Iran: Uranium verrijkingsfabriek door de “Hand van God” geëxplodeerd?

Dat in het Iraanse Isfahan niet alleen tapijten worden geknoopt, maar ook uranium wordt verrijkt, heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) de vorige maand bevestigd. En wie door Ahmadinejad als eerste met atomaire “vernietiging” wordt bedreigd, behoeft hier geen nader betoog.

Nu is daar kennelijk een uranium verrijkingsfabriek om onbekende reden met een enorme knal ontploft, hoewel Teheran haar (voormalige) bestaan nog steeds ontkent. Satellietbeelden, die in het bezit zijn van “The Times”, worden als bewijs genoemd. Ik kon hierover geen enkel bericht in de Duitstalige massamedia vinden. Dat moet dan helemaal in Australië ontdekt worden. Robert Spencer pakte het nieuws op Jihadwatch op. Anders zou men er nauwelijks achter zijn gekomen. Hier een vertaling van het artikel uit “The Australian”:

Een Iraanse atoominstallatie werd door een enorme explosie getroffen, de tweede soortgelijke explosie binnen een maand, die tot speculaties leidt of de militaire en atomaire installaties van Iran blootgesteld staan aan doelbewuste aanvallen.

Satellietbeelden bevestigen, dat een explosie afgelopen maandag in Isfahan ging om een uranium verrijkingsfabriek, ondanks ontkenning uit Teheran.

De beelden lieten duidelijk de rookpluimen zien, wat de bewering van Teheran weerlegt dat zo´n explosie niet zou hebben plaatsgevonden. Medewerkers van de Israëlische geheime dienst bevestigden tegenover “The Times” dat er “geen twijfel” over zou bestaan dat de explosie van de atomaire installaties in Isfahan “geen toeval” zou zijn.

De explosie in de derde grootste stad van Iran vond precies op het tijdstip plaats toen er satellietbeelden opdoken, die de schade lieten zien die door een explosie van een militaire basis buiten Teheran twee weken geleden was ontstaan, waarbij ongeveer 30 leden van de Revolutionaire Garde om het leven kwamen, onder wie generaal Hassan Moghaddam, de leider van het Iraanse “defensieve” rakettenprogramma.

Iran beweert, dat de explosie in Teheran tijdens een test van een nieuw ontwikkeld, tegen Israël gericht, wapensysteem plaatsvond. Maar enkele Israëlische ambtenaren hebben bevestigd, dat de explosie met voorbedachten rade plaatsvond en deel uitmaakt van de inspanningen, die gericht zijn tegen het Iraanse atoomwapenprogramma.

Maandag berichtten inwoners van Isfahan over een knal om ongeveer 14.40 uur, die de flats in de stad deed schudden en over een rookwolk boven de atoominstallatie aan de rand van de stad.

“Dit leidde tot schade aan de installaties in Isfahan, vooral van die delen, waarvan wij denken dat zich daar het ruwe materiaal wordt opgeslagen”, zei een bron van de geheime dienst. Hij zou de deelname van Israël aan de explosie noch bevestigen noch ontkennen, in plaats daarvan zou hij willen zeggen, dat “veel verschillende belanghebbenden op dit moment proberen om het Iraanse atomaire programma te saboteren, te stoppen of Iran te dwingen dit programma zelf stop te zetten”.

Iran begon koortsachtig te ontkennen, toen gisteren het bericht van de explosie in Isfahan de ronde deed. Alireza Zaker-Isfahani, de gouverneur van Isfahan, beweerde eerst, dat de explosie een militaire oefening in de omgeving geweest zou zijn, maar staatsautoriteiten in Teheran bestreden dit verhaal en kwamen met een regeringsverklaring, die ontkende dat er überhaupt een explosie zou hebben plaatsgevonden.

Maandag zei de Israëlische minister van geheime diensten, Dan Meridor, hierover: “Er zijn landen, die economische sancties opleggen, en er zijn landen, die op een andere manier omgaan met de Iraanse nucleaire dreiging”.

Generaal-majoor Giora Eiland, de voormalige directeur van de nationale veiligheid in Israël, zei op de Israëlische legerzender, dat de explosie in Isfahan vermoedelijk geen toeval was: “Er bestaan niet zoveel toevalligheden. Wanneer er zoveel gelijksoortige gebeurtenissen plaatsvinden, zit er waarschijnlijk een soort van leidende hand achter, wellicht is het de hand van God”, zei hij.

Een voormalige Israëlische medewerker van de geheime dienst haalt minstens twee explosies aan, die verband houden met de Iraanse lanceerbases van de Shabab-3 middellangeafstandsraketten, die nucleaire atoomkoppen zouden kunnen dragen, en die “met succes geneutraliseerd” werden. “Daar is iets gebeurd, wat iedereen in het Westen graag wilde”, voegde hij er aan toe.

Iran heeft herhaaldelijk het bestaan van een atoomprogramma ontkend, en veroordeelde het Internationaal Atoomagentschap voor zijn recente rapport, waarin Iran ervan wordt beschuldigd om te proberen een atoomwapen te bouwen.

Daarbij passen ook actuele meldingen, volgens welke Iran van plan zou zijn om Amerikaanse strijdkrachten op Duits grondgebied aan te vallen. Zonder middellangeafstandsraketten met atoomkoppen wordt een aanval voor Iran veel moeilijker. Is Heidelberg er dus dankzij de “hand van God” nog een keer goed vanaf gekomen?

Video:

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/12/iran-urananlage-durch-hand-gottes-explodiert/#more-223773

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran. Bookmark de permalink .

3 reacties op Iran: Uranium verrijkingsfabriek door de “Hand van God” geëxplodeerd?

 1. Linsky zegt:

  Nou is ’t dus de vraag welke ‘hand’ God gebruikte 🙂

  Like

 2. Ik word niet goed van die zieke geesten,want ziek zijn ze in die boven kamer.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Ze zijn nog zieker dan je al dacht;
  Iran start propaganda campagne om Israël te vernietigen en joden uit te roeien;

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=647111&r=1&tbl_archief=&

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s