De islam en de Joden

(klik voor groter, daarna op “1600×737 pixels” voor maximale grootte)

In het Westen wordt steeds opnieuw het sprookje van het kwade christendom en de goede islam verteld. Daartoe behoort ook de situatie van de Joden onder islamitische heerschappij. De islamitische heersers zouden altijd goed zijn geweest voor hun joodse en christelijke onderdanen. Het antisemitisme werd van de Europeanen overgenomen.

Zo´n poging begon onlangs Hannes Stein op de website achgut.com. Onder het motto “zoekt en gij zult vinden” vertelt Stein ons het verhaal van de goede moslim en de slechte christen. Het is weliswaar juist, dat er in de islamitische wereld geen Holocaust op de Joden heeft plaatsgevonden, desondanks is de relatie tussen de islamitische heersers en hun joodse onderdanen alles behalve duurzaam harmonisch. Veelmeer worden tolerante fases steeds opnieuw afgewisseld door intolerante fases.

Hieronder slechts een onvolledig kort overzicht:

627 na Chr. ( ca. 500 tot 900 slachtoffers): Mohammed, de zogenaamde profeet van de moslims, liet volgens de overlevering de Joden in zijn invloedssfeer extreem vervolgen. De stam van de Banu Qurayza was een van de eersten, die te maken kreeg met de woede van Mohammed. Nadat de stam zonder steekhoudende reden belegerd werd en daarna capituleerde, werden de vrouwen en kinderen als slaven verkocht en de mannen onthoofd.

628 na Chr. (ca. 100 slachtoffers): Mohammed laat de laatste door Joden beheerste oase in zijn invloedssfeer aanvallen, een deel van de mannen wordt geëxecuteerd, de vrouwen worden tot slaaf gemaakt. De resterende joden werden tot het jaar 644 gedeporteerd.

1033 na Chr. (ca. 6000 slachtoffers): In de Marokkaanse stad Fez komt het tot de eerste grote pogrom tegen de Joden onder islamitische heerschappij.

1066 na Chr. (ca. 4000 slachtoffers): In Al-Andalus (het huidige Spaanse Andalusië) komt het tot de eerste grote pogrom tegen Joden op Europees grondgebied. 30 jaar voor de eerste kruistocht, waarbij later enkele van de Joden, die daarvoor uit Al-Andalus tot aan de Rijn gevlucht waren, door christenen vermoord werden.

1146 na. Chr. (meerdere duizenden slachtoffers): In Marokko komt het tot een machtsovername door de Almohaden. Het totale aantal slachtoffers bereikt hier voor het eerst over de 100.000. De Almohaden vernietigen bijna de hele joodse en christelijke gemeenschap in Marokko.

1465 na. Chr. (meerdere duizenden slachtoffers): In de Marokkaanse stad Fez komt het opnieuw tot een slachting onder de Joden. Slechts elf Joden overleven de slachting. Deze begon, nadat de islamitische eer door een Jood werd besmeurd. Hij zou een islamitische vrouw vernederd hebben.

1828 na Chr. (onbekend aantal slachtoffers): In Bagdad komt het tot anti-Joodse pogroms. De stad heeft in die tijd een joods bevolkingsaandeel van 25 tot 30%.

1945 na Chr. (ca. 150 slachtoffers): Bij een pogrom in Tripolis worden de joodse huizen in de stad aangevallen. Er zijn 4000 daklozen. Veel Joden vluchten naar het Britse mandaatgebied Palestina. In 1941 hadden er al gelijksoortige onlusten in Bagdad plaatsgevonden. De joodse staat was op dat moment nog niet uitgeroepen.

Vanaf 1947 na Chr. komen er in bijna alle islamitische landen onlusten tegen de joodse bevolking voor, nadat het VN-delingsplan en het uitroepen van een joodse staat bekend werden. Daarna komt het tot de grootste verdrijving van Joden in de islamitische wereld. Meer dan een miljoen Joden vluchten. Vooral naar Israël en Frankrijk.

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/12/der-islam-und-die-juden/

Auteur: Eternia

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Moslims, Racisme, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op De islam en de Joden

 1. Filantroop zegt:

  Heer Bron, tussen 1848 en 1945 constateer ik een omissie die ik hierbij graag even opvul:
  “Er volgde een eindeloze reeks van pogroms op: Aleppo (1850, 1875), Damascus (1840, 1848, 1890), Beirut (1862, 1874), Dayr al-Qamar (1847), Jeruzalem (1847), Caïro (1844, 1890, 1901 / 02), Mansura (1877), Alexandrië (1870, 1882, 1901-07), Port Said (1903, 1908), Damanhur (1871, 1873, 1877, 1891), Istanbul (1870, 1874), Büyükdere (1864 ), Kuzguncuk (1866), Eyub (1868), Edirne (1872), Izmir (1872, 1874)”
  Voorst waren er tijdens het interbellum slachtingen onder Joden in “Palestina”.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Filantroop

  Ik weet het mijn beste. Echter, het artikel is “slechts een onvolledig kort overzicht”. Ik weet het, het was nog veel erger dan in het artikel ter sprake komt!

  Like

 3. Linsky zegt:

  2012: laatste slag.
  Moslims hebben alle andersdenkenden uitgemoord!

  2050:
  Logboek; Sterreschip ‘ Future 1’ “Alle leven op aarde zichzelf uitgeroeid. Waarschijnlijk door ernstige vorm van krankzinnigheid, tengevolge van mondiale inteelt!”

  Like

 4. Linsky zegt:

  Het is niet mijn eerste favoriet, maar hier moet ’t ergens allemaal begonnen zijn!

  Like

 5. Columnist zegt:

  Veel mensen houden van een versimpeling van de geschiedenis. Christenen grepen ook elkaar, en Moslims hebben ook elkaar vervolgd.

  Like

 6. sophie zegt:

  @ Colomnist

  En dat is geen versimpeling van de geschiedenis?

  Like

 7. Linsky zegt:

  Columnist;
  Ga je nu hetzelfde doen als Pleiadian?
  Bagatelliseren, matigen etc.?

  Like

  • Columnist zegt:

   De versimpelaars zijn de mensen die doen alsof het Christendom slecht is voor de Joden, en de Islam goed is voor de Joden. Dit soort onzin las ik laatst nog in de Groene Amsterdammer, dat er geen Joods-Christelijke traditie zou bestaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s