Genocide-wet: Turkije dreigt Frankrijk met massieve consequenties (+ video´s)

In Frankrijk heeft het parlement een wet aangenomen, die het verbiedt om de Turkse volkerenmoord op de Armeniërs te ontkennen. Turkije is woedend over deze maatregel, minister-president Erdoğan waarschuwde er in een brief voor, dat de “politieke en economische betrekkingen eronder zullen lijden” als het ontwerp wordt aangenomen. “Wij roepen Frankrijk ertoe op om dit initiatief onmiddellijk in te trekken, dat het in een positie zal brengen, waarin het de vrijheid van meningsuiting niet meer accepteert”, aldus de Turkse president Abdullah Gül.

Turkije dreigde met “serieuze en onherstelbare schade” aan de Frans-Turkse betrekkingen en riep na de beslissing ook onmiddellijk zijn ambassadeur uit Parijs terug. Bovendien zouden Franse ondernemingen in Turkije moeten worden uitgesloten van openbare opdrachten en ook de handel met Frankrijk, die in 2010 ongeveer een omzet had van 12 miljard dollar, wordt bedreigd.

“Het lijdt geen twijfel dat wij een wet zouden accepteren, die Turken de mogelijkheid ontneemt om zich tegen valse en ongegronde beschuldigingen tegen ons land en onze mensen te verweren”, aldus Gül. Veel historici en regeringen hebben echter al erkend, dat in de Eerste Wereld in opdracht van de Ottomaanse regering ongeveer 1,5 miljoen christelijke Armeniërs werden vermoord.

Ankara ontkent deze volkerenmoord nog steeds met het argument, dat er veel islamitische Turken en koerden zouden zijn gedood door de binnenvallende Russische troepen, die door de Armeniërs ondersteund werden. De Franse president Sarkozy had echter al in oktober aangekondigd de ontkenning van de volkerenmoord op de Armeniërs strafbaar te maken, mocht Turkije deze niet erkennen. Turkije vermoedt achter het wetsontwerp een poging om de 500.000 Franse kiezers van Armeense afkomst te vleien met het oog op de verkiezingen van volgend jaar.

Het wetsontwerp stelt een gevangenisstraf van een jaar en een boete van € 45.000,- voor de openlijke ontkenning van de genocide op de Armeniërs voor.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006435-Voelkermord-Gesetz-Tuerkei-droht-Frankreich-mit-massiven-Konsequenzen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Genocide-wet: Turkije dreigt Frankrijk met massieve consequenties (+ video´s)

 1. rowi2011 zegt:

  Las op verschillende sites dat Turkye het recht had te ontkennen vanwege vrijheid van meningsuiting, maar in mijn optiek is hier totaal geen sprake van. Dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar van het catagorisch ontkennen van de geweldadigheden onder Islam: Turkye en erdogan hebben een bunker voor hun kop!
  Prima zo’n straf op ontkenning, ga je maar eens in de geschiedenis verdiepen voordat je ontkenningen geeft en/of wacht op zogenaamde bewijzen ( zoals erdogan zei en wat te belachelijk voor woorden is!1)

  Like

 2. seculiere turk zegt:

  vreselijke beelden,het minste wat turkije inderdaad kan doen is het niet meer ontkennen,maar wat heeft sarkozy hier iets me te maken?alleen de armeniers hebben het recht om zo een wet te toepassen
  trouwens heeft frankrijk al bekend dat tussen 1954 en 1965 1.5 miljoen algerijnen zijn gestorven onder hun bewind?

  gelukkig zijn al die ottomanen die armeniers bloed op hun handen hebben ook al onder de grond van dat tijd periode,nu nog alleen erdogan met zijn darmkanker

  Like

 3. seculiere turk zegt:

  @rowi2001

  je zegt dat turkije het ontkent,dat klopt niet,ik heb heel wat turkse tv programma’s gezien dat over deze onderwerp gingen en de meeste smeken zelfs om het niet meer te ontkennen,alleen erdogan en zijn parij ontkennen het en helaas staan die aan het macht,en hun wil is de wet

  nog onlangs heb ik zelfs een nederlandse tv programma gezien “in turkije” met bram vermeulen en hij is naar de armeense turkse grens geweest en pâar van de bewoners gesproken zo goed als allemaal willen ze weer vrienden worden met armeniers en zeiden zelfs dat het de vriendelijkste volk was met veel gelijkenissen van de cultuur

  Like

 4. vederso zegt:

  @ seculiere turk. Het lijkt er in Turkijke toch op dat “vrijheid van meningsuiting” niet zo vanzelfsprekend is als in NL. Een aantal dagen(?) geleden zijn er 17 tot 30 journalisten opgepakt.
  Zie daarvoor ook het artikel op Artikel7. Hrant Dink werd als uitgever/hoofdredacteur van een onafhankelijke krant vermoord, Orhan Pamuk is nog maar zelden in zijn stad Istanboel en dat is ook niet voor niets. Turkije moet zich schamen, dat ze een beroemd schrijver en nobelprijswinnaar niet kan/wil beschermen. De armeense genocide heeft plaatsgevonden, punt. Op zo’n zin heeft elke turkse regering furieus gereageerd. Dat is iets wat ik niet zo goed begrijp, maar misschien kunt u mij dat uitleggen. Of je bij wet de ontkenning van welke genocide dan ook, zou moeten verbieden, is een andere discussie. Zie daarvoor de link naar een essay van Kustaw Bessems.

  http://www.depers.nl/binnenland/600795/Vrijheid-om-weerzin-te-wekken.html

  Like

 5. seculiere turk zegt:

  dit klopt,op persvrijheid staat turkije voorlaatste,zelfs china en noord koerea doen het beter (niet veel) je vraagt of ik dit kan uitleggen,wel ik kan het niet want ik begrijp het zelfs niet,turkije is geen land met 2 gezichten maar met veel gezichten…

  Like

 6. vederso zegt:

  Niet lang geleden is er in N/O-Turkije, ik meen in Kars, een herinnerings- en verzoeningsmonument over de armeense genocide, op last van de turkse overheid afgebroken. Alle signalen uit Turkije of turkse overheid zijn; glasharde ontkenning. Daar kan ik geen respect voor hebben.

  Like

 7. seculiere turk zegt:

  de reden naar verluid was dat de monument onafgewert en lelijk was,en inderdaad het was lelijk was op de reportage van bram vermeule te zien,maar kheb het gevoel dat er een nieuwe gaat komen,nog onlangs zijn alle bezittingen zoals gronden kerken terug gegeven aan de armeniers en grieken

  Like

 8. vederso zegt:

  @ seculiere turk. NL heeft in Indonesië oorlogsmisdaden begaan. Daarvoor ben ik gelukkig niet persoonlijk verantwoordelijk, maar ik zal, als nederlander, nooit ontkennen dat het is gebeurd. Zo is ook het huidige Turkije niet of nauwelijks nog verantwoordelijk voor de armeense genocide. Turkije wordt nmm. echter wèl een beschaafder land, als het deze gruwelijke periode in haar geschiedenis, zou kunnen erkennen.

  Like

 9. vederso zegt:

  @ seculiere turk. Mee eens, het was een lelijk monument en vervallen. We zullen zien of er een nieuw monument gaat komen. Dat zou ik een overwinning voor alle turken en armeniërs vinden.

  Like

 10. seculiere turk zegt:

  ja ik weet het,jij bent niet de enigste dat dat zegt hoor veel turken zeggen het ook,maarja erdogan islamitische aap….
  enja turkije de levenstandaard begint echt optekomen,geen enkele stad terwereld groeit harder dan instanboel met 500.000 nieuwe migranten en turkse dorp mensen,was gisteren op terzake canvas
  en jij bent mij voor met indonesie,ik ging dat gebruiken als er iemand lelijk ging doen tegen mij,tju he 🙂

  Like

 11. vederso zegt:

  @ seculiere turk. Ik was niet van plan lelijk te doen. Prettige Kerstdagen en een Goed Nieuwjaar.

  Like

 12. seculiere turk zegt:

  nee kzou het niet erg gevonden hebben hoor,kvind het zelfs spijtig want had graag met de nederlandse geschiedenis op de proppe gekomen,maarja geen kerstcadeau voormij 🙂
  gelukkige feetsen

  Like

 13. azerii87 zegt:

  Vederso:
  Je zegt: ”De armeense genocide heeft plaatsgevonden, punt.” Hoe weet jij dat nou? Je bekijkt het uit één kant. En je komt aan dit conclusie door zulke verhalen op internet te lezen. Turkije, Recep Tayyip Erdogan staat open voor onderzoek. Waarom staat Armenië daar niet open voor? Als er een genocide is geweest waarom staat Armenië dan daar niet open voor? Voor een echte geschiedenis moet er onderzoek gedaan worden en daar moet je open voor staan. Zodat je niet alleen met praatjes komt ”genocide” maar met bewijzen.
  http://www.allesinperspectief.nl/Wereldpolitiek/armeens-schandaal-in-amerika.html lees dit eens bijvoorbeeld. Je leest alleen wat je wilt lezen 😉

  Like

 14. azerii87 zegt:

  ”Deze” ipv dit voordat je mij komt verbeteren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s