“De halal-handel is een wapen om Vlaanderen en de rest van de wereld te islamiseren”

De productie van halal-levensmiddelen is een lucratieve handel in Vlaanderen. Een jaarlijkse omzet van 155 miljoen euro, zeven islamitische halal-certificeringautoriteiten in België en 13 slachterijen waar al “halal” geslacht wordt. Filip Dewinter eist maatregelen tegen de halal-industrie en neemt de producent van diepvriesproducten O´Cool op de korrel. “Boycot O´Cool en de halal-producten van het merk “Mekkafood” – halal distribueren betekent islamitisch fundamentalisme financieren!”

Halal-levensmiddelen zijn een lucratieve handel, ook in Vlaanderen. Dit wordt aangetoond door de beantwoording van een parlementaire interpellatie van de Vlaamse afgevaardigden Filip Dewinter en Stefan Sintobin door minister-president Kris Peeters, evenals door aanvullende informatie van de vereniging van Belgische slachterijen (FEBEV) en de vereniging van de Belgische vleesindustrie (FENAVIAN).

De minister-president deelde mee, dat de halal-markt in België geschat wordt op een jaarlijkse omzet van “minstens 155 miljoen euro”. Ook een actueel onderzoek bewijst de enorme stijging van de halal-levensmiddelenmarkt in Europa: in het jaar 2010 werd deze geschat op 69,5 miljard dollar, een stijging met 4,1% in vergelijking met de 66,6 miljard dollar in het jaar 2009. Volgens informatie van de FEBEV, vindt er al in 13 slachterijen halal-slachting plaats. Tot de halal-producten, die in Vlaanderen worden geproduceerd, behoren in de eerste plaats vlees en vleesproducten. Maar ook chocolade, brood, taart, melk, melkproducten en kaas zitten in het assortiment van halal-producten die hier worden geproduceerd. De halal-productie in België is voor ongeveer 50% bestemd voor de interne markt en 50% voor export. De export van Vlaamse halal-producten wordt ondersteund door “Flanders Investment and Trade”, wiens netwerk de ondernemingen informatie over halal-certificering doet toekomen. Daarbij worden halal-certificaten voor grote opdrachten verloot.

Halal-certificaten worden door islamitische controle-instellingen uitgereikt, waarbij in sommige gevallen moskeeën de taken van certificeringautoriteit op zich nemen. In België bestaan zeven van zulke certificeringautoriteiten. In dit verband dient erop te worden gewezen welke voorschriften gelden voor de halal-slachting van dieren. De halal-slachting mag alleen door moslims uitgevoerd worden, waarbij het dier op het moment van slachting de kop richting Mekka gewend moet hebben. De slachting zelf gebeurt door de islamitische slachter, die in één keer de hals van het dier doorsnijdt, waarbij hij “Allahu Akbar!” roept, Allah is groot. Dan moet het dier volledig leegbloeden, voordat er een verdere verwerking mag plaatsvinden. De slachting dient zonder verdoving plaats te vinden, zodat het dier bij volledig bewustzijn een pijnlijke doodsstrijd meemaakt.

Filip Dewinter heeft enkele principiële bedenkingen tegen de ontwikkeling van de halal-industrie in Vlaanderen: “Ten eerste vormen de islamitische voedingsvoorschriften een deel van de sharia. Door het toestaan van halal-voedingsvoorschriften wordt de sharia als geheel gelegitimeerd. De controle-instanties, die producten met het oog op halal-conformiteit certificeren, bevinden zich in handen van islamitische fundamentalisten, die een letterlijke interpretatie van de sharia uitvoeren. Bovendien stroomt volgens enkele internationale experts een deel van de opbrengst van de certificering naar fundamentalistische (en zelfs terroristische) moslimorganisaties. De halal-handel is zodoende een wapen om Vlaanderen en de rest van de wereld te islamiseren. Het distribueren van halal-levensmiddelen betekent tegelijkertijd het islamitische fundamentalisme financieren.”

Gezien de enorme uitbreiding van de productie en distributie van halal-levensmiddelen in Vlaanderen roept Filip Dewinter op tot actie. Deze dagen werd door de producent van diepvriesproducten O´Cool een prospectus verdeeld, waarin een uitgebreid assortiment van nieuwe halal-producten van het multinationale halal-merk “Mekkafood” wordt aangeboden. Volgens de website van “Mekkafood” worden “alle producten gemaakt van rundvlees, lamsvlees, kippenvlees of kalkoenvlees, die 100% voldoen aan de halal-standaard.” “Mekkafood” werkt naar eigen zeggen “uitsluitend samen met gecertificeerde halal-slachterijen”. “Daardoor bestaat er voor moslims de absolute zekerheid, dat alle vleesspecialiteiten worden geproduceerd volgens islamitische regels”, zegt men bij “Mekkafood”.

Filip Dewinter roept nu op tot de boycot van de producent van diepvriesproducten O´Cool – vanwege diens actieve deelname aan de halal-industrie en daarmee ook aan het islamitische fundamentalisme.

Bron:

http://koptisch.wordpress.com/2011/11/29/das-halal-geschaft-ist-eine-waffe-um-flandern-und-den-rest-der-welt-zu-islamisieren/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

6 reacties op “De halal-handel is een wapen om Vlaanderen en de rest van de wereld te islamiseren”

 1. Columnist zegt:

  Godsdienstvrijheid tegen zichzelf gebruikt.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Titel is geheel correct! Door te klikken op MACHT en INVLOED van…
  http://tinyurl.com/6xrjyfb kom je aan bij… http://tinyurl.com/67ztwjx
  Hou er maar rekening mee voor de toekomst: alles wat die allahschreeuwers met ons, de EU en uiteindelijk deze wereld van plan zijn, heeft nauwe banden met HET PROJECT(zie elders in mijn bijdragen).

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  @Columnist: zal je een tip geven. In het handvest van hamas staat zwart op wit dat de staat Israël vernietigd moet worden. En in dat verzonnen VOD koran staat ook ergens dat de dag des oordeels zal aanbreken als alle joden gedood zijn.
  Moet je volgens mij weten, maar ik kan me vergissen. Bij deze.
  Het voorgaande brengt me op de voorspelling dat die Iraanse führer Ahmadinejad daadwerkelijk aanstuurt op een confrontatie met het westen, dit vanwege de bestorming van de Britse ambassade.(m.i. had hij dat beter uit zijn fundamentalistische kop kunnen laten en daarom hoop ik dat IDF en IAF niet al te lang de kat uit de boom kijken, als je begrijpt wat ik bedoel)
  Bonus: hier is er nog zo één met imperialistische ambities…
  http://tinyurl.com/4hjuvdm

  Like

 4. Hellen zegt:

  Erg irritant voor “ze” is carbonaadjes/ varkenshaasjes tussen dat halal spul te gooien ik ga , nadat ik het vak op Nederlandse wijze , heb bij gevuld , altijd een paar meter verderop staan , kan ik aanbevelen .

  Like

 5. Linsky zegt:

  Hellen, wat ben jij een trut zeg! 🙂
  Ik houd wel van assertieve en inventieve vrouwen.

  Heel ludiek!
  Maar een prima suggestie, dat ga ik ook doen.

  Zo zie je maar hoe artikelen en comments op originele ideeën kunnen brengen. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s