Gaddafi´s zoon werd opgeroepen tot putsch

De VS eisten een olie-reguleringspolitiek van Seif al-Islam Gaddafi.

Tijdens zijn eerste verhoor maakte Seif al-Islam Gaddafi eersten details bekend. Aan de zoon van Gaddafi werd na de bezetting van de stad Benghazi door de VS een voorstel gedaan dat hij zijn vader zou moeten afzetten om daarna zelf de macht over te nemen. “Na de putsch zou ik z.s.m. met ingrijpende hervormingen en de aardolie reguleringspolitiek moeten beginnen, aldus Seif al-Islam. Nadat hij echter niet met het voorstel akkoord ging, zou het contact zijn afgebroken.

Seif al-Islam onthulde ook, dat er kort voor de moord op zijn vader nog contact geweest zou zijn tussen Muammar al-Gaddafi en de VS. Daarover zei hij: “Tijdens dit contact hebben de Amerikanen mijn vader verzekerd, dat mijn vader´s veiligheid gedurende de tijd van zijn schuilhouden in Sirte niet bedreigd zou zijn en dat men zou zorgen voor de basis voor zijn verlaten van Libië zonder bombardement op de grenzen.” Nadat echter nu met behulp van bombardementen voor democratie werd gezorgd, kan de aardolie reguleringspolitiek hervormd worden en kunnen Amerikaanse ondernemingen de olievoorraad van het land uitbuiten.

Volledig hierop aansluitend, was de huidige minister-president van het land, Abdel Rahim el-Kib, toevallig al tientallen jaren in dienst van westerse ondernemingen en regeringen. Zo zou hij volgens een bericht van het persagentschap AP vele jaren in Amerika hebben verbleven en in Abu Dhabi aan het Petroleum Institute o.a. voor de olieconcerns BP, Shell en Total hebben gewerkt.

Bron:

http://kompakt-nachrichten.de/2011/12/gaddafis-sohn-wurde-zum-putsch-aufgefordert/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", VS. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gaddafi´s zoon werd opgeroepen tot putsch

 1. Linsky zegt:

  Persoonlijk geloof ik dat het om heel wat meer dan enkel oliebelangen gaat.

  Er wordt daar echt wel een heel groot sterk Arabisch blok geformeerd, met de bedoeling doe moslimbroederschap op de troontje te krijgen. 😦

  Like

 2. potlood zegt:

  Eigenaardig verhaal, want niet de USA maar de NAVO hebben de terroristen geholpen met een luchtblokkade en bombardementen.
  Laten we in godsnaam eens stoppen met het benoemen tot opstandelingen, het zijn en waren moslimterroristen, en de bevolking die dacht ze te moeten steunen zullen nog vele decennia de tol moeten betalen als ze zuchten onder een islamitisch bewind.
  De ayatollah’s lopen zich al warm aan de zijlijn.
  De bevolking zal nog met weemoed terugdenken aan de tijd met Khadaffi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s