrië, schijnt Rusland steeds duidelijker de kant van de Syrische president al-Assad te kiezen. Nadat de VS een vliegdekschip naar de Syrische territoriale wateren hebben gestuurd, installeren Russische experts het beroemde S-300 raketafweersysteem op belangrijke Syrische steunpunten.

Rusland schijnt het überhaupt niet eens te zijn met een overval van de NAVO op Syrië. Er bevinden zich zes Russische oorlogsschepen in de Syrische territoriale wateren, die de NAVO van een aanval op Syrië moeten afhouden. De VS echter hebben inmiddels vliegdekschepen naar de kust van Syrië gestuurd. Volgens een bericht in de krant Israel International News verkoopt Rusland een raketafweersysteem van Russische makelij aan de regering in Damascus, dat door Russische experts geïnstalleerd moet worden. Daarmee gaat het zwaardgekletter de volgende ronde in. Het gaat om het bekende Russische S-300 raketafweersysteem. S-300 is de naam voor een Russische raketafweerinstallatie, die door de Russische wapenfabrikant NPO Almaz in een groot aantal varianten wordt geproduceerd. S-300-systemen werden ontwikkeld om gebieden tegen gevechtsvliegtuigen en kruisraketten te verdedigen. Nieuwere versies zijn ook geschikt voor de bestrijding van ballistische raketten en dronen. De S-300 geldt als een van de beste wapensystemen in zijn soort.

Volgens het bericht dienen de raketten een mogelijke aanval door de NAVO, de VS of de EU af te weren. Rusland had onlangs aangekondigd deze systemen ook aan Iran te verkopen, wat echter door massieve druk van de kant van de VS en Amerika vooreerst verhinderd werd. Om Syrië met zo´n raketafweersysteem uit te rusten zou geen goed nieuws zijn m.b.t. de geplande vliegverbodzone boven Syrië, die door gevechtsvliegtuigen uit Turkije en andere Arabische landen onder het voorwendsel van een “humanitaire operatie” moet worden gehandhaafd.

Samen met de raketten, aldus het bericht, zal Rusland moderne radarsystemen op alle belangrijke Syrische militaire en industriële complexen installeren. Deze radarsystemen zouden ook tot buiten Syrië reiken om troepenbewegingen of binnenkomende vliegtuigen vroegtijdig te herkennen. De Amerikaanse ambassade in Damascus riep Amerikaanse staatsburgers ertoe op om Syrië “onmiddellijk” te verlaten. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken raadde Turkse burgers af om een reis door Syrië te maken. Talrijke analisten vermoeden, dat Syrië slechts het voorportaal voor een oorlog tegen Iran is. Teheran heeft aangekondigd Syrië in geval van een aanval door de NAVO bij te staan.

Bron:

http://www.gegenfrage.com/russland-stattet-syrien-mit-abwehrraketen-gegen-nato-aus/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, NAVO, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rusland rust Syrië met afweerraketten tegen de NAVO uit

 1. Columnist zegt:

  Rusland kiest de kant van zijn oude bondgenoten.

  Like

 2. potlood zegt:

  De NAVO noch de USA zouden zich niet moeten bemoeien met revoluties in primitieve landen, met primitieve dictators en zo mogelijk nog primitievere bevolking.
  Laat ze elkaar maar afslachten, en vertel na afloop maar wie er gewonnen heeft.
  Rusland zou intelligenter moeten zijn dan ze geavanceerde wapensystemen te verkopen, verkoop ze maar handgranaten, die zijn effectiever dan dat ze elkaar met kogels beschieten.

  Like

 3. Zo is de rus ook niet te verrouwen .

  Like

 4. Ja Potlood gelijk heb je ,
  Primitief alsof ze nu nog in de jaren met Crhistus rond lopen .
  hoe meer gaos ze zelf aanrichten des te beter voor de westerse Wereld .
  rus heeft ook een blok voor ze KOP

  Like

  • Columnist zegt:

   Tijdens de oorlog op de Balkan lagen de rollen andersom.

   Like

  • N zegt:

   De enige die plaat voor z’n kop heeft is het altijd plunderende westen! Loop de geschiedenis na en je zal het lezen. Het westen heeft haar rijkdom te danken aan de tijd van de VOC en vandaag de dag is er niets verandert. Maar ondertussen wel de bek vol hebben van mensenrechten, normen en waarden. Jullie kunnen niets eens een pedo partij verbieden en je eigen kinderen beschermen van dat tuig maar wel je neus in andermans zaken steken??!! Lang leve Rusland!!

   Like

 5. e.eliveld zegt:

  “Rusland zou intelligenter moeten zijn dan ze geavanceerde wapensystemen te verkopen, verkoop ze maar handgranaten, die zijn effectiever dan dat ze elkaar met kogels beschieten.”

  En de USA zou intelligenter moeten zijn dan een (islamitische) volksoproer te steunen. Of Kosovaren, Bosniers….

  Like

 6. wer zegt:

  Laat die mensen zichzelf maar afslachten. Beter dat ze dat onderling doen dat dat ze een front vormen tegenover het westen. En stel dat die assad weg gaat daar. Dan zit er in no time zo’n haatbaard op zijn positie en hebben we er weer een extreem islamistisch land bij:-(

  Like

 7. Jan zegt:

  Fleet of Russian warships reportedly en route to Syria to head off a Western attack
  A flotilla of five Russian warships laden with hundreds of troops, which is headed toward Syria, is a show of force meant to deter Western armies from intervening in the war-torn nation
  http://www.timesofisrael.com/russian-warships-reportedly-en-route-to-syria-to-prevent-western-attack/

  Like

 8. Jan zegt:

  Raketten door Israëlische marine vernietigd

  Israeli Dolphin-class submarines carried out a July 5 attack on an arms depot in the Syrian port city of Latakia, according to a report in the British Sunday Times, which contradicted a previous CNN report that the attack was the work of the Israel Air Force.

  The alleged Israeli naval strike was closely coordinated with the United States and targeted a contingent of 50 Russian-made Yakhont P-800 anti-ship missiles
  http://www.jpost.com/Middle-East/Report-Israeli-submarine-strike-hit-Syrian-arms-depot-319756

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s