“´Sharia light´ bestaat niet”

In Frankrijk zorgt op dit moment de openlijke kritiek van de Franse staatssecretaris voor Jeugdzaken Jeannette Bougrab op de islamistische verkiezingssuccessen in Tunesië en Egypte voor opzien. De Française van Arabische afkomst ontkende in een interview het bestaan van een “gematigde islam”. “Een ´sharia light´ bestaat niet”, zei de juriste in een gesprek met de krant “Le Parisien”.

“Men kan zich overgeven aan allerlei denkbare theologische of literaire interpretaties, maar het op de sharia gebaseerde recht betekent onvermijdelijk een beperking van vrijheden, vooral van de vrijheid van gedachten”, aldus de dochter van een geboren Algerijn. Het islamisme, zoals die volgens de voorstellingen van westerse media zou worden gepropageerd door de Egyptische Moslimbroederschap en de Tunesische partij Ennahda, voelt zij als “uitermate verontrustend”.

Bijzonder choquerend vindt Bougrab het gedrag van de in Frankrijk levende Tunesiërs, die grotendeels op de islamistische Ennahda-beweging hebben gestemd. “Ik denk daarbij aan de gevangenen en de gemartelden in Tunesië, van wie men zogezegd de revolutie heeft gestolen.”

Minister van Buitenlandse Zaken Juppé maakt islamisten het hof

Terwijl de voormalige machthebbers Hosni Moebarak en Zine el-Abidine Ben Ali massief om westerse hulp tegen het “islamistische spookbeeld” hadden geroepen, komt het nu juist tot een “tegenovergesteld exces”, aldus de staatssecretaris, die zich indirect distantieerde van de jongste avances van haar UMP-partijvriend, de Minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé, tegenover de gematigde islamisten.

Bougrab, die voor haar functie in de regering een jaar geleden presidente van de Franse antidiscriminatie- en gelijkberechtigingautoriteit HALDE was geweest en een hoge post bekleedde in de rekenkamer, is de dochter van een zogenaamde Harki, een lid van de Franse hulptroepen in de Algerije-oorlog.

Bron:

http://www.krone.at/Welt/Franzoesische_Politikerin_Scharia_light_gibt_es_nicht-Kritik_an_Islamisten-Story-304442

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamkritiek, sharia. Bookmark de permalink .

3 reacties op “´Sharia light´ bestaat niet”

 1. Aryan zegt:

  Ook hier maar even naar deze video kijken:

  Demography is Destiny – Islam rising in the West

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb het hier ook al vaker gezegd, Oriana Fallaci zei het: er is islam.Die islamitische vrouwenbende is één van de vele bewijzen.
  Alle Nederlandse idioten die anders beweren beschouw ik als zijnde lid van de Nieuwe NSB.

  Like

 3. Jan zegt:

  Nu de partner van voormalig staatssecretaris van integratie Jeannette Bougrab, de Charlie Hebdo (hoofd)editor Stéphane Charbonnier, door islamisten is geëxecuteerd, kruipen de islam-apologeten onder aanvoering van hoofddhimmi Peter R. de Vries en hoofdislamist Farid Azarkan op tv uit hun schulp, of toch nog niet? Misschien wachten ze nog, … op het nieuwe proces over het zogenaamde Wilders “gevaar!?”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s