Hoe herken je een “gematigde islamist”?: een examen

De Moslimbroederschap hield in de belangrijkste moskee van Caïro, de al-Azhar-moskee, een demonstratie. Deze moskee is een soort centraal hoofdkwartier van de islam in Egypte. De demonstranten scandeerden: “Ooit zullen we alle Joden doden”.

Vraag 1  : Hoe kun je herkennen, dat ze “gematigde islamisten” zijn?

Antwoord: Ze zeiden “ooit”; met andere woorden: Ze zullen het niet deze week doen.

Vraag 2  : Op de demonstratie zei iemand: “Om Egypte op te bouwen, moeten we één zijn. De politiek volstaat niet. Het geloof in Allah is de basis voor alles. De Al-Aqsa-moskee is op dit moment blootgesteld aan aanvallen van de Joden.” Wie was dat?

Antwoord: Ahmed al-Tayeb, de “gematigde” president van de Al-Azhar-universiteit en de waarschijnlijk belangrijkste islamitische geestelijke in Egypte. Opmerking: de Al-Aqsa-moskee staat niet bloot aan aanvallen door Joden.

Vraag 3  : Waarom sprak al-Tayeb dus in de context van de oproep tot de Jihad tegen Israël?

Antwoord: Misschien is hij helemaal niet zo gematigd. Belangrijker is echter: Dat maakt deel uit van de algemene radicalisering van de islam, die nu in Egypte plaatsvindt, omdat de Moslimbroederschap het land zal leiden; bovendien ligt het aan zijn overlevingswens, zodat hij niet als lakei van de zionistisch-imperialistische kruistocht ter vernietiging van de islam wordt beschimpt of dat zijn hoofd eraf wordt gesneden.

Vraag 4  : Kan iemand een “gematigde moslim” of een “gematigde islamist” zijn en tot de Jihad op te roepen om Israël van de kaart te vegen?

Antwoord: Blijkbaar wel. Woordvoerders van de Moslimbroederschap hebben zulke oproepen tijdens de demonstratie gedaan, maar de regering van Obama is van mening, dat de Moslimbroederschap gematigd is en de Amerikaanse regering ondersteund haar machtsovername in Egypte.

Vraag 5  : Hoe kon de Moslimbroederschap de joodse kalender verkeerd interpreteren?

Antwoord: “Tel Aviv, Tel Aviv, de dag van het laatste oordeel is gekomen”. Een feit is: Jom Kippoer was op 8 oktober.

Vraag 6  : De onderwijzer Ala al-Din zei: “Alle Egyptische moslims staan klaar om te vertrekken en de Jihad tegen voor Palestina te voeren”. Wat leert hij de kleine kinderen op school?

Antwoord: Alle Egyptische moslims zouden de Jihad moeten voeren om Israël te vernietigen.

Vraag 7 : Waarom begrijpen Amerikaanse autoriteiten, journalisten en “deskundigen” de islamisten niet?

Antwoord: Ala al-Din legde het uit: “Waarom verliezen de VS in Afghanistan? Omdat de andere kant bereid is te sterven en dat ook wil. Wij hebben een andere mentaliteit dan de Amerikanen en de Joden.” Met andere woorden: Omdat zijn niet begrijpen, dat mensen in de Arabischtalige wereld “een andere mentaliteit” hebben.

Vraag 8  : Is deze mentaliteit op een bepaalde manier in de islam verankerd of aangeboren?

Antwoord: Nee, zij is het resultaat van een historisch proces, politieke cultuur, indoctrinatie in scholen, moskeeën en de media, van de dominante ideologie en van de demagogie van politieke leiders.

Vraag 9  : Waarom zien westerse verslaggevers niet wat er gespeeld worden en berichten ze er niet volledig over?

Antwoord: Ze hadden hun brillen niet op, dus zagen ze de signalen niet; ze droegen hun gehoorapparaten niet, dus hoorden ze niet wat er gescandeerd werd.

Vraag 10: Maar deze journalisten, samen met de autoriteiten en de “deskundigen”, zijn toch de idolen van de westerse elites?; bestaat hiervoor dus een precedent?

Antwoord: Inderdaad! Zie hier. Punt 16.

Vraag 11: Wie zei, dat de Moslimbroederschap “een zeer heterogene groep is, grotendeels seculier, die zich onthoudt van geweld”?

Antwoord: James Clapper, directeur van de Amerikaanse nationale geheime diensten – en hij is nog steeds directeur van de nationale geheime diensten.

Vraag 12: Wie zei: “Partijen, die verplichtingen hebben aan de democratie, moeten geweld afwijzen… En in een regio met diepe afgronden binnen en tussen de religies, kunnen zij niet de vonk zijn, die een grote brand veroorzaakt.” En reageert deze persoon op datgene wat de Moslimbroederschap daadwerkelijk zegt?

Antwoord: De Amerikaanse Minister van buitenlandse Zaken Hillary Clinton. En: nee.

Vraag 13: Welke rationele verklaring zou zij er eventueel voor kunnen hebben om zich niet bezig te houden met de bloeddorstige oriëntering en intolerantie van de Moslimbroederschap?

Antwoord: Zie vraag 1.

Extra vraag voor extra punten: Waarom zullen veel Amerikanen – inclusief Joden – voor de herverkiezing van president Obama stemmen, ondanks het feit, dat zijn regering de machtigste en het sterkst op volkerenmoord getrimde, meest antisemitische, meest antichristelijke en meest anti-Amerikaanse groepering goedpraat, ondersteunt en wellicht spoedig financiert?

Antwoord: Ik weet het niet. Ik schrijf alleen over het Nabije oosten.

Bron:

http://www.haolam.de/?site=artikeldetail&id=7232

Auteur: Bary Rubin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Arabische wereld, Islam, Israël, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Hoe herken je een “gematigde islamist”?: een examen

 1. rowi2011 zegt:

  Dus een gematigde islam is een islam waarbij de aanhangers alleen zeggen dat ze ooit iets doen( moorden en israel van de kaart vegen, maar eerst groeperen en overal verspreiden in de wereld) en op het moment dat ze het doen ( uitvoer van de woorden) zijn het extremisten.
  Dat is hetzelfde als achter de feiten aanhobbelen, toch?

  Like

 2. Linsky zegt:

  “Ik weet het niet. Ik schrijf alleen over het Nabije oosten.”

  Yep,
  en dat doen wij ook,
  waarbij komt dat wat plaatjes en filmpjes soms ook heel wat zeggen:

  Obama – The Anti-Israel President:

  What Really Happened in the Middle East:

  Like

 3. Linsky zegt:

  Hier nog een>

  Het gezicht van de Vrijheid en de Vrede!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Let op !!! Niet elke moslim is een terrorist, maar wel elke terrorist is moslim.

  Like

 5. Linsky ik zal wel een hoop bagger over me heen krijgen,maar had nog liever Bush dan Obama.Wij met een hoop mensen in de states hebben een heel net werk en bloggen elke dag,dingen die je nooit hoort hier in het nieuws.Er zijn er genoeg die baalen van die moslims daar.Ik heb een huis in daytona en een paar maanden geleden zijn ze daar ook flink in opstand gekomen ,maar dat komt nooit hier in het nieuws,Ik vertrouw Obama dan ook voor geen meter en met mij zijn er velen.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Psies Marijke,
  iedereen die wakker is, voelt op z’n klompen aan dat die gast verschillende gezichten ….en agenda’s heeft!

  Maar vergeet niet dat ook hij, evenals al die anderen, gewoon een marionet is van de grote leiders in de schaduw, de echte NWO!

  Like

 7. Linsky zegt:

  Marijke, Trouwens je mag dat ‘nieuws’ en bloggen waar wij van verstoken blijven natuurlijk hier op het blog vermelden.
  Wij zijn dol op verzwegen informatie 🙂

  Like

 8. Linsky ben jij dat op mijn face book?

  Like

 9. Linsky zegt:

  Yep 🙂
  ik klikte op je naam en zag dat je ook een FB had

  Like

 10. Leuk en als ej bron mijn email aan jou geeft stuur ik je dan wat dingen door als ik ze krijg want ik weet niet hoe ik dingen er op moet zetten.Ik ben blij dat ik al zo ver ben.Wat een tut he.What can I say.Ik was al blij dat ik dat stuk van ej bron op mijn face book heb gezet en het nog lukte ook.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Dat heb je heel goed gedaan hoor 🙂
  Ik kan je mijn e-mail ook via de chat van FB geven hoor!
  Da’s niet zichtbaar voor anderen.
  Rechts onderin zit een chatbalkje en daar zie je wie er allemaal online zijn.
  Zover ben ik al hahahah

  Like

 12. Linsky stuur mij even een kort mailtje dan weet ik of het goed gegaan is

  Like

 13. Linsky zegt:

  heb nog geen post van je.
  soms zit er vertraging in dus kan nog komen

  Like

 14. Kraftavilqa zegt:

  @Marijke Wright, of moet ik zeggen Marijke Right. Van mij geen bagger n.a.v. je voorkeur voor Bush boven Obummer. Ik was nooit zo weg van de jonge Bush maar hij was natuurlijk wel tien keer de president die de crimineel Obama is.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  On topic: hoe herken je een gematigde islamist? Voor mij zegt het woord islamist meer dan genoeg. En dat herkennen is voor iedereen met een behoorlijke intelligentie te leren.
  Gematigd bestaat niet binnen de groep van islam-aanhangers. Denk aan hetgeen Oriana Fallaci hierover in de afgelopen jaren heeft gezegd, zoals: er is islam. Wat ze daarna zei hoort iedere niet-moslim te weten! http://tinyurl.com/3mepfoc

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s