“Groen” debacle in de VS: Duizenden stilgelegde windmolens ontsieren het landschap

Ze waren letterlijk de “bakens” van de beweging voor “groene” energie in de VS: voor de bouw en de werking van reusachtige windmolens werden, onder de vlag van het gebruik van vernieuwbare energieën, door de Amerikaanse regering subsidies ter waarde van miljarden dollars uit belastinggeld besteed. Maar hoge onderhoudskosten, aanzienlijke uitval en schommelende weersomstandigheden, die de energieproductie beïnvloedt, maken windmolens duur en oneconomisch. Daarom werden er inmiddels al meer dan 14.000 stilgelegd.

Voordat de staatssubsidies voor de staalreuzen in veel gebieden verminderd of helemaal stopgezet werden, golden windparken als booming-branche. Maar zonder subsidies van belastinggeld compenseren de geringe hoeveelheden energie de kosten voor onderhoud en werking van de windmolens niet meer. Nu siert een tapijt van stilgelegde windmolens de bekendste windparken in de VS.

“Duizenden stilgelegde windmolens ontsieren het landschap van de ´grote drie´ windenergieregio´s in Californië, waaronder Alatamont Pass, Tehachapin en San Gorgonio, die als de beste gebieden voor het opwekken van windenergie ter wereld golden”, schrijft Andrew Walden van de American Thinker. “In de beste windregio´s ter wereld werden meer dan 14.000 turbines gewoon stilgelegd. Draaiend postindustrieel afval, dat geen energie, maar alleen dode vogels produceert”.

Walden heeft het over de vogels, vleermuizen en andere vliegende dieren, die steeds opnieuw tussen de rotorbladen verdwalen en gedood worden. En wat betreft het “postindustriële afval”- nou ja, het kost eerst een hoop geld om de windmolens te laten draaien en dan is het definitief te duur om ze weer af te breken.

De hele misère van de windenergie onderstreept nogmaals hoe de Amerikaanse publieke opinie door haar gekozen vertegenwoordigers om de tuin werd geleid. Zij heeft de hysterie over “Global Warming” geloofd, die pas daarna überhaupt zorgde voor de opkomst van windenergie.

Nu, wanneer de subsidies voor hernieuwbare energieën in veel gebieden langzamerhand wordt stopgezet, zal het ware financiële en economische nut van windenergie – die blijkbaar gewoon helemaal niet bestaat – voor iedereen duidelijk worden.

“Het gaat om subsidies van belastinggeld”, schrijft Don Surber van de Charleston Daily Mail. “De rotorbladen draaien, totdat het geld op is. Wanneer ooit het ware verhaal van de geschiedenis van de 21e eeuw wordt geschreven, dan zal dit een lang, bitter hoofdstuk bevatten over hoe ondernemingen uit het oogpunt van winstbejag de angst voor een opwarming van de aarde hebben aangewakkerd.”

Bron:

http://tinyurl.com/cu6ylkm

Auteur: Jonathan Benson

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Climategate. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Groen” debacle in de VS: Duizenden stilgelegde windmolens ontsieren het landschap

 1. Bart zegt:

  volkommen krankzinnig dit
  *******************************

  Like

 2. Bart zegt:

  wie op het iedee isgekomen om dit SOORT molens te maken was allleen op Geld uit en die gene die er mee eens waren zijn ook gestoord

  Like

 3. Joost zegt:

  Dat het opwekken van energie via deze wind-lelijks efficient zou zijn is al vanaf het begin door ingenieurs ontkracht, maar links luistert nooit naar ratio maar zweeft rustig voort op illusie en subsidie. Laat de troep en de tekorten maar voor de volgende generatie.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Waarschuwing voor alle Nederlandse belastingbetalers(voor zover ze op de hoogte zijn van het bestaan van dit blog): Pas op voor bestuurlijke hotemetoten die lulverhalen rondstrooien dat bv. de door hen in het leven geroepen heffingen, lastenverzwaringen goed zouden zijn voor milieu en klimaat. Trap er niet in, het is een LEUGEN. Hopelijk wordt dit ook door juristen gelezen, omdat dergelijke lulverhalen juridisch zeer aanvechtbaar zijn!
  http://tinyurl.com/3ewv9k6 Niks bijzonders op tv vanavond? Zwendelpraktijken in de vorm van bewegende beelden: http://tinyurl.com/3vblrjn
  (en wie het nou nog niet snapt moet maar gewoon braaf blijven doen wat Haagse en gemeentelijke IDIOTEN voorkauwen)

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Kijkesaan… iedereen gelijk weer last van writers block..???
  Onthou ’t maar: niemand maakt mij iets wijs als al die hotemetoten niet alleen mij allerlei sprookjes op de mouw proberen te spelden.

  Like

 6. klaas zegt:

  Haha wat een onzinartikel. In die gebieden zijn vooral windturbines gebouwd tijdens de zgn. “Californian windboom” begin en medio jaren 80. Die hebben hun 20-jarige levensduur er inmiddels ruimschoots opzitten. Weghalen en vervangen door moderne windturbines zou ik zeggen. De technologische ontwikkeling heeft in die 25 jaar bepaald niet stil gezeten en het waait daar goed.

  Het artikel zegt zoiets als dat ieder moderne Volkswagen Golf een waardeloos ding is omdat er ergens een paar Volkswagen Kevers uit de jaren 50 het niet meer doen.

  Like

 7. j.kaspers zegt:

  weet Rutte hiervan ? waarom houd hij zich stil hij is er toch ook op tegen ? ik hoor hem niet!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s