Noord-Korea belooft trouw onder bloed en tranen (+ video)

Het land verzekert Kim Jong-un als “hoogste commandeur” van dezelfde trouw als tegenover zijn vader. Van hem kwam er intussen onverwacht geschenk binnen: enorme ladingen vis.

Noord-Korea heeft de zoon van de overleden staatschef Kim Jong-il onder “bloed en tranen” gezworen trouw verzekert. In de staatspers “Rodong Sinmun” werd gezegd, dat het land achter Kim Jong-un zou staan als “hoogste commandeur” – onder beloftes, die in bloed en tranen voor zijn vader zouden zijn gedaan.

Ook een week na de dood van Kim Jong-il stroomden talrijke Noord-Koreanen naar de in het hele land ingerichte herdenkingsplaatsen. In de hoofdstad Pjongjang kwam intussen een onverwacht geschenk van de overleden machthebber aan: enorme ladingen vis.

Kim Jong-il zou hiertoe op de dag voor zijn dood opdracht hebben gegeven vanwege de slechte verzorging met vis van de hoofdstad, berichtte het persbureau KCNA. De VN waarschuwen steeds opnieuw voor het toenemende hongerprobleem in Noord-Korea.

Buitenlandse en Zuid-Koreaanse activisten stuurden intussen ballonnen met honderden paar sokken over de grens. Deze zouden hun Noord-Koreaanse buren moeten helpen om de enorm lage temperaturen te trotseren, zeiden ze. Met ballonnen worden anders af en toe vlugschriften van de activisten over de grens getransporteerd.

Video:

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article13783614/Nordkorea-gelobt-Gefolgschaft-unter-Blut-und-Traenen.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Noord-Korea belooft trouw onder bloed en tranen (+ video)

 1. guus velraeds zegt:

  Kim Jong-il, de ‘Geliefde Leider’ van Noord-Korea vanaf 1994 heeft gezien zijn leeftijd van overlijden op 69 jaar de gemiddelde levensverwachting in Noord Korea behaald. Dit is een vrij lage levensverwachting vergeleken met andere landen. In Monaco bijvoorbeeld laat de gemiddelde levens verwachting het hoogste cijfer zien, 90 jaar. In Angola hebben de mensen de laagste levensverwachting, 39 jaar. Noord Korea zit een beetje in de middenmoot van de gemiddelde mondiale levensverwachting. Dat Kim Jong Il slechts 69 jaar is geworden zal niets te maken hebben gehad met de ontberingen binnen Noord Korea sinds de communistische machtsovername. Meer waarschijnlijk zal zijn lage sterfte leeftijd alles te maken hebben met de meer dan uitbundige leefstijl die deze “”God”” zich aangemeten heeft.
  Kim Jong-il zat in tegenstelling tot de Noord Koreaanse bevolking er altijd warmpjes bij met zijn zeventien paleizen, een collectie van honderden auto’s en ongeveer 20.000 videobanden. Op een staatsbezoek liet de man zich dagelijks als maaltijd levende kreeften overvliegen terwijl hij de nachten sleet in een gepantserde privétrein. Elk jaar verbruikte hij 650.00 dollar aan Hennessy VSOP cognac en genoot de Koreaanse leider volop van voortdurend ververst jong vrouwelijk schoon, ook wel bekend als de ‘pleasure brigade’.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  @Guus: aan al dat soort regimes komt vroeg of laat een eind.Mensen kun je niet hun hele leven een rad voor de ogen draaien, zoals in het geval van het communisme en dat dat nog steeds zaligmakend zou zijn. Ongelofelijk dat je in dat land voor je familie moet oppassen, omdat zij ook verraders kunnen zijn. Ongelofelijk dat als je daar over de schreef gaat, je hele familie en zelfs hun nakomelingen gestraft worden. Compleet gestoord, als je ’t mij vraagt.
  Afgezien van dat krijg ik iedere keer een lachstuip als ik zo’n totaal gehersenspoelde, Noord-Koreaanse tv-omroepster kond zie doen van nieuwe socialistische overwinningen op het westen,
  zoals geslaagde raketlanceringen en zo…

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Die zoon ziet er echt niet uit als zijn volgelingen.
  Ik ben toch wel erg benieuwd hoelang dat systeem het nog volhoudt???
  Ik denk ook dat Zuid-Korea de toevloed van meer dan 20 miljoen hongerlijders niet kan opvangen
  en daarom niet gaat duwen op hereniging.
  Kijk maar naar herenigd Duitsland waar door het westen al meer dan 1500 miljard € geinvesteerd is en nog lang niet alle problemen opgelost zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s