Duitse regering besluit invoering van de “Blue Card”

De Duitse zwart/gele regering heeft nu eindelijk toegegeven aan de eisen van de economielobby naar nog meer immigratie. Het kabinet heeft afgelopen woensdag de invoering van de “blue card” besloten, die aan buitenlanders uit niet-EU-landen een verblijfsrecht inclusief het recht op werk en het recht op de komst van familieleden.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) bericht:

[…] De Duitse regering wil voor hooggekwalificeerde buitenlanders de weg naar Duitsland vrijmaken om het gebrek aan vakmensen te lenigen. Het kabinet keurde afgelopen woensdag het wetsontwerp van het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor het nieuwe verblijfsrecht, de “Blue Card”, goed.  

Deze “blauwe kaart van de EU” kunnen vakmensen van buiten de EU krijgen voor hun komst en verblijf, wanneer ze een hogeschooldiploma en een arbeidscontract met minimaal € 44.000,- jaarinkomen kunnen laten zien. In beroepen waarvoor weinig animo bestaat – bijvoorbeeld ingenieurs en artsen – wordt de loongrens in de toekomst zelfs verlaagd tot € 33.000,- […].

Zoals in de laatste zin duidelijk wordt, dienen met dit middel nu ook de middeninkomens te worden prijsgegeven aan de onbeperkte dumping door immigratie van goedkope arbeidskrachten, temeer, omdat het bij het veel gepropageerde “tekort aan vakmensen” om niets anders gaat dan om lobbypropaganda van de werkgeversorganisaties.

De Spiegel schrijft:

[…] Studie betwijfelt tekort aan vakmensen

In november had ook het Duitse instituut voor economisch onderzoek (DIW) in een studie het tekort aan vakmensen een “fata morgana” genoemd. Ondanks de wijdverbreide mening zou er geen gebrekkig aanbod aan vakmensen zijn. En echt dramatisch zou de situatie ook in de toekomst niet worden. Achteraf relativeerde de schrijver van het DIW zijn uitspraken iets, bleef echter in de kern van de zaak bij zijn uitspraken: wanneer er een tekort aan arbeidskrachten zou bestaan, zou er sprake moeten zijn van een bovengemiddelde salarisverhoging. Maar dat zou ook in tijden van economische bloei niet het geval zijn […}.

Ik hoop, dat de geachte lezer met deze stap van de regerende partijen rekening houdt bij de volgende verkiezingen.

 

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/12/regierung-beschliest-einfuhrung-der-blue-card/#more-225258

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)  

(En verder ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Immigratie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Duitse regering besluit invoering van de “Blue Card”

  1. JohanW zegt:

    Duitsland heeft gekapituleerd voor de federalistische aandrang uit Brussel en heeft haar grenzen nog wijder opengezet, Sarazin waarschuwde voor niets!

    De Duitsers zijn zelfkastijders geworden en plegen liever culturele zelfmoord dan dat ze opkomen voor hun eigen manier van leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s