Moslims storen zich aan Canadese kerststal

Terwijl in bijvoorbeeld Oostenrijk het opstellen van een kersstal een geliefd ritueel voor kerstavond vormt, wordt elders de voorstelling van de geboorte van Jezus Christus gewoon gedemonteerd – om de religieuze gevoelens van de moslims niet te beledigen. Zo heeft het nobele stadsdeel Mont-Royal in het Canadese Montreal onlangs besloten om de kerststal voor het raadhuis te verwijderen.

Moslims stonden er in een brief aan het stadsbestuur op, dat in naam van de vrijheid van godsdienst ook symbolen van de islam tentoongesteld zouden moeten worden. Daarop besloten de raadsleden van verschillende religiegemeenschappen unaniem om zowel de kersstal als de joodse kandelaar met zeven armen niet meer op te stellen. Deze werden de afgelopen 15 jaar openlijk tentoongesteld voor het raadhuis.

“We hebben ons afgevraagd of we tegenover de verschillende religiegemeenschappen van ons stadsdeel niet de symbolen van alle vijf wereldreligies zouden moeten opstellen”, aldus burgemeester Philippe Roy. Dat zou echter niet de taak van het raadhuis zijn, dat een kerkonafhankelijke instelling zou zijn. Als compromis mocht in Mont-Royal echter wel de kerstverlichting blijven hangen. De kerststal en de joodse kandelaars dienen in het vervolg een plaatsje te vinden op het grondstuk van een kerk en van een synagoge. De raadsleden zullen afwisselend religieuze ceremonieën op beide plekken bezoeken.

Hevige kritiek vanuit de bevolking

De beslissing heeft ook gezorgd voor heftig verzet van de autochtonen. Zij gebruiken als argument, dat het stadsbestuur een beproefd gebruik zou opgeven onder druk van een religieuze minderheid. Carla Mariano zegt, dat het afbreken van de kersstal een belediging van het joods-christelijke erfgoed van Canada zou zijn. “Waarom wordt een oude traditie zo eenvoudig opgeofferd? Waar haalt het stadsbestuur überhaupt het recht vandaan om religieuze symbolen eigenhandig te verwijderen? Zou men dat niet eerst aan de bevolking moeten vragen?”Mariano attendeert erop, dat vrijheid en democratie in Canada op christelijke principes berusten.

In het stadsdeel Mont-Royal van Montreal behoort meer dan de helft van de inwoners tot het christendom, 12% is joods en 6% islamitisch.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006455-Muslime-stoeren-sich-kanadischer-Weihnachtskrippe

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering. Bookmark de permalink .

12 reacties op Moslims storen zich aan Canadese kerststal

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Tijd om al hun moskeeën, lees: Walt Disney-achtige PUISTEN in een seculier landschap te VERWIJDEREN.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Voor zoveel hypocrisie, lafheid en achterlijke dhimmi’s heb ik gewoonweg geen woorden! 😦

  Like

 3. Linsky zegt:

  Een verplichte cursus bestaande uit het lezen van https://ejbron.wordpress.com zou misschien kunnen helpen? 🙂

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Brekend Nieuws…!!! Oproepen tot genocide op ongelovigen steeds vaker in het Nederlands..!!!
  Taqiyya ook. http://tinyurl.com/6srg9h

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Sorry, y vergeten… http://tinyurl.com/6srgy9h

  Like

 6. Linsky zegt:

  Je link doet ’t niet Decky! 😦

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  En laten we op de valreep van 2012 niet vergeten dat moslims een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning beschouwen en laten we ZEKER niet vergeten dat de islam een VEROVERINGS-IDEOLOGIE is.
  Want dat Nederlands spreken in hun HAATBUNKERS is enkel en alleen bedoeld om ONS zo snel mogelijk aan de aanwezigheid van die ideologie in ONS LAND te laten wennen.
  Maar ik wil er niks mee te maken hebben.
  (pas ziek geweest, overigens…)

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Weer goed gezond nu, Deck???

  Like

 9. Vreselijk gewoon weg,maar achter onse pc zitten daar red je het niet mee.Mensen hadden er naar toe moeten gaan en daar hun stem moeten laten horen.Kan wel janken ,weer een stukje af gepakt.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @EJB: YES! Lees deze ook dit weekend. Zal niet onbekend voor je zijn na al dat vertaalwerk, maar goed… http://tinyurl.com/bukm5fy

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  Joost Niemöller. Ja, die had ik uiteraard al gelezen heer Deckzeijl! Desalniettemin een goed artikel!

  Like

 12. Jan zegt:

  Zielige moslims in Quebec

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s