Bendeoorlog in Marseille

In de bendeoorlog in de Zuid-Franse havenstad Marseille zijn met Kerstmis opnieuw drie mensen gedood:

In een uitgebrande auto werden zondagavond drie lijken gevonden. Er bleek een kogelgat in de auto te zitten. In de regio werden al vaker mensen doodgeschoten en daarna in een auto verbrand om sporen uit te wissen. Ook schietpartijen met Kalasjnikovs hadden de afgelopen weken aan meerdere mensen het leven gekost.

Vorige week nog was het lijk van een 27-jarige man uit Marseille in een brandende auto op een parkeerplaats ontdekt. De man stond bij de politie bekend als iemand uit het milieu van drugsdealers. Hij werd eerst in het hoofd geschoten. In september 2010 was er ook al een 27-jarige man, ook bekend als drugshandelaar, onder gelijksoortige omstandigheden om het leven gekomen.

Vorige week werd er in Marseille tevens een 17-jarige jongen (in een van de sociale brandpunten) met zeven schoten uit een Kalasjnikov gedood.  De recherche ging er van uit, dat het om een wraakactie in het dealermilieu ging. Het slachtoffer was in het verleden opgevallen door diefstallen en kleinere drugsdelicten. Bij zijn lijk werd een machinepistool gevonden. Daarvoor werden in de regio alleen al in november vier mensen bij schietpartijen met Kalasjnikovs gedood, waaronder ook een politieagent.

Na de dood van de 17-jarige had officier van justitie Jacques Dallest vorige week gezegd, dat dit al “de tiende vergeldingsactie” in Marseille sinds het begin van het jaar zou zijn. Daar zouden nog 30 mislukte vergeldingsacties bij komen.

In Frankrijk is de afgelopen maanden ook sprake van steeds meer gewelddadige inbraken. Steeds opnieuw komt het tot vervolgingsjachten met de politie, waarbij ook met Kalasjnikovs wordt geschoten. De officier van justitie van de Zuid-Franse regio Aix-en-Provence, Dominique Moyal, sprak vanwege de zware wapens al van “oorlogshandelingen”.

(Men mag er van uitgaan, dat het bij deze “culturele verrijking” om Marokkaanse respectievelijk Tunesische drugsdealers gaat, die bezig waren het pensioen voor de Fransen te verdienen?)

Bron:

http://sosheimat.wordpress.com/2011/12/26/bandenkonflikte-in-marseille/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Frankrijk, Immigratie, Nieuws. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bendeoorlog in Marseille

 1. koddebeier zegt:

  Jammer, van die politieagent die gedood is.

  Like

 2. Jammer dat ze geen “Sire” hebben in Frankrijk, konden ze daar ook een ideële aktie starten.
  Dit krijg je als de bevolking zich op geen enkele manier mag verdedigen tegen allerhande tuig uit voor het merendeels andere landen, die altijd min of meer bewapend zijn. Meestal meer, zoals we hier boven al weer kunnen constateren.
  Zelfs het bij zich mogen hebben van een busje pepperspray zou de misdaad al minimaal 50% terug brengen. Maar zolang we hier politici hebben die geen tijd hebben om dit soort (en vele van uw artikelen, Hr Bron) artikelen te lezen zullen we het hier moeten doen met onze blote handen, “vinden ze”. En dan maar klagen dat zowat 80% van onze hulpverleners op de een of andere manier aangevallen wordt.
  Maar ze zijn bang voor hun eigen hachie, misschien wel terecht, want de bevolking is het goed zat !
  Beste wensen,
  A3an

  Like

 3. Linsky zegt:

  Turkije geeft bosbrand-terreurcampagne tegen Griekenland toe

  Turkse overheid moordt, provoceert en zet tegenstanders gevangen

  Zoals veel Grieken al vermoedden blijken de bosbranden die aan het einde van de jaren ’90 het land teisterden inderdaad aangestoken door Turkse geheime agenten (foto illustratief).

  Vrijwel geheel verzwegen in de reguliere Westerse media (doodsbang als men is voor de reacties van de grote aantallen Turkse immigranten in Europa): de Turkse oud premier Mesut Yilmaz heeft toegegeven dat de Turkse geheime dienst aan het einde van de jaren ’90 een geheime terreurcampagne tegen Griekenland heeft gevoerd door doelbewust bossen in brand te steken. Eveneens hardnekkig genegeerd in onze media: de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu verklaarde deze week dat de banden met Iran ‘nog nooit zo goed als nu’ zijn geweest, en dat Turkije nooit zal meewerken aan een militaire operatie tegen de islamitische republiek.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=648871&r=1&tbl_archief=&

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Marseille heeft, meer nog dan Parijs en Lyon, decennia’s lang een grote aantrekkingskracht gehad op de maffia, criminelen, scheepsvaarders, moslims e.d. door de gunstige ligging aan de Middellandse Zee en ziektes zoals de pest werden eeuwenlang geïmporteerd naar de stad zodat hierdoor honderdduizenden inwoners omkwamen, net als in 1720! Dat de maffia en de radicale moslims daar in Marseille elkaar al fanatiek bestrijden zorgt er al voor dat deze immense stad niet snel zal islamiseren en de bouw van een supermoskee is godzijdank ook erg zwaar tegengewerkt. Als de Franse politie eveneens dergelijk uitschot gewoon in deze bendeoorlogen overhoop knalt, mits dezen terugschieten, zullen daar weinigen echt om rouwen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s