Hier gaat een moordenaar vrijuit…

en zijn advocaat lacht zich ook nog dood.

Onur K. (18) heeft zijn zwarte capuchon opgezet en verlaat met zijn advocaat en een kameraad het gerechtsgebouw. De Hamburger heeft een mensenleven op z´n geweten – het ging om € 0,20!

Nu gaat de moordenaar gewoon vrijuit en zijn advocaat lacht zich slap!

De onvoorstelbare zaak: Met zijn kameraad Berhan I. (20) had Onur K. in juni 2009 bij de dakdekker Thomas M. († 44) op het station Hamburg-Harburg om € 0,20 geschooid. Toen deze dit weigerde, sloegen en trapten de jongeren hem bewusteloos.

Drie weken later overleed Thomas M.

Beide daders werden in december 2010 door de arrondissementsrechtbank Hamburg tot gevangenisstraffen veroordeeld. Berhan I. accepteerde drie jaar en tien maanden gevangenisstraf.

Onur K. ging tegen zijn drie jaar en vier maanden in beroep bij het hoogste federaal gerechtshof in Karlsruhe – en kreeg gelijk.

Nu volgde ook de Hamburger rechtbank het proces in hoger beroep van het hoogste federaal gerechtshof en veroordeelde Onur voor het toebrengen van lichamelijk letsel met dodelijk gevolg tot twee jaar voorwaardelijke jeugdgevangenis.

Zo kon hij gewoon naar huis gaan!

Motivering van het milde vonnis: Bij jongeren zou het niet primair om de hoogte van de straf gaan. In plaats van dat hij terug moet naar de gevangenis, moet de moordenaar nu een anti-agressie-training volgen.

Werner J. (70), stiefvader van het slachtoffer, woedend tegen BILD: “Wat is er toch aan de hand met dit land? Er werd een mens doodgeschopt en de dader gaat vrijuit!”

Bron:

http://www.bild.de/news/inland/bewaehrung/killer-spaziert-in-freiheit-21437052.bild.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(En verder ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, political correctness. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hier gaat een moordenaar vrijuit…

 1. Linsky zegt:

  Hier heb ik gewoon geen woorden voor…………….en dat komt niet vaak voor! 😦

  Like

 2. Hellen zegt:

  Ook ik @ Linsky ben totaal sprakeloos , heet dit rechtspraak ????
  Als het slachtoffer familie van mij zou zijn , zou dit moslim beest niet veilig zijn .

  Like

 3. Linsky zegt:

  Het probleem met de advocatuur is dat ze zonder enige scrupules, bij gebrek aan geweten werken.

  Je zult ze nooit trapperen op enige vorm van, menselijkheid, norm, geweten, of zelfs maar het toch echt in de wet opgenomen ‘Redelijkheid-beginsel’ waarvan overigens elke rechter gebruik kan maken en advocaten een beroep op mogen doen. De term spreekt voor zich!
  Het begrip ethiek is hen, de advocaten en rechters volledig onbekend.

  Men wekt de indruk te vechten voor recht en rechtvaardigheid, echter zij maken exact de zelfde fout als de Farizeeën, ze hanteren enkel de teller van de wet, niet de geest en de intentie wat er mee bedoeld wordt.

  Overigens is dat natuurlijk ook de opzet vanaf het ontstaan van ‘wet en constitutie’ men had een handvat nodig teneinde het klootjesvolk onder de duim te houden.

  Daarom zie je het ‘recht’ alleen toegepast voor de rijken en de machtigen.
  En dat willen zij natuurlijk graag zo houden.

  Like

 4. seculiere turk zegt:

  onur klinkt turks,voor mij mogen ze die gast in zo’n turkse kelder gevangenis zetten en vast ketenen,want dat doet turkije met moordenaars

  maarja west europa,je rijdt naar je werk je rijd 2 km te veel en je mag je dagloon afgeven,vermoord je iemand dan krijg je wat lessen…en dat noemt zich eigen democratie

  Like

 5. seculiere turk zegt:

  sorry dat ik weer over turkije begint,versta me niet verkeerd he,de europeese wetgeving is veel veel beter dan de turkse,maar pfff tis ook niet het van het de wetgeving hier

  Like

 6. JohanW zegt:

  We kunnen burgers er alleen maar op wijzen dat in landen aangestuurd door een politiek correcte meerderheid het recht niet door de overheid wordt uitgeoefend. Therapeuten, sociologen en psychiaters maken de dienst uit in hun advies aan de rechters. Mensen die op plaatsen moeten zijn waar veel (allochtoon) tuig rondhangt moeten zich wapenen ter verdediging, op de overheid kan niet meer worden vertrouwd.

  Like

 7. zande zegt:

  Neem dan zelf wraak ouwe, wie verwacht dat justitie jouw verantwoordelijkheden uitvoert zit er naast. Omdat we zo’n papvolk zijn geworden kan een dergelijke rechterlijke macht hier mee wegkomen.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Goedenavond heer Zande!

  Mijn dank aan u, dat u de moeite hebt genomen om te reageren op mijn nederige weblog! 😉 🙂

  Like

 9. Avidia zegt:

  Om misselijk van te worden, hebben ze daar ook D66 rechters?

  Like

 10. JiepMK zegt:

  Gevalletje jihad tegen autochtonen, het is inmiddels kwart over twaalf en dus ruimschoots tijd om het recht in eigen hand te nemen. Waren er geen Duitsers in de buurt op dit station toen dit plaatsvond? Of schieten die alleen te hulp als er een buitenlander iets overkomt?

  Like

 11. Linsky zegt:

  Heidi zou zich wel hebben laten horen 🙂

  Like

 12. potlood zegt:

  Het gekke is dat we in Nederland inmiddels zo murw zijn gemaakt dat we ons nauwelijks nog verbazen om dit soort gerechtelijke dwalingen.Dat het echter in Duitsland ook al zover is, is verbluffend.
  Het verbaast mij keer op keer dat er niet meer gevallen zijn waarin mensen het recht in eigen hand nemen.

  Like

 13. zande zegt:

  @Herr Bron,

  au contraire, mijn dank aan u voor de onvermoeibare inzet!

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  Herzlichen Dank, Herr Zande! 😉 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s