Elisabeth Sabaditsch-Wolff veroordeeld tot geldstraf

De Oostenrijkse islamcritica Elisabeth Sabaditsch-Wolff werd vanwege “kleinering van religieuze leren” tot een geldstraf veroordeeld.

Het gerechtshof in Wenen heeft dinsdag het vonnis in eerste instantie tegen Elisabeth Sabaditsch-Wolff betreffende haar toespraak aan de FPÖ-partijacademie inhoudelijk volledig bevestigd. Sabaditsch-Wolff werd vanwege “kleinering van religieuze leren” veroordeeld tot een geldstraf van € 480,-, omdat ze zich tijdens een islamseminarie in de herfst van 2009 minachtend over de profeet Mohammed had uitgelaten.

Door de Weense arrondissementsrechtbank was Sabaditsch-Wolff in februari vanwege “kleinering van religieuze leren” tot een onvoorwaardelijke geldstraf van € 480,- veroordeeld, maar vrijgesproken van het aanzetten tot haat. Zowel advocaat Michael Rami als het Openbaar Ministerie gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Seminarie van jonge FPÖ-kiezers

In een seminarie voor jonge FPÖ-kiezers had Sabaditsch-Wolff de profeet Mohammed verweten een “relatief grote vrouwenverslinder” te zijn en laten doorklinken, dat hij “graag iets gehad zou hebben met kinderen” – waarbij ze verwees naar de omstandigheid, dat diens derde vrouw volgens de islamitische overleveringen op het moment van het huwelijk 6 jaar en op het moment van de huwelijksvoltrekking 9 jaar oud zou zijn geweest.

Met deze uitspraak zou “duidelijk sprake zijn van een beoordelingsexces”, benadrukte de voorzittende rechter Leo Levnaic-Iwanski in de motivering van het vonnis. Als men “geïsoleerd” zou verklaren, dat “Mohammed seks met een kind had”, zou dat waarschijnlijk niet strafbaar zijn. Maar de door Sabaditsch-Wolff toegepaste “verbloeming van de uitspraak” zou gelijk staan aan bespotting en daarom dus te veroordelen.

Reactie: “Een zwarte dag voor Oostenrijk”

Levnaic-Iwanski wees op de rechtspraak van het Europese gerechtshof voor de mensenrechten, volgens welke het fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting verbonden zou zijn aan de plicht zich te onthouden van een uitlating, die voor anderen onnodig beledigend zou zijn. Bovendien beriep Levnaic-Iwanski zich ook op het vonnis van het gerechtshof in Graz tegen de afgevaardigde van de FPÖ Susanne Winter, die in 2009 vanwege “kleinering van religieuze leren en aanzetten tot haat in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van Graz in 2008 tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldstraf van € 24.000,- was veroordeeld. Ook zij zou vanwege de beschuldiging van pedofilie richting Mohammed vanwege “kleinering van religieuze leren” zijn veroordeeld.

Sabaditsch-Wolff was ontzet na het vonnis. Het zou “een zwarte dag voor Oosten rijk” zijn, benadrukte ze meerdere keren. Ze wil de geldstraf van € 480,- niet betalen. Bovendien wil ze nog een persconferentie beleggen. Haar advocaat Rami kondigde aan zich te willen wenden tot het Europese gerechtshof voor de mensenrechten en tot het hoogste gerechtshof. De vrijheid van meningsuiting zou zijn overtreden, omdat zijn cliënte alleen feiten verteld zou hebben.

Ondersteuning door de Weense Bond van Academici

Daarmee zou de stichter van een religie beschuldigd zijn van de “zakelijk volledig onterechte beschuldiging van pedofilie” en zodoende van “absoluut oneerzaam gedrag”, een beschuldiging, die ervoor geschikt was om hem in het openbaar te denigreren. De uitlatingen zouden “geschikt zijn om een terechte ergernis op te roepen” – en daarmee zou zijn voldaan aan het delict van “kleinering van religieuze leren”, motiveerde rechter Bettina Neubauer het vonnis in eerste instantie.

Elisabeth Sabaditsch Wolff werd vrijgesproken van het aanzetten tot haat. Bij de ten laste gelegde islamvijandige passages (“De islam is van haat vervuld”, “De koran is slecht”, “De moslims willen oorlog, ze haten ons”) zou het gegaan zijn om door de vrijheid van meningsuiting gedragen beweringen, die niet tot doel zouden hebben gehad om haatgevoelens op te roepen, aldus het gerechtshof.

Elisabeth Sabaditsch-Wolff is boos en verontwaardigd over de bevestiging van haar veroordeling wegens “kleinering van religieuze leren” door het hoogste Weense gerechtshof. “dit vonnis kan zo niet blijven staan”, zei ze dinsdag op een persconferentie en bevestigde de geldstraf van € 480,- niet te willen betalen, “wat dat juridisch ook betekent”. Sabaditsch-Wolff werd ondersteund door de Weense Bond van Academici, in het gebouw waarvan ook de persconferentie werd gehouden.

Voor haar aankondiging ontving Elisabeth Sabaditsch-Wolff tijdens de persconferentie applaus – van die ondersteuners, die haar al in de rechtszaal hadden begeleid en de uitspraak met tussenroepen hadden becommentarieerd. Christian Zeitz van de Weense Bond van Academici verzekerde de veroordeelde solidariteit. Met dit vonnis zou “een grens zijn overschreden” in de richting van de “beëindiging van de vrijheid van meningsuiting”. Hij sprak van “ideologische justitie” en van “politieke justitie” en klaagde er uitvoerig over dat de islam en het christendom in de rechtspraak ongelijk behandeld zouden worden.

De Weense Bond van Academici maakt sinds mei van dit jaar geen deel meer uit van de  – dichtbij de ÖVP staande – Oostenrijkse Bond van Academici. De aanleiding hiervoor was, dat de leider van de Weense Bond de opheffing van de NS-verbodswet en een “algemene beëindiging van de immigratie” had geëist.

Bron:

http://derstandard.at/1324170300225/FPOe-Islam-Seminar-Urteil-zur-Geldstrafe-bestaetigt-Sabaditsch-Wolff-will-kaempfen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

30 reacties op Elisabeth Sabaditsch-Wolff veroordeeld tot geldstraf

 1. ja jammer de vrije meningsuiting zijn we kwijt,,, dit zal vanaf nu alleen nog maar erger worden je mag straks helemaal niets meer zeggen,,Europa is verloren,,,,dat word binnenkort koffers pakken en vertrekken,, next jear in Jeruzalem,,,,,

  Like

 2. rowi2011 zegt:

  Schandalig!!

  Maar dat is wat de slaven van Islam doen: geld innen!!

  Like

 3. vederso zegt:

  Hoe het gerecht zich in de meest onmogelijke bochten heeft gewrongen om ESW te kunnen veroordelen, is te zien aan de motivering bij het vonnis. (zie de link) Daarin wordt een vgl. gemaakt met een rolstoeler die men toch ook niet mag kleineren. Dan ligt er dus nu de vraag, of de rechtbank van mening is, dat alle moslims op de één of andere manier gehandicapt zijn. Behalve dat het vonnis schandalig is, is het ook gewoon krankzinnig.

  http://www.pi-news.net/2011/12/justitia-tragt-in-wien-ein-islamisches-kopftuch/#more-227098

  Like

 4. Wachteres zegt:


  Nogmaals het filmpje uit Canada. Opdat wij weten ……..

  En in Denemarken, en in Engeland, en in ……enz. enz. enz…….

  Like

 5. Linsky zegt:

  Voor dit soort krankzinnigheid zijn woorden in een comment niet genoeg.
  Ik buig me even over de juiste bewoordingen. 😦

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Het moet maar weer eens: hoe is het mogelijk dat je veroordeeld kunt worden als je je mening geeft over iets dat enkel en alleen in al die sufgerukte, niet zelden jarenlang geïndoctrineerde islamitische rotkoppen te vinden is? Wat bedoel ik? Enkel en alleen hun verdomde woestijngeloof. Maar het geldt eigenlijk voor alle religies. Ik ga een heel lang verhaal sterk inkorten. http://tinyurl.com/3v3kah7
  Gelukkig gaat onze Elisabeth die €480 niet betalen. Iets dat enkel in de koppen van derden zit
  kan nooit beledigd, gelasterd of gekwetst worden.
  Moslims die dat blijven roepen maken zich schuldig aan INTIMIDATIE en brengen daarnaast HET PROJECT in praktijk. Maar dat kun je die Oostenrijkse rechters niet aan het verstand peuteren.
  De stakkers.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres, 16:08
  Heb je gehoord wat de interviewer zei? …”people should know what these fascists do…”.
  Daar heb ik ze bij DWDD en P&W nog nooit op kunnen betrappen.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Ja G.D. Dat was mij ook al opgevallen; tot mijn grote vreugde!

  Ik heb dit filmpje eerder geplaatst en ik eindigde mijn commentaar als volgt:

  ‘De commentator zegt gelukkig dat iedereen moet weten wat deze fascisten doen!’

  Onvoorstelbaar dat wij geen TV-media hebben die tot zo’n conclusie komen.

  Eigenlijk niet zo gek, zolang de hele MSM links georienteerd is.

  Weer een bewijs dat links schuldig is aan de meegaandheid betreffende de islam:

  “Niet willen horen, niet willen zien en zwijgen”.

  Like

 9. Moedige vrouw hoor.moesten er meer van zijn .

  Like

 10. @ Wachteres
  ‘Onvoorstelbaar dat wij geen TV-media hebben die tot zo’n conclusie komen.Eigenlijk niet zo gek, zolang de hele MSM links georienteerd is.’
  Daar kunnen we iets aan doen door nu alvast lid te worden van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Ze kunnen pas over een paar jaar binnendringen in de staatsmedia, maar hoe meer leden nu, hoe meer druk er op de Hilversumse ketel komt.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Rechtse Rakker: PopNed is straks ook van plan om net als bv. PowNed uit de nationale belastingruif te gaan meeëten! Je weet net zo goed als ik dat al die antieke zuiltjes en tig regionale ether-hobbyclubs dat al heel lang doen. En dan ook nog lullen over “onafhankelijkheid”.
  Da’s niet mijn wijsheid maar die van slechts één wakkere landgenoot die dit reeds in 2003 aan het net koppelde. Grote, vlot geschreven PDF: http://tinyurl.com/3v53o5g
  (heb je wat te doen met de kerst die zo goed als zeker niet wit zal zijn)

  Like

  • @ G.Deckzeijl 22 december 2011 om 05:07
   Als je liever de gebruikelijke anti-Israëlische, pro-islamitische, anti-PVV, pro-Europa, anti-populistische, pro-kosmopolitische shit op de buis van jou centen wilt zien, moet je vooral niets doen. Anders gewoon het advies van Bert opvolgen en lid worden. Wilders is onze held en niet Rutte (zoals bij PowNed).

   Like

 12. vederso zegt:

  19 december 2011 heeft de V.N. met algemene stemmen (consensus) een resolutie aangenomen tegen stigmatisering van godsdienstige opvattingen. Ook de EU heeft voor gestemd, dus komt de dag dat men niet meer mag beweren, dat de geschiedenis van de Islam er één is van onderdrukking en geweld. Het genoemde “Interreligieus Centrum” staat overigens in Wenen en is gefinancierd door de Saoedi’s.
  http://vladtepesblog.com/?p=41821#more-41821

  Like

 13. Linsky zegt:

  Er zijn best veel moedige mensen, veel meer dan we denken en weten.
  Het punt is dat er vele door justitie kapot gemaakt worden, beschuldigd en steeds voor het gerecht gesleurd worden en in het gevang geflikkerd!
  Daar horen dan niks meer van.

  Vooral mensen die zich sterk maken tegen die smerige pedofielen hebben het zwaar.
  De rollen worden gewoonweg omgedraaid, omdat ze met bewijsmateriaal aankomen, worden zij zelf doodgemoedereerd vast gezet…..
  Wegens het in bezit hebben van porno!!!! (bijv. de Zandvoortse zaak)

  De meeste helden horen wij dus weinig of niks van!
  Maar ze zijn er echt!

  Like

 14. vederso zegt:

  @ G.Deckzeijl om 10.39. Bedankt voor deze link, maar in Austria wordt je hier dus voor veroordeeld en dan zal de boete waarschijnlijk veel hoger zijn. En er is geen enkele garantie dat ons dit ook niet in NL te wachten staat.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso: ik blijf gewoon doorgaan met kritiek leveren op hersenspinsels in casu de inhoud van een eeuwen geleden door geschifte religieuze breinen in het leven geroepen instructieboekje.*
  Het interesseert me niet of ze dat nou leuk vinden of niet, sterker: dat TUIG probeert ons ook vanalles door de strot te persen en dat laat ik mezelf niet gebeuren.
  *Een instructieboekje waarvan de inhoud nota bene aanzet tot GENOCIDE op grote schaal, dit omdat we in de ogen van die ellendige pedofielaanbidders ongelovigen zijn.
  http://www.ex-moslims.nl

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Wilders heeft natuurlijk helemaal gelijk. Trouwens, hoe vaak waren christendom en katholicisme in de afgelopen eeuwen niet het voorwerp van -niet zelden- bijtende spot? Een voorbeeld is de track “Jezus redt” op de legendarische LP Vroeger of Later van de helaas wijlen Robert Long.
  Werd Robert Long ook voor het gerecht gesleept door allerlei religieuze idioten? En dan hebben we het ezelsproces uit 1968 ook nog. Van het Reve werd toen terecht vrijgesproken.
  Mijn conclusie luidt dat die Oostenrijkse rechters nog gekker zijn dan het paard van christus en dat was een…EZEL! Gaatienogeenkeer: zie link van 21-12, 19:41.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Rechtse Rakker: je hebt gelijk, maar ik voel weinig voor lidmaatschap van een club die er goed aan doet de eigen boontje te gaan doppen inplaats van jarenlang handje ophouden.
  Niet voor niets willen bijna alle Haagse plucheplakkers dat het aantal zuiltjes drastisch wordt ingeperkt en PopNed zou dan de zoveelste zijn…
  Komt nog bij dat je als aspirant maar een beperkt aantal zenduren krijgt toebedeeld en dat is m.i. te weinig om bepaalde onderwerpen adequaat onder de aandacht te brengen.
  Daarnaast begin ik zelf Pownieuws een steeds leuker programma te vinden. Kan dat linkse journaal een voorbeeld aan nemen. Enne… degenen die die PDF goed hebben gelezen weten nu ook dan bv. woningcorporaties geen stunts meer uit hoeven te halen mbt het tegen de muur schroeven van satellietschotels.

  Like

 18. @ G.Deckzeijl 23 december 2011 om 01:35
  Ik vind PowNews ook best grappig af en toe en een verbetering ten opzichte van de oude situatie (maar erg islamkritisch zijn ze niet). Maar het blijft een feit dat er een gapend populistisch gat op rechts ligt in Hilversum. Of ze doeken de hele handel daar op (prima) of ze vertegenwoordigen alle partijen. Het zou prima zijn als er een commerciële rechtse omroep zou komen, maar dat is kennelijk niet het doel van PopNed.nl. Dat moeten anderen maar van de grond trekken.

  @vederso 23 december 2011 om 04:29
  Bedankt. Erg interessant. Iets voor PopNed.nl zou ik zeggen.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Ik zie de komende jaren geen commerciële, rechtse omroep van de grond komen. Ik denk dat dat te maken heeft met de doelgroep, die is namelijk nog veel te KLEIN.
  Ik voorspel dat die doelgroep GROTER wordt zodra allochtonen de stomme stunt uithalen met het stellen van nog meer belachelijke eisen. Die doelgroep wordt ook groter als de allochtone criminaliteit stijgt en de politie niet ophoudt met het straffen van de slachtoffers inplaats van het achter de deur gooien van de daders!!

  Like

 20. Op Elsevier kwamen naar aanleiding over de boete die Elisabeth Sabaditsch-Wolff moest betalen omdat ze de islam had beledigd talloze reacties naar voren van mensen die vonden dat religies en godsdiensten moesten verdwijnen omdat ze alleen maar tot haat en oorlog zouden lijden. Die mensen vergeten voor het gemak dat de twee wereldoorlogen uit de 20ste eeuw niets van doen hadden met het geloof maar voornamelijk om gebiedsuitbreiding, hoogmoed, kolonisatie, racisme, antisemitische en verderfelijke systemen waaronder het communisme dat overwegend atheïstisch was. De atheïst Stalin heeft miljoenen gelovigen (waaronder óók moslims) laten vermoorden terwijl Hitler wél in God leek te geloven! Zo was SS-leider Himmler een groot bewonderaar van de islam om hun antisemitisme. En de rechters die Sabaditsch-Wolff veroordelen maar niét het lef hebben om haatzaaiende imams te veroordelen zijn gelijk aan de onrechtvaardige en corrupte rechters uit het evangelie van de profeet Daniël in de Bijbel! Hij “veroordeelde” die rechters omdat zijzelf probeerden een getrouwde vrouw aan te randen en haar valselijk te beschuldigen van overspel en zij zouden schuldigen vrijspreken en onschuldigen veroordelen! Zulk soort rechters (zowel corrupt, machtslustig, onrechtvaardig en moordlustig) zijn altijd een schande voor het rechtssysteem!

  Like

 21. gielah zegt:

  Ach…. Hitler haatte letterlijk elke Bijbeltekst in het Oude en Nieuwe Testament die liet zien, dat de Joden het uitverkoren volk van God zijn en altijd zullen blijven… en dat NEE… de kerk die plaats NIET ingenomen had.
  Dat kon hij onmogelijk verdragen.
  Dat mocht niet waar zijn.
  Zo wilde hij ook ( zoals een meerderheid van ons verdwaasde volk nu eveneens wil) het kosher eten van de Joden verbieden, want hoewel hij dieren een warm hart toedroeg ( soms…. hij liet namelijk ook wel jonge SS-ers hun EIGEN herdershond doden, als test..) had hij geen sikkepit respect voor het menselijk leven.
  Hij besloot dus ( letterlijk) al die bijbelteksten, waarin het ging over de Joden, Gods oogappel en het volk, waaruit naar het vlees Zijn Zoon geboren was, radicaal te schrappen.
  Wat hij toen tenslotte overhield waren slechts een paar schamele teksten uit het Lucas-evangelie…. dus hij hield in feite helemaal geen Bijbel meer over.
  Conclusie: Hitler was helemaal nooit een christen!
  Hij was een ijskoude heiden, geheel en al gevoed door en doordrenkt met het wrede, primitieve, Germaanse volks-bijgeloof, dat in Duitsland en Oostenrijk -en waarschijnlijk overal in Europa – alleen maar met een flinterdun laagje nep-christelijkheid overtrokken was geweest en waarin het recht van de sterkste gold, de krijgersmentaliteit werd verheerlijkt en al wat zwak was ( lees: liefdevol en verzoenend en verzorgend) werd veracht.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Gielag, misschien is het iets te laat om op jouw bericht te reageren maar ik heb niet beweerd dat Adolf Hitler een christen was! Het was inderdaad zo dat hij meer van honden hield dan van mensen en een van zijn honden, Blondie, was evenmin gek op haar eigen soortgenoten en sommige mensen en bejegende hen overwegend vijandig! Alleen was het iets minder bekend dat Hitler ook graag naar films keek van Indische maharadja’s waarin mensen door tijgers werden verscheurd en dat vond hij pas echt geweldig om te zien en ook hoe de latere samenzweerders van 20 juli 1944 werden opgehangen aan vleeshaken met pianosnaren om hun nek heen!

   Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  @Gielah: er zijn geen gevallen bekend dat ten tijde van de Hitler-periode SS-ers de eigen herdershonden moesten doden als test. Ik wil graag weten waar je die info vandaan hebt.
  Het enige geval waarbij een herdershond werd gedood was die van Hitler zelf. Hij liet vlak voor z’n eigen zelfmoord testen of de cyaankali-ampullen wel goed werkten en liet dat uittesten op zijn eigen herdershond Blondi.De hond stierf. Ook de pups werden gedood. Dat was op 30-4-1945.

  Like

 23. Pingback: Islamofobie (deel 2) | E.J. Bron

 24. G.Deckzeijl zegt:

  25-12, 16:15… geen reactie. Hoe kan het ook anders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s