VIDEO: EU-propagandafilm n.a.v. het 10-jarige bestaan van de euro

Naar aanleiding van de 10e verjaardag van de eurobiljetten en –munten, die op 1 januari 2012 wordt gevierd, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) een propagandafilm uitgebracht. Hoe kan men de triomf van de eenheidsvaluta hiermee vieren? De film stelt namelijk de euro voor als een enorm succes. Is de vrouw in het begin van de film een Griekse? En de oproep aan de Grieken om tot 1 maart 2012 hun oude Drachmen in te wisselen. Is dat een parodie of een afranseling? En de nieuwe chef van de ECB, Mario “de draak” Draghi houdt een toespraak. “De EU zorgt voor prijsstabiliteit!” Echt belachelijk. Dan was de stalinistische propaganda in de Sovjetperiode nog eerlijker. Ik zeg het immers: EUSSR!

Bron:

http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2011/12/propagandafilm-zum-10-jahrestag-des.html

Auteur: Freeman

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

11 reacties op VIDEO: EU-propagandafilm n.a.v. het 10-jarige bestaan van de euro

 1. Hellen zegt:

  Het gore lef om zo’n , waarschijnlijk weer peper duur , leugenachtig promofilmpje te maken , ik walg van dat Miljarden kostende circus waar een stumper die een pen in zijn handen kan houden al min. 10.000 p/m verdient , ik wacht op de dag dat het zakkenvullende dictatoriale EU tuig van die fluwelen stoelen kan worden getrapt . Our money , yeah right , we denken elke dag wat een geweldige kwaliteit het papiergeld heeft , nou goed ,hypocriete uitvreters !

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Jan Kees de (euro)Jager gisteren in de Telegraaf: er zijn grote fouten gemaakt bij de invoering van de euro.Komtie nou mee aankakken. Tsja, als het kalf verdronken is…
  http://tinyurl.com/cvcy5ul
  Die rotmunt had er NOOIT mogen komen, we hadden een sterke GULDEN en die zijn we KWIJT.
  Nog meer “leuks” van meneer de Jager, maw: kijk goed uit als je een erfenis verwacht..!!!
  http://tinyurl.com/3my8nnv

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Omdat het over ONS geld gaat, de volgende on topic zijnde WAARSCHUWINGEN. LET OP!
  De heren criminelen kunnen nu je rekening leeghalen zonder mee te kijken..!!!
  http://tinyurl.com/89su6bk Achtergrondinfo: http://tinyurl.com/5vklr70
  http://tinyurl.com/bq37mrw en tot slot: http://tinyurl.com/7ye9q6y
  Voor ondernemers/winkeliers: hebt nu nog een oude pinautomaat staan? WEG met dat ding.
  Tip: neem ’s avonds na sluitingstijd uw pinautomaat mee.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Misschien de juiste tijd om anders tegen werk en slavernij aan te gaan kijken.
  Een nieuwe perceptie= een nieuw LEVEN!

  Elf redenen om geen baan te willen

  • 1. Een baan is inkomen voor sukkels.
  Je wordt als je werkt namelijk alleen betaald op de momenten dat je werkt. Als je inkomen krijgt op een andere manier, bijvoorbeeld voor royalties, uit beleggingen en dergelijke, betekent een eenmalige investering in tijd, dat het inkomen blijft komen, elke maand. Als jij dat boek hebt geschreven, of die software hebt ontwikkeld in opdracht van je baas, verdient je baas dat geld zonder er iets voor te doen, niet jij.
  Kortom: zie een baan alleen als tijdelijke oplossing.
  In veel opzichten lijkt loonarbeid op een soort slavernij.

  • 2. Een baan houdt je dom.
  Na enkele jaren is er nauwelijks meer wat te leren op je werk. Het leven is een veel interessantere leerschool dan kantoor. Als jij zelf je tijd kan indelen, kan jij leren wat jij wilt en zo veel sneller relevante informatie opdoen.
  Kortom: heb je het gevoel dat je niets meer kan leren, maak dan zeker dat je wegkomt.

  • 3. Een baan drilt je tot een braaf huisdier.
  In feite is een baan een levenslange cursus om je te veranderen in een mak schaap. Ondernemers, en zeker leidinggevende ambtenaren, houden van zo min mogelijk risico. Ze willen daarom van hun ondergeschikten op aan kunnen. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar wat ze daarbij verwachten is gehoorzaamheid.
  Voel je als je thuiskomt een onbestemde verwantschap met Fikkie, plan dan een rebelse actie.

  • 4. Inkomen uit werk wordt extreem zwaar belast.
  In Nederland en België krijgt een werknemer netto ongeveer de helft van wat de werkgever kwijt is aan loonkosten, in handen. Dat is absurd weinig. Ter vergelijking: heb je een BV of NV, dan betaal je over de eerste 200.000 euro winst maar 20% vennootschapsbelasting. Als je je winst in de BV laat zitten, betaal je verder niets extra. Ter vergelijking: een werknemer kan dit niet met de bruto loonkosten die een werkgever op moet hoesten. Laat je jezelf een dividenduitkering doen, dan betaal je hierover een tarief van 25% inkomstenbelasting.
  Zoals Jan Marijnissen terecht zei: er wordt in dit land meer verdiend met speculeren dan met werken. Uiteraard kent de fiscus een geniepig addertje, zeg maar gerust een hongerige wurgpython, onder het gras. Een ondernemer is verplicht zichzelf als directeur in dienst te nemen tegen 40.000 euro per jaar. Geloof maar gerust dat dat niet is vanwege de fiscale voordelen van het werknemersbestaan voor laatstgenoemde.
  Zorg dat je aan de goede kant van de lijn staat.

  • 5. Ook anderen profiteren mee van je werk.
  Een werkgever is in werkelijkheid een werkbemiddelaar. Hij verkoopt jouw werk aan een klant. Een groot deel van deze winst komt echter door specialisatie en synergie. Als zelfstandige kan je enkele dingen uitbesteden, maar moet je toch veel zelf doen, ook dingen waar je minder goed in bent dan in je eigenlijke vak.
  Kijk voortdurend hoeveel je waard bent en of een switch of bijklussen kan.

  • 6. Een baan is onveilig.
  Ontleen je je inkomsten aan een webwinkel, een goed verkopend boek of een bedrijf, dan zullen je inkomsten in slechte tijden weliswaar dalen, maar nooit helemaal verdwijnen (tenzij je zo dom bent veel vaste lasten te hebben). Dat is met werk wel anders. Vlieg je eruit, en dat kan van de ene op de andere dag gebeuren, dan betekent dat in principe dat je geen inkomen meer hebt. Weliswaar zijn er uitkeringen als WW, maar deze worden steeds meer uitgekleed.
  Zorg dat je minimaal vijf, zes verschillende inkomstenbronnen hebt.

  • 7. Je bent overgeleverd aan de nukken van je baas.
  Heb je een tirannieke of incompetente baas, dan zal dit het plezier in ongeveer de helft van je wakende bestaan, plus de tijd die je thuis doorbrengt met piekeren over je werk, grondig vergallen.
  Zorg dat je baas jou harder nodig heeft dan jij hem.

  • 8. Je moet smeken om geld.
  Je inkomen vergroten op je werk kan maar op een legale manier: opslag vragen. Dat vereist de nodige kantoorpolitiek en opzichtelijk de baas laten zien wat voor een geweldige werknemer je niet bent. Als zelfstandig ondernemer kan je je eigen werktijden en tarieven bepalen.
  Je geld haal je wel op een andere manier.

  • 9. Je hebt een rampzalig sociaal leven.
  Voor steeds meer mensen is hun werkkring hun voornaamste sociale groep. Zo beperk je jezelf tot hetzelfde slag mensen. Wordt je branche overheerst door leden van je eigen sekse, dan wordt het ook erg moeilijk om een geschikte partner te vinden. Ook zijn gesprekken op het werk doorgaans weinig diepgaand. Kortom: je veroordeelt jezelf tot een oppervlakkig leven.
  Vergroot je netwerk tot buiten het bedrijf waar je werkt. Overweeg parttime te werken.

  • 10. Je verliest je vrijheid.
  Werken op een kantoor of fabriek betekent dat je gedurende een groot deel van de dag niet kan bepalen wat je zelf wilt doen. Je moet je aan allerlei vaak absurde regels houden. Vooral in grote, bureaucratische organisaties bestaat er een uitgebreid handboek met volkomen onzinnige regels.
  Breng je vaste lasten zoveel mogelijk terug en zorg dat je spaargeld achter de hand hebt, zodat je er altijd vandoor kan.

  • 11. Je verandert in een lafaard.
  Op kantoor moet je voortdurend uitkijken niet een leidinggevende te kwetsen of een van de absurde regels te overtreden. Ook wordt je als werknemer afgeleerd zelfstandig te denken. Kortom: je verandert langzamerhand in een braaf, laf gewoontedier, klaar voor de slacht bij de volgende reorganisatieronde.
  Begin een parttime bedrijf naast je werk.

  Ik praktiseer deze aanbevelingen zelf al sinds 1984…en dat bevalt me uitstekend!
  Geïnspireerd door:
  http://www.stevepavlina.com/blog/2006/07/10-reasons-you-should-never-get-a-job/

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Jammer dat wij elkaar niet persoonlijk kennen, beste Linsky..!!!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Deckzeijl:

  Wederzijds, mijn beste! 🙂 🙂

  Maar wie weet….?
  Misschien dat in de nabij toekomst een aantal van onze vaste schrijvers/reguurders eens bij elkaar kunnen komen, om eens in persoon kennis te maken.
  Ergens op neutraal terrein natuurlijk,… de geschiedenis wijst uit dat daar het minst gevaar dreigt, 🙂 hahahah

  Like

 7. Linsky zegt:

  Deckzeijl; 🙂

  Als je mijn 11 redenen om niet te werken goed vond zul je de volgende redenen om geen belasting meer te betalen ook wel kunnen waarderen:

  Protestbrief aan de Belastingdienst!

  Weledele heren.

  Onlangs ontving ik uw aanslagbiljet voor de inkomstenbelasting over het afgelopen jaar.
  Helaas kan ik hieraan niet voldoen om de volgende redenen:

  Sedert jaar en dag betaal ik reeds loonbelasting, onroerendgoedbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, weeldebelasting, straatbelasting, personeelsbelasting, hondenbelasting, motorrijtuigenbelasting, dividendbelasting, grondbelasting, alcoholaccijns, benzineaccijns, invoerrechten, uitvoerrechten, gemeentelijke leges, overdrachtskosten, etc. etc.

  Daarnaast wordt van mij regelmatig een bijdrage verwacht ten behoeve van het Leprafonds, het Astmafonds, het bedrijfsfonds, het pensioenfonds, het ziekenfonds, het personeelfonds alsmede vakvereniging, bedrijfsvereniging, sportvereniging, kerkvereniging en kruisvereniging.

  Van mijn bescheiden loon draag ik tevens bij aan WW, AOW, A WW, BTW, WWV en weet ik veel wat voor Weeën nog meer.

  Regelmatig komt men collecteren voor het Rode kruis, het Groene kruis, het Oranje kruis en Joost mag weten wat voor kruizen nog meer.

  Ik heb me zorgvuldig te houden aan de wettelijke bepalingen en regelingen betreffende de Grondwet, de Vreemdelingenwet, de Bedrijfspensioenwet, de Ziektewet, de belastingwet, de Kinderbijslagwet, de Bijstandswet, de Werkeloosheidswet en een ongekend arsenaal van andere Wetten.

  Door dit alles weet ik niet meer waar ik leef, hoe ik leef en of ik überhaupt nog leef.

  Gedurende mijn hele leven ben ik beboet, bestraft, bediend, begeleid, beoordeeld, behandeld, bekeurd, beroofd, berecht, berispt.

  En verder uitgekocht, uitgekozen, uitgemolken, uitgekeerd, uitgebeend, uitgezonderd, uitgebuit, uitgeloot, uitgezocht, uitgemergeld, uitgezongen, uitgemaakt, uitgescholden en uitgekafferd.

  Het is zelfs zover gekomen, dat ik zoveel schulden heb, dat ik niet meer weet wiens eigendom ik momenteel ben.

  Mijn hele leven heb ik doorgebracht met het invullen van formulieren en andere papieren.

  Ontelbare malen heb ik verklaard dat ik geboren ben en zo ja, ook waar.

  Ook heb ik meer dan honderd maal verklaard dat ik ongehuwd ben, maar dat wil men of de computer niet geloven.

  Al met al zie ik het op dit moment niet meer zitten. Ik ben volledig uitgeput en leeg.

  Aan uw verzoek zal ik, zoals hierboven in de aanhef van deze brief reeds is vermeld, dan ook niet kunnen voldoen.

  Hoogachtend;

  U.I.T. Gezogen. 😦

  Like

 8. Linsky zegt:

  “Een kabinet dat dat niet doet, is geen knip voor de neus waard”, aldus Donner.
  “Maar het doet uiteindelijk alleen dingen die rechtmatig zijn.” ?!

  Is dat soms wat ie zelf wil laten blijven hangen bij het volk?!

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3069900/2011/12/08/Donner-op-kookpunt-Kamer-wordt-poppenkast.dhtml

  Like

 9. Linsky zegt:

  BREAKING NEWS: GOV. ACTIVATING “FEMA CAMPS” ACROSS U.S.

  Infowars.com heeft een document wat afkomstig is van Halliburton dochteronderneming KBR dat details over een push geeft aan outfit FEMA en de Amerikaanse leger FEMA- kampen rond de Verenigde Staten. Het document werd doorgegeven aan ons door een deelstaatregering werknemer die wenst anoniem te blijven voor de hand liggende redenen…..!

  Ik vroeg me al eens af waar die van de EU liggen…?
  Misschien op de Puszta, ergens in de Balkan of wordt het toch Russia / Siberië?

  CIA-gevangenis Roemenië ontdekt;
  Journalisten hebben in Roemenië de gevangenis gevonden waar door de CIA jarenlang al-Qaida-verdachten zijn ondervraagd. Hij zat in een kelder van een regeringsgebouw in Boekarest.
  Het was al bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst er een gevangenis had, maar niet waar. Tussen 2003 en 2006 werden er tal van al-Qaida-verdachten ondervraagd en gemarteld, onder wie het brein achter de 9/11-aanslagen, Khalid Sheikh Mohammed.
  De CIA-gevangenis sloot in 2006, net als die in andere landen. De regering van Roemenië heeft de aanwezigheid van een CIA-gevangenis altijd ontkend.

  Like

 10. Linsky zegt:

  En dit is ook lekker:
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/tuinieren-en-zaden-bewaren-strafbaar/

  Na het verbieden van regenwateropvangen ook dit dus nog.
  Het Monsanto-kabinet is goed bezig!

  Voor wie zich ook nog eens wil verdiepen in wat dta clubje allemaal voor elkaar krijgt zie hier:
  http://www.wanttoknow.nl/dossiers/gezondheid/voedsel/

  Like

 11. Linsky zegt:

  Lees ook dit!
  Ieder vrouw op Aarde -jong of oud- MOET EN ZAL gevaccineerd worden tegen HPV..!

  In het voorjaar kwamen er berichten binnen dat de VN van plan zouden zijn om alle kinderen en vrouwen in te gaan enten tegen HPV. Deze beslissing zou geformaliseerd worden op een conferentie medio september. Opmerkelijk is punt 13 uit het wereldomvattende plan: Het Vaticaan en Palestina worden uitgenodigd als respectievelijk ‘observer state’ en ‘observer’. Heel vreemd …. Reactie van professor Van Ranst en de pro-vaccinatie-lobby : te gek voor woorden !

  Ik herhaal…Het Vaticaan en Palestina worden uitgenodigd als respectievelijk ‘observer state’ en ‘observer’. ??????????????????????
  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/iedere-vrouw-op-aarde-een-hpv-vaccin/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s