Leon de Winter: “De vereenzelviging met Israël maakt mij joods”

Manfred Gerstenfeld interviewt Leon de Winter (2010 – verkorte versie).

“Nederland is tot op zekere hoogte een decadent land, vooral als je kijkt naar de Nederlandse samenleving. In de jaren-60 begon een proces, waarbij alle vormen van afwijkend gedrag openlijk getolereerd werden. Normatief gedrag – fatsoen en goede zeden – ging verloren.”

Leon de Winter werd geboren in 1954. Hij is een van de bekendste Nederlandse schrijvers. Meerdere jaren was hij aangesloten bij de denktank Hudson Institute. In het jaar 2006 ontving hij in Duitsland de Buber-Rosenzweig-medaille voor zijn strijd tegen antisemitische en racistische instellingen in de samenleving.

De Winter merkt op: “Ik ben Nederlander en ik mag Nederland graag, zijn idioterie, zijn tegenstellingen en de gespletenheid. Nederland heeft een sterke calvinistische neiging, verbonden met een bijna anarchistische tolerantie. De Nederlandse samenleving is constant op zoek naar balans en heeft veel gezichten, wat haar zeer interessant maakt.”

“Dat ik me identificeer met Israël, maakt me joods. Ik ben niet religieus, maar ik laat precies zien waar mijn sympathieën liggen in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ik denk, dat veel mensen dit als teken van mijn joodsheid beschouwen.”

De Winter beweert, dat “extreme reacties” op datgene wat hij zegt hem niet zouden interesseren. “Als ik op televisie heb meegedaan aan een debat over Israël, wil ik niet weten welke E-mails de tv-zender daar als antwoord op krijgt. Ik weet, dat er heel veel negatieve opmerkingen over mij op websites van Marokkanen, moslims en neonazi´s staan, maar ik zoek er niet naar.”

“Ik zoek ook geen plek op waar een confrontatie zou kunnen plaatsvinden. In de trein wordt ik vaak door Marokkaanse jongeren geprovoceerd, die een Nederlandse passagier willen provoceren, als ze merken, dat hij zich bijvoorbeeld stoort aan hun lawaai.”

Over Israël zegt De Winter: “Veel Nederlanders, die deel uitmaken van het politieke establishment, drukken gevoelens uit, die zij antizionistisch noemen, maar beweren tegelijkertijd geen antisemieten te zijn. Wie door het lot van de Palestijnen – dat in vergelijking met andere groepen niet zwaar is – gefascineerd is, zal zich ook overmatig voor de Joden interesseren. Voor antisemieten is ´zionisme´ een dekmanteltje om zich negatief over de Joden te kunnen uitlaten.”

“Het is fascinerend om te zoen hoe deze problemen voor bepaalde mensen een obsessie geworden zijn. De niet-joodse Nederlander heeft de keuze op welk leed in de wereld hij zich concentreert. Het zou kunnen, dat de mensen weten, dat dit bepaalde conflict altijd de aandacht zal trekken.”

“In Nederland bestaat een kleine anti-Israëlische joodse organisatie, die zichzelf ´Een Ander Joods Geluid´ noemt. Haar leden beweren voortdurend: ´Wij joden hebben de Holocaust overleefd en hebben de plicht om de hoogste moraal te tonen.´ Zij presenteren de Holocaust als leerinstituut voor Joden, om joodse moraal door te geven.

Met andere woorden, de nazi´s organiseerden in de concentratiekampen cursussen om de Joden met menselijkheid te doordringen. Deze Joden perverteren de herinnering aan de Holocaust. Ze vormen een luidruchtige groep, die veel media-aandacht krijgt, omdat ze een boodschap verbreidt, die veel niet-Joden graag horen.”

“De Nederlandse kranten zetten Israël steeds op de voorpagina – alsof datgene, dat daar gebeurt, het belangrijkste ter wereld zou zijn. De massamoorden in Darfur en in Kongo met hun enorme aantallen doden de afgelopen jaren zijn blijkbaar onbelangrijk, want de kranten berichten er maar weinig over.”

“Radio en televisie hebben intensieve beelden gecreëerd. Je ziet in Nederland de afgelopen 25 jaar een enorme verandering in het feit hoe Israël wordt waargenomen. De media zijn door nieuws van Nederlandse correspondenten in het Nabije Oosten en door gefilterde informatie beïnvloed. Ook speelt de verandering van de democratische houding en de immigratie van Noord-Afrikaanse en Turkse moslims naar Europa en Nederland een rol.”

“Het klassieke, sterke antisemitisme onder Noord-Afrikanen in Nederland is zeer zorgwekkend. Dit houdt verband met de vereenzelviging van Marokkaanse jongeren met de Palestijnen en met standpunten uit de traditionele islam. Maar in de Nederlandse samenleving bestaan ook nog altijd stereotypen over Joden.”

De Winter besluit: “Wat er in Nederland en Europa plaatsvindt, is het begin van vreselijke toekomstige gebeurtenissen. De grote liefdesgeschiedenis van de Joden met Europa is ten einde. Wat dit betreft hadden de nazi´s succes. De joodse aanwezigheid in Europa zal eindigen.”

“In plaats van rusteloze, moeilijke, creatieve, vrolijke en slimme Joden heeft Europa moslims geïmporteerd, die normaalgesproken slecht opgeleid en vaak gefrustreerd, agressief en destructief zijn. Ik schrijf al jarenlang over deze onderwerpen. Maar de mensen beginnen pas iets te begrijpen wanneer er iets dramatisch gebeurt, zoals de moord op de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh of de zelfmoordaanslagen in Londen.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/50091

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.audiatur-online.ch/2011/11/29/identifizierung-mit-israel-macht-mich-juedisch/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Moslims, political correctness. Bookmark de permalink .

4 reacties op Leon de Winter: “De vereenzelviging met Israël maakt mij joods”

 1. Ik ben het vaak met hem eens,Lees hem graag in de telegraaf en toen hij nog voor elsevier schreef.het is een fijn stel hij en zijn vrouw

  Like

 2. “Veel Nederlanders, die deel uitmaken van het politieke establishment, drukken gevoelens uit, die zij antizionistisch noemen, maar beweren tegelijkertijd geen antisemieten te zijn. (…) Voor antisemieten is ´zionisme´ een dekmanteltje om zich negatief over de Joden te kunnen uitlaten.”
  In dit citaat is een beetje onhelder wat er met ‘zionisme’ wordt bedoeld. In de eerste zin blijkbaar hetzelfde als jodenhaat, want het bevreemd de spreker dat ‘antizionisten’ geen antisemieten zijn. Maar dat laatste kan best, als zionisme betekent dat Israël bestaansrecht heeft. Er zijn zelfs joden die dat ontkennen en die zullen geen antisemieten zijn. Inderdaad is het minder goed denkbaar dat een jodenhater tegelijkertijd beweert: Israël mag er zijn.

  Like

 3. Juliana Schut zegt:

  In de door mij beleefde revolutiejaren 60 van de vorige eeuw, was de slogan “God is dood.” (Psalm 10 : 4 + 53 : 2). In Romeinen 1 : vanaf vers 21 lezen wij dat God hen dan overgeeft aan
  “een verwerpelijk denken om te doen wat niet betaamt.” Vanaf dat moment zette de instroom van Islamieten in en begon het verval. Evenmin als de bevolking ontkwam aan de gruwelijkheden van de Nazi’s, zullen wij ons lot ontlopen wat door ons eigen toedoen over ons heen gaat komen.
  Een mens is nu eenmaal hardleers en boetedoening is voor hem een gruwel. Volgens mij is het voor inkeer en berouw al te laat. Het kwaad is niet meer te beteugelen, maar voor de massa gaat het enkel om “leuke dingen doen”, vacanties en geld graaien. Zolang het nog kan …

  Like

 4. Eringa zegt:

  De Winter noemt het lot en de situatie van de Palestijnen niet zo erg?
  Dat legitimeert de antisemitische houding van veel Nederlanders; die verderfelijke gedachte van veel Joden geeft aan over welk een mentaliteit er heerst onder zogenaamde seculiere en gematigde Joodse Nederlanders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s