Christenvervolging: Doden bij aanslagen op kerken in Nigeria (+ video´s)

Bloedige kerst in Nigeria. De islamistische sekte Boko Haram heeft tijdens de nachtmis op kerstavond bomaanslagen op christelijke kerken gepleegd.

Tijdens een nachtmis op kerstavond heeft zich in een katholieke kerk in de buurt van de Nigeriaanse hoofdstad Abuja een explosie voorgedaan. Hierbij werden minstens 15 mensen gedood, talrijke anderen raakten gewond. Reddingsteams gaan er van uit dat het aantal doden nog zal stijgen. Rondom de kerk in Madalla heerste chaos na de explosie.

Alleen al in drie ambulances zouden 15 lijken uit de St. Theresakerk zijn weggebracht, zei een hulpverlener. Het aantal slachtoffers zou echter hoger kunnen zijn, omdat vermoedelijk ook andere reddingsteams doden zouden bergen. Het was niet duidelijk hoeveel mensen zich op het moment van de explosie in de kerk bevonden.

Journalisten ontvingen een sms van de voor noodgevallen verantwoordelijke autoriteit, volgens welke deze niet genoeg ambulances voor het vervoer van de gewonden tot zijn beschikking zou hebben. De autoriteiten bevestigden de berging van de lijken op de onheilsplek.

Woedende jongeren staken na de explosie dingen in brand en dreigden een nabijgelegen politiebureau aan te vallen. De politie schoot in de lucht om ze uit elkaar te drijven. De omgeving rondom de kerk werd afgesloten.

Nigeriaanse media berichtten, dat een woordvoerder van de radicaalislamitische sekte Boko Haram de verantwoordelijkheid voor de aanslag zou hebben opgeëist. Een onafhankelijke bevestiging hiervan was er niet.

Een andere explosie vond plaats in de Centraal-Nigeriaanse stad Jos. Hierbij raakten meerdere mensen gewond, berichtten ooggetuigen. Ook zou er geweervuur te horen zijn geweest. In Abuja verlieten veel christenen vroegtijdig de nachtmissen uit angst voor nog meer aanslagen, berichtten Nigeriaanse media.

Islamistische sekte vervolgt christenen in Nigeria

Nigeria werd steeds opnieuw opgeschrikt door bom- en moordaanslagen van Boko Haram. In augustus had de groepering de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag op het VN-gebouw, waarbij 23 mensen gedood werden en 76 gewond raakten. Sindsdien treedt het Nigeriaanse leger harder tegen de islamisten op. Zaterdag werden bij gevechten tussen het leger en aanhangers van Boko Haram in het noorden van het land minstens 68 mensen gedood.

Volgens een berekening van het persbureau dapd is de sekte alleen al dit jaar verantwoordelijk voor 465 moorden.

Video´s:

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article13784006/Tote-bei-Anschlaegen-auf-Kirchen-in-Nigeria.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Christenvervolging, Islam, Islamisering, sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Christenvervolging: Doden bij aanslagen op kerken in Nigeria (+ video´s)

 1. seculiere turk zegt:

  toch raar dat het altijd moslims zijn he,het maakt niet uit welk ras of kleur

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  -Alle moslims zijn geen terroristen, maar alle terroristen zijn wel moslims!-

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Mail Online had er ook al een artikel over:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2078450/Nigerian-explosion-Bomb-hits-Catholic-Church-Christmas-Day-mass-Abuja.html?ITO=1490

  An explosion ripped through a Catholic church during Christmas Mass near Nigeria’s capital today killing at least 27 people.

  A radical Muslim sect claimed responsibility for the attack and a second bomb blast near a church in city of Jos, as explosions also struck the nation’s north east.

  The Christmas Day attacks show the growing national ambition of the sect known as Boko Haram, which is responsible for at least 495 killings this year alone.

  Like

 4. Liesje zegt:

  Wie zich nog wil laten misleiden met de term: “religie van de vrede” , spoort mijns inziens zelf ook niet meer.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Zal ik jullie eens wat vertellen? Het gaat die idioten niet om de sharia, dat is slechts een middel.
  Het gaat al die islamitische IDIOTEN, lees: pseudo-religieuze fascisten om MACHT, ze willen dat de hele wereld islamitisch wordt, MET GEWELD. En vergeet niet dat ze dat in het verleden al vaker geprobeerd hebben.
  De enige remedie luidt: opruimen!

  Like

 6. gielah zegt:

  Nu…. er zijn zo’n anderhalf miljard moslims op deze planeet… dus voorlopig hoeft u zich niet te vervelen.

  Overigens is het misschien ook geen slecht idee om eens iets aan uw eigen intolerantie te gaan doen.
  Uw eigen gekef naar christenen toe, mensen, die wat de islam aangaat helemaal aan uw kant staan en die u persoonlijk nog nooit iets aangedaan hebben, zal iedere radicale moslim bijvoorbeeld doen kwijlen van blijde herkenning…. want zo is en doet hij namelijk ook!
  Iedere christenvervolging en iedere moord op christenen ligt aan het einde van een niet eens zo erg lange weg, die altijd begint met bashen en zaniken en dom geroep, dat men ú zogenaamd wil bekéren en een hoop hysterisch aandoend geklaag daarover.
  Dat is een zuivere en overal op de planeet voorkomende moslimgewoonte!
  Kap daar dus liever zo snel mogelijk mee… in plaats van dat rare machteloze gescheld over opruimen.

  Het opvoeden van één meneer met een islamitisch soort van intolerantie gaat echt aanmerkelijk sneller dan het opruimen van anderhalf miljard moslims!

  Bovendien zijn moslims dus alles behalve idioot.
  Ze hadden een plan om de wereld voor de islam te gaan winnen en dat plan is duidelijk al bijna gelukt, gewoon doordat westerse politici zulke oppervlakkige en lege geldwolven zijn, die zichzelf maar wát graag lieten en laten omkopen en die voor de waarden en normen van hun eigen cultuur geen greintje respect hebben…. en omdat zelfs gewone sloebers dat respect ook al ten enen male missen…. gezien bijvoorbeeld wat uzelf – met nog zo’n stel medeschreeuwers – vele malen per dag op internet neerzetten ( ‘ álle religies moeten weg..’ en dat soort stom gekwaak).

  Wie zijn dan dus de echte idioten?
  Zijn dat nu echt de moslims, met hun zeer geslaagde strategie, of de – hun eigen cultuur hatende en minachtende – westerlingen?
  Driemaal raden.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Zeer geslaagde strategie, Gielah? Wat krijgen we nou? Jaloers geworden? Nee, wat al die allahschreeuwers van plan zijn is geen strategie*, dat riekt naar GENOCIDE. Je wéét het, je hebt ’t gezien, in Nigeria gebeurt het en de wereld kijkt toe. En ik herhaal: ik hoop dat het Nigeriaanse leger dat verlopen islamitische zooitje zsm opruimt. En dan nog dit: sedert de uitvinding van religie door de mens is in de afgelopen eeuwen duidelijk gebleken dat aan iedere vorm van religie behoorlijk wat schort en dan heb ik me zacht uitgedrukt!
  Religion wurde von Menschen erfunden um Menschen zu kontrollieren. Das geht am besten wenn sie Angst haben. (kreeg ik een paar jaar geleden te horen van Oost-Duitsers)
  *hoog tijd om eea aan de grote klok te hangen! http://tinyurl.com/5za2bg

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Ter leeringh ende Vermaeck…
  httpv://www.youtube.com/watch?v=1dyCXOEaTFY

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Die httpv-truc lukte slechts gedeeltelijk. Dan maar even zo:
  http://tinyurl.com/ah34xx

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 26-12:
  Alleen de naam Boko Haram zegt mij genoeg..!!!
  http://tinyurl.com/cd9ew4k

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  En ik blijf het zeggen en het is ook al vaker door anderen gezegd: religie maakt meer KAPOT dan ons lief is. En hier is het zoveelste bewijs.
  http://tinyurl.com/cgpbaak
  Reken maar dat dat soort voorvallen koren op de molen is van de inwoners van bv. Gaza!!

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 14:54 met een filmpje. Stel je voor dat je een dochter van 7 hebt die door anderen als SLET wordt bestempeld, omdat ze zich niet orthodox genoeg gedraagt. Hoe zou deze wereld eruit gezien hebben zonder al die religieuze POPPENKAST en TERREUR..???
  http://tinyurl.com/7u2usy6

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Quizvraag: wie kon in een tamelijk grijs verleden over water* lopen? Kijk vanaf 00:43 naar…
  http://tinyurl.com/2wkj7zb …de hedendaagse prolongatie van die toenmalige stunt.
  *en het geschiedde in die dagen dat het vaak hard vroor…!!!

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Nadenkertje, op de valreep van 2012…
  http://tinyurl.com/6ejmsxe
  Zeg EJB, nou weet ik wat je tijdens de kerstdagen hebt uitgespookt…!!!
  http://www.damnlol.com/can-you-see-it-4241.html

  Like

 15. Pingback: Duitse islamcriticus Michael Mannheimer wil tv-duel met Mazyek | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s