Bundesverwaltungsgericht: Moslim mag niet in school bidden

Een 18-jarige moslim mag niet in zijn school richting Mekka bidden. De hoogste administratieve rechtbank in Duitsland oordeelde na jarenlange strijd, dat de jongen de beperking van zijn geloofsvrijheid zou moeten accepteren. Anders zou de rust op school worden verstoord.

Een jonge moslim uit Berlijn mag in zijn school niet demonstratief richting Mekka bidden. Na een jarenlange strijd wees de hoogste administratieve rechtbank in Leipzig de aanklacht van de 18-jarige scholier van de hand. De gymnasiast zou de beperking van zijn geloofsvrijheid moeten accepteren, omdat door de openlijke rituele gebeden de rust op school verstoord zou worden, oordeelde de rechtbank. De rechters benadrukten, dat het zou gaan om een op zichzelf staand vonnis. Daarmee zou niet zijn uitgesloten, dat er op andere scholen in het openbaar gebeden zou mogen worden. De voorzittende rechter Werner Neumann zei: “De school moet zelf bekijken of het echt nodig is de geloofsvrijheid te beperken om de rust op school te bewaren”.

Jarenlange juridische strijd

De rechtbank wees in dit geval op de bijzondere situatie op het Diesterweg-gymnasium in Berlin-Wedding. De scholieren daar behoren tot vijf wereldreligies. Omdat dit tot conflicten zou hebben geleid, zou de schoolleiding hebben moeten ingrijpen. In principe zou de staat vanwege de geloofsvrijheid echter religieuze zaken in school moeten toestaan, zei de voorzittende rechter. Op de school met jongens en meisjes van bijna 30 verschillende nationaliteiten gebruikten acht islamitische scholieren de pauze om in de gang op school richting Mekka te bidden – voor de ogen van verbaasde medescholieren. De schoolleiding verbood de gebeden. Maar dat pikte de scholier Yunus niet en spande een rechtszaak aan. Door de administratieve rechtbank in Berlijn werd hij eerst in het gelijk gesteld, maar de hogere administratieve rechtbank in Berlin-Brandenburg zag de zaak anders en oordeelde, dat de school de islamitische studenten hun rituele gebed zou mogen verbieden. Dit vonnis werd nu door de hoogste Duitse administratieve rechtbank bevestigd.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2011/11/30/bundesverwaltungsgericht-muslim-darf-in-schule-nicht-beten/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bundesverwaltungsgericht: Moslim mag niet in school bidden

 1. Linsky zegt:

  Kijk, da’s nou eens goed nieuws!
  Voor je ’t weet zit heel de speelplaats vol….
  zoals hier:

  Like

 2. Waar om gaan ze niet terug waar ze vandaan komen en kunnen ze doen wat hun geloof hun voor scchrijft zonder problemen.Ik was vandaag op zieken bezoek.Negen marokaanse vrouwen om het bed en allemaal gesluiert.Niemand die er wat van zei.Verleden jaar in het zelfde zieken huis en werd ons vertelt dat vier mensen te veel waren bij het bed.Dan werd me nog even vertelt dat ze ook buiten bezoek uur kwamen en iemand heeft er iets van gezegt en toen hebben eindelijk de verpieegsters er iets van gezegt.En zo gaat het maar door,Ik kon er echt niet bij met mijn kleine beetje verstand.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Ja, da’s zo vreemd hè?
  Ze komen hier vertellen (eisen!) dat ze onder de sharia willen leven….maar waarom blijven ze dan gvd. niet daar waar ze waren?
  Of naar een buurland daar in het oosten waar ze onder die doctrine leven?

  Like

 4. Tiemen Veenstra zegt:

  Al 1001 jaar dromen de moslims ervan Europa te onderwerpen en nu lijkt het er eindelijk van te komen. Dat de moslims deze slag hebben verloren is niet erg, dat komt later vanzelf wel. ik neem aan dat de ongelovige honden de proceskosten hebben betaald en dan is het ook een beetje een overwinning voor de islam. 😦

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Om het maar eens op z’n Duits te zeggen: Das Urteil is meine Meinung nach der absolute Hammer! Het gaat die allahschreeuwers helemaal niet om het bidden op zich, het heeft alles te maken met de verspreiding annex zichtbaarheid van de islam in ons openbare, seculiere dagelijks leven! Hun wijze van bidden is niets anders dan een PROVOCATIE en is -ik val in herhaling maar dat is noodzakelijk omdat het anders niet doordringt- gelieerd aan HET PROJECT.
  http://tinyurl.com/5za2bg
  Alle moslimfundamentalisten de wereld uit, te beginnen in de Europese Unie!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Psies!

  En het ergste is dat onze overheden en de ‘intelligentsia’ dat allemaal al lang wisten en weten:

  Daarom natuurlijk wat acties om het een en ander te bespoedigen en te grondvesten.

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/democratie-in-egypte-leidt-tot-meer-sharia/

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/egypte-overwinning-islamitische-fundamentalisten-al-voorspeld/

  Like

 7. Hellen zegt:

  Provoceren en confronteren , iets wat ze ook dagelijks doen in bv. supermarkten , ik kwam weleens bij AH, de laatste keer dat ik er was en wilde betalen zag ik dat er 5 schaamlappen en 4 Nederlandse meisjes achter de kassa zaten , sommige van die fatima’s hadden de , vaak dubbele lappen zo strak over hun voorhoofd getrokken dat je nog net hun ogen kon zien , ik ben , natuurlijk , naar de duidelijk langere rij gegaan , waar geen islamitische vlag zat en heb tegen die cassiere gezegd dat het bij deze AH. lijkt op een kashba in de rif , thuis gekomen heb ik een brief geschreven naar de afd. personeelzaken en ze ff duidelijk gemaakt dat ik er geen stap meer binnen zet omdat ik neutraal gekleed personeel wens te zien en niet geconfronteerd wens te worden met de islamitische vlaggen op die onaantrekkelijke , onverzorgde hoofden . Ik koop sowieso nooit meer iets waar die in lappen getrokken moknielers als islamitische front soldaten aanwezig zijn .
  Wat bovenstaand topic betreft , elke zichzelf respecterende school zou dit op schrift moeten zetten , voor een krankzinnige epileptische pedo knielen doen ze maar thuis , bevalt hen dat niet , er gaan elke dag vliegtuigen , dus moven naar die fijne thuislanden , waar het lente is geworden !

  Like

 8. Linsky zegt:

  Prima, krachtig betoog Hellen!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Nog een tip voor je, Hellen! Bewaar de volgende 2 url’s. Zet ze op zo’n memo-papiertje.Bij een volgend bezoek aan bedrijven waar de VLAG van het Nieuwe Fascisme achter de kassa zit dan wel anderszinds deel uitmaakt van het personeel, geef je ze af.
  http://tinyurl.com/3k6a3qn
  en: http://tinyurl.com/clzxgdx
  Dan hoef je geen ellenlange verhalen meer te houden, dan kunnen de moslimvriendjes het zelf opzoeken. Okee?

  Like

 10. Hellen zegt:

  Bedankt @G. Deckzeijl , heb het opgeslagen ,”” als een waanzinnige uitprinten gaat “”

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Hellen, 1-12, 16:06: Deel de info uit aan geestverwanten, stop ze in brievenbussen, deel ze uit in de bus of trein. VERZET, VERZET, VERZET!!!!
  Want een volk dat voor korannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
  (nb, de originele tekst staat ergens in Amsterdam op een muur en is van H.M.van Randwijk)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s