EU-richtlijn wil haar verven pas vanaf 16 jaar toestaan

Het apparaat van de EU maakt van ieder nog zo uniek geval gebruik om met haar reguleringswoede de burgers nog verder monddood te maken. Zo ook in het geval van de 17-jarige Tabatha McCourt uit Groot-Brittannië, die thuis haar haren wilde verven.

Ze kreeg een pijnlijke allergische reactie, stortte in elkaar en overleed. Dit is voor de EU aanleiding om de veiligheidsmaatregelen rondom het haar verven te verhogen.

Kinderen onder de 16 jaar moeten volgens de nieuwe richtlijn niet meer in contact komen met haarkleurmiddelen. Iedere in de handel verkrijgbare verpakking moet vanaf 31 oktober 2012 het opschrift “Dit product is niet bestemd voor personen onder de 16” dragen. Ook kappers mogen alleen nog de haren verven van personen boven de 16 jaar. Als ze niet op identiteitspapieren controleren, kunnen ze verantwoordelijk worden gemaakt voor eventuele gevolgen voor de gezondheid.

Schuld daaraan is het chemische middel PPD (p-fenyleendiamine), dat in de meeste haarverfmiddelen zit, en in enkele gevallen tot zware allergische reacties leidt. Daarom raden de meeste cosmeticaproducenten ook aan om voor gebruik een allergietest op de huid te doen. Dit potentiële gevaar is voor de EU reden genoeg om alle jongeren te willen afhouden van het verven van hun haren. “Vanaf een leeftijd van 16 jaar is men rijp genoeg om mogelijke risico´s en de typeveranderende effecten op dit gebied zelf te kunnen inschatten”, laat de EU de duizenden verontwaardigde 15-jarigen in Europa mededelen. Maar juist de jongeren, die zichzelf graag steeds opnieuw definiëren, voelen de nieuwe richtlijn als massieve beperking van hun persoonlijke vrijheden. In ieder geval zal eerst niemand hen ervan kunnen afhouden hun haren thuis te verven – als bijvoorbeeld de ouders de verf in de supermarkt of de drogisterij kopen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006236-EU-Richtlinie-will-Haarefaerben-erst-ab-16-erlauben

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Europeanisering, political correctness. Bookmark de permalink .

5 reacties op EU-richtlijn wil haar verven pas vanaf 16 jaar toestaan

 1. Columnist zegt:

  De EU was een goed idee, maar verpest door bureaucraten.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  De EU had vanaf het begin heel andere plannen dan men ons voorhield.

  Het idee is dus ALTIJD al SLECHT geweest, nl. DICTATORIAAL, maar dat hielden onze EUSSR leiders wijselijk voor ons verborgen.

  Ik herinner me nog de leuke EU verkooppraatjes in studieboeken voor de middelbare school.

  Elk land zou de eigen mogelijkheden en talenten meer tot ontwikkeling kunnen brengen.

  Naderhand bleek dat alles meer en meer vanuit Europa werd voorgeschreven.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Ik ben erg blij dat de E.U. eindelijk inziet dat je verstand pas gaat werken als je 16 jaar bent……
  Hier ligt een grootse taak voor dat instituut. Want op basis van die erkenning valt er nog véél en véél meer te regelen c.q. voor te schrijven en/of te verbieden!

  (Wie weet waar hier de grimlach-ikoontjes liggen?)

  Like

 4. Linsky zegt:

  Het kan echt nog gekker hoor!
  Deze gasten zijn echt helemaal van de pot gerukt…door de ratten besnuffeld!……………..

  Symfonie-orkesten en muzikanten vrezen dat ze binnenkort misschien de mogelijkheid niet meer zullen hebben hun muziek te spelen zoals de componisten ze bedoeld hadden. U vraagt zich af waarom: wel, de EU wil de productie van de traditionele snaren gemaakt van koeiendarm aan banden leggen. De EU wil deze snaren verbieden uit vrees voor de gekke koeienziekte…

  Om de juiste muziekklank van de jaren 1650 – 1750 te kunnen weergeven spelen de violisten en cellisten op oude instrumenten met dierlijke snaren. Nu dreigt deze eeuwenoude techniek van instrumentenbouw verboden te worden wegens de strikte controle op het gebruik van grondstoffen afkomstig van koeien.

  Verontwaardigde muziekliefhebbende actievoerders zeggen dat men wel verschillende meter snaar afkomstig van een ziek dier zou moeten opeten eer er een gevaar op besmetting met Creutzfeldt-Jakob of de gekke koeienziekte kan bestaan.

  Snarenfabrikant Bow Brand uit King’s Lynn, Norfolk gaf uitleg: “De darm wordt bewerkt, gebleekt en gelakt tot snaren, zonder enig gevaar voor de mens.” Bovendien: “Waarom zou iemand een snaar willen opeten?”

  Violiste Viktoria Mullova, die zich de trotse eigenares van een Guadagnini viool uit 1750 mag noemen, meende dat het verbod op zulke snaren hetzelfde betekent als wanneer een popzanger geen microfoon mag gebruiken. Een mogelijk slachtoffer van de EU-regelneverij is het EU Barok Orkest. De musici vrezen voor het voortbestaan van hun orkest als de darmsnaar verboden wordt. Ze is essentieel voor de uitvoering van hun muziek.

  De productie van darmsnaren werd een tiental jaar geleden onder strikte controle geplaatst. Sommige fabrikanten kregen vrijstelling, maar in 2009 werden de reglementen strenger. Een toonaangevende Italiaanse producent, Aquila Corde, kreeg geen verlenging van zijn vrijstelling.

  Bron: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/

  Like

 5. Dinie zegt:

  Jammer dat mensen zich idd niet bewust zijn van de risico’s van haren verven met producten die PPD bevatten. De EU richtlijnen hebben niet voor niets het max percentage al verlaagd omdat men wel weet dat dit stofje een groot risico is voor de gezondheid. Het zit toch regelmatig op je hoofdhuid en kan dan makkelijk in de bloedbaan komen met alle consequenties van dien. Gelukkig zijn er wel goede natuurlijke alternatieven. Ik gebruik al jaren ColourWell waar ik echt heel blij mee ben. Echt 100% natuurlijk. Ze schrijven niet voor niets Keep Well. ColourWell. Er zijn zoveel producten in de markt, die pretenderen natuurlijk te zijn door een groene verpakking of door een mooie biologische of natuurlijke naam waarbij men dan een natuurlijk component aan toevoegt, maar een ECOCERT of COSMOCERT hebben ze niet, dat zegt vaak al genoeg! Je gezondheid is en blijft toch het allerbelangrijkste!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s