Islamistische lente

De “Arabellie” gaat steeds sterker een anti-Israëlische en anti-Joodse kant uit.

Het Tahrirplein in Caïro is de plaats, waar het Egyptische volk de oude machthebbers heeft overwonnen. Vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid, sociale gerechtigheid en faire lonen waren het doel. Het land zou de ingeslagen weg naar vrijheid niet meer verlaten, het proces van democratisering zou onomkeerbaar zijn.

Slechts enkele maanden echter na de spectaculaire overwinningen van het volk in Egypte, Tunesië, Libië en andere landen uit de regio schijnt de “Arabische Lente” aan de kant te zijn gegaan voor de herfst, misschien zelfs voor de winter. De revolutie is tot stilstand gekomen – in ieder geval vanuit het oogpunt van de democratische krachten. Ze is zelfs helemaal omgeslagen. Na de vlucht van de Tunesische dictator Ben Ali, de moord op Muammar al-Gaddafi en de val van Hosni Moebarak is één ding steeds duidelijker geworden in de regio: De “Arabellie” wordt door de islamistische krachten misbruikt.

Net zoals in Turkije gebruikt de islamitische revolutie de democratische structuren om laïcisten uit de politiek en het openbare leven te verdringen. Zo werkt ook de Egyptische moslimbroederschap, die in vergelijking met andere islamistische groeperingen – zoals de Salafisten – zelfs nog voor iets minder radicaal kan doorgaan. Daarbij krijgt zij mediale ondersteuning, bijvoorbeeld van de televisiezender Al Jazeera.

Propaganda

Net zoiets vindt plaats in Marokko of Tunesië. De islamisering en het zich wenden tot de religie is overal in de regio duidelijk vast te stellen. De islamisten maken gebruik van de nieuw gewonnen vrijheid. En ook hebben ze, hoewel er nog sprake is van verschillende politieke beginselen, een gemeenschappelijke noemer: Haat tegen Israël. Antisemitische ophitsing en anti-Israëlische propaganda wordt – vooral in de straten van Caïro – overal verspreidt. Op iedere straathoek zijn intussen boeken zoals “Mein Kampf” en “De protocollen van de wijzen van Sion” te koop. Dat Joden overal ter wereld tegen de islamitische en Egyptische eenheid ageren, geldt als bewezen.

Haat wordt systematisch aangewakkerd. Zelfs de bereidheid tot een nieuwe oorlog tegen de joodse staat is steeds opnieuw te beluisteren. Dat komt o.a. tot uitdrukking in een regelrechte Sadat-nostalgie in Egypte. De toenmalige president werd in 1981 door islamisten vermoord, nu wordt hij opnieuw als held gevierd. Op grond van zijn vredesakkoord met Israël in 1979? Helemaal niet. Veelmeer zorgen herinneringen aan de door hem in 1973 geleide Jom Kipoer oorlog voor enthousiasme bij de massa´s.

Deze massa´s luisterden naar de roep tot de bevrijding van “Al Quds” (Arabisch voor Jeruzalem). eind november, drie dagen voor de historische parlementsverkiezingen, riepen de Moslimbroeders, als grootste politieke kracht van Egypte, op tot een bijeenkomst in de Al-Azharmoskee. Deze maakt deel uit van de universiteit, die Barack Obama twee jaar geleden als plaats voor zijn kernbetoog uitkoos, waarin hij de moslims overal ter wereld opriep om opnieuw te beginnen in wederzijds respect.

Moslimbroeders

Enkele duizenden mensen bejubelen nu de woorden van de geestelijk leider van de Moslimbroeders en hun Palestijnse gasten: van haat vervulde toespraken tegen Israël, de “zionistische bezetter” en “bedrieglijke Joden”, die gedood zouden worden – ooit, wanneer zelfs “de bomen en de rotsen, waarachter de laatste Joden zich nog verstoppen” – tot hun moord zullen oproepen. De strijd tegen de “Judaïsering” van Jeruzalem zou al lang zijn begonnen.

Wat ze zeggen, menen ze ook. De Jihad, de heilige oorlog, is geen deel van de historie van de Moslimbroederschap, maar veel meer heden en toekomst. De bevrijding van “heel Palestina” zou deze dagen de belangrijkste taak van alle moslims zijn.

Geen goed nieuws voor de joodse staat en voor Joden in de hele wereld. Ook niet voor het Westen. Voor het Westen is het zelfs de lakmoesproef: Hoe staat het met de solidariteit en de steeds opnieuw benadrukte veiligheidsgaranties voor Israël?

Meer nog: De westerse wereld moet nu duidelijke strepen zetten. Hoe lang is zij bereid om ontwikkelingen in de nieuwe Arabische democratieën te accepteren, die niets te maken hebben met haar ideeën over mensenrechten en democratie?

Zelfs de vaders van de revolutie beginnen intussen te begrijpen, dat hen het initiatief uit handen werd genomen. Allen, die hoop op democratische verandering hadden, erkennen, dat de moedige demonstranten van het Tahrirplein dus niet representatief voor de Arabische samenleving waren. Dat geldt ook voor Tunesië en Marokko.

De islamisten maken gebruik van de gunst van het moment. Het is de “coming-out” van een beweging, die de afgelopen decennia niet politiek actief kon zijn, die echter de democratische structuren misbruikt om de eigen doelen te realiseren. Zij hebben de revolutie “gekidnapt”.

Het Tahrirplein was het symbool van de hoop. Nu is het een symbool van de teleurstelling. De “Arabische lente” is een islamistische lente geworden.

Bron:

http://www.juedische-allgemeine.de/article/view/id/11875

Auteur: Eldad Beck

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamistische lente

 1. Linsky zegt:

  Maar die islamitische lente gaat eindigen in een islamitische winter en daarna verstarren in een eeuwige ijstijd!

  Dit kan onmogelijk zo door gaan.

  Da’s simpel.
  Men kan ver, erg ver gaan met mensen.
  Provoceren.
  Het bloed onder de nagels uit halen.
  Politiek verraden.
  Hun geld waardeloos maken.
  Al hun bezittingen stelen.
  Hun dochters en vrouwen verkrachten.

  Maar nu zij zien dat ze steeds meer tegen kinderen moeten vechten,
  kinderen met bom-gordels, granaten, geweren en nu zelfs met de gave van het woord en demagogie…..

  Dat gaat te ver!
  Nu is het even nog niet zover, maar de tijd nadert dat dit laatste gemeengoed zal worden.
  Dat zal de grens zijn.

  De inzet van KINDEREN!

  Als we ons met geweld tegen zelfs kinderen moeten gaan verdedigen,
  is de rede en tolerantie voorgoed over.

  De waanzin zal overal en bij vrijwel iedereen toeslaan,
  waardoor er geen steen meer op de andere zal blijven.

  Te beginnen met die verderfelijke moskeeën.
  Daarna zal iedereen strijden tegen allen en alles wat ‘anders’ is.
  De strijd zal dan gevoerd worden in alle landen, door alle volkeren en door elk mens!

  Het is de enige absolute, logische uitkomst en gevolg van een ‘beschaving’
  die goedheid, liefde en het Leven niet erkend en eert!

  En misschien, heel misschien is het niet eens zo heel onrechtvaardig………….
  terugkijkend op de duizenden-jarige geschiedenis van onze menselijke samenleving.

  Misschien dat de Goden toch rechtvaardiger zijn dan we soms denken!

  Like

 2. Ze zullen er meschien nog eens spijt van krijgen dat Hosni Moebarak pleite is.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Voor het eerst is de Communistische Partij van China al haar controle kwijtgeraakt, nu 20.000 inwoners van een zuidelijk vissersdorp in opstand zijn.
  De laatste gemeenteraadsleden van Wukan ontvluchtten begin deze week het dorp nadat duizenden inwoners de oproerpolitie wisten tegen te houden.

  http://nos.nl/video/322723-china-sluit-opstandig-dorp-af-van-buitenwereld.html

  http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1773:chinees-dorp-organiseert-zich-als-eenheid-tegen-gevestigde-orde&catid=10:buitenland&Itemid=23

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/8954315/Inside-Wukan-the-Chinese-village-that-fought-back.html

  http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111215_078

  Like

 4. Linsky zegt:

  Nog voor het onheils-jaar 2012 is begonnen heeft de NWO zijn laatste, duivelse troefkaart uitgespeeld die toch nog onverwacht is gekomen, zelfs voor ons [HET IS ALTIJD MEER, ALTIJD ERGER DAN ZELFS WIJ DENKEN EN SCHRIJVEN]: wetgeving op grond waarvan iedereen kan worden opgepakt en zonder enige vorm van rechtsbescherming tot in het oneindige kan worden vastgehouden, wat in de praktijk natuurlijk neerkomt op marteling en executie op een schaal waarvan de Nazi’s slechts konden dromen. Om deze wet door het House te krijgen paste Obama een smerige truc toe door eerst een bepaling toe te voegen dat de wet niet van toepassing zou zijn op ‘gewone’ Amerikanen maar deze toevoeging later weer te laten verwijderen hetgeen zijn duivelse intenties met deze wet eens te meer onderstreept! Senator Carl Levin: The language which precluded the application of Section 1031 to American citizens was in the bill that we originally approved…and the administration asked us to remove the language which says that U.S. citizens and lawful residents would not be subject to this section. Ook het feit dat de Nederlandse MSM met geen woord over deze wet spreken geeft aan dat we hier in werkelijkheid te maken hebben met de definitieve staatsgreep van de NWO!


  Bron;http://www.argusoog.org/eerst-kwamen-ze-voor-de-joden-toen/

  Like

 5. Hey linsky probeer je me anti usa te maken?Ik had al eerder geschreven ik had nog liever bush dan obama,weet je nog ,en dat ik wel een hoop bagger over me heen zou krijgen Obama is vriendjes met de moslim broeders hoor,heb je wel van chair gehoort en daar is hij ook goeie vriendjes mee.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Marijke;
  Ik snap ’t niet? 😦
  ———-
  citaat
  Obama paste een smerige truc toe door eerst een bepaling toe te voegen dat de wet niet van toepassing zou zijn op ‘gewone’ Amerikanen maar deze toevoeging later weer te laten verwijderen …..end
  ———-
  Dit geeft onder andere toch aan dat je gelijk hebt…
  en dat ik het volledig met je eens ben…

  Enne, het volk, is niet per definitie hun regering hoor.

  Like

 7. Natuurlijk heb je helemaal gelijk hoor,Ik vertrouw Obama helemaal niet,maar wie van die gasten is eigenlijk wel te vertrouwen.Hoor net van kennisen die me belde dat het helemaal niet goed gaat in de states en dat zijn mensen die er wonen he,en Obama staat laag in de peilingen.Het is een groot zooitje,maar dat is het hier ook.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Heb ik je laten schrikken dan?
  Hier iets om het goed te maken:

  Als ode en eerbetoon aan AL onze Vrouwen…
  Dus niet de pinguïns!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Obama heb ik altijd, al tijdens zijn campagne, verdacht van stiekem moslim zijn.
  Zijn hele studie en de rest ….. is betaald door die Saoedische prins..!
  Moslimgeld!

  Like

 10. Nee hoor linsky je hebt me niet laten schrikken,Ik kan nog wat van je leren.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Wel als dagsluiting hier toch ook wat voor rifapen,
  woestijnegers, zandapen en arabische pinguins!

  Per slot is het bijna kerst en dan ben ik soms in een melancholieke, ‘gematigde bui, én betracht eveneens wat tolerantie in de praktijk te brengen jegens medebewoners op deze aardkloot.

  Ergens diep in me schuilt een gen wat me aanzet tot het uiterste. daarom geef ik zelden op en ook hierbij kan ik het niet laten deze creaturen iets mee te geven, zelfs terwijl zij onze heerlijke feestdagen niet erkennen en zelf willen verbieden.

  Maar misschien dat hierdoor toch een snaar wordt geraakt….je weet ’t niet, hè?

  Westerlingen kunnen deze geste overigens beter overslaan, Ze is volledig aangepast aan het niveau van creaturen uit de hel.

  Wees gewaarschuwd!

  Truste allemaal. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s