VIDEO: Raymond Ibrahim over de onderdrukking van de Kopten in Egypte

Wat we nu horen over de onderdrukking van de Kopten is niets anders dan een fenomeen, dat al 1400 jaar plaatsvindt. Wat de Kopten in de 7e eeuw overkwam, toen de islam Egypte had overgenomen, is hetzelfde als wat nu nog steeds plaatsvindt. Destijds werden de gebeurtenissen door islamitische bronnen tamelijk duidelijk vastgelegd. Verbazingwekkend is, dat de zich daarin bevindende elementen nu nog steeds voorkomen.

Voorbeelden:

 –          Algemene aanvallen op Kopten

–          Aanvallen op kerken

–          Vernietiging van kerken

–          Verkrachting van jonge meisjes

–          Plunderingen

–          Collectieve straffen

–          Oproep tot tribuutbetalingen

 Al deze elementen werden in de islamitische teksten zeer gedetailleerd vastgelegd. Als we deze elementen van destijds vergelijken met de gebeurtenissen in Egypte in de 21e eeuw, dan is Ibrahim er zeker van, dat we een sleutel tot begrip in handen hebben. Raymond Ibrahim benadrukt daarbij, dat het heel belangrijk is dat we hier naar de teksten van de moslims kijken, want dat zijn geen propagandamaaksels van het Westen.

Deze teksten maken duidelijk, dat de moslims bij de invasie van Egypte de Koptische samenleving wilden uitroeien. De koran zelf zegt in soera 9, vers 29 tegen de moslims, dat ze de mensen van het Boek (Joden en christenen) dienen te bestrijden, totdat zij een tribuut betalen. Dit zou nu eenmaal zo in de koran staan en de koran is het heilige boek voor de moslims en daarom de hoogste autoriteit van deze religie.

Dit concept van tribuutbetaling zegt, dat iemand, die geen moslim wil worden, zichzelf willens en wetens de status van een minderwaardig lid van de samenleving moet geven. Zijn rechten hangen heel duidelijk van de goede wil van zijn islamitische heren af.

Een andere belangrijke passage staat in het Pact van Omar. Daarin wordt beschreven wat christenen na de invasie van de islam in Egypte moesten dulden. Het eerste punt is, dat het christenen niet is toegestaan hun religie openlijk te belijden. Christenen moeten respect tonen tegenover moslims. Christenen moeten opstaan als moslims willen gaan zitten. Christenen moeten zelfs toestemming hebben om een kerk alleen maar te renoveren. Dit alles werd al gepraktiseerd en komt nu allemaal weer terug.

Daarbij komt nog, dat een moslim niets eens bijzonder religieus hoeft te zijn om Kopten te onderdrukken, want iedere moslim, of hij nu religieus of seculier is, is volgens de eigen geschriften beter dan welke christen dan ook.

Nu hebben de Moslimbroederschap en de Salafisten de verkiezingen in Egypte gewonnen. Daarbij gaat het om twee kanten van dezelfde medaille. De Salafisten zijn zoals de Republikeinen in de VS.Ze zouden het liefst vandaag al de tribuutbetalingen opnieuw willen invoeren. De Moslimbroederschap is zoals de Democratische Partij in de VS. Ze zijn iets slimmer en spreken nu nog niet over de herinvoering van de tribuutbetalingen voor christenen en Joden.

Beide hebben bij de verkiezingen samen 60% van de stemmen behaald, beide willen de sharia weer invoeren en beide zien in de Kopten niets anders dan mensen, die bestaan om geplunderd te worden.

We spreken nu van democratie in het Nabije Oosten. Maar we moeten ook begrijpen wat democratie voor deze mensen daar betekent. Het betekent niets anders dan dat de mensen de heersers kunnen kiezen die ze willen. Ook Hitler, aldus Ibrahim, kwam op democratische wijze aan de macht.

Het Westen zou zich echter niet als het onschuldige lam moeten voelen. Voor de kolonisatie 200 jaar geleden was de Arabische wereld tamelijk seculier, de islam was iets, dat men niet meer zo serieus nam. Toen de Britten echter begonnen met de kolonisering en uitbuiting van deze regio, hebben heel veel mensen zich weer naar hun religie gekeerd.

Nu willen de media ons doen laten geloven, dat er in de Arabische wereld vooral Soennieten en Sjiieten tegen elkaar tekeer gaan. Maar christenvervolging is nauwelijks een thema in onze media.

Bij het Maspero-bloedbad, toen het leger met pantservoertuigen op de demonstrerende mensenmenigte is ingereden, wilde Fox News, een zender, die duidelijk politiek conservatief is, wijsmaken, dat de soldaten gehuild zouden hebben hoe Kopten op andere soldaten inhakten.

In het Westen wordt de realiteit van de christenvervolging door de islam helemaal niet of helemaal verdraaid weergegeven.

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/25048/20111209/raymond-ibrahim-ber-die-unterdr-ckung-der-kopten-in-gypten.htm

Auteur: Roger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Christenvervolging. Bookmark de permalink .

28 reacties op VIDEO: Raymond Ibrahim over de onderdrukking van de Kopten in Egypte

 1. Linsky zegt:

  Ongelooflijk allemaal E.J.

  Goed werk weer 🙂

  Wat me mijn hele leven al verbaasd, vanaf dat ik er kennis mee maakte op school,
  is dat er zo ontzetten veel mensen, hele kuddes in boeken geloven.

  Om daar achter te komen heb ik ze zelf gelezen.
  De Bijbel de koran, de Veda’s de Mahabharata, de Ramayana, de Popol Vu, etc.. etc…

  Wat me dan uitermate verbaasd is dat onze regeringsleiders en andere wijzen en overheden,
  doodgemoedereerd in kerken zitten, op hun knieën en de een of andere Godheid aanbidden.

  Men noemt dat ‘geloof’!

  Sommigen bestaan het zelfs, om dat te doen in een moskee terwijl zij dat geloof officieel niet eens aanhangen!

  Ja werkelijk, die zijn er…bijv. Welten.

  Uit eigen ervaring dus, ben ik dus tot de conclusie gekomen dat er in geen enkel boek ter wereld iets staat, wat welke God dan ook geschreven heeft!

  Het is allemaal door mensen opgetekend.
  Ik herhaal…mensen!

  Waar blijft dan de zeggenschap van het geschrevene???

  Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ‘geloof’ per definitie niet goed is,
  waar ik op wil wijzen is, dat het werkelijk Godgeklaagd is dat mensen
  hun normen, waarden, en ethiek afmeten aan wat iemand in een boek heeft neer geplemd!

  De R. K. kerk, besloot om een aantal boeken zelf samen te stellen,
  op een wijze die garantie bood om de kudde in het gareel en onder controle te kunnen houden.

  1300-1400 jaar geleden deed men dat ook nog eens maar besloot toen een tegenwicht te kweken, teneinde op het juiste moment deze kuddes tegen elkaar te kunnen opzetten.
  De koran echter was werkelijk geheel tegengesteld aan de ‘nobele’ doelstellingen vermeld in het Nieuwe Testament.

  Daar zit natuurlijk een bedoeling achter.
  Intelligentie lieden hebben al eeuwen getracht de teksten te doorgronden en te interpreteren.

  Het is echter simpel, de Bijbel looft en respecteert het Leven,
  de koran verloochend en veracht het Leven!

  1..500.000.000. moslims, zo ongeveer, ‘geloven’maar al te graag in dat boek.
  Het belooft hen heerschappij over alles en iedereen.
  De macht over vrouwen en kinderen en de rest wat niet in hun kraam te pas komt, vernietigen ze gewoon.

  Gelegitimeerd door…een boek……..
  geschreven door een verkrachter, moordenaar, imbeciel en pedofiel!!!

  Leve het “zelf bewustzijn” van de mens!

  Like

 2. Madar zegt:

  De doorsnee westerling heeft geen flauwe notie van de islam. Wanneer ik mensen nog hoor roepen dat de moslims in ons land gediscrimineerd worden vallen mijn schoenen haast uit. Wij zijn dom gehouden in dit land. Ik heb jaren geleden al dokumentaires gezien op Canvas een Belgische zender. Daar heb ik de moslimbroederschap eens gezien en gehoord en de Kopten in Egypte. Toendertijd heb ik daar ’s nachts niet van geslapen omdat mij toen helemaal duidelijk was wat die moslimbroerderschap inhield en ze eigenlijk echt wilden. Dat is nu met de Arabische lente volkomen duidelijk nietwaar? De positie van de Kopten was toen al zeer slecht. Deze mensen werden gedoogd, daar was dan ook alles mee gezegd. In de reportage werd duidelijk gemaakt dat een moslimjongen met een koptisch meisje mocht trouwen als ze moslima werd. Andersom kon een jongen nooit kopt worden. Wij zijn echt dom gehouden hier. Je moet je er echt zelf in willen verdiepen en dan nog is het moeilijk te bevatten aangezien wij in een totaal andere wereld leven.
  Daarbij heb ik het enorme voorrecht gehad iemand te leren kennen die als moslim in een islamitisch land is geboren en opgegroeid en als politiek vluchteling naar ons land is gekomen en hier vervolgens van het geloof is afgestapt. Dán hoor je het uit eerste hand en is het willen weten zo enorm dat je alles gaat proberen te lezen en te kijken.
  Wat Geert Wilders roept is één ding, maar er is zoveel meer…………….

  Like

 3. Madar zegt:

  Hoe naïef we eigenlijk écht zijn werd mij duidelijk toen een paar maanden geleden de oudste zoon van goede vrienden in Egypte ging trouwen. De bruid een dochter van een rijke Egyptische zakenman en een Finse moeder oogt op het eerste gezicht westers. Zo leerde ik haar vorige zomer in Nederland kennen. Universitaire opleiding genoten en lesgevend in Caïro gaat ze als een westers gekleden, hoofddoekloze ,zelfbewuste vrouw door het leven.
  Totdat wij tot onze schrik hoorden dat de zoon moslim is geworden. Er werd wat lacherig over gedaan. Het was duidelijk dat onze vrienden hoe intelligent ook, de ernst hier niet van inzagen. Het was volgen hun toch maar een naam ,of er nu katholiek of moslim stond………….

  Like

 4. Linsky zegt:

  Madar;
  Je hebt volkomen gelijk!
  Het merendeel van de mensen heeft inderdaad geen idee van wat er werkelijk aan de hand is.
  Hoewel dat volgens mij niet geld voor onze overheden, omdat ik echt overtuigd ben van het feit dat ze ons( het volk) allang geleden verraden en verkocht hebben
  Het zijn marionetten die keurig doen wat ze is opgedragen.

  En net wat je zegt, pas als je er echt zelf mee wordt geconfronteerd, g je je vaak verdiepen in de materie en komt er dan tot je stomme verbazing achter dat het allemaal veel erger is dan je wist of dacht.

  Ook wat Wilders betreft ben ik het volkomen met je eens.
  De man zal wel integer zijn en zijn best doen,…maar het is niet genoeg om op politiek correcte wijze te refereren aan de onhoudbaarheid van de huidige beleidsnormen en eventueel toekomstige maatregelen daar tegen!

  Zelfs dat wat we hier met z’n allen doen is eigenlijk goed beschouw al kostbare verloren tijd!

  Het is echt tijd voor echte actie…die zoden aan de dijk zet!
  Hoewel ik vrees dat het allemaal te laat is.

  Maar oké, met genoeg mensen als jij zelf die wakker zijn lukt het misschien toch wel. 🙂

  Like

 5. Linsky zegt:

  Madar;

  O, mijn God!

  Ja, daar gaat het nu precies om zeg1

  De naïviteit van de mensen is werkelijk grenzeloos! 😦

  Heb je zelf nog contact met het paar?

  Like

 6. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:04

  Ja, Linsky laten we maar proberen mensen zo bewust mogelijk te maken en allert te zijn dat is alles wat wij kunnen. Ik begreep het ook allemaal niet zo in het begin,je wil er gewoon niet aan. Je denkt eigenlijk hetzelfde als die idioten die nu nog schreeuwen Geert veroordeeld had moeten worden voor discriminatie en het aanzetten tot haat. Het was kantje boord met die rechtzaak, gelukkig had de rechterlijke macht in dit land nog een beetje gezond verstand.
  Ik begrijp Geert volkomen, die man heeft ook de helicopterview ,kan het van bovenaf overzien het gehele probleem. Alleen ben ik het niet eens met de manier waarop hij het hier heeft aangepakt. Dat had véél beter gekund en veel meer rendement opgebracht. Toch heeft die man als mens mijn volledige steun. Iemand die zo moet leven omdat hij zijn vrije mening verkondigd en anderen die dit niet gewend zijn last van hebben en daardoor als een gevangene leeft, die verdient alle steun. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand vlucht uit een moslimland, ex moslim wordt en dan hier nog niet veilig is. Bedreigd wordt , in elkaar gemept en uitgescholden door dat tuig.
  Meestal die K. Marokkanen. En dát onrecht kan ik niet mee omgaan. Mensen die hier hun tweede vaderland vinden, hard werken, studeren, de taal uitstekend spreken en houden van ons land, moet weer in angst leven. Je hoort het van geen enkel ander geloof ,alleen de islam die doet dit met mensen.
  Hier in huis staan zeker 50 boeken, eigendom van mijn dochter, van waargebeurde verhalen van vrouwen uit de islam. De eerste boeken kon ik bijna niet lezen, zoveel gruwelijkheden had ik nog nooit bijelkaar gelezen. Ik dacht dat ik bij het lezen van de boeken over de tweede wereldoorlog en wat er met de joden was gebeurd het ergste had gehad.
  Iedereen zou verplicht een paar van die boeken moeten lezen op de middelbare scholen te beginnen. Misschien zou dat helpen de mensen bewust te maken.
  Mensen zoals E.J.Bron verdienen een lintje Velen die riepen dat hij/zij een haatzaaier is praten naar ze verstand hebben. Ik neem aan dat E.J.Bron hier niet het dagelijkse brood verdient. Dus is hete allemaal pro deo, voor het goede doel . Dan heb ik groot respect voor zo iemand, echt waar.

  Like

 7. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:07

  De ouders van die jongen ,hij is 32, zijn onze beste vrienden al 29 jaar maar ze praten er niet over.
  De jongen zelf ontwikkelt software en werkt overal ter wereld. Momenteel woont hij in Egypte met zijn vrouw en de bedoeling is dat ze volgend jaar naar Nederland komen. Zij wil dan nog verder gaan studeren aan de universiteit hier.
  Ze vertellen dat hij door zijn vrienden hier Mo wordt genoemd en alles lachend.
  Mensen zijn vreselijk naïef en snappen niet welke gevolgen dit voor hun eventuele kinderen en kleinkinderen heeft. Ja, ik denk verder hun blijkbaar niet.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Madar,
  jij begrijpt die dingen nu, help gewoon mee anderen te wekken.

  Meer kunnen we niet doen.
  Wat Wilders betreft, het was geen recht of gezond verstand hoor, maar vuile politiek!

  Yep, E.J. doet dit helemaal gratis.
  Kost hem zelf, geld, tijd en energie!

  op de ander draad hebben we de hele dag strijd met wat zieke geesten gevoerd en ik heb toen dit geplempd:

  Misschien dat er eens duidelijk gemaakt moet worden wat een enorm werk het is wat E.J. Bron permanent voor ons doet!

  Het is echt niet enkel passie en hobby.
  Zijn gedrevenheid komt voort uit een enorm rechtvaardigheidsgevoel en wezenlijke compassie met de slachtoffers van die verderfelijke islam.

  Ondanks het feit dat er zoveel werk in zit,
  doet hij daarnaast niemand, zeker de ‘zijnen’ niet ook maar iets te kort!

  De infozoekers en geïnteresseerden onder ons mogen echt enorm blij zijn met de energie en werklust die hij dagelijks…en vaak ook ’s nachts, benut om ons te informeren over wat elders in Europa maar vooral bij de buren leeft.

  De frustraties van sommigen hier uit zich op een wijze die niks met Bron’s
  excellente artikelen meer heeft te maken en ook tweespalt tracht te brengen
  onder de vaste lezers en reaguurders.

  Dank zij E.J. weten we nu dat de strijd niet alleen gevoerd hoeft te worden.

  DUS BLIJF VAN E.J. AF!

  Like

 9. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:26

  Zoals ik al zei Linsky, ik heb groot respect voor mensen als E.J.Bron. Dit zijn mensen die ons slechts bewust willen maken van het grote gevaar van wat islam heet.
  Ik ken dit soort mensen wel. Heb er ééntje een tijd van dichtbij gekend die ook onverwoestbaar zijn strijd streed. Alleen, niet eenzaam maar wel vastberaden. Ondanks tegenwerking ,veel tegenwerking toch rechtop blijven staan en dóórgaan. Dát is pas knap, dat zegt iets over een karakter, persoonlijkheid van iemand. Mensen die zo vervelend en hatelijk reageren leven óf in ontkenning of zijn gewoon dom.
  Ik zeg overal waar ik schrijf zoals vandaag nog op Elsevier, dan hebben ze commentaar op Afshin Ellian. Zeikerds denk ik dan bij mijzelf, wie weet het nu beter als het over Iran gaat, jij of Ellian?
  Dat irriteert me mateloos, zo ook hier. Je weet gewoon dat deze E.J.Bron, wie hij/zij ook moge zijn heel veel tijd stopt in deze site . En daar alleen al voor moet je respect hebben. Ofschoon ik denk dat hier een véél diepgaandere gedachte achterzit.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Madar,
  ik ben bang dat ze voor goed verloren zijn hoor.

  Je snapt zelf ook wel wat een enorme druk er vanuit de familie op die mensen wordt gelegd…
  en afgedwongen
  😦

  Like

 11. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:35

  Ja Linsky, je begrijpt misschien mijn verdriet. Eéntje heb ik gekend die was me dierbaar als een eigen kind die moest veel te veel incasseren in zijn jonge leven omdat hij ex moslim was en men hem niet met rust liet. En deze jongen, ach ik ken hem vanaf kleine uk, hij zat samen met mijn dochter in de zandbak te spelen. Die heeft hij nu verruild voor een echte zandbak zullen we maar zeggen. En dan kan je je geen gezin voorstellen die vrijer en ruimdenkender zijn dan deze mensen……….. Triest om zo toe te moeten kijken hoe de een moet vechten voor een beetje vrijheid en de ander? Die geeft zijn vrijheid vrijwillig op.

  Like

 12. Linsky zegt:

  Madar,

  Ik leef zelfs met je mee! 😦

  Echt waar, en waarom?
  Wel ik heb ook van die omstandigheden hier meegemaakt.
  Een van de redenen dat ik me hier ook zo inzet!

  Like

 13. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:42

  Fijn Linsky dan weet ik dat ik hier een zielsverwant heb 😉 .Ik leef ook met jou mee!
  Dan weten we beiden waar we het over hebben. Voor nu , ik ga slapen wens je ook een goedenacht toe! Tot de volgende keer!

  Like

 14. Linsky zegt:

  En ja…als er iemand een stalen karakter en ruggegraat heeft is het onze BRON hoor ! 🙂

  Like

 15. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:46

  Dat geloof ik je op je woord Linsky! Op mij komt hij/zij zeer vriendelijk, intelligent , beleefd en vreedzaam over. A propos, is het een hij of een zij?

  Like

 16. Linsky zegt:

  Truste man 🙂

  Like

 17. Madar zegt:

  Linsky zegt:

  13 december 2011 om 00:52

  Truste Linsky, ik ben een vrouw 🙂 jij een man?

  Like

 18. Linsky zegt:

  Sorry hoor 🙂 🙂 🙂
  Yep, tenminste, dat staat in m’n paspoort 🙂

  Like

 19. Linsky zegt:

  Je klonk zo dapper! 🙂
  En heldhaftig van daar… 🙂

  Nu snap ik dta je d dat ook echt bent
  Petje af hoor. 🙂

  Like

 20. Stradi zegt:

  The Rubbish People of Egypt
  A dark side to Egypt that the authorities don’t want foreigners to see: a secretive society of tens of thousands of people literally living in rubbish in a Cairo ghetto overrun by rats and disease.
  http://www.liveleak.com/view?i=406_1207620829

  Like

 21. koddebeier zegt:

  De Amerikaanse Generaal Rod Steiger zei over Irak: ‘Lets Nuke them’ , dit is de enige oplossing voor de Islamitische landen.

  Like

 22. Linsky zegt:

  Welkom terug in de Middeleeuwen: Saoedische vrouw onthoofd voor het bedrijven van hekserij
  http://brabosh.com/2011/12/13/pqpct-eo0/

  Stop die gevaarlijke Gingrich! Hij vertelt de waarheid!
  http://brabosh.com/2011/12/13/pqpct-eor/

  Like

 23. Linsky zegt:

  Hier nog wat van dat lekker! 😦

  http://zaplog.nl/zaplog/article/zeventig_procent_van_de_cacao_is_binnenkort_genetisch_gemodificeerd

  Euro Persconferentie: Mondiale Corporaties voeren oorlog tegen Europa!

  Like

 24. Linsky zegt:

  Een christelijke exodus uit Egypte
  http://likud.nl/2011/12/een-christelijke-exodus-uit-egypte/

  Palestijnse TV noemt Joden onreine ongelovigen; = video

  Een Palestijnse plofkip uit Gaza die in 2005 kampte met een uiterst vervelend detonatieprobleempje. Haar bom deed het niet.
  Palestijnse zegt: “kids, blaas jezelf op!”
  http://likud.nl/2011/10/palestijnse-zegt-kids-blaas-jezelf-op/

  Like

 25. Linsky zegt:

  Sorry 😦
  Palestijnse TV noemt Joden onreine ongelovigen; = video
  http://likud.nl/2011/11/palestijnse-tv-noemt-joden-onreine-ongelovigen/

  Like

 26. Linsky zegt:

  Amerikaanse troepen naar Jordaanse grens met Syrië!

  Iran oefent op afsluiten Perzische Golf voor olietankers – VS: Blokkeren olie export is ‘rode lijn’ voor ons;
  Amerikaanse troepen die uit Irak worden teruggetrokken worden deels verplaatst naar Jordanië.

  Afgelopen donderdag is de VS begonnen met het verplaatsten van militaire eenheden vanuit Irak naar Jordanië, waar ze aan de grens met Syrië worden gestationeerd, officieel om een ‘Syrische invasie’ van Jordanië af te weren. Het is de eerste keer dat Amerikaanse en Syrische troepen recht tegenover elkaar komen te staan. Ondertussen heeft Iran aangekondigd een marine oefening te houden om, in het geval van een aanval op de nucleaire installaties van het land, als vergelding de Straat van Hormuz te kunnen afsluiten voor alle olietankers.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=647930&r=1&tbl_archief=&

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s