Zwitserland: criminaliteit van asielzoekers neemt toe

De delicten van asielzoekers in Zwitserland nemen pijlsnel toe. De chefs van politie en justitie slaan alarm over diefstallen en gewelddadigheden van personen uit de Maghreb.

“We hebben enorme problemen met heel veel van de jonge mannen uit de Maghreb”, bevestigt de chef van de politie in Bern, Hans-Jürg Käser in de Zwitserse “SonntagsZeitung”. Hij is de vicepresident van de conferentie van alle gezamenlijke justitie- en politiechefs van Zwitserland.

Velen stellen “enorm hoge eisen”

De toename van de misdrijven geldt volgens Käser voor alle kantons. Vooral de criminaliteit van jonge Tunesiërs zou de ervaringen tot nu toe overtreffen. “Wat we nu meemaken, kennen we niet uit eerdere vluchtelingengolven”. Een meerderheid van de mannen uit de Maghreb zou enorm hoge eisen stellen. “Ze verwachten dat ze eersteklas ondergebracht en verzorgd worden, direct een goed betaalde baan krijgen, en ze laten zich niets voorschrijven”, vertelt Käser. Opvallend veel van hen zouden voor niets terugdeinzen. Ze zouden kleding, schoenen of alcohol stelen, in auto´s inbreken of in drugs handelen.

“Ik ken gevallen, waarin asielzoekers met een volle boodschappenwagen gewoon langs de kassa gelopen zijn”, zegt de vicepresident van de conferentie van Zwitserse politie- en justitiechefs in een interview met de krant.

Zelfs vluchtelingenhulp erkent trend

De informatie van Käser wordt ook bevestigd door sociaaldemocratische veiligheidschefs zoals de Aargauer Urs Hofmann en de Thurgauer Claudius Graf-Schelling. Zelfs de Zwitserse vluchtelingenhulp SFH relativeert de ontwikkeling niet.

Het fundamentele probleem ziet Käser in de lange asielprocedure en bij de moeilijke repatriëringen. Juist naar Noord-Afrika zouden repatriëringen praktisch onmogelijk zijn, hier appelleert hij aan de regering.

Miljoenen extra kosten

Alleen al in het kanton Bern zou dit honderdduizenden Zwitserse Franken extra kosten met zich meebrengen, zei de hoge regeringsambtenaar van het kanton. In heel Zwitserland zou de extra politie-inzet miljoenen kosten. De kantons zouden teleurgesteld zijn in de Zwitserse regering.

Men zou weliswaar de inspanningen van het landelijke migratiebureau (BfM) zien om nieuwe bondscentrales te creëren. Maar dit zou op dit moment niet echt veel helpen. Käser ziet een mogelijkheid in grote asielzoekerscentra, zoals in Nederland.

Minister van Justitie Simonetta Sommaruga heeft onlangs zo´n centrum in Nederland bezocht. Voor Zwitserland ziet zij zulke centra niet als de juiste oplossing, zoals ze na het bezoek zei. Centrale centra voor honderden asielzoekers zouden bij de regering alleen in geval van nood in aanmerking komen.

Noodplan niet voor actuele situatie

Een dienovereenkomstig plan van het BfM ligt als dit moment als communiqué bij de kantons. Het gaat daarbij om een noodplan voor buitengewone situaties, bijvoorbeeld in het geval van een daadwerkelijke vluchtelingengolf. Dit zou echter niet bedoeld zijn om de actuele situatie de baas te worden, zei de woordvoerder van het BfM, Michael Glauser, op vragen van het programma “10 voor 10”.

Het nieuwsprogramma van de Zwitserse televisie had het concept vrijdag gedeeltelijk gepubliceerd. In de documenten was sprake van een centrum voor 140 asielzoekers in de buurt van Belp (560 inwoners). Dit zou echter alleen maar een door de regering gekozen fictief voorbeeld zijn om een oordeel te illustreren, benadrukte Käser.

(In Zwitserland staat het in ieder geval in alle kranten. Zijn wij het eiland van de heiligen of wordt bij ons alles onder de tafel geveegd?)

Bron:

http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2011/11/27/Schweiz/Kriminalitaet-von-Asylbewerbern-nimmt-zu

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Afrika, Immigratie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Zwitserland: criminaliteit van asielzoekers neemt toe

 1. Zet ze op de stoep bij onse vrienden in brussel,want die weten het zo goed.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Prima zaak!
  Ik hoop dat het zo voort gaat in Oostenrijk, Germany, etc…….kunnen ze hier intussen wakker worden en maatregelen nemen.

  Hoewel….is er nog geen noodwet in de maak die ons verbied om zelfs maar te verdedigen tegen messen en pistolen?
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3055770/2011/11/29/Zoon-steekt-rovers-neer-en-zit-nu-zelf-in-de-cel.dhtml
  dit kunnen we natuurlijk niet hebben….straks meent iedereen zo maar dat ie zich verdedigen mag, …en wordt het ook voor de overheid steeds moeilijker om ons te naaien en te bestelen.

  Geblinddoekt afgetuigd worden en moest daarna merken hoe je zusje en broertje ook een beurt krijgen, mag natuurlijk niet aanzetten tot verdediging, laat staan geweld.

  Dit soort verhalen geeft aanleiding tot eigen initiatief van de burger!

  Dit wordt echt te gek!

  Like

 3. JiepMK zegt:

  Nu maar hopen dat de Zwitsers niet zulke mietjes blijken als de meeste andere Europeanen, en gelet op de wens onafhankelijk te zijn zou dat wel eens werkelijk het geval kunnen zijn. Ik mag ze wel, die Zwitsers.

  Uitstekende site trouwens, mij ga je hier vaker zien. Keep up the good work!

  Like

 4. Linsky zegt:

  JiepMK zegt: Ik mag ze wel, die Zwitsers……..

  Dat gaat wel over hoor, als je merkt dat het daar even erge dhimmies zijn als dat ruggegraatloze schorem van ons wat hier de leiding heeft.

  Like

 5. JiepMK zegt:

  @Linsky

  Als het zo erg is als je zegt dan verdwijnt het beschreven optimisme als Zwitserse sneeuw in de Sahara-zon.

  Like

 6. ejbron zegt:

  @JiepMK

  Quote: “Uitstekende site trouwens, mij ga je hier vaker zien. Keep up the good work!”

  Ik doe mijn best! 🙂 😉

  Like

 7. Je doet meer dan je best ej Bron,wat een werk.

  Like

 8. ejbron zegt:

  Dank Marijke, maar ik doe het met plezier. Ik bedoel de site. Van de artikelen die ik vertaal, word ik af en toe niet echt vrolijk. Maar ze moeten wel geplaatst worden, want de mainstream media doen het zeker niet!

  Like

 9. Linsky zegt:

  JiepMK ;
  Sorry hoor,
  ik wil niemand zijn optimisme ontnemen…zonder dat redden we het gewoonweg niet.
  Vanuit dat zelfde optimisme blijven we schrijven… de roependen in de (Sahara) woestijn. 🙂

  Maar toch, feiten blijven feiten…………….
  hoewel, aan elke ‘waarheid’ zit een houdbaarheidsdatum………
  dat wordt zelfs in de ‘wetenschap’ aangetoond.

  Like

 10. Pingback: Zwitserland: criminaliteit van asielzoekers neemt toe « zwitserland

 11. Linsky zegt:

  Ps; nou moet ik zeggen dat E.J. wel altijd van die trieste verhalen heeft hoor! 😦

  Like

 12. ejbron zegt:

  @Linsky

  Helaas Linsky, ik wilde dat ik het kon, maar ik kan de zaken nu eenmaal niet mooier voorstellen dan ze zijn! 😉

  Like

 13. Linsky zegt:

  e.J.;
  Een leuk kerst verhaal…bijv. iets over ene mohammed in de top van de boom….wat moslims aan de takken, zodat de kinderen er op kunnen schieten.
  Met papieren pijltjes uiteraard!

  Like

 14. ejbron zegt:

  Bij deze nodig ik je uit om daarvan een mooi verhaal te maken, dan plaats ik het op de site! 🙂

  Like

 15. Linsky zegt:

  Ha, ha die E.J. 🙂
  Grapjas,
  Ik houd me nu momenteel liever bezig met speurwerk in ’t veld, zogezegd.

  Men is bezig de herinnering aan onze roots te vernietigen!
  En er is geen enkele sprake van immigratie maar van kolonisatie!
  Islam is de vijfde colonne!

  Begrijp ‘t onderhand eens….islam is een compleet, juridische, economische en politieke oorlogsdoctrine, een militair NWO-systeem!

  Ontwikkel gezamenlijk nieuwe methoden ter versterking en beveiliging van de uwen, aangepast aan de snel veranderende omstandigheden.

  Wat echt nodig zal zijn is eendracht en samenwerking…. Met je familie, je buren of mensen die hetzelfde wensen. ’Eendracht maakt macht’ kan wel als cliché klinken, maar het is een waarheid als een koe. In deze tijden waarin ons alles wordt afgenomen,..het recht onze eigen families te beschermen, het recht op een eigen mening en gedachten, zelfs onze persoonlijke integriteit en waardigheid, is het niet genoeg om alleen maar commentaar te leveren….of verhalen te schrijven!

  Met alle respect E.J….we willen en kunnen niet zonder je hoor. 🙂

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Toenemende, allochtone criminaliteit is niet alleen georchestreerd*, het is ook duidelijk gelieerd aan de inhoud van een verzonnen VOD, nl. de koran. Zie soera 3:151 op:
  http://www.ex-moslims.nl
  * Wel eens van HET PROJECT gehoord? Dat intimidatie en misleiding vaste onderdelen zijn?
  http://tinyurl.com/5za2bg
  Nog altijd vraag ik me af wat er zou gebeuren als bv. Rutte, Merkel, Sarkozy, Cameron en al die andere EU-hotemetoten eens zouden ophouden met hun gutmenschen-quatsch en de feiten zouden verkondigen? En dan niet één keer, maar iedere week een paar keer, op radio en tv, bij iedere spreekbeurt.

  Like

 17. Linsky zegt:

  Goed stukje Deckzeijl, over Het Moslim Broederschap Project.
  http://antivenin.blogspot.com/ is ook al erg lang aan het waarschuwen met prima artikelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s