Nordrhein-Westfalen voert islamitisch godsdienstonderwijs in

Het parlement van de deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft in Düsseldorf afgelopen woensdag met de stemmen van de SPD, de CDU en de Grünen besloten tot de stapsgewijze invoering van islamitisch godsdienstonderwijs. Het besluit werd “bijna unaniem” genomen, omdat de drie partijen over in totaal 157 van de 181 parlementszetels beschikken. De FDP onthield zich van stemming. Die Linke stemde tegen, omdat men bang is voor het inbinden van “rechtsgerichte” islamitische verenigingen in de adviescommissie. Volgens de Minister van Onderwijs van Nordrhein-Westfalen, Sylvia Löhrmann (Grünen), draagt het islamitische godsdienstonderwijs ertoe bij dat Duitsland meer een thuis wordt voor de migranten.

Vanaf het schooljaar 2012/2013 dient het onderwijs eerst op die scholen te worden gegeven waar het vak “Islamkunde” al wordt aangeboden. In het voorjaar hadden de Coördinatieraad van de moslims (KRM) en de deelstaat Nordrhein-Westfalen hierover een principeakkoord gesloten. Omdat de islamitische groeperingen echter geen door de staat erkende religiegemeenschap zijn, behelpt de politiek zich in de nieuwe wetgeving met een adviescommissie. Een adviescommissie met vertegenwoordigers van islamitische organisaties dient religieuze principes van de moslims tegenover de deelstaat te vertegenwoordigen en mee te werken aan het opstellen van de leerplannen.

De islamitische verenigingen benoemen vier vertegenwoordigers voor de commissie en de regering van de deelstaat benoemt de andere vier. Deze commissie dient dan de inhoudelijke richtlijnen voor het islamitische godsdienstonderwijs vast te stellen. De minister van Onderwijs van NRW Löhrmann zei, dat een goed islamonderwijs “al lang noodzakelijk” zou zijn en beschouwt Nordrhein-Westfalen zelfs als “goed voorbeeld” voor andere Duitse deelstaten. De wet is eerst aan een termijn gebonden en treedt op 31 juli 2019 buiten werking. De invoering van islamitisch godsdienstonderwijs als regulier leervak wordt wetenschappelijk begeleid en beoordeeld. In 2018 dient er overleg plaats te vinden over verbeteringen van het adviescommissiemodel.

Met bijna 17,8 miljoen inwoners heeft Nordrhein-Westfalen de meeste inwoners van Duitsland. Officieel hebben daarvan bijna 2 miljoen geen Duits paspoort. Het aantal moslims wordt met ongeveer 1,2 tot 1,5 miljoen aangegeven, er zijn meer dan 300.000 islamitische leerlingen. Bijna een op de vier heeft een migratieachtergrond. Dan kun je je afvragen: Wanneer worden de eerste islamitische feestdagen wettelijk ingevoerd?

Bron:

http://kompakt-nachrichten.de/2011/12/nrw-fuhrt-islamischen-religionsunterricht-ein/#more-14190

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nordrhein-Westfalen voert islamitisch godsdienstonderwijs in

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Verräter sind es, total bekloppte VERRÄTER…!!!

  Like

 2. gielah zegt:

  Ach… ik gaf indertijd ook in 4 Havo en 4 VWO het hele jaar door islam-onderricht.
  Na afloop van dat jaar waren de leerlingen echter voor de rest van hun leven immuun voor de islam en alle mooie praatjes daarover, als zou het hier om een religie van de vrede gaan….. dat is althans mijn sterke hoop.

  Maar iets in mij zegt, dat ze in Nordrhein-Westfalen toch een IETS andere manier van islam-onderrricht voor ogen hebben.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Wat denk je, Gielah: zou het onderwijzend personeel in Nordrhein-Westfalen gewoon keihard de waarheid zeggen? Dat zou al te mooi zijn, maar ik denk zelf dat dat niet gebeurt. Wat ik wel hoop is dat de leerlingen daar ALERTER zijn dan hier…

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Gielah en G.D.: waarschijnlijk krijgen de leerlingen, net als hier op de basisschool in sommige steden gebeurt, les van een imam.

  Die zal hun wel vertellen dat ze, als ze zich niet bekeren tot de islam, in de hel komen.

  Dat mag hij dan wel op een subtielere manier doen dan op de basisschool het geval is.

  Anders lachen de leerlingen hem vierkant in zijn gezicht uit.

  Like

 5. gielah zegt:

  Dat hangt er vanaf of de leraren, die verplicht worden die lessen te geven, echt door God bekeerde mensen zijn, die door Gods Heilige Geest geleid worden in alles wat zij zeggen en doen.
  Is dat het geval, dan zullen die lessen ondanks wat er in de leerboekjes staat God en de Heere Jezus grootmaken en de leugen van de satan binnen de islamitische leer keihard ontmaskeren, tot zegen van die leerlingen en van Duitsland.

  Maar… als die Duitse leraren net zo van God los zijn als de meeste van hun Nederlandse collega’s, dan is dit weer de zoveelse stap in de richting van de islamisering van het Westen.

  Alles staat of valt met het innerlijk van westerse mensen, zoals ik hier en elders al zo vaak heb geschreven.
  Zijn die mensen geestelijk leeg…. en lijden ze aan de hier steeds normaler wordende geestelijke bloedarmoede…. dan is het einde verhaal met de vrijheid in en van het westen.

  Ik ben niet erg optimistisch, dat kunt u wel begrijpen, nadat ik regelmatig de reacties op sites als Artikel 7, Amstersdam Post en ook hier tot mij neem.
  Zonder geestelijke kracht van Boven overwin je nooit en te nimmer een duivels systeem, maar ben je bijvoorbaat machteloos… en allerlei boos gescheld zet dan geen zoden aan de dijk.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Geestelijke kracht van Boven, met een hoofdletter nog wel…
  Tsjongejonge, houdt die bekeringsdrift dan nooit op?
  http://tinyurl.com/3v3kah7

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Zoals gewoonlijk verraad door links en de zgn.christenen.

  Like

 8. gielah zegt:

  Het feit dat iemand van zijn ( of haar) geloof getuigt, meneer Deckzeyl, houdt volgens mij niet automatisch in (of zou tot doel hebben) dat ú van opvattingen verandert!
  Staat u zó slap op uw geestelijke benen, dat elk geluid vanuit een andere denkrichting dan de uwe u onmiddellijk de schrik om het hart doet slaan en dat u dan vreest, meteen zelf ook een ander mens met andere opvattingen te (moeten) gaan worden?

  Ten eerste is dat niet de opzet.
  Ten tweede lukt dat niet.
  Ten derde is niet alles in dit leven op u persoonlijk gericht.
  Ten vierde is er volgens mij nog steeds geen enkele wet, die aan ongelovigen belooft dat zij er recht op hebben nooit iets van gelovigen te merken.

  Gelukkig zit ik zelf een heel stuk steviger in elkaar!
  Ik lees bijvoorbeeld zo)n beetje de godganse dag weinig anders dan de meest ongeestelijke flauwekul, de grofste godslasteringen en de domste opmerkingen, die je je maar bedenken kunt…. en echt… ik ben dan zelfs geen secónde bang, dat ik daardoor zélf een blinde heiden of een vloekbeest ga worden of dat mensen van mij een heiden proberen te gaan máken… dus een soort omgekeerde bekeringsdrift zouden hebben.

  Ik lees het allemaa rustig door… en soms leer ik daar nog iets van ook ( behalve indien mensen alleen maar stoer en obsceen en Neanderthaler-achtig bezig zijn, natuurlijk).
  Dat kán, hoor… als je sterk in je eigen schoenen staat , als je in de vrijheid van alle mensen gelooft en je van huis uit geen al te onverdraagzaam karakter hebt.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Religie is strikt PERSOONLIJK, Gielah. Ik wil er niet mee geconfronteerd worden, alhoewel ik me realiseer dat dat heel moeilijk is. En dan nog dit: boven is niks.
  En dat je m’n naam iedere keer ONJUIST tikt zal ik je vergeven.

  Like

 10. Columnist zegt:

  Nuttiger is taalonderwijs in Turks en Arabisch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s