“Arabische Lente”: Islamisten behalen 70% van de stemmen in Egypte

Net zoals in Tunesië en Marokko behaalden ook in Egypte islamistische partijen een verkiezingsoverwinning. In het parlement zullen de islamisten vermoedelijk een ruime meerderheid hebben. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Egypte. Nu al wordt een massale exodus van christenen, seculier denkende mensen en geëmancipeerde vrouwen verwacht.

Volgens inofficiële informatie kreeg de partij van de Moslimbroeders ( Partij van de Vrijheid en Gerechtigheid) meer dan 40% van de stemmen. Op de tweede plaats belandde de radicaal-islamistische Nur-partij, die in enkele provincies meer dan 30% van de stemmen kon behalen. De door linkse en liberale partijen gevormde Egyptische Alliantie kwam in de meeste districten slechts op de derde plaats. Ook veel christenen hebben op deze partij gestemd.

De Egyptische Moslimbroederschap, die zichzelf “gematigd islamitisch” noemt, presenteert na haar goede resultaat in de eerste verkiezingsronde de eerste islamitische gemeenschap onder de profeet Mohammed als voorbeeld voor het “nieuwe Egypte”.

De Turkse minister-president Recep Tayyip Erdoğan kreeg onlangs tijdens een bezoek aan Caïro de kous op de kop van de Moslimbroeders. Hij had Turkije – een weliswaar door islamisten geregeerde, maar seculiere staat – als voorbeeld geprezen.

Een gevolg van deze indrukwekkende verkiezingsoverwinning van de islamisten zou een massale exodus van christenen, seculier denkende mensen en geëmancipeerde vrouwen uit Egypte kunnen zijn, schrijft de Britse politicoloog Michael Weiss van de Londense thinktank “Henry Jackson Society” in een blog voor het dagblad “The Telegraph” (donderdag).

In Egypte staan al ongeveer 20 jaar uitbarstingen van terreur en willekeurig geweld tegen leden van de Koptische orthodoxe kerk op de agenda. Meestal grijpt de staatsmacht in om de christenen tegen de religieuze fanatiekelingen te beschermen. Als het om discriminatie in het alledaagse leven ging, voelden de Kopten zich echter destijds al vaak in de steek gelaten.

Sinds de revolutie zou de discriminatie zijn toegenomen, berichten Egyptische christenen. Op 9 oktober stierven 28 mensen, toen gewapende burgers en soldaten voor het televisiegebouw in Cairo christelijke demonstranten aanvielen. Bijna zes weken later werd er opnieuw een demonstratie van christenen aangevallen. Daarbij raakten 29 Kopten gewond.

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/25016/20111201/gypten-islamisten-erhalten-70-prozent-der-stimmen.htm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Christenvervolging, Islam, Islamisering, maspero, sharia. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Arabische Lente”: Islamisten behalen 70% van de stemmen in Egypte

 1. Madar zegt:

  Ik vind het meer dan afschuwelijk voor de bevolking die zó naar vrijheid snakt. Het is echter van begin af aan duidelijk dat het land dezelfde kant opgaat als Iran. De Koptische christenen hebben het al sinds jaar en dag vreselijk moeilijk in Egypte en zullen nu helemaal vogelvrij zijn.
  Nee, die hele Arabische lente zal slechts resulteren in één grote super moslimstaat .Zónder Christenen, zónder Israël het enige democratische westerse, geciviliseerde land in de hele regio.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Volgens de NOS is de moslimbroederschap een gematigde groepering.

  http://nos.nl/artikel/318871-vermoedelijk-vandaag-uitslag-egypte.html

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Er is nooit een Arabische lente geweest, het is allemaal in scene gezet, het gaat om macht.
  Die zgn “lente” is naar mijn stellinge overtuiging de zoveelste stap naar een wereldkalifaat.
  En die plannen dienen met alle middelen voorkomen te worden, ongeacht wat al die linkse idioten ervan denken.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Ik heb naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen, ontwikkelingen en merkwaardige ‘verschijnselen’ al eens eerder geopperd dat machthebbers in het Westen onder een hoedje spelen met machthebbers in de islamwereld, teneinde wereldheerschappij (met bijbehorende voordelen) te verkrijgen over de ‘massa’ waartoe ook wij behoren….. Is dat een héél raar idee?

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Ik las het al.
  Allerlei berichten die ik hier en elders vind bevestigen dat mijn persoonlijke waarnemingen en de daaraan verbonden gedachten en conclusies geen exclusief materiaal betreft.
  Daarbij hecht ik ook aan de -nog niet zo lang geleden geherwaardeerde- intuïtie.
  De mijne zegt dat het totaal on-pluis is in de wereld, erger dan ooit.

  Like

 6. Misschien leren al die nuttige idioten die verkondigden dat het een ‘Arabische lente’ zou zijn, hier wat van.

  Terwijl iedereen kon weten hoe het echt zat, toen bleek dat het verzet tegen het verbod van Moebarak op vrouwenbesnijdenis een belangrijke drijfveer was van de ‘demonstranten’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s