Verkiezingen in Egypte maken islamisten steeds sterker (+ video)

Nog zijn de resultaten van de tweede verkiezingsronde in Egypte nog niet officieel verkondigd. Volgens inofficiële informatie hebben de islamistische partijen het echter nog beter gedaan dan tijdens de eerste verkiezingsronde: Er is sprake van 70 tot 75% van de stemmen. Opnieuw ligt de Moslimbroederschap aan kop, de tweede plaats is net als voorheen voor de Salafisten, het liberale blok ligt ver achter.

De opkomst is met 67% zelfs nog iets hoger dan bij de eerste verkiezingsronde. Verder konden de extreme Salafisten deze ronde hun afstand tot de leidende moslimbroeders verkleinen, deze ronde scheelt het maar 8%. Intussen vinden er weer zware onlusten in Cairo plaats, omdat activisten nog steeds, ondanks het militaire verbod, de straat opgaan om te demonstreren. In drie dagen kwamen tien mensen om het leven, meer dan 400 raakten gewond.

Met betrekking tot de eerste verkiezingsronde gaan er inmiddels stemmen op van verkiezingsfraude. De Koptische jurist Nagib Gebraiel toont aan hoe laks er werd omgesprongen met de wettelijke bepalingen – men zag bijvoorbeeld op een video een presentatrice middenin een stapel stembiljetten zitten (zie video onder het artikel), die eigenlijk bewaakt zouden moeten worden in de stembureaus. Gebraiel verwacht, dat de gezamenlijke islamistische partijen na de derde verkiezingsronde zullen uitkomen op tot 88% van de zetels.

Kopten verwachten geen hulp door de VS

Tijdens een conferentie met de Amerikaanse ambassade werd duidelijk, dat de VS weliswaar de vrede met Israël en de eigen politieke en economische belangen willen beschermen, echter m.b.t. de mensenrechten voor vrouwen en religieuze minderheden niets zullen ondernemen, omdat dit “binnenlandse aangelegenheden” zouden zijn. Ook door de EU wordt gevreesd, dat de Amerikanen slechts zullen toekijken bij de dreigende verdrijving en vervolging van de christelijke Kopten. Gebraiel vraagt daarom aan iedere burger om in contact te blijven met partijen en parlementen en de gebeurtenissen in Egypte openbaar te maken.

Video:

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006434-Wahlen-Aegypten-staerken-Islamisten-immer-weiter

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Christenvervolging, Egypte, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

3 reacties op Verkiezingen in Egypte maken islamisten steeds sterker (+ video)

 1. guus velraeds zegt:

  Het blijft opmerkelijk stil in de Nederlandse media m.b.t. de “”meest actuele”” achtergrond informatie rondom deze Egyptische/Arabische lente. Ik zou het prettig vinden als intellectuele kanonnen als Bertus Hendriks en Maurice Berger ons de “”ins en outs”” van deze nieuwe ontwikkelingen kwamen uitleggen. Een aantal maanden geleden waren ze niet weg te slaan met hun natte droom rondom de Islam en de verlichting die hier zou plaats vinden. Tot grote walging moesten wij wel onlangs binnen het NOS journaal kennis nemen van het grote nieuws dat Lex Runderkamp te vertellen had over de zogenaamde “”zelf brandstichtingen”” gedaan door kopten. Vraag me af hoe lang het nog duurt alvorens binnen het Nederlands media landschap eindelijk sprake zal zijn objectieve en feitelijk onderbouwde journalistiek.

  Like

 2. laura van der storm zegt:

  Nee, Bertus Hendriks en zijn consorten horen we voorlopig niet meer en op objectieve en feitelijk onderbouwde journalistiek hoeven we al tijden niet meer te rekenen. Mijn vraag is: waarom komen ze hiermee weg? Wat is er aan de hand in dit land? Ik kan mijn vinger er maar niet op leggen.
  Er moet toch ergens een oprechte journalist te vinden zijn, die dit eens aankaart. Lijkt mij een opstapje naar een fantastische carriere.

  Iemand?

  Like

 3. Linsky zegt:

  Simpel Laura, ons land en vooral de leider zijn ziek…het bleek besmettelijk! 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s