Doodvonnis in Iran: Ophangen in plaats van stenigen

De zaak zorgde wereldwijd voor verontwaardiging en woede. Jaren geleden veroordeelde Iran de zogenaamde echtbreekster Sakineh Mohammadi Ashtiani tot de dood door steniging. Nu werd de rechterlijke uitspraak blijkbaar veranderd: De vrouw dreigt nu de dood door ophanging.

De zaak geldt als bijzonder kras voorbeeld voor het justitiesysteem in Iran. De zogenaamde echtbreekster Sakineh Mohammadi Ashtiani zou gestenigd worden, het vonnis zorgde wereldwijd voor krantenkoppen. In januari stelden de autoriteiten de doodstraf tegen de vrouw eerst uit. Maar nu dreigt Ashtiani waarschijnlijk de dood door de strop, deelden de justitiële autoriteiten zondag mee. Een definitief vonnis is er echter nog niet.

Iran had de vrouw oorspronkelijk wegens overspel veroordeeld tot de dood door steniging. Ze zit sinds 2006 in de gevangenis. Na protesten van mensenrechtenactivisten uit de hele wereld legde Iran dit vonnis eerst in de koelkast. Nu zouden er echter van de kant van justitie opnieuw pogingen worden ondernomen om de vrouw terecht te stellen, omdat zij haar minnaar geholpen zou hebben haar man te vermoorden, bericht het persbureau Fars.

De chef van de Iraanse justitie, ayatollah Sadek Amoli-Laridshani, zou op het punt staan deze beslissing te nemen, werd er door de justitiële autoriteiten van de provincie Oost-Azerbeidzjan gezegd. Waarnemers hopen, dat er op grond van de grote internationale aandacht tegen een doodvonnis wordt beslist.

In Iran wordt sinds 1979 de sharia, het islamitische recht, toegepast. Dit voorziet o.a. voor overspel, moord en roof in de doodstraf.

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,805759,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Islam, Sharia. Bookmark de permalink .

7 reacties op Doodvonnis in Iran: Ophangen in plaats van stenigen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Straffen vanwege “overspel” in islamitische landen is in mijn optiek een complete farce: als een hond de straat oversteekt -vooropgesteld dat er honden te vinden zijn in Iran- is het al overspel.*
  Maar wat kun je doen om deze waanzin te stoppen? Alle diplomatieke vertegenwoordiging opheffen? Geen olie meer van die idioten kopen? Zelf denk ik dat als ze in dat land doorgaan met deze waanzinnige strafmethodes, het verzet alleen maar groter wordt en dat er daarna een burgeroorlog uitbreekt.
  *wat ik me al heel lang afvraag: zouden er, buiten al die bezopen islamitische wetten en straffen- nog wel huwelijken gesloten worden..???

  Like

 2. guus velraeds zegt:

  Dhr. Deckzeijl vraagt zich af of er in Iran nog wel huwelijken gesloten worden. Nu ik kan je vertellen dat er in Iran nog “”heel veel”” huwelijken gesloten worden. Binnen de Islam is het mogelijk een huwelijk te sluiten voor de duur van 1 dag tot bij wijze van spreken voor de duur van 99 jaar. Ook mogen Islamitische mannen tot 4 vrouwen hebben. Van deze vorm van huwelijkssluiting wordt dan ook zeer veel gebruik gemaakt in Iran omdat het binnen “”een aan de sharia onderworpen land”” een juridisch volledig afgedekte mogelijkheid is om prostitutie te bedrijven. Binnen Iran zijn heel veel vrouwen die door hun partner verstoten zijn en deze vrouwen blijven dan achter met nauwelijks middelen van bestaan. Om in leven te blijven bieden veel van deze vrouwen zich aan als tijdelijk echtgenote. Elke man die behoefte heeft aan seks kan dat doen door beetje geld te betalen voor een kortstondig huwelijk. Als de man en de vrouw een overeenkomst hebben gaan ze naar iemand die bevoegd is een huwelijk te sluiten meestal is dat een imam. Voor de huwelijkssluiting krijgt ook de imam (Hij is naar westerse maatstaven op dat moment dus een souteneur) een vergoeding. De op seks beluste man heeft de vrouw in kwestie vaak al een afgesproken bedrag voorop bedrag betaald. Na de huwelijkssluiting kunnen de man en de vrouw dan vrijelijk seks met elkaar hebben zonder dat er sprake is van overspel. Door dit systeem komt het dan ook nooit voor dat er mannen beschuldigd worden van overspel maar zijn het altijd de vrouwen die slachtoffer hiervan zijn en volledig overgeleverd zijn aan de willekeur van de man. Prachtig systeem toch!! En dan te bedenken dat de nieuwe onderkoning van Nederland ooit gezegd heeft dat bij een meerderheid aan stemmen ook in Nederland de sharia ingevoerd ingevoerd kan worden zonder belemmering. Overigens de sharia is in Nederland al stilletjes ingevoerd zonder dat we het weten. Er zijn in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag inmiddels honderden polygame huwelijken die door gemeentelijke en ook andere uitkeringsinstanties zonder meer gedoogd worden. Nederland is dus op de goede weg.

  Like

 3. Juliana Schut zegt:

  Kijk eens op http://www.redyousef.nu en je zult een man met een innemend gezicht zien die ter dood is
  veroordeeld vanwege overgang naar het Christendom. Misschien is hij al geëxecuteerd, want de
  Moslims profiteren van de Kerstdagen wanneer de westerlingen zich hebben overgegeven aan
  schransmalen en cadeaus. Laat van je horen door middel van een te downloaden petitie aan de Iraanse ambassadeur en als je genoeg gemotiveerd bent, kun je een brief schrijven aan
  Ahmedinejad zoals ik heb gedaan.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  @Guus: dank voor de uitvoerige uitleg op deze grijze 2e kerstdag.
  Aha… Nederland op de goede weg qua sharia-toestanden..??? In de gestoorde optiek van Piet Hein Donner zeker? Die vent is gek, volkomen geschift, krankjorum en dan óók benoemd worden tot vice-president van de RvS..??? Kan nooit wat worden en dat weettie verdomt goed!

  Like

 5. gielah zegt:

  @ Juliana Schut: Zelf heb ik een paar maanden geleden ook aan Ahmadinejad geschreven en aan de Iraanse ambassadeur in Nederland…. en een briefje verstuurd naar mevrouw Ashtiani zelf…. een en ander op aanraden van een van de beste mensen van de PVV : Wim Kortenoeven.
  Later las ik toen dat ze die vrouw …. mede door al die protesten in de hele wereld …. daarop bijna doodgeslagen hebben in de gevangenis.
  Dan ga je nadenken en je afvragen, waar je goed aan doet.
  Wie eenmaal in de klauwen zit van die duivelse bende ( en ik bedoel dit helemaal letterlijk), kan alleen nog maar gered worden door een sterkere macht, als u begrijpt wat ik bedoel.
  Door en door slechte mensen smeken om barmhartigheid, dat werkt niet.
  Zij hebben dat niet en zij willen dat niet want datgene, dat hen inspireert en aanstuurt, heeft hele andere oogmerken.
  Het lijkt mij dan ook het meest effectief en het veiligst voor zowel mevrouw Ahstiani als voor pastor Youcef Nadarkhani om meteen maar naar de Hoogste Machthebber toe te gaan en daar om hulp en een wonder te vragen.

  Open Doors doet veel goeds op dit gebied.
  Vraag daar een nieuwsbrief aan!
  Ook op hun website kunt u lezen, dat er nog steeds wonderen gebeuren.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Zo op de valreep van 2012 kan ik me niet meer inhouden, Gielah:
  de hoogste machthebber bestaat alleen in een groot aantal hoofden.
  En nergens anders.
  Het beroerde is dat types zoals Ahmadinejad en Assad zich van NIEMAND iets aantrekken, dus ook niet van jouw brieven. Alle vertegenwoordigers van die landen in het buitenland zouden en bloc tot persona non grata verklaard moeten worden, maar daar beginnen Rutte & Co niet aan.

  Like

 7. gielah zegt:

  OK… heer Deckzeijl…. wat u meent en vindt of niet meent of absoluut niet vindt is volgens mij nog steeds niet universeel uitgeroepen tot de enige en hoogste en enig toelaatbare waarheid, dus u zult toch echt eens moeten proberen te gaan leven met het onloochenbare feit, dat niet iedereen op een lijn met ú denkt.
  U bent volledig vrij in het NIET geloven van van alles en nog wat!
  U bent ook volledig vrij in het uiten van dat NIET geloven.
  U doet trouwens nooit anders.
  Wij kennen het verschijnsel zo onderhand, want het doet zich vele malen per dag aan ons voor.

  Edoch…. dan zijn ánderen dus – ben ik zo vermetel te veronderstellen – evenééns vrij in het uiten van wat zij persoonlijk WEL geloven en geheel anders dan ú menen…. zeker als zij zich dan ook nog richten tot andere personen dan uzelf ( wat misschien ook niet beleefd van mij is…. want alles dient via u te gaan…. was dat de bedoeling en de stilzwijgende afspraak?) .

  Kijk… het zou het gemakkelijkst zijn als u zichzelf eens zou aanleren wat ‘ vrijheid’ precies is.

  Ik blijf, wat u er ook van vindt, geloven wat ik geloof en ik geef daar even vrijmoedig uiting aan als u doet aan uw niet geloven.

  Dat heet vrijheid.
  Moeilijk, hè… vrijheid voor mensen die niet hetzelfde zijn ( of geloven… of denken…) als u.
  De linkse kerk lukt dat ook nog maar steeds niet, evenmin als de islam.
  Als u echter rechts of liberaal zou zijn, dan zoudt u dat wél kunnen opbrengen.

  Hoezeer u zich de hele dag door ook wellicht verveelt, u kunt zich voortaan de moeite besparen om op letterlijk elke uitspraak van gelovigen als een bok op de haverkist af te schieten en dan te gaan schetteren dat het allemaal niet waar is.
  Wij trekken ons daar geen sikkepit van aan.
  Wij menen dat u daar geen bal verstand van hebt…. en dat mag.
  We hoeven daar overigens niet elke seconde mee geconfronteerd te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s