Kleuterschool viert islamitisch feest met imam

Duitse godsdienstpedagogen hebben enige tijd geleden geëist, dat er meer islamitische festiviteiten op kleuterscholen gehouden zouden moeten worden. Nu lijkt het, dat deze vrome wens door Allah werd verhoord. In Karlstadt in Unter-Franken (Beieren) heeft een evangelische kleuterschool besloten om in december niet alleen christelijke feesten te vieren, maar ook islamitische kinderen tegemoet te komen.

Daarom nodigde de kerkelijke onderwijsinstelling St. Johannis op 5 december uit tot het vieren van Asjoera. De bijzondere dag wordt, zo staat het in de koran, met een soep voor de profeet Noach gevierd, die als redder van zijn familie en vele dieren voor de zondvloed wordt voorgesteld. Het eten van de rijk gevulde Asjoera-soep zou een teken zijn, dat Allah het komende jaar welvaart zou brengen. Gebeden, die tijdens het feest gesproken zouden worden, zouden in vervulling gaan.

Het verhaal van Noach werd door de evangelische predikant Paul Häberlein en de plaatselijke imam Ahmet Kusoglu verteld, waarbij de in het Turks gehouden toespraak van de geestelijke voor de Duitstalige kinderen werd vertaald. De leidster van de kleuterschool, Evi Krempel, noemde het feest een “ideale gelegenheid om de gemeenschappelijkheid van de religies op te pakken”. Häberlein wees erop, dat de islamitische kinderen en hun ouders ook zouden meedoen aan christelijke feesten, zoals Sint Maarten en het kerstspel. Kinderen zouden moeten leren om andere religies te respecteren.

Ongeveer 25% van de kleuters is moslim

Het idee voor het feest was al in het voorjaar ontstaan, toen de moeder van een kind een schaal Asjoera-soep op school had gebracht. Na voorgesprekken met het bestuur van de kleuterschool, het team en de oudercommissie stond het concept ter integratie van het islamitische Asjoera-feest in de jaarplanning van de kleuterschool. Op dit moment behoren 14 van de 52 kleuters tot de islam.

Kritiek kwam van de voorzitter van de theologisch-conservatieve kerkelijke vergadering rondom de Bijbel en de bekentenis in Beieren (KSBB), de godsdienstpedagoog Andreas Späth. Het zou niets met respect te maken hebben om van christenen te verlangen feesten van andere religies te vieren. Dit zou niet de taak van een kerkelijke onderwijsinstelling kunnen zijn.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006439-Kindergarten-feiert-islamisches-Fest-mit-Imam

Vertaald door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kleuterschool viert islamitisch feest met imam

 1. guus velraeds zegt:

  Dit lijkt op het eerste gezicht een goede doelstelling en mogelijkheid om Christenen en Moslims nader tot elkaar te brengen. Er zit echter een adder onder het gras. Namelijk het door het christendom ontwikkelde naïeve gevoel voor tolerantie, verdraagzaamheid en respect. De Islam is in haar doctrine in tegenstelling tot het christendom juist niet tolerant, niet verdraagzaam en acht andere geloofsrichtingen zeker niet als haar gelijke. Overal in de wereld waar de Islam in de meerderheid is zie je dat geloofsminderheden onderdrukt, vervolgt of verdreven worden. De Europese tolerantie tegenover het veelkoppige monster Islam zal uiteindelijk als we niet wakker worden ons noodlot worden.

  Like

 2. willy bakker zegt:

  Onnozelaars !!!

  Like

 3. Linsky zegt:

  willy bakker, verklaar u nader aub.

  Like

 4. rikke zegt:

  bende Onnozelaars !!!
  vuile linkse racisten !!!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Voor alle duidelijkheid, Guus: respect is bedoeld voor MENSEN, en NIET voor religies!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s