Britse blijft na racistisch gescheld in arrest

De Engelse Emma West, die met een racistische woede-uitbarsting in een Londense tram voor krantenkoppen zorgde, moet vermoedelijk ook de kerstdagen in de gevangenis blijven. De verantwoordelijke rechtbank in het Londense stadsdeel Croydon wees het af om West op borgtocht voorlopig vrij te laten – mede voor haar eigen veiligheid. De rechter was bang, dat zij het slachtoffer zou kunnen worden van wraakacties.

De 34-jarige wordt “opwekken van openbare ergernis door racistische beledigingen” ten laste gelegd. De volgende zitting van de rechtbank is gepland op 3 januari. Tot dan blijft de voormalige tandartsassistente in arrest.

West had in een Londense tram ruzie gekregen met een zwarte en had deze en andere reizigers op vulgaire wijze uitgescholden. Met haar zoon op schoot, schreeuwde ze o.a.:

“Jij bent niet Brits, je bent zwart!”

“Wat is er toch met dit land gebeurd? Alles vol zwarten, alles vol kloten-Polen…Jij bent geen Engelsman…en jij ook niet! Geen van jullie is een Engelsman! Ga terug naar jullie eigen armetierige landen, maar kom niet hier om in het mijne te blijven! …Engeland is niets meer tegenwoordig. Engeland is alleen nog maar een mesthoop! Mijn Engeland is alleen nog maar een mesthoop! …Jij bent niet Brits, je bent zwart. …Kijk eens in de tram wie blank is en wie zwart. Hier zijn alleen zwarten en gekleurde mensen.”

De scene werd opgenomen met een mobiele telefoon en op 27 november op YouTube gezet. Sindsdien werd het filmpje meer dan 12 miljoen keer bekeken. Een dag later werd West gearresteerd en voorgeleid voor de rechtbank in Croydon. Daar besliste men, om de vrouw na verhoor in de gevangenis te zetten. In ontelbare commentaren wordt er sindsdien toe opgeroepen om West in elkaar te slaan, te verkrachten of te vermoorden. Op Facebook bestaat een groep, die haar sterilisatie eist.

Bron:

http://tinyurl.com/dxrpa23

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Nieuws, political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

68 reacties op Britse blijft na racistisch gescheld in arrest

 1. vederso zegt:

  Vergelijk het verhaal van Emma West met wat Rhea Page overkwam en hoe de daders (nagenoeg) vrijuit gingen. In GB gaat nmm. echt iets fundamenteel fout!

  Like

 2. Arme vrouw, arm Engeland, rivers of blood…

  Like

 3. Columnist zegt:

  In de gevangenis loopt zij ook het risico op wraakacties, net als pedofielen.

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  Ik blijf erbij dat de commentaren van deze dame niet door de beugel kunnen. Een beroep op de vrijheid van meningsuiting vind ik dit geval bizar. Ik ben van mening dat we ons moeten weren tegen het gevaar van het islamitisch denken dat ongelijkheid propageert. Elke uiting van kritiek op de islam moet toegestaan zijn.
  Om een racist, op grond van vrijheid van meningsuiting, zo maar haar gang te laten gaan heeft niets te maken met de belemmering van meningsuiting door islamcritici.

  Racisme, als opvatting of ideologie, gaat uit van de stelling dat de cultuur van die persoon in de genen verankerd ligt. Die opvatting is flauwekul. Het verzet van deze dame tegen de aanwezigheid van andersgekleurden in haar omgeving is daarom een gebrek aan inzicht.

  Zijn zulke uitingen gevaarlijk? Als zodanig zou je het als meningsuiting kunnen omschrijven. Ze roept immers niet op tot geweld. Voor haar is het een gemiste kans tot frontvorming tegen de islam.

  Mijn bezwaar, met Wilders, tegen de politiek correcte gemeente is dat deze gevestigde partijen het inzicht missen hoe vernietigend een ongelimiteerde influx van cultuurvreemde elementen kan zijn op een bestaande cultuur en/op samenleving. Groepen als D66 of PvdA weigeren de vernietigende kwaliteiten van een islam onder ogen te zien. Maar ook andere culturen zouden, in principe, vernietigend kunnen werken op bestaande, autochtone, culturen.

  Ik denk dat deze vrouw, Emma West, niet genoeg bekleed is met het inzicht dat het om cultuur gaat. Ze ziet niet dat al die zwarte mensen even zo goed dragers van de Engelse cultuur kunnen zijn. Wellicht zijn deze mensen dat niet. Dat is iets wat zij beter kan beoordelen dan wij als toeschouwer: zij woont ten slotte in die omgeving. Maar stel dat al die niet-blanke inwoners dragers zijn van een niet-engelse cultuur, dan nog is haar verweer tegen hen, op grond van hun huidskleur, juist vanwege deze culturele argumentatie onjuist.

  Ter verdediging van haar racisme zou kunnen worden aangevoerd dat huidskleur een culturele connotatie meekrijgt. Maar dan kan het uitsluitend geinterpreteerd worden als een waarde, niet als norm. Met andere woorden: huidskleur kan eventueel (maar dat is dan een keuze) als typisch voor een bepaalde cultuur gezien en ervaren worden, maar huidskleur (of elk ander genetisch bepaald verschil tussen groepen/volken) is nooit grondslag voor die bepaalde cultuur!

  Per saldo vind ik de opvattingen van deze dame schadelijk voor de strijd tegen de islam en de strijd voor vrijheid van meningsuiting. Enerzijds omdat de strijd tegen de islam nooit een strijd om ras of huidskleur is geweest. Het was nu juist het argument van ‘racisme’ waarop de tegenstanders van islamkritiek van repliek konden worden gediend. Juist de vrijheid van meningsuiting lag onder vuur vanwege het feit dat de correcte gemeente islamkritiek niet toestaat. Door nu racisme onder vrijheid van meningsuiting te begrijpen wordt brandstof aangeleverd tegen islamkritici. En dat is een buitengewoon slechte zaak: vele zullen nu, weliswaar onterecht, concluderen dat tegenstanders van de islam racisten zijn. En dat is eenvoudigweg niet het geval.

  Anderzijds is het nog eens zo dat ons verzet tegen de islam, dat ten enen male het ongelijkheidsdenken in het vaandel heeft staan, grond vind in onze opvattingen over gelijke rechten en plichten. Ook voor die van andersgekleurden. In feite zouden we, als we deze mevrouw West als een van de onze zouden beschouwen, afstand nemen van onze eigen culturele opvattingen over gelijke rechten en plichten voor een ieder. Daarmee zouden we in het zelfde kamp als de islam terecht komen. En dat kan toch echt niet onze bedoeling zijn. Toch?

  Like

 5. @ Marc Bouwma 11 december 2011 om 01:07
  Natuurlijk is racisme fout, maar om deze moeder na een woede-uitbarsting in de gevangenis te houden…

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Moederschap is geen excuus voor racisme. We keuren het ook af als allochtone vrouwen die volgens Nederlands recht normaal gesproken zouden worden uitgewezen, toch mogen blijven omdat ze het voor elkaar hebben gekregen hier te landen een kind te baren. Moederschap als zodanig achten wij in zo’n situatie misbruik van bestaand recht. Terecht. Zo kan ook deze vrouw zich niet achter haar moederschap verschuilen, hoe vervelend ik dat ook voor dat kind vind.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Marc Bouwman ;

  U hebt hier een behoorlijk, bijna overtuigend betoog gehouden.
  Het siert u dat het zo genuanceerd bent en redelijk ter zake doende.
  Eerlijk gezegd klinkt het mij persoonlijk erg klinisch, om niet te zeggen gespeend van elk redelijk en menselijk inzicht en empathisch vermogen.

  Eén ding beseft u m.i. blijkbaar niet, en dat is dat deze vrouw waarschijnlijk INDERDAAD niet
  “genoeg bekleed is met het inzicht dat het om cultuur gaat”!

  Blijkbaar ontbreekt het u aan het nodige, menselijk dan wel psychologische inzicht om te begrijpen dat het ‘ongenuanceerde’, juist vaak de enige manier is voor deze mensen om zich te uiten, waarbij we niet zomaar van hen kunnen verwachten dat zij zich zullen uitdrukken in politiek correcte taal!

  Maar daar zit hem nu net in.
  Van mensen die niet het vermogen hebben zich zo uit te drukken zoals u dat hier demonstreert, KAN men MAG men dat dus ook helemaal niet verwachten.

  Dit soort onmondige,(maar wel zich eerlijk uitend), zwaar geëmotioneerde en gefrustreerde mensen is waarschijnlijk tot in het diepst van hun ziel beledigd, tot op het bot getergd, door die opgedrongen cultuurverrijkers, zodat hen weinig anders overblijft dan om hun frustraties en ongenoegen te uiten, op een wijze zoals te zien is in het filmpje!

  En zij zijn overigens ook in het geheel niet geholpen met grammaticaal en politiek correcte taal, zoals van een hoogdraver, om de culturele, emotionele en misschien wel lichamelijke verkrachting van hun leven te verwoorden.

  In de nabije toekomst, kan ik u verzekeren, zal een veel groter deel van de samenleving op de zelfde wijze gaan reageren! Er blijft de massa ook niets anders over dan zich op allerlei wijze te verzetten en uiting te geven aan frustraties, zoals het in hen opkomt, tegen alle onrecht, indoctrinatie en schoftige opdringen van onze overheden, om liefde-, goedheid- en levens-hatende krankzinnigen te accepteren in onze samenleving.

  Daarbij is het een al eeuwenlang bekend verschijnsel dat de massa, nu eenmaal dolgedraaid, zonder pardon, zonder aan ziens des persoons, haar woede zal uiten en overgaan tot wel zeer extreme maatregelen.

  Ongetwijfeld bent u bekend met de revoluties in het verleden, waarbij ‘het gepeupel’ met geweld uiteindelijk voor de veranderingen zorg droeg.

  U hoort me niet zeggen dat het tot wezenlijke verbeteringen heeft geleid, maar ik wil enkel duiden op de enige wijze van verzet die de massa bezit, tegen onrecht en krankzinnigheid van overheden, zijn NATUURLIJK allen zeer ongenuanceerde uitingen en ten leste bruut geweld!

  Elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals het gebekt is!

  Deze vrouw heeft mijn steun in ieder geval ten volle!!!
  Want zij toonde in ieder geval voldoende lef en ruggegraat om te zeggen wat velen van ons alleen maar durven DENKEN!

  Like

 8. Linsky zegt:

  Ps;
  Overigens laat de overheid zich weer uitermate goed in de kaart kijken door het smerige, achterlijke, hypocriete argument dat ze vast gezet is voor haar eigen veiligheid.

  Waarom brengt men haar niet gewoon naar huis en zet er een cordon politieagenten omheen?
  Precies zoals men dat bij andere burgers (vooral politici), ja zelfs bij te vroeg vrijgelaten pedofielen ook zo doet?!!!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Nog een PS;
  Ik persoonlijk hoop niet dat Marc Bouwman op het pluche zit of het ooit ambieert.
  Door dit soort mensen namelijk, intellectueel en volkomen zielloos, is de samenleving en de waarde van het leven gereduceerd tot holle leegte, een ‘beschaving’ die zelfs geen recht van bestaan meer heeft!

  Like

 10. OK Linsky, zet ‘m op! En voor Marc Bouwman: Dan maak ik van ‘Natuurlijk is racisme fout, maar om deze moeder na een woede-uitbarsting in de gevangenis te houden…’: ‘Natuurlijk is racisme fout, maar om deze VROUW na een woede-uitbarsting in de gevangenis te houden…’ als je daar vrolijker van wordt. Duhhh

  Like

 11. Linsky zegt:

  Godverdomme!
  Marc Bouwman:
  Gelijke rechten???
  Voor wie?
  Voor rifratten en zandnegers die me de strot af willen snijden omdat ik hun pedofiele en achterlijke geloof niet deel?
  Dat is verdomme juist wat die ruggegraatloze klootzakken ons willen opdringen.
  Pure hersenspoeling, indoctrinatie en manipulatie van de simpele geest der mensen!

  Inspelen op het zogenaamde fatsoen en de emotionaliteit…………
  Refereren aan zogenaamde beschaving en culturele opvoeding………….

  Ammehoela!!!

  Van kinds af aan zijn we gaar gestoofd voor een maatschappij,
  waarin we als volmaakt slaafse dwazen doen wat ons opgedragen wordt.
  Nog erger, we denken voorts precies zoals men wil dat we denken!

  Niet voor niets is 99% van ALLES in handen van 1%!

  De middelen daarvoor betalen we ook nog eens zelf, te weten de mainstream media!
  Elke dag opnieuw de leugens, over letterlijk ALLES!
  (Indien nodig zal ik dat onderbouwen)

  Marc, hoewel ik het aanvankelijk onbevooroordeeld las, komt je hele betoog me godverdomme, naarmate ik het beter tot me door laat dringen, steeds meer en meer hypocriet en zielloos over!

  De chips, te implanteren in hoofd of handen, liggen al klaar!
  Voor de volmaakte Total Control…………….

  Door dit soort slappe praat en verwoordingen, speel je juist de overheden, maar vooral die zandnegers en rifratten in de kaart, ongewild…………of juist gewild?!

  Like

 12. Linsky zegt:

  De les van het Paard van Troye is blijkbaar weer vergeten!

  Echt waar!
  Ik zit te trillen van woede om zoveel hypocrisie!
  Wie moet er gefêteerd worden?
  Op wie moet er indruk gemaakt worden?

  Het feit dat iemand dergelijke taal gebruikt om het gelijk van zijn mening te spuien,
  ten koste van een vrouw, EEN MOEDER,
  en beargumenteerd dat zij dus derhalve RECHTMATIG in de cel zit?????!

  Ik ben echt hartstikke misselijk!

  Hoe komt een mens op dit soort zieke gedachten?
  Hoe bestaat het dat er mensen zijn die hun ziel zo verloochenen?
  Hoe kan het dat er geen enkele menselijkheid meer is?
  Hoe komt het dat vrijwel niemand meer voor zichzelf kan of wil denken?
  Hoe komt het dat we rustig kunnen slapen met zoveel onrecht in deze zieke samenleving?
  Hoe kan het dat we als struisvogels onze koppen in het zand kunnen steken?
  Hoe kan het dat we dag in dag uit ons dezelfde leugens laten aanpraten?
  Hoe kan het dat we ze ook dagelijks blijven slikken?
  Waarom durft men niet uit te komen voor wat men werkelijk voelt….en denkt?

  Hoe kan het dat we na duizenden jaren, nog steeds geen volwaardige samenleving hebben?

  Een Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa, zal niet helpen deze reis….helaas!

  Waarom ?
  …………………………..
  In wat voor wereld leef ik godverdomme eigenlijk nog?

  Geloof me….diep in mijn hart weet ik dat we dit alles aan onszelf te danken hebben!

  Ter wille van geld, macht, en aanzien, valse ‘zekerheid’ en uit puur egoïsme hebben we te vaak onze ziel verloochend!

  Te vaak…………..
  Maar waarom ?
  Volgens veel esoterischi was het eerste mensenras zonder botten…zonder ruggegraat.
  Ik ben bang dat we nu nog niet veel meer hebben.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Emma West.

  Een vrouw, veroordeeld door linksen.
  Veroordeeld door “goede mensen’.
  Veroordeeld door de correcte Marc Bouwmansen van deze wereld!

  Een MOEDER die durfde te zeggen wat haar zwaar op het hart lag.

  Een vrouw die uiting gaf aan dat wat velen weten, denken, maar nooit durven uitspreken.

  Een mens die woorden gaf aan diepe frustraties, wanhoop en onmacht, onrechtvaardigheid en opgedrongen waanzin.

  In een land waar toch vrijheid van meningsuiting ook hoog in het vaandel stond!

  Het grootste gevaar bleek echter niet de mensen waar ze tegen ageerde.

  Nee, dat waren haar ‘rechters’ in de maatschappij!
  En de rechters van het hof!
  De lieden die haar rechten en vrijheden dienden te beschermen en te waarborgen!
  Ze was Engelse….maar voelde zich niet meer thuis …in haar stad….in haar bus…ze was verworden tot een vreemde in haar eigen land!
  Ze was tussen wildvreemden.

  We weten niet eens wat de werkelijke aanleiding was tot haar emotionele uitbarsting!

  Ook het filmpje geeft maar een deel van de werkelijkheid weer.
  Persoonlijk geloof ik niet dat wie dan ook, geen enkel mens ,
  zeker geen moeder met een kind op schoot, zonder gerede aanleiding aan een dergelijk emotioneel betoog begint.

  Een ding is duidelijk, ze had blijkbaar niet de juiste woorden voor de onmacht en frustratie die haar is opgedrongen.

  Daarom heeft men haar in de cel geflikkerd!

  Ze leeft in Engeland.
  Het land van vrijheid en meningen.
  Ze gaf haar mening…..
  Daarvoor is ze nu gestraft!
  Opgesloten met feestdagen die door miljoenen over de wereld gevierd worden.

  Kerstmis, een familiefeest bij uitstek.
  Kerstmis! Een tijd van vrede en welbehagen.
  Een tijd van bezinning en compassie.
  Tijd van begrip, vergeving en liefde.
  De tijd waarin we traditiegetrouw over ons hart strijken.
  De tijd waarin we over de gehele wereld zelfs soms clementie hebben met misdadigers.
  De tijd waarin we tijdens oorlogen even de wapens neer leggen.
  De tijd waarin we eens, vroeger althans, het vermogen bezaten om te relativeren en bij de kern in ons zelf te komen. De pit die toch in ieder geval éénmaal in het jaar een klein beetje bloot kwam te liggen of schemerde tussen de kleine barstjes en scheurtjes van de geharde schil.
  De tijd waarin we met anderen aan tafel zitten en soms ontdekken dat we eigenlijk allemaal een beetje mens zijn.
  De tijd waarin mensen soms één maal in het jaar bij hun gevoel konden komen en voor één keer de vrede en liefde voor elkaar konden voelen.

  De tijd waarin we zonder wetboeken in de hand, weten wat rechtvaardigheid is.

  De tijd waarin we vrolijk en blij zijn…………….
  Niet echter Emma…zij zit in de cel,
  omdat ze durfde uit te spreken wat wat wij velen durven denken.
  Omdat ze alleen was.
  Niemand die het voor haar opnam.
  Niemand die samen met haar schreeuwde.
  Niemand die haar steunde.
  Niemand die haar gelijk gaf.

  Dat kan ook niet…want ze is een vreemde in haar eigen land!

  Nou ja, …wij zijn nog vrij….toch…even?

  Prettig kerstfeest allemaal.

  Like

 14. treintrien zegt:

  Weet iemand al hoe ’t is afgelopen met de meneer van dit filmpje:

  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/03/video-my-tram-experience-in-frankrijk/

  Iemand?

  Of kunnen deze uitspraken wel door de beugel?

  Zo boos word ik hiervan. Bah.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Emma West heeft in simpele taal voor iedereen duidelijk gemaakt dat haar land wordt overspoeld
  door figuren die met bepaalde plannen rondlopen, plannen die ik hier al een paar keer onder aandacht heb gebracht. Maw: ik denk dat als E.West op de hoogte was geweest van bv. HET PROJECT, ze nog een haartje feller tekeer was gegaan. En constateren dat zwart sterk in aantal stijgt ten opzichte van blank is een FEIT en heeft dus niks met racisme te maken. Iedere kritiek
  tav bepaalde ontwikkelingen als racisme bestempelen deed M.Rabbae ook, door het volkomen gerechtvaardigde gevoel “Islamofobie” als racisme te bestempelen.

  Like

 16. jowitteroos zegt:

  De gevangenissen in de wereld zijn niet genoeg voor alle moslims die mensen die anders denken en zijn discrimineren.
  De wereld op zijn kop
  Paard van Troye en politici zijn ziende blind en horende doof op PVV na!

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Columnist, 10:38: voedingsbodem voor revolutie.

  Like

 18. potlood zegt:

  Het smerige van het filmpje is dat er niet getoond wordt wat deze vrouw in woede deed uitbarsten.
  Niemand barst zo in woede uit zonder aanleiding, en dat er in woede dingen worden gezegd waar je naderhand spijt van hebt is voor elk weldenkend mens niet anders dan logisch.
  Dat zij hiervoor is vastgezet is intens triest, maar laat wel goed zien hoe we verder afglijden.We staan wel toe dat moslimextremisten de westerse wereld naar de Filistijnen helpen, maar oh wee als iemand, die daar duidelijk meer dan genoeg van heeft, de frustratie van zich afschreeuwt.

  Like

 19. Linsky zegt:

  Daar refereerde ik al aan Potlood!
  Maar goed dat je er ook even op wijst.

  Het filmpje geeft maar een deel van de werkelijkheid weer.

  God weet wat er aan vooraf ging, wat de werkelijke aanleiding was.

  We weten toch uit ervaring dat er heel moet gebeuren alvorens mensen uit de massa opstaan en hun stem laten horen!

  Persoonlijk geloof ik niet dat wie dan ook, geen enkel mens ,
  zeker geen moeder met een kind op schoot, zonder GEREDE aanleiding aan een dergelijk emotioneel betoog begint.

  Like

 20. Marc Bouwman zegt:

  Bijna was Linksky van zijn racistische paard gevallen. In zijn reactie van 2:06 is behoorlijk wat nuancering te vinden. Het stuk geeft in ieder geval aan dat hij genoeg geestelijk vermogen bezit om zijn emoties de baas te kunnen. Zo geeft hij aan dat mw. West kennelijk niet genoeg capaciteiten bezit om zich juist en duidelijk uit te drukken. Zo bezien zitten we op een lijn. Maar dan kiest hij toch bewust voor de rauwe emotionaliteit van een West. Dat vind ik onjuist.

  Racisme is en blijft pure flauwekul: resultaten van een cultuur zijn niet het gevolg van de genen dat een gegeven volk bezit. Dat neemt niet weg dat racistische uitlatingen gevoelens kwetsen, en zelfs kunnen uitmonden tot gebruik van geweld, ook al roept deze vrouw daar niet om. Ook al kunnen we begrip hebben voor deze vrouw door het plots wegvallen van zekerheden die daar kort ervoor nog wel waren, toch moet het expliciete racisme weersproken worden.

  Gaandeweg zijn betoog wordt Linsky steeds emotioneler. Is de wereld ineens vol met gemene ‘Marc Bouwmansen’. Hoe verzin je het. Ik acht je heel wel in staat je emoties de baas te kunnen en redelijker tot uiting te komen dan je nu doet. Dus doe je best.

  Treintrien haalt terecht het filmpje van het gebeuren in een Franse trein aan, waarin een zwarte man zijn racistische registers open trekt. Ook deze man moet wat mij betreft tot ver na kerst de cel in. Hij is van hetzelfde laken als mw. West: niet bekleed met enig intellectueel vermogen.

  En wie weet, hoop ik ooit de stemmen van reageerders uit deze rubrieken te winnen. Want twee dingen zie ik hier toch weer op een hoop gegooit worden: weerzin tegen groepen op grond van bepaalde uiterlijke kenmerken, met weerzin tegen groepen op grond van culturele kenmerken (in dit geval islam). Racisme blijf ik weerspreken, net zoals ik de islam weerspreek.

  Ik hoop van harte dat men het onderscheid toch zal kunnen maken, en inzien waar we het werkelijke gevecht tegen leveren: de haatdragende islam.

  Like

 21. Linsky zegt:

  Marc, “Maar dan kiest hij toch bewust voor de rauwe emotionaliteit van een West. Dat vind ik onjuist.”

  Om te beginnen interesseert het me geen barst of jij dat juist vind!

  Op dit Blog is E.J. de moderator en zolang hij het binnen het gevoeglijke en betamelijke beschouwd, mag en kan ik hier mijn mening delen met anderen. Ook als die als een jojo op en neer gaat van intellectueel, naar zwaar geëmotioneerd.
  Dat is overigens niet omdat ik ze niet de baas zou kunnen, maar omdat ik absoluut overtuigd ben dat een bevlogen, en eerlijke mening ook gevoelens en emotionaliteit mag uitdrukken.

  Waarschijnlijk zit hem daar nu net het verschil in uitdrukken, ik ben geen man van holle lege woorden.
  Elk woord wat ik schrijf of zeg is gemeend! Op basis van wat in mijn gemoed, mijn hart en m’n ziel leeft!

  Blijkbaar ben je ook niet in staat begrijpend te lezen, wat meteen ook verklaard dat je mensen en hun emotionaliteit niet begrijpt. Mooie intellectuele kletspraat, die verder geen flikker zegt

  Je schrijft veel, maar zegt erg weinig.

  Misschien zou je het blog en de comments eens beter en met open mind moeten lezen, dan zou je zien dat racisme hier geen grond heeft, maar wel dat er een gezamenlijke strijd plaatsvindt tegen alles wat ons wil vernietigen, kortwieken en zelfs van het leven wil beroven.

  Da’s geen racisme, maar ruggegraat en goed verstand en het lef ons te verdedigen tegen krankzinnigheid en geloofsgestoorden!

  Verder is er hier maar één die het steeds over racisme heeft en mij daar zelfs van beschuldigd en dat ben jij. De wijze waarop je je woorden kiest, bewijst een opzettelijke verdachtmaking en beschuldiging van racisme mijnerzijds.

  Waaruit en welke woorden echter blijkt dat?

  Het leek me ook duidelijk uit bovenstaande context van mijn comments, dat mijn expliciete racisme zich beperkt tot hen die me en alle anders gelovigen de strot willen afsnijden, omdat ze mij mijn mening en leven niet gunnen.

  Yep, ik durf en zal emotioneel zijn, evenals ik inderdaad racistisch durf te zijn.

  Ben jij zelf soms te laf om deze basis racistisch te zijn?

  Like

 22. treintrien zegt:

  @ Marc:
  Ben het wel eens met u dat ms West een té groot punt maakt van huiskleur. Dát vind ik ook jammer: iemand die zwart is kan best een Europeaan zijn. Dat hangt wat mij betreft vast aan je gedrag.
  Ik vind het van u wel jammer dat u de blanke onderklasse overschat. Deze mensen hebben nooit geleerd om zich eloquent uit te drukken. (lees Dalrymple). Van een arbeider kun je niet verwachten dat hij zich uitdrukt als een professor. Hun taal is nu eenmaal rauwer, harder.
  Dit neemt niet weg dat de emoties van deze mensen echt gevoeld zijn. Ik zou het heel erg vinden als we het van iemands opleidingsniveau af laten hangen of we hem serieus nemen of niet.
  Ik vind dat de ‘meer intelligente’ dan de moeite moet doen om die code te verstaan.

  Ik wil nog wel een filmpje plaatsen (of twee..drie) met meer terechte vragen over racistisch geweld (Oslo, ondergrondse Duitsland, die vier moslimse meisjes… voor meer voorbeelden moet ik even verder terug als een week). Ik vraag me af hoeveel van dit soort filmpjes er moeten komen voordat het voor u wél gerechtvaardigd is dat zo’n ms West haar geduld verliest?

  Like

 23. @ Marc Bouwman 11 december 2011 om 13:49
  De strijd tegen de haatdragende islam is inderdaad het werkelijke gevecht.

  Als je stelt dat racisme flauwekul is, dan kon je er wel eens naast zitten. Er is wel degelijk wetenschappelijk onderzoek dat bijvoorbeeld verschil in intellectuele capaciteiten aantoont tussen Aziaten, Europeanen en Afrikanen (ik noem de bewoners van de continenten in aflopende volgorde van intelligentie). Voor de blanke Europeaan geen reden om zich superieur te wanen, zou voor mij ook niet het geval zijn als Europeanen wel het intelligentst waren of ergens anders in uitblonken. Ik benader mensen graag als individividuen.

  Maar zo zit niet iedereen in elkaar. De (kennelijk dronken) zwarte uit het Franse filmpje hoeft van mij net zo mij de gevangenis in als Emma West. Als er een agent in de buurt was geweest hadden ze vermanend toegesproken mogen worden en eventueel een bon mogen krijgen. Weerwoord van omstanders was ook mooi geweest.

  Maar het frappante is natuurlijk wel dat de blanke Emma West in de gevangenis zit en voor haar leven moet vrezen en dat de zwarte uit het Franse filmpje nergens last van heeft of krijgt.

  @Linsky 11 december 2011 om 14:31
  Ik ben het vaak met u eens, maar het is niet sterk om in één en hetzelfde comment verontwaardigd te doen over de beschuldiging van racisme en even later toe te geven dat u inderdaad (in bepaalde omstandigheden) racistisch kunt zijn.

  Like

 24. Linsky zegt:

  R. Rakker,

  Ik ben helemaal niet verontwaardigd over de beschuldiging, maar wel over de onwaarheid er van.

  De beschuldiging slaat nergens op, omdat het nergens uit de commens blijkt.

  Maar door dat heerschap wordt je per definitie tot racist bestempeld, als je het al opneemt voor een mens die door hemzelf dus al als racist wordt benoemd….wel een heel vreemde manier van redeneren.
  De advocaat van een moordenaar is volgens die redenering dus zelf ook een moordenaar!

  Maar als er zo nodig etiketten geplakt moeten worden, ja hoor, dan mag je er mij best een op plakken, maar wel ten aanzien mijn uitspraak die beperkt is tot ….”Hen die mij en alle anders gelovigen de strot willen afsnijden, omdat ze mij mijn mening en leven niet gunnen.”

  Overigens heb ik persoonlijk helemaal niks tegen echte racisten!

  Van mij mag namelijk iedereen een hekel hebben aan zwart, geel of groen!

  Dat is een fundamenteel recht van elke geborene….even zo goed als de voorkeur voor mensen of dieren.
  Er zijn er namelijk nogal wat die meer van beesten houden dan van mensen…zouden we dat ook niet strafbaar moeten maken?

  Eerlijk gezegd lijkt me er ook allemaal niks mis mee.
  Het wordt pas lastig als mensen uiting geven aan die haat door agressie en geweld, maar daar hebben we wetten voor.

  Het feit echter dat iemand, politiek correcte stukjes schrijft, is geen enkele garantie of bewijs dat de schrijver in werkelijkheid geen racist zou zijn in die zin.

  Daar is ook een etiketje voor….hypocriet!

  Like

 25. Marc Bouwman zegt:

  Ik zie dat er nog heel wat onderwezen moet worden. Het is duidelijk dat Linsky onvoldoende zijn emotie beheerst, en van daaruit feit en fictie op een hoop gooit. Als iedereen dat doet is dat schadelijk voor de werkelijke strijd die geleverd moet worden, namelijk die tegen het ongelijkheidsdenken van de islam. Strijd daartegen neemt jammer genoeg niet het ongelijkheidsdenken bij velen binnen onze eigen cultuur weg. Dat is dus een probleem.

  De beste reactie vind ik die van Treintrien. Het is niet zo dat ik de blanke onderklasse niet serieus neem, integendeel. Ik ben het met je eens dat hun een goede uitdrukkingsvaardigheid ontbreekt. Dat neemt niet weg dat zulke uitlatingen als die van ms West tegengegaan moeten worden, omdat ze mogelijk tot grote sociale onrust kunnen leiden als iedereen zo maar onbelemmerd zulke taal kunnen uiten. Het is dus niet zo dat ‘de meer intelligenten’ niet de moeite zouden doen om hen te verstaan. Maar ook deze ‘meer intelligenten’ zijn niet zo intelligent dat ze op accurate wijze aan zowel de grieven van mw West toegeven, als sociale onrust (met alle geweld dat daarbij vrij komt) voorkomen.

  Je verwijt mij dat ik de code van de onderklasse niet begrijp en daarom hun beperkte reactie-mogelijkheden overschat. Dat is niet het geval. Maar wellicht overschat je de mogelijkheden van ‘de meer intelligent’ om op een adequate manier dit soort botsingen op te lossen of te voorkomen. Dat is echt niet veel mensen gegeven. Er is nu eenmaal een eind aan zinvolle oplossingen door ‘de meer intelligenten’. Ze kunnen echt niet alles.

  Linsky beroept zich op E.J. Bron om zich ongeremd te kunnen uiten. Beetje vreemd vind ik dat wel: hij heeft alleen maar een platform beschikbaar gesteld. Er is geen sprake van moderatie. Je zal dus zelf een beetje op je woorden moeten letten, en weten wat wel of niet een juiste observatie of uitspraak is.

  Like

 26. @ Linsky 11 december 2011 om 16:22
  Duidelijk

  @Marc Bouwman 11 december 2011 om 16:31
  ‘Ik zie dat er nog heel wat onderwezen moet worden.’ Is dit jouw poging een arrogante kwal te imiteren?
  ‘Het is duidelijk dat Linsky onvoldoende zijn emotie beheerst, en van daaruit feit en fictie op een hoop gooit.’ Linsky maakt duidelijk zijn emoties bewust in zijn reacties te gebruiken – hoezo beheerst hij ze dan niet? En welke feiten en fictes gooit hij op een hoop?

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  Quote: “Er is geen sprake van moderatie.”

  “Big Brother” E.J. leest altijd mee op de achtergrond. Aangezien ik ervan uitga dat we allemaal volwassen mensen zijn, is het tot op dit moment niet echt nodig geweest om te “modereren”. Dat zit ook niet in mijn aard.
  Mochten de comments echter persoonlijk worden of de spuigaten uitlopen, dan is de webmaster de eerste die niet aarzelt om in te grijpen!

  Met vriendelijke groeten,

  E.J.

  Like

 28. Linsky zegt:

  SO!
  We worden hier onderwezen!

  Blijkbaar heeft deze man het op zich genomen ons tot de orde te roepen, in ieder geval toch mijn persoontje.

  Misschien dat E.J. hem in dienst wil nemen ten einde de juiste mate van censuur, betamelijkheid en politieke correctheid van de comments te garanderen?

  Maar voor alles zorg te dragen dat er geen enkele vorm van emotionele betrokkenheid bij zijn artikelen zal ontstaan! Want dat staat duidelijk een heldere, nuchtere, objectieve beoordeling van de zaken in de weg…..

  Het is ten slotte duidelijk dat ik onvoldoende mijn emoties beheerst..?
  En ook van daaruit feit en fictie op een hoop gooi…?

  Zeg Marc, heb je ook duidelijke argumenten om al die beschuldigingen te staven met bewijs/citaten?
  Eerlijk gezegd vind ik je commentaren erg suggestief, ongenuanceerd en duidelijk beledigend gezien wat onwaarheden die je spuit.

  Niet dat ik me beledigd voel, hoor, van mij mag je zeggen/schrijven wat je wilt.

  Voor leraar ben je echter volgens mij toch echt niet geschikt hoor, het spijt me. 😦

  Om een ander wat te kunnen leren is namelijk enig intellect vereist, evenals op z’n minst toch ook het vermogen tot objectiviteit, empathie, alsmede enige mate van zelfreflectie!

  Weert je, als jij van mening bent dat een debat, discussie enkel met woorden, dus zonder enige emotionele betrokkenheid gevoerd kan en mag worden, kun je misschien toch wel beter eens solliciteren naar een baantje op dat pluche….
  Daar zitten namelijk meer van die figuren die weten wat goed is voor de mensen, omdat zij zelf zo goed zonder enige emotie kunnen beslissen hoe zij het volk kunnen bestelen en verslaven!

  Like

 29. Linsky zegt:

  R. Rakker, dank je, psies wat ik bedoel!

  Like

 30. Linsky zegt:

  Het is overigens wel heel erg dat de aandacht op deze wijze wordt afgeleid van waar het echt om gaat, en dat is dat de vrouw die het lef had op te komen voor wat ze dacht en voelde, met verbale kracht, in de gevangenis zit de komende weken, uiteindelijk alleen maar omdat haar taalgebruik een aantal mensen niet aanstaat!!!!!!!

  Like

 31. E.J. Bron zegt:

  Erger nog: wanneer datzelfde taalgebruik gebezigd wordt door vier islamitische Somalische vrouwen, gaan deze vrijuit!! 😦

  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/11/engeland-schoppers-van-blanke-hoer-vrij/

  Like

 32. Linsky zegt:

  Weet je, ik geloof echt steeds meer dat deze ‘beschaving’ geen recht van bestaan heeft.

  Dat het pure rechtvaardigheid is dat we van de aardbodem worden geveegd en vervagen in de geschiedenis van deze galactische plek!

  Het is verdomme toch hemeltergend dat we met miljoenen toezien hoe gewone normale mensen geterroriseerd worden door de overheden, hun kompanen en rifratten!

  Like

 33. @ E.J. Bron 11 december 2011 om 17:26
  Zeg Bert, je zit de boel hier toch niet op te hitsen. hè? De dames hebben een hele pittige voorwaardelijke straf gekregen!

  @ Linsky 11 december 2011 om 17:34
  Gewoon PVV blijven stemmen en werven. Is een hoopvolle ontwikkeling, net als in het buitenland. Links heeft totaal geen verhaal meer, alleen nog maar de macht (is natuurlijk vervelend en lastig genoeg)

  Like

 34. E.J. Bron zegt:

  @rechtse rakker

  Wie? Ik? De boel ophitsen? Hoe kom je er bij! 😉

  Het is toch gewoon te gek voor woorden GVD!

  Like

 35. Linsky zegt:

  Treintrien:
  Ik neem aan dat je deze bedoeld
  Het filmpje op HBvL doet het niet.

  Wees wel gewaarschuwd…echt verschrikkelijke beelden!
  Ik zelf werd misselijk!
  Vijf jongeren slaan metroreiziger in coma

  Like

 36. Linsky zegt:

  In de lijst rechts, naast het filmpje staat nog meer van dat lekkers!!

  Alleen voor sterke magen.
  Of sommige intellectuelen natuurlijk, (volgens een onzer reaguurders) die hebben daar van nature weinig problemen mee, omdat emoties nu eenmaal overbodig en zelfs hinderlijk zijn bij het bepalen van een oprechte, nuchtere beoordeling van misselijk makende misdadigheid!

  Like

 37. Marc Bouwman zegt:

  He zeg, het orakel sprak op 16:49.

  Natuurlijk hoef je niet te modereren. Dat we volwassen genoeg moeten zijn, zoals je zegt, had ik Linsky al verteld. Wat me wel bevreemd is dat je zegt “Mochten de comments echter persoonlijk worden of de spuigaten uitlopen, dan is de webmaster de eerste die niet aarzelt om in te grijpen!” Nou dacht ik toch al wat op mijn persoon gericht geneuzel tot me heb moeten laten komen. Niet dat ik daar wakker van lig, maar je beweert dat je in zulke gevallen zou ingrijpen. Waar blijf je dan? Het hoeft van mij overigens niet hoor.

  Je doet een duit in het zakje over vier Somalischen die een autochtone Britse op racistische wijze aanspreken. Dat je daar schande van spreekt vind ik niet meer normaal Jouw protest ondersteun ik van harte. Maar moet je daar nou echt bij schelden? Ik had je hoger ingeschat.
  Juist dit racisme van deze Somaliërs zou duidelijk moeten maken wat voor onzin racisme als zodanig is.

  Hoewel je dat niet hoeft te doen, hoop ik dat ook jij het verzet tegen het islamitisch ongelijkheidsdenken niet gelijkschakeld met racistisch denken. Jouw site heeft mij altijd brandstof kunnen leveren voor mijn verzet tegen het islamo-fascisme. Ik hoop van harte dat dit geen vergissing is geweest.

  Deze PVV-er wil ook duidelijk maken dat racisme vreemd is aan het verzet tegen het islamitisch gedachtegoed. Zo was er 1 1/2 jaar terug sprake van een gekleurde sollicitante die niet werd aangenomen op grond van huidskleur. De PVV nam het als enige partij in de Tweede Kamer op voor de dame, met als argument dat personen alleen geoordeeld mogen woorden naar prestatie. Ik deel die mening.

  Like

 38. Linsky zegt:

  Overigens is het wel helemaal volgens de lijn die veel pedofielen in de overheden volgen om juist Emma West aan te pakken,… ze heeft ten slotte kinderen!

  Citaat; “Tegelijkertijd zit de blanke Engelse, die enkele dagen daarvoor in een Londense tram niet helemaal politiek correct geklaagd had over de volgens haar te intensieve verrijking van haar milieu, in de gevangenis. De kinderen heeft men volkspedagogisch zinvol van haar afgenomen”.

  Ik vrees er voor of ze die nog ooit terug ziet!

  Telkens weer wordt ik misselijk als ik denk aan die vrouw achter tralies en haar kinderen nu bij wildvreemden!

  Ik wil niet eens meer nadenken over wat daar nu verder mee gebeurd!

  Like

 39. Walgelijk, walgelijk. Soms denk ik dan: werden dit soort jongens maar gelijk standrechterlijk geëxecuteerd. Want anders staan ze binnen no time weer op straat of krijgen ze iets voorwaardelijks.

  Like

 40. Linsky zegt:

  Oh, jee..
  E.J. jij wordt ook beleerd! 😦
  en gecensureed…of begrijp ik ’t allemaal verkeerd?
  Begint hier de arrogantie niet wat overmatige vormen aan te nemen?

  Like

 41. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  Het bekende spreekwoord zegt: “Wie kaatst, kan de bal verwachten.” Waarom zou ik me mengen in een discussie tussen u en Linsky. Gezien de comments ben ik ervan overtuigd dat u zich beiden heel goed alleen kunt redden. Dat daarbij soms gehakt wordt en de nodige spaanders vallen….tsja, risico van het vak zal ik maar zeggen. De discussie moet al heel erg persoonlijk worden, voordat ik besluit om in te grijpen. U bent een grote kerel neem ik aan, dus…

  Wat betreft de benaming “orakel”: moet ik dat opvatten als “uitspraak van een goddelijk wezen” of als “persoon die tot richtsnoer of vraagbaak dient”?

  Trouwens, waarom zou ik niet een keer mogen schelden? Moet ik dan, net als u, alles zo kil en klinisch bekijken? Als u zoiets u overkomt, wat ik nooit mag hopen, reageert u dan nog zo kil en klinisch?

  Uiteindelijk ontkomt niemand er aan om te kiezen. En het maken van die keuze duurt niet erg lang meer volgens mij!

  Like

 42. Linsky zegt:

  Waarschijnlijk is dat precies waar de schoen bij veel mensen wringt.
  Er is ons geleerd, afstandelijk te blijven klinisch waar te nemen en zonder emotie waar te nemen.
  Eigenlijk net zoiets als ‘politiek correct’!

  Maar die moeder en die kinderen zijn daar niet mee geholpen.
  Die rechters zitten straks aan hun kerstdiner en vertellen elkaar en hun familie waarschijnlijk hoe nuchter en helder zij hebben rechtgesproken over de ‘misdadigers’!

  Terwijl zij achter tralies zit en haar kinderen afgenomen en god weet bij welke pedofielen ze zijn terecht gekomen.

  Of zouden er die in UK niet zijn?

  En dat allemaal met nuchtere geest en heldere blik.
  Een zuiver klinisch en rechtvaardig oordeel?!

  Dit is werkelijk voor het eerst in m’n onbeduidende leventje dat ik veel geld wens.
  Ik zou in ieder geval proberen of de rechters om te kopen, of de bewakers!

  Met al dat gelul van ons en de rest van de wereld die het allemaal zo erg vinden,
  komt ze echt niet uit de gevangenis…voor de kerst!

  Like

 43. Linsky zegt:

  Ps; sommige mensen (vooral echte klinische intellectuelen) reageren pas geëmotioneerd als het hun eigen dochter of vrouw is die mishandeld of verkracht wordt!

  Like

 44. Marc Bouwman zegt:

  Bron op 20:59

  Dat orakel-woord heb ik gebruikt omdat meneer Linsky zo hoog over je opgeeft. Ik had sowieso niet verwacht dat je je erin zou mengen. Vandaar een beetje. Maar toch wel gek dat je eerst zegt dat je zou ingrijpen als het te persoonlijk wordt, en als ik je vraag waarom je dat niet doet, je dit afdoet met dat ik het allemaal heel goed af kan omdat ik een grote kerel zou zijn. Natuurlijk ben ik dat laatste ook: ik hak je zo in mootjes. Maar dat is natuurlijk niet de issue. Je beweert het een, en als er zich een situatie voordoet dat je daar, naar je eigen woorden, naar zou moeten handelen, doe je het andere. Je bent inconsequent en dat valt me van je tegen.

  Overigens had ik je verzocht aan te geven of je jouw verzet tegen het islamitisch ongelijkheidsdenken gelijksteld met het racistische denken van een Linsky cs, of niet. Als je het racisme van Linsky niet verwerpt is de situatie ernstiger dan ik al aannam.

  Ook op A7 had ik te doen met ene Zande en ene Claude. Die gingen eveneens prat op een virulent racisme, waarna ze mijn toegang blokkeerden. En dat voor een site dat heel stellig beweerde op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

  Je vraagt overigens waarom je niet een keertje zou mogen schelden. Ik kan je natuurlijk niet tegenhouden. Maar het verminderd nu eenmaal je weerstand als anderen jou een bepaalde kant uit willen hebben die je zelf eigenlijk niet wilt. Eenzelfde discussie had ik ook op A7. Toen ging het vooral om de risico’s van onbeperkt met de meute meelachen. Ook dan is het zo dat je even zo goed meelacht om zaken die je zelf feitelijk helemaal niet zo grappig vind. Humor en schelden kunnen opluchtend en verhelderend werken, maar ze kunnen zich ook net zo goed tegen je keren. Vandaar mijn, wat jij noemt, nogal ‘kille’ woordkeus. Het is niet zo dat de woorden die jij kiest, of die een Linsky of Zande kiezen, ik niet ook zou kunnen bezigen. Maar naar mijn ervaring beperkt dat de vrijheid mijn eigen standplaats te kiezen. Anders gezegd, voordat ik het weet sta ik met de vijand mee te blaten. Zoals ik dat hier en daar ook wel met andere reageerders zie gebeuren.

  Like

 45. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  Het spijt me te moeten horen dat u mij als een vijand beschouwt. En stop nu eens met dat geteem over consequent zijn. Gedraag je nu als een grote vent en kom met goede argumenten. Ik heb, nogmaals, helemaal niet de behoefte om iemand een ban te geven. Zelfs niet iemand met een andere mening dan ikzelf heb. Mits hij met argumenten komt en deze netjes kan verwoorden. Geen probleem!

  En wat betreft racisme. Nee, ik ben niet racistisch. Ik heb geen problemen met immigratie van welke volkeren dan ook, mits ze maar niet islamitisch zijn. En, voor zover ik weet, is de islam nog steeds geen ras. Hoewel links heel graag zou willen dat dit wel zo zou zijn. Dan kon het alle islamcritici aanpakken op “racisme”. Helaas!

  Like

 46. Linsky zegt:

  Marc; racistische denken van een Linsky???

  Ik vind het prima dat me dat etiket van racist wordt opgeplakt, maar dan wel op goede gronden!

  moslim is niet eens een ras!

  Waarin ben ik dan dus racistisch?

  Geef dus effe de zin of woorden aan waarin ik getuig een racist te zijn
  Indien niet, hou als de sodemieter op met die valse beschuldigingen!

  Nogmaals het enige volk waar ik zwaar op tegen ben zijn krankzinnigen die me de nek af willen snijden omdat ik een andere mening en geloof heb dan zijzelf!

  Zoals ik al eerder opmerkte, je gebruikt veel woorden maar zegt weinig…
  duidelijk iemand die in de politiek wel als een vis in het water zal zijn!

  Like

 47. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  PS: U blijft uiteraard gewoon van harte welkom op deze weblog. U zorgt voor de nodige discussie en dat is altijd goed.
  Ik verwacht echter wel van u dat u zich als een grote kerel gedraagt, zodat ik niet de hele tijd, zoals nu, hoef te modereren. Dat is zonde van mijn tijd. Tijd, die ik veel liever besteed aan het speuren naar en vertalen van goede Duitstalige artikelen.
  Ik onthoud me sowieso zoveel mogelijk van commentaar op mijn eigen vertalingen. Ik beschouw het als mijn primaire taak om artikelen en onderwerpen aan te dragen, die in de mainstream media vaak überhaupt niet (opzettelijk?!) aan bod komen.

  Met vriendelijke groet,

  E.J. Bron

  Like

 48. Marc vetel mij nou eens wat racime is.Het lijkt in holland wel een mode woord.Als iemand een andere mening heeft dan word je gelijk voor racist uit gemaakt.Zande ken ik niet,maar linsky wel en weet dat hij geen racist is…….

  Like

 49. En is er iemand die zig af heeft gevraagt waar om Emma zo begon te schelde,want dat word er niet bij vertelt he.Ik neem aan dat ze niet zo maar begon te schelden.

  Like

 50. Marc Bouwman zegt:

  Bron op 22:22

  Ik heb helemaal niet beweerd dat jij mijn vijand zou zijn. Hoe kom je erop? Ik heb je alleen om verduidelijking gevraagd aangaande jouw standpunt ten aanzien van racisme, zoals een Linsky daarvoor openlijk pleit.
  Ik zie dat je even verder in je laatste antwoord duidelijk afstand neemt van racisme. Je stelt geen problemen te hebben met immigratie, mits niet islamitisch. Dat is precies mijn standpunt.

  Ook deel ik je kritiek op links dat islamcritici wegzet als racisten. Dan zou je mij toch kunnen bijvallen in mijn kritiek naar Linsky?
  Zo zegt hij op 2:54 “Gelijke rechten??? Voor wie? Voor rifratten en zandnegers die me de strot af willen snijden omdat ik hun pedofiele en achterlijke geloof niet deel?”
  Hier beschrijft hij Marokkanen duidelijk eerst naar huidskleur om hen vervolgens te veroordelen naar hun geloof. Dat laatste deel ik met hem, dat eerste niet. Linsky is hier duidelijk een voorbeeld waarbij links islamcritici kunnen wegzetten als racisten, juist omdat Linsky de islam wegzet in termen van huidskleur.

  Op 16:22 zegt Linsky
  “Overigens heb ik persoonlijk helemaal niks tegen echte racisten! Van mij mag namelijk iedereen een hekel hebben aan zwart, geel of groen!”
  Wat mij betreft alweer een voorbeeld van waar we niet naar toe moeten.

  Wat ik van je vraag is uit te spreken dat racisme contra-productief is in onze strijd tegen de islam.

  Like

 51. E.J. Bron zegt:

  @Marc Bouwman

  Ik ken Linsky te goed om te weten dat hij absoluut géén racist is! Hij heeft de nodige vrienden van verschillende rassen. Wel weet ik, dat hij fel anti-islamitisch is en dit wellicht soms wat verkeerd uitdrukt in een emotionele bui. That´s all!

  Like

 52. Linsky ik was in Amsterdam vandaag en ben toch nog even langs die joodse school gegaan en heb een foto genomen en ga hem op sturen naar mijn vrienden over het water om te laten zien hoe zo een school bewaakt moet worden.Ja ik zeur weer over die school,om dat ik het maar niet kan begrijpen dat een school hier in holland zo bewaakt moet worden,en dat er niet eens over gesproken word.

  Like

 53. Marc Bouwman zegt:

  Bron op 22:49

  Goed om te weten. Dan zou ik Linsky toch willen vragen af te zien van deze taal. Niet omdat hij niet grof zou mogen zijn, maar omdat links bevestigd zou kunnen worden in hun opvattingen dat strijd tegen de islam in feite racisme zou zijn. Als links woorden als die van Linsky zouden gebruiken om hun argumenten te staven, dan kan de strijd tegen de islam een behoorlijk knauw krijgen. Dat willen we, dacht ik, niet. Dat is eigenlijk de enige reden waarom ik het vraag.

  Like

 54. Linsky zegt:

  Wat!
  Waar heb ik…
  ” Marokkanen duidelijk eerst naar huidskleur om hen vervolgens te veroordelen naar hun geloof”…..???

  Waar staat dat?
  Het woord Marokkaan is nergens genoemd!
  Noch iets over huidskleur.

  We kunnen namelijk terug lezen hoor!
  ==================================
  Linsky zegt:
  11 december 2011 om 02:54
  Godverdomme!
  Marc Bouwman:
  Gelijke rechten???
  Voor wie?
  Voor rifratten en zandnegers die me de strot af willen snijden omdat ik hun pedofiele en achterlijke geloof niet deel?
  Dat is verdomme juist wat die ruggegraatloze klootzakken ons willen opdringen.
  Pure hersenspoeling, indoctrinatie en manipulatie van de simpele geest der mensen!

  Inspelen op het zogenaamde fatsoen en de emotionaliteit…………
  Refereren aan zogenaamde beschaving en culturele opvoeding………….

  Ammehoela!!!

  Van kinds af aan zijn we gaar gestoofd voor een maatschappij,
  waarin we als volmaakt slaafse dwazen doen wat ons opgedragen wordt.
  Nog erger, we denken voorts precies zoals men wil dat we denken!

  Niet voor niets is 99% van ALLES in handen van 1%!

  De middelen daarvoor betalen we ook nog eens zelf, te weten de mainstream media!
  Elke dag opnieuw de leugens, over letterlijk ALLES!
  (Indien nodig zal ik dat onderbouwen)

  Marc, hoewel ik het aanvankelijk onbevooroordeeld las, komt je hele betoog me godverdomme, naarmate ik het beter tot me door laat dringen, steeds meer en meer hypocriet en zielloos over!

  De chips, te implanteren in hoofd of handen, liggen al klaar!
  Voor de volmaakte Total Control…………….

  Door dit soort slappe praat en verwoordingen, speel je juist de overheden, maar vooral die zandnegers en rifratten in de kaart, ongewild…………of juist gewild?!
  ===================================
  Nou? Waar staat dat?!

  Dat zijn linkse streken hè, leugens blijven herhalen totdat ieder ze geloofd!
  Leugens Marc!
  Ik stop verder met te reageren op dit soort zieke leugenachtige comments. die blijvend ongefundeerd beschuldigen!

  Like

 55. Linsky zegt:

  Marijke Wright zegt:
  om 22:51

  Heel goed hoor.
  Iemand moet het vuur brandende houden.
  Zoals je ziet groeit er bijna een splijtzwam!
  Maar we wijden ons weer aan de orde der dingen hoor 🙂

  Misschien kun je de foto aan E.J sturen, zodat ie kan kijken of hij die kan plaatsen.
  Hij is gek op mooie plaatjes.. 🙂

  Like

 56. Linsky zegt:

  En ja, da’s het beleid hier in NL hè, verzwijgen door de MSM wat je niet uitkomt! 😦

  Like

 57. Marc Bouwman zegt:

  Linsky, je hebt het over ‘rifratten en zandnegers’. De Rif is het gebergte in Marokko. Zandnegers is standaard de uitdrukking voor Afrikanen met een lichte huidskleur. In beide gevallen gaat het over Noord-Afrikanen, in het bijzonder dus Marokkanen. Je kritiseert hen vervolgens op hun geloof, iets wat ik weer wel met je deel. Probeer wat rustiger te zijn als je iets schrijft. Maar vertel het me rustig als je denkt dat ik het weer bij het verkeerde eind heb.

  Like

 58. Marc Bouwman zegt:

  Hieronder een link naar Rory Gallagher. Rory Gallagher – Best Bullfrog Blues version.
  Om jullie op te beuren.

  Like

 59. Jan zegt:

  @Bron

  The Prisoner

  West was hunted down, tips were solicited from the public, Ed Miliband, the leader of the Labour opposition, who always manages to wear the face of a well-meaning idiot, retweeted the “important appeal” to track down a woman who was threatening the nation by shouting on a tram that the Poles, Nicaraguans and Blacks should go back where they came from.

  Needless to say the charming fellows from Hizb-Ut-Tahir, Islam4UK, Muslims Against Crusades or their associated groups rarely have to spend Christmas or Eid in prison no matter how many poppies they burn or how many slurs they shout. Anjem Choudary is not likely to touch off any morality mobs on Twitter. The same people who desperately sought Emma would sneer at the Daily Mail mentality for even acknowledging good old Anjem.

  Lees verder op:
  http://sultanknish.blogspot.com/2011/12/prisoner.html

  Like

 60. Wachteres zegt:

  Het laatste nieuws over Emma West:

  Great news! Emma West appeared before Judge Warwick McKinnon in a closed hearing at Croydon Crown Court this 9Wed) morning and was released on bail.
  This is a victory for common sense, justice and also for all those who joined in the campaign to have Miss West released from prison.
  The Britain First demonstration to be held this Saturday outside HMP Bronzefield has been formally – and joyfully – called off.
  Our deepest thanks go out to all those who were planning to attend this demonstration and also to those who turned out to our last demonstration.
  Our campaign to help Emma West led to over 2,000 complaints, either to the Home Secretary, Social Services or the Justice Secretary.
  It may well be coincidental that on the verge of another Britain First demonstration at the prison that Emma West has been released.
  The pressure created by our campaign has served to highlight the plight of this woman and made sure that every move of the state was subject to public scrutiny and accountability.
  This is what pro-active, successful campaigning is all about.
  Whilst other so-called patriotic ‘political parties’ are focusing on the ‘next big election’ and doing very little in the meantime, Britain First reacted rapidly and campaigned effectively to create a tangible victory for our people.
  Let’s not forget that only one patriotic party even mentioned Emma’s plight and it took them weeks to do so.
  The objective to have Emma set free has now been achieved, but the battle continues on Jan 3rd when she re appears in court.
  In these days of ever increasing attacks on our liberties, we need to be capable of launching immediate responses to all attacks on our people with credible, responsible, ethical and effective campaigning techniques.
  Very quickly, the power of ‘campaigning’ is becoming apparent to our activists and supporters, rather than the traditional obsession – and concentration – on ‘elections’.
  This victory shows the power of campaigning, so let’s re-direct our fire towards other Britain First campaigns as per below:
  SCRAP THE HUMAN RIGHTS ACT:
  http://britainfirst.org/scrap-the-human-rights-act/
  SAY ‘NO’ TO EU WIND TURBINES:
  http://britainfirst.org/say-no-to-eu-wind-turbines/
  DEPORT MUSLIM EXTREMISTS:
  http://britainfirst.org/deport-muslim-extremists/
  EU REFERENDUM CAMPAIGN:
  http://britainfirst.org/eu-petition/
  BRING BACK CAPITAL PUNISHMENT:
  http://britainfirst.org/bring-back-capital-punishment/
  Yours sincerely
  Paul Golding
  Campaigns Coordinator

  Joined yet? Call 0208 914 8212 TODAY!

  Email Delivery Guide | Unsubscribe | Donate | Suggest a Campaign | Britain First Website
  >>> CLICK HERE TO FORWARD THIS EMAIL TO YOUR FRIENDS >>>
  Britain First, PO Box 119, Swanley, Kent, BR8 9DY – 0208 914 8212
  © Britannia Campaigning Ltd, a Non-Profit Company Limited By Guarantee,
  Reg NI607513, Centre house, 79 Chichester Street, Belfast, BT1 4JE

  Like

 61. Linsky zegt:

  Ha, da’s heel mooi nieuws Wachteres! 🙂 🙂

  Heeft de druk van de publieke woede dan toch zin?

  Ik ben in ieder geval wel blij dat ze vrij is…voorlopig?

  En haar kinderen?
  Weten we daar wat over?

  Like

 62. Wachteres zegt:

  Ik weet verder nog niets, Linsky. Hopelijk krijg ik meer info uit Engeland.

  Like

 63. Linsky zegt:

  Op google is weinig te vinden, behalve wat jij al schreef.

  Over de kinders staat nergens wat,
  maar die zullen hopelijk wel snel bij haar zijn.

  In NL is er al helemaal niks te vinden.

  Ik vraag me wel af of ze nu ook een flinke bewaking mee krijgt,
  net als de ‘heren’ zelf als dat nodig is.
  Ten slotte is ze ook enorm bedreigd he,
  er is van dat tuig dat haar wil vermoorden! 😦

  Like

 64. Linsky zegt:

  Is er al bij iemand wat bekend over Emma…of ze haar kinderen terug heeft bijv.

  Ik kan nergens wat vinden in de Engelse kranten,
  en in de NL natuurlijk helemaal zelfs geen woord.
  Die smerige dhimmi’s ……………….!!
  Niet eens dat ze is vrijgelaten! 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s