Egypte-instituut door islamisten afgebrand

Het gebeurde afgelopen dinsdag, toen gewelddadige Salafisten (die zoals bekend ongeveer 25% van de stemmen kregen bij de laatste verkiezingen in Egypte) het “l´institute d´Egypte”in Cairo in brand staken, het beroemde wetenschappelijke instituut, opgericht door Napoleon en startpunt voor de moderne tijd in Egypte. Bijna het volledige archief werd door het vuur en door plundering verwoest.

Het Egyptische instituut bezat ongeveer 200.000 originele documenten, zeldzame boeken, kaarten, kunstvoorwerpen, archeologische vondsten en studies uit Egypte en de rest van het Midden-Oosten. Deze werden door generaties westerse wetenschappers en historici verzameld en gecatalogiseerd. Het is moeilijk om het modernere Midden-Oosten zonder deze studies te begrijpen.

Het grote gebouw stond in het centrum van Cairo en om het in brand te steken was vooral een symbolische daad van de Salafisten: ze willen een nieuw Egypte zonder logica, Verlichting, onderzoek en individualisme.

Men moet deze brandaanslag als datgene zien, wat hij is; een gewelddadige en volledige afscheiding van de westerse civilisatie en het afbreken van de banden met de wetenschap, het onderzoek en de moderniteit. Tegelijkertijd gebruiken de Salafisten cynisch genoeg een westerse uitvinding om aan de macht te komen: democratische verkiezingen.

Veel Salafisten willen ook de piramides en de sfinx opblazen. Bovendien wordt nu de christelijke minderheid van Egypte, de Kopten, met nieuwe intensiteit vervolgd. Het startschot voor de Holocaust op de niet-islamitische minderheden van Egypte is gevallen. Dit alles vindt plaats terwijl het verwarde en naïeve Westen nog steeds de “Arabische Lente” en de nieuwe democratie in Egypte prijst zonder te begrijpen wat er eigenlijk gebeurt.

Merkwaardig genoeg gebeurt dat allemaal in Egypte, een land dat altijd te teruggave van archeologische vondsten als deel van haar nationale ethos eiste. Voorwerpen uit de periode van de farao´s bevinden zich nog steeds in musea in Londen, Berlijn en Parijs. Alle Egyptische vondsten van Israëlische archeologen uit de Sinaï werden al aan Egypte teruggegeven.

Nu is het de vraag of het nieuwe “democratische” Egypte zijn musea tegen brandaanslagen en plunderingen kan beschermen, bijvoorbeeld de onmetelijke rijkdommen uit het graf van Toetanchamon. Zal men dit proberen of zal men buigen voor de wil van de Salafisten en alles opblazen, zoals de piramides, de sfinx, de archeologische musea enz., net zoals de Taliban dat hebben gedaan in Afghanistan met de reusachtige Boeddhabeelden van Bamiyan?

Video “Rebuilding Bamiyan” (deel 1):

Video “Rebuilding Bamiyan (deel 2):

Bron:

http://www.pi-news.net/2011/12/agypten-institut-von-islamisten-niedergebrannt/#more-227948

Auteur: Beschwichtiger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

58 reacties op Egypte-instituut door islamisten afgebrand

 1. Yaakov Siepman zegt:

  Ze hebben al aangekondigd dat de pyramides en de beelden in het koningsvallei gesloopt zullen worden. M.a.w. kopiëren van de Taliban met de Budabeelden..

  Like

 2. Iedere dag krijg ik meer en meer een hekel aan dat tuig.Er gaat geen dag voor bij of er gebeurt weer iets met die gasten.Hoe kan dat in gods naam het geloof van vrede zijn.En dan zijn er nog mensen die zeggen het valt wel mee.brrrrrrrrrrrrrrrrr.

  Like

 3. vederso zegt:

  Bamiyan: http://www.youtube.com/watch?v=t9Cu5iOjHQo

  Stel je toch es voor dat een fatwa van Fawaz Jneid zou oproepen tot het verbranden
  van de Nachtwacht of de boeken van Jan Wolkers. Ondenkbaar? Nu niet meer.

  Like

 4. M.A.lL. Sion zegt:

  En heel links Nederland + CDA + VVD hebben de motie Halsema omarmd om geen enkele activiteit ten nadele van de islam te ondernemen. De overgrote meerderheid van onze volksvertegenwoordigers hebben vrijwillig de status van dhimmi aangenomen. Hoelang zullen we nog enige vrijheid van meningsuiting hebben? De ‘geloofscrisis’ waarin we terecht gaan komen zal ernstiger zijn dan de financiële / schuldencrisis. Hoe lang zal het duren voordat er bloed vloeit?
  Wie heeft het nog over islamisering? Slechts één partij. Geert wordt niet voor niets beschermd!
  M.A.L. Sion

  Like

 5. Linsky zegt:

  Ik blijf er bij dat het gaat om een vreemdsoortig ras, ergens uit de donkere ruimte. Ik denk dat ze ooit geïmporteerd zijn geweest als de eerste slaven en makkelijk te hersenspoelen imbecielen
  Er is in de vroege history behoorlijk wat geëxperimenteerd. met allerlei rassen en primaten.

  Al wat van de aarde was en enigszins menselijk, bleek een geweten en een ziel te hebben.

  Het is duidelijk dat zoiets bij dit soort geheel ontbreekt, vandaar dat ik er weer een bevestiging in vind, als staving van de onderscheiding, gedefinieerd in eerdere artikelen.
  Alles wat als menselijk beschouwd kan worden is hen echt volkomen vreemd en een gruwel.
  Daarmee clasificeren zij zichzelf in een heel andere orde.

  Het zijn GEEN MENSEN!

  Like

 6. Linsky zegt:

  Hierbij zij opgemerkt dat ze waarschijnlijk wel bestaansrecht ontlenen aan het simpele feit dat als in het Universum dualistisch is, wat uit haar eigen tegendelen bestaat. Zoals materie en antimaterie!

  Like

 7. vederso zegt:

  @ Linsky. Onzin, natuurlijk zijn het ook mensen. Dat is voor ons “Gutmenschen” juist het grote vraagstuk. etc. etc. Hoe gaan we hier fatsoenlijk mee om? Met Voltaire en alle andere verwarrende argumenten. Zie nogmaals; De Verwarrende Waarheden van Joost Niemöller.

  Like

 8. AntiSoof zegt:

  De grote bibliotheek in Alexandrië werd ook al verwoest.
  Kijk, ik snap die lui wel. Vanuit hun standpunt gezien is onze maatschappij ziek, heel eg ziek. Wat ze echter maar niet begrijpen is dat ook wij slachtoffer zijn van hogere belangen. En dat is jammer.

  Like

 9. Linsky zegt:

  vederso;
  Ik ben desondanks van mening dat dit ‘soort’ zeer beslist niet geclassificeerd kan worden als ‘mens’!
  De argumentatie daarvoor en de onderbouwing is te vinden in het artikel; https://ejbron.wordpress.com/2011/12/21/overpeinzingen-van-een-brabantse-boerenlul/

  Overigens ben ik liever een boerenlul, met een eigen mening,
  dan een intellectueel, die de mening van anderen nabauwt! !

  Like

 10. AntiSoof zegt:

  Linsky,
  Je trapt met open ogen in de val van de machten. Weet je niet dat eea geregisseerd wordt? Er gebeurt heus niets zonder de toestemming van dat soort. Die mensen (die de boel in de fik steken) zijn óók opgejut. Dat kan niet anders. Dus denk dieper.

  Like

 11. vederso zegt:

  @ Linsky. Als mede-boerenl*l en niet-intellectueel ga ik niet mee in de kwalificering van moslims als niet-mensen. Onzin, meer verdient het niet.

  Like

 12. AntiSoof zegt:

  O, zijn hier geen intellectuelen? Dan heb ik niets gezegd. Praten met idioten doe ik in al verplicht genoeg.

  Like

 13. Linsky zegt:

  AntiSoof ;
  O, maar zijn we zeker wel van op de hoogte hoor.
  Evenzogoed als van het feit dat men daar juist die speciale genen van die geloofsgestoorden voor gebruiken!

  Like

 14. AntiSoof zegt:

  Linsky,
  Dan moet ik zeggen dat ik hier wel een frisse wins ervaar. Gelukkig.

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  @AntiSoof

  “Frisse wind” in vergelijking met welke andere wind….?

  Like

 16. Linsky zegt:

  AntiSoof ;
  Dat proberen we wel ja, een andere frisse wind te laten waaien.
  Die van de sharia, de koran en moslimgestoorden stinkt namelijk behoorlijk.

  We doen hier aan echte cultuurverrijking.

  Zelfs boerenlullen mogen hier wel eens wat plempen.

  Like

 17. AntiSoof zegt:

  @E.J. Bron,
  Goede vraag.
  Nou, ik bedoelde andere website’s (Ik noem liever geen namen, google maar) en de media. (Toegegeven, dat is vaag, maar ik vind het leuk hier aangespoeld te zijn.) (Je site is wel traag.)

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  @AntiSoof

  Je bent de eerste die erover klaagt…. trage pc wellicht!? 😉

  Like

 19. AntiSoof zegt:

  Trage pc? Zou zo maar kunnen. Maar laten we onze kostbare tijd niet verdoen met praten over de hardware. Je software-stukjes zijn daar te mooi voor.
  Het ís toch wat om zo een mooi gebouw in de fik te steken, hé? Niet dat ik van cultuur hou, heur. Ik vind dat eerder abject. Maar wijsheid vind ik des te charmanter. Ik spreek liever over Sofie-barbaren dan over ‘cultuur’ -(jakkes, het woord alleen al!) barbaren. Daarom noem ik me AntiSoof. Tegen. Omdat alles een paradox is. (schijnbaar). Dualisme werd hier (godes-zij-dank) ook al genoemd. En de dualistisch natuur dient met zijden handschoentjes aangepakt te worden. Vandaar mijn wollige taal.

  Like

 20. Linsky zegt:

  De geschiedenis wijst uit dat men tijdens oorlog, altijd begint met het vernietigen van alle cultuur, geschiedenis en dat wat het volk verworven heeft aan kennis.
  Het ondermijnt het moreel en vernietigd tevens daarmee de roots en de history van zo’n volk.

  De islam en die gebruikt dezelfde tactieken!
  Een duidelijk bewijs dat ze in oorlog zijn met de westerse beschaving!

  Like

 21. Linsky zegt:

  herstel; viel wat weg…..
  De islam en die geloofsgestoorden gebruiken dezelfde tactieken!

  Like

 22. Linsky zegt:

  Ik blijf het gewoon herhalen:
  islam is een compleet, juridische, economische en politieke oorlogsdoctrine, een militair NWO-systeem!
  Ten einde Total Control te verkrijgen!

  Eén grote blije kudde. 😦

  Like

 23. AntiSoof zegt:

  @Linsky,
  Natuurlijk gebruikt men bevolkingsgroepen als wapen. Maar dan reist de vraag; Wat doen we eraan? Dat het een doortrapt spel is, mee eens. Maar hou dealen we ermee?

  Like

 24. AntiSoof zegt:

  Herstel, rijst ipv reist.

  Like

 25. Linsky zegt:

  We kunnen weinig doen.
  Proberen wakker te blijven en anderen te wekken.
  Het is net een virus.
  Waar onze overheden al lang geleden door besmet zijn geraakt.

  De symptomen waren overigens erg duidelijk en snel te onderkennen.
  • Plotseling verdwijnen van een aantal belangrijke emotionele vermogens.
  • Totale onbalans in het vermogen tot functioneren van intellectuele vermogens.
  (Degradatie naar geprogrammeerd automatisme, zoals bijv. computerprogramma’s.)
  • Ernstige verstoring van de kenmerken, die het individu in ’t algemeen definiëren als mens.
  • Eerste risicogroep zijn hoog geplaatsten met bestuurlijke macht, waarbij de symptomen uit hun aard natuurlijk niet altijd meteen herkenbaar zullen zijn.
  • Tweede risicogroep is de uitvoerende geüniformeerde macht, waarbij de symptomen in volle hevigheid blijk geven van besmetting van het ‘virus’.
  • Derde risicogroep is de massa, welke door de al eeuwen lang heersende en algemeen verspreide ziekte (conformisme) uiteraard zeer bevattelijk is voor dit nieuwe ‘virus’.
  • Ontwikkeling van een ziekelijke vorm van humor.
  • De verschijnselen verspreiden zich razend snel.
  • Kortom, een ernstige vorm van krankzinnigheid en mensontering.

  Desondanks onderscheiden de getroffenen zich als mens van de extremistische islamiet.
  De argumentatie die ik daarvoor aandraag is te vinden in een ander artikel alhier;
  https://ejbron.wordpress.com/2011/12/21/overpeinzingen-van-een-brabantse-boerenlul/

  Like

 26. AntiSoof zegt:

  Gotsie,
  Het leven zélf lijkt wel een Hoogst-Verstandelijk spel te menen en te moeten spelen. Zou de natuur ons manipuleren? Fuck!

  Like

 27. Ook weer in trouw,Indonesische minderheden hebben het moeilijk,en het gaat maar door.Ik kan dan ook echt niet begrijpen dat er mensen zijn die daar zo blind voor zijn.Ik heb zeker wel dertig keer gehoord vandaag over dat joodse meisje dat bespuugt werd,ho maar over de mensen die vermoord werden met xmas in afrika.In israel zijn ze teminste nu de straat op gegaan van wegen dat meisje.

  Like

 28. vederso zegt:

  11 % minder inkomsten uit toerisme en de wens de pyramiden te vernietigen. Zie de link.

  http://vladtepesblog.com/?p=42096#more-42096

  Like

 29. Linsky zegt:

  Marijke;
  De waanzin neemt met de dag toe.
  Ik ben er zelf van overtuigd dat er geen weg terug is.
  Redden wat er te redden valt,
  en is het binnenkort ieder voor zich.
  De mensheid heeft toch nooit geleerd van haar geschiedenis?! 😦

  Like

 30. Linsky zegt:

  Wij leven op een evolutie-lijn, die waarschijnlijk al van aanvang geen echte kans had.
  Er waren teveel machtige, zieke geesten die hier de macht grepen.
  En de wens en stille gedachte dat we het misschien zouden kunnen redden als ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid zou nemen, was een echte illusie.
  Vandaar denk ik dat begrip, ‘Maya’ van de Hindu’s.
  Die hadden het al langer door.

  Like

 31. vederso zegt:

  Moslims zijn cultuur-barbaren. zie de link over de egyptische archeoloog Hawass. Nu ontslagen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zahi_Hawass

  Like

 32. vederso zegt:

  Het toerisme rond de pyramiden is in de toekomst ook voorbij, als de salafisten hun zin krijgen.

  http://vladtepesblog.com/?p=42096

  Like

 33. dutchee zegt:

  Dit is dus grote onzin. Ik heb de filmpjes waarbij dit instituut in brand werd gestoken gezien. Het is dus gebeurd door de militairen die op het dak en in het gebouw zaten, er is een filmpje waar duidelijk een jongeman op staat, die in een ander filmpje als militair is te zien. Persoonlijk geloof ik niet dat die twee dezelfde persoon zijn, maar ok. Het zijn dus of de hooligans, die net zoals overal op de wereld rellen schoppen en dingen vernielen, (heb je hier ook, ook van een voetbalclub dus) of idd lui die de schuld op de demonstranten willen gooien, en dat kunnen aanhangers van de SCAF zijn, militairen of lui die betaald worden om zoveel mogelijk onrust te veroorzaken.
  Het is een groot verlies, dat zeker. MAAR NIET BEWUST AANGESTOKEN DOOR DE SALAFISTEN OF ISLAMISTEN ZOALS DIT ARTIKEL SUGGEREERT. Ik word goed kwaad op deze soort journalisten, die gebeurtenissen misbruiken om hun eigen ideologie te onderschrijven. Ik ben beslist niet pro-islam, integendeel. Maar de waarheid moet niet verdraaid worden, dit is een actie van de regering om de demonstranten in een kwaad daglicht te zetten, ofwel van doodgewone relschoppers die geen idee hebben wat ze doen.
  Omstanders hebben nog geprobeerd te blussen, er was een brandweerauto,maar zonder personeel, ze kregen het niet voor elkaar om water in de slangen te krijgen. 40 % van de opgeslagen materialen is gered, als ik het goed begrepen heb.

  Ik weet dat deze groeperingen elders idd cultuurschatten hebben vernield, ook dat er hier stemmen opgaan van de salafisten om de beelden te bedekken met was, maar dit instituut is NIET in brand gestoken door de hardliners, dat is wat ik op beeldmateriaal heb gezien. Ik zou graag bronnen willen weten die dit verhaal de wereld ingooien, want alle artikelen hier (ook van onafhankelijke media) gaan uit van het beeldmateriaal en getuigenissen van mensen ter plekke en nergens is te vinden dat het om fanatieke islamisten gaat. Onzinverhaal dus.

  Die (duitse) link werkt ook niet en als ik met zoektermen een duits artikel hierover probeer te vinden komt er ook niks………. Beetje jammer……..

  Like

 34. dutchee zegt:

  Op youtube zijn filmpjes te vinden die de brandstichting laten zien, zowel van de SCAF als van omstanders!

  Like

 35. dutchee zegt:

  En om te reageren op het ontslag van Hawass, dat was een kerel die vooral zichzelf belangrijk vond en zo corrupt was als maar kan. Hij eiste alle opgravingen ongeveer voor zichzelf op en als archeologen niet deden wat hij wilde dan kregen ze geen vergunning. Hij zou ook kunstschatten hebben verkocht om zijn eigen zakken te vullen. Hij was ook deel van de bevoorrechten rond Mubarak.
  Vraag welke archeoloog maar na hoe zij denken over Hawass, ik denk niet dat je iemand zult vinden die zijn ontslag een verlies vindt.

  Like

 36. E.J. Bron zegt:

  PS: Waar zijn trouwens Bertus Hendriks & Co.met hun euforie over de invoering van de “democratie” in Egypte en over de “Arabische Lente” in het algemeen?
  Zijn ze ziende blind en horende doof? Zien deze dhimmies en “Midden-Oostendeskundigen” echt niet wat er werkelijk aan de hand is of past dit niet in het politiek correcte linkse plaatje??

  Nee, je hoeft geen antwoord te geven op een retorische vraag….!!!

  Like

 37. dutchee zegt:

  Ik erger me groen en geel aan al die zogenaamde islamkenners of Egypte-deskundigen. Er wordt een heleboel onzin verteld. Tenenkrommend soms. Wat hier gebeurt en nog staat te gebeuren is nog niet zeker. Er zijn ook andere krachten bezig, als ik het goed begrijp gaat het de eerste 15 jaar hier nog wel meevallen met die invloed van de hardliners. De MB heeft het buitenlandse geld van toerisme en westerse investeerders hard nodig om hun doelen te verwezelijken, onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur. Zij willen na 5 jaar herkozen worden en dus moeten zij dat waarmaken en het is simpel, daar hebben ze geld voor nodig.
  Daarbij zijn heel veel mensen, vooral veel vrouwen behoorlijk pissig over wat er allemaal is gebeurd en wordt er ook actie ondernomen op dat gebied. Er borrelt heel wat onder de oppervlakte en dat is echt niet zichtbaar op tv of in krantenartikelen.
  By the way, velen hier waren ook heel blij met de ‘Arabische Lente’, en het is ook goed geweest, nog langer onder het juk van Mubarak was ook geen optie. Voor ons als westerlingen was het goed, maar niet voor de bevolking. De praktijken van het regime met uitbuiting en onderdrukking, en die van de secret police waren beestachtig en dat was de feitelijke reden van de start van de revolutie.
  Met de verkiezingen is zwaar gefraudeerd en gemanipuleerd, omdat het voor zelfs iemand met redelijk verstand nog een puzzel was om wijs te worden uit hoe nu de juiste persoon/partij te kiezen. Daarbij is een groot deel analfabeet en werden ze omgekocht en geïntimideerd, door ja, de hardliners.
  Hoe het af gaat lopen weet niemand denk ik op dit moment, maar het verhaal van dit instituut is gewoon onzin. Ik zal de links nog eens proberen, maar zelfs dan, die artikelen kloppen ook niet.
  En beesten, mmmmm, ik heb beelden gezien van de militairen, die noem ik zelfs minder dan beesten……….
  Salafisten zijn wat mij betreft nogal gefrustreerde en gevaarlijke mannen, die hun gebrek aan intelligentie en het daarmee gepaard gaande denken over superioriteit, gebaseerd op een barbaarse ideologie (oorlogsindoctrinatie) met geweld verdedigen/handhaven. Ze zijn bang voor vrouwen en proberen terug te gaan in de tijd. Niet gebaseerd op de waarheid, of historische gronden. De beeltenissen uit de tijd van de pharao’s waren er al toen de eerste arabieren dit land bezetten, en al die tijd zijn ze bewaard gebleven, dus die rare gedachtenkronkels snapt niemand.
  Gelukkig hebben zij niet zo’n groot aandeel en willen de MB (voor zover de berichten en statements kloppen) niets met hen te maken hebben, omdat binnen de MB diverse verlichtere stromingen zijn, die ook wat realistischer zijn m.b.t. de toekomst van dit land.

  Maar goed fanatici zijn gevaarlijk, vanuit welke ideologie dan ook!
  Als ik het goed begrepen hebt zijn de brandstichters dus ofwel compleet gestoorde hooligans die totaal geen idee hebben of er zich voor interesseren wat ze vernielen, of gasten die door het regime zijn ingehuurd/gestuurd om de demonstranten in een kwaad daglicht te plaatsen.

  Mij gaat het er om dat je niet hetzelfde moet doen als zij, de waarheid verdraaien om je eigen gelijk te krijgen, want dan ben je net zo slecht bezig……….

  Succes verder.

  Like

 38. E.J. Bron zegt:

  @dutchee

  Ik doe niet “hetzelfde als zij”! Ik vertaal artikelen, ik ben niet de bedenker ervan.
  (ik heb je trouwens niet over de links gehoord….)

  Like

 39. Linsky zegt:

  Iedereen zal op een eigen oordeel moeten vormen, op basis een goed ontwikkelde intuïtie wat daarin het enige waardeoordeel kan zijn!

  Iets is vrijwel nooit helemaal voor de volle 100% waar. Dat geldt evenzeer voor onze informatie, als in de normale sociale omgang met elkaar. Waarbij ik aanteken dat de bewering dat de informatie alhier niet zou kloppen, zelf ook weer een niet meer dan een bewering is! Voor zover ik zelf kan nagaan klopt de info hier wel degelijk, maar ik kan dat evenmin ‘bewijzen’!
  De reactie-mogelijkheid is ook juist geactiveerd, om met elkaar tot ‘waarheidsvinding’ en een evenwichtig oordeel ten aanzien van de moslim-bedreiging te kunnen komen.

  Natuurlijk is het op internet het zelfde verhaal als met de overige media. Ieder zal voor zich moeten uitvinden wat waar is en wat niet. Ik ben zelf nooit in de Gaza of Israel geweest. Mijn informatie krijg ik via blog en websites alsmede mensen die ik persoonlijk ken en die er wel geweest zijn.
  Een van mijn beste vriendinnen komt daar regelmatig. De informatie die ze verstrekt klopt grotendeels met wat ik op internet verneem. Niet altijd echter, soms is het sterk gekleurd door haar persoonlijke visie en voorkeuren. Maar samen met mijn mening komen we vaak tot een geheel andere conclusie. Exact zoals de gehele mensheid en elk individu in elkaar zit!

  De feiten echter die we dagelijks persoonlijk meemaken en ervaren in de westerse wereld spreken echt wel voor zich! En het is voornamelijk de tsunami van overweldigende geloofsgestoorden oorlogvoerenden die het leven hier verzieken.

  Toch doen al die verschillende meningen en voorkeuren en opvattingen, overigens helemaal niks af van waar het feitelijk om gaat.

  Waar het hier echt om gaat is dat er een oorlog tegen de gehele westerse wereld gaande is, die door een compleet volk, (zichzelf ’palestijnen’ noemend) en de vrijwel totale islamitische wereld wordt gesteund en gevoerd.

  Normaal worden oorlogen nooit door volkeren begonnen of gestreden.
  Het zijn de zieke en volslagen van de pot gerukte leiders en overheden die massa’s aanzetten en dwingen tot strijd, met inzet van HUN levens en HUN kinderen.

  Hier echter is sprake van een gehersenspoeld volk wat als een massa kloons exact doet waar het toe aangezet wordt.

  Ik heb er al eerder opmerkingen over gemaakt, persoonlijk geloof ik dat met het manipuleren, indoctrineren en hersenspoelen van kinderen de grens is overschreden van alle ethiek!

  Een volk wat zo ver gaat dat het haar bloed en nakomelingen op dergelijke wijze misbruikt, heeft geen enkel consideratie met niks en niemand. De weg naar het wezenlijke ‘zelf’ is daarmee ook afgesloten!

  Er is dan ook geen enkele gerechtvaardigde reden te veronderstellen dat een volk, wat zo te werk gaat ooit eens mee zal kunnen op het niveau van de Westerse beschaving en een daar gelijkwaardige positie in zal kunnen nemen.

  Hierbij ben ik me zeer zeker bewust van het feit dat het waarschijnlijk de geheime diensten van de Westerse mogendheden zelf zijn die hen zo ver hebben gebracht en hebben klaargestoomd. Echter het zijn zulke zieke, verderfelijke methoden, dat het nooit aan een westers volk als totaal is kunnen opdringen.

  En dat is het zieke, ongelooflijk schoftige van alles, bij dat Palestijnse en moslim gebroed, blijkt dat geen enkel probleem. Van jong af tot oud, allemaal, hele volksstammen zijn bereid hun ziel te offeren voor de waanzin en krankzinnigheid die hen door anderen als gif is gevoerd!

  Een volk wat haar eigen kinderen verraad in plaats van beschermd is een verdoemd volk. Door de mensheid en door haar eigen Goden!
  Voor zo’n volk is er geen hoop op inzicht, laat staan voor Leven!

  En daarom herhaal ik; Iedereen zal op een eigen oordeel moeten vormen, op basis van een goed ontwikkelde intuïtie en naar de mate van MENS-zijn wat daarin het enige waardeoordeel kan zijn!

  Like

 40. Linsky zegt:

  ‘Ooit komt de dag dat wij alle Joden zullen vermoorden.’

  Let op dat ‘kind’ met het bord. Goede Illustratie voor bovenstaande comment.

  Er zijn zo van die momenten dat men elke westerse journalist en ‘Midden-Oostenexpert’ een kosteloos abonnement zou willen bezorgen op het Middle East Media Research Institute oftewel MEMRI .

  Ze zouden dan kunnen leren dat het antisemitisme uit alle poriën van de islamitische wereld druipt, en dat – tegen al hun politiek correcte waanideeën in – de oorzaak daarvan niet de eenzijdige mainstream anti-Israëlische mediapropaganda van de laatste decennia is.
  http://brabosh.com/2011/12/28/pqpct-f8z/

  Like

 41. Linsky zegt:

  Mediaverslaggeving over Jenin: hoe journalistiek de mist in ging!

  Onlangs te horen in De Vloek van Osama van Rudy Vranckx op één: “Op 1 april [2002, nvdr.] hadden ook de moslims hun eigen Ground Zero, Israël bezette en vernietigde het Palestijnse vluchtelingenkamp Jenin” (Vranckx, aflevering 1 minuut 39). Geef toe: deze uitspraak doet vermoeden dat er honderden of zelfs duizenden onschuldige doden vielen. Over Jenin is ondertussen al heel veel gezegd en geschreven. Het is uitgegroeid tot een echte ‘case’ in de journalistiek. De jonge onderzoekster, Ciara Goossens, hield in een paper de verslaggeving over Jenin tegen het licht van de journalistieke deontologie. Wij brengen u het echte verhaal van de echte feiten en de vele journalistieke flaters die tot op vandaag in de berichtgeving hierover sluipen.

  http://joodsactueel.be/2011/12/28/de-mediaverslaggeving-over-jenin-hoe-journalistiek-de-mist-in-ging/

  Like

 42. A3an zegt:

  Egypte kan het schudden. Israël is door de intifada’s qua toerisme nog steeds niet terug op zijn oude niveau. En gezien het ander slag volk zal Egypte naar bijna 0 % procent vervallen, met alle gevolgen vandien gezien hun bevolkingssamenstelling. 50% van de 85 miljoen is onde de 35 jaar.
  Geen toekomst behalve of vluchten naar Europa en hier de boel op stelten komen of terplekke radicaal worden en ten strijde trekken tegen (eerst) Israël.
  Blijf erbij dat alles gepland en met opzet geschiedt.
  De elite wil een islamheerschappij zodat wij onszelf onderling gaan uitmoorden middels burgeroorlogen en zij zullen zich terug trekken op een “veilig” continent.
  Gok op Zuid-Amerika…Van oudsher een vrij veilige haven voor elite-gespuis.
  Ken wel enkele gasten die daar riant onroerend goed en land hebben gekocht…
  Hintje nodig ?

  Like

 43. Rudor zegt:

  Kort en goed, de enige goede islamiet is een dode islamiet. Hopen dat het allemaal goede islamieten worden dan is de wereld verlost van deze schare van achterlijken. Cultuur en erfgoed begrijpen ze niet en wat menselijkheid betekent al evenmin.

  Like

 44. dutchee zegt:

  @ E. J. Bron
  Uiteindelijk werkten een aantal van deze links wel, maar ik had een afspraak en het bleek dat ik op twee pagina’s tegelijk zat te posten, beiden op je artikel, excuses hiervoor.
  Maar ook al plaatsen meerdere mensen in meerdere talen een bericht, (wie de bedenker is geweest kom ik niet zo goed achter, is feitelijk ook niet zo van belang) het is onwaar. En nee, ik ben er niet zelf bij geweest maar heb een paar filmpjes gezien van diverse bronnen/gezichtshoeken. Daar is de brandstichter duidelijk op te zien, ook hoe ze proberen het te blussen etc..
  Ik zal zien of ik tijd heb om het nog ergens terug te vinden. Dan kunnen jullie zelf oordelen.
  Vandaag bevestigd gekregen dat het dus ook gaat om de demonisering van de revolutionairen/demonstranten door de huidige machthebbers, uit zeer welingelichte bron mag ik wel zeggen.
  Maar als mensen vanuit hun kijk op de dingen maar een richting op willen kijken, dan is het eng, op welke manier dan ook, welke hoek, welke ideologie, anti-ideologie dan ook.
  Ik ben lang genoeg bezig geweest met deze zaken, wellicht zelfs een inspiratiebron van (enkelen van) jullie geweest in een tijd dat je voor dit soort teksten/publicaties gevaar liep.
  Helaas kan ik mijn geuzennaam van destijds niet noemen, voor diegenen die toen met deze ontwikkelingen bezig waren die kennen mijn artikelen/publicaties denkelijk wel, maar nogmaals helaas, er staat nog steeds wat van op internet, heb zojuist gegoocheld. Destijds deden wij aan waarheidsvinding, in een tijd dat het moeilijk was om artikelen en feiten tegen te komen, wij deden nogal wat research daarvoor etc. etc..
  Ik ben het in basis met de meeste van jullie dus eens, (al heel wat langer wellicht dan de meeste of meerdere van jullie!) maar artikelen/publicaties moeten correct zijn, anders gaan ze een eigen en, nog erger, verkeerd leven lijden.
  Wat in de krant staat is niet altijd waar en dat geldt ook voor internetpublicaties!

  Like

 45. E.J. Bron zegt:

  @dutchee

  Ik weet niet wie u bent en eigenlijk interesseert me dat ook niet echt. Ik zie uw bewijzen met graagte tegemoet!

  Like

 46. dutchee zegt:

  Wat je hier ziet is het gebouw en het in de brand steken ervan. Er waren militairen op het dak (en in het gebouw) van dit Musée d’Egypte, daarvandaan werden betogers bekogeld en beschoten. Dit is de officiele versie van de SCAF (militairen die nu aan het bewind zijn) waar je jongeren ziet die nou niet bepaald salafisten zijn, die hebben meestal lange baarden en een zwarte plek op hun voorhoofd van het veelvudig schuren over de grond…. Deze soort hooligans/demonstranten kun je op andere filmpjes zien waar ze auto’s in de fik steken enz..
  (Een beetje op een kwart zie je een jongeman die een toorts maakt en de boel echt in de hens zet. Deze jongeman wordt weer in een ander filmpje in een militair uniform als dader aangewezen, Ik ben niet overtuigd dat dat een en dezelfde persoon zijn.)

  Opmerkelijk is wel, iets verderop van dit gebouw staat een linie van militairen, die niets, maar dan ook niets deden om de brand te blussen………..

  Hier proberen omstanders het gebouw dan zelf te blussen, er komt een brandweerauto, maar het personeel is niet erbij.

  Veel arabisch geschreeuw uiteraard, maar ja, dat hoort er nou eenmaal bij……..

  Like

 47. chantal zegt:

  E.J., In de comments onder de Duitse tekst van het stuk dat je vertaalde is het filmpje te vinden waar Dutchee op doelt:

  #150 Kmehl3ber (27. Dez 2011 21:14)
  Auf diesem Video sieht man sehr deutlich, wer Feuer legt.
  Die sehen ganz und gar nicht wie Salafis aus. Keine Bärte, keine Mützen, keine Gewänder…

  Für mich sehen die aus wie eine Horde wilder Tiere und nicht wie Salafis. Das ist also der “Arabische Frühling”. Eigentlich sieht es eher so aus als wollte eine Horde von Affen den 4. Advent feiern und hat anstelle des vierten Kerzchens das vierte Häusschen angezündet.

  Like

 48. E.J. Bron zegt:

  @chantal

  Dank je Chantal. Het blijken dus uiteindelijk geen Salafisten, maar andere opgehitste beesten te zijn. CULTUURBARBAREN!!! 😦

  Like

 49. chantal zegt:

  Excuses voor de dubbele posting. Zie dat het filmpje om 18:42 door dutchee zelf geplaatst wordt.

  Like

 50. dutchee zegt:

  @ rudor, jammer dat je je niet meer verdiept hebt in de hele situatie en net zoals je in Nederland gematigde christenen hebt, bestaan die (toch ook wel hoor) bij islamieten. Er blijft iets aanwezig van die akelige plicht aan hun God, maar zeker niet iedere ………. Ik woon hier nu al jaren en ik kan je verzekeren dat je je vergist. Daarbij durf ik ook te zeggen dat wat er naar het westen trekt en in Nederland woont bijvoorbeeld, vaak enger en radicaler is dan de mensen die hier blijven. Die vechten namelijk voor hun land.
  Nog iets, het land uitkomen is hier niet zo simpel en de meesten willen dat (vooralsnog) niet, de echte kopten voelen zich op dit moment niet zo happy en daarvan zijn een deel vertrokken, afhankelijk van hoe het zich hier ontwikkeld zullen er meer (kopten, katholieken, joden, christenen, atheïsten, en ook islamieten die niets van de salafi’s moeten hebben) hun koffers pakken, ook de westerlingen zoals ik zullen dan het land verlaten (wel of niet gedwongen), maar zoals het er nu naar uitziet lijkt het de komende 10 -15 jaar mee te gaan vallen. Dat hoop ik dan maar voor dit land en de mensen hier die niets minder willen dan jij en ik, vrijheid en voorspoed.

  Ik vind het eng dat jij feitelijk dezelfde denkbeelden hebt als die engerds, die islamisten, die vinden dat de Joden allemaal in zee gedreven moeten worden.
  Ik ben blij dat ik wat genuanceerder heb leren denken!

  Like

 51. dutchee zegt:

  @ Chantal, ik moest even zoeken, het is alweer een tijdje geleden, dus was effe graven. Dank je wel voor je posting!

  Like

 52. chantal zegt:

  Salafisten, sympathisanten met salafisten, islamisten, opgehitste beesten, cultuurbarbaren…. wie het verschil weet mag het zeggen.

  ‘OK, for all the people, everybody can do what he want, but if you are doing something that is forbidden in islam you can not do it.’
  httpv://www.youtube.com/watch?v=PS0P7Jc-5UE

  Like

 53. dutchee zegt:

  Wat blijft is het verlies van cultuurgoed en dat is diep triest en wordt ook betreurd door een heleboel mensen hier.
  Mijn grote vrees is (geweest) dat het leger/de machthebbers van dit moment ook iets dergelijks doen met het museum bij het Tahrir. Dit dan dus ook weer om hier en in de rest van de wereld de revolutionairen, demonstranten in een kwaad daglicht te stellen.
  Maar ik heb vernomen dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren omdat daar andere ‘bewakers’ zijn en de belangen ook groter zijn.
  Ik hoop het maar.

  Gegroet u allen en ik ben blij dat ik deze onjuiste berichtgeving heb kunnen rechtzetten.
  Sterkte met uw denkbeelden en ik wens u wijsheid (en waarheidsvinding).
  😉

  Like

 54. louis-portugal zegt:

  Wat walgelijk en intriest dat zoveel cultuurgoed wordt vernietigd.
  E.J.B. je houdt je netjes t.o.v. Dutchee dus.
  Dutchee je kletst uit jou nek.
  Hoe weet jij en die duitser dat het geen salafisten zijn???
  Of lopen die 25 % in speciale uitrustiing.
  Je vindt in heel Egypte nauwelijks 25 % lange jurken en zeker niet bij de jeugd.
  Dutchee wij hoopten in Nederland allemaal op een arabische lente,maar het woirdt telkens duidelijker dat dat een valse hoop is.
  De enige die ik overigens herkend heb was die kopie van de moordenaar van Theo v. Gogh

  Like

 55. dutchee zegt:

  @ louis,
  Ik vind het prima als jij vind dat ik uit mijn nekharen klets.
  Hierboven beschreven waaraan je kunt zien wie een salafist is, het is heel wat leesvoer, maar het staat er beslist.
  Over de lange jurken mag je je vergissen, als je in de kleinere stadjes en gehuchten gaat kijken zie je er heel veel, daar zitten ook veel van de stemmers van de noor-partij en van de mb, mede omdat ze daar (mb dus) veel goede werken hebben gedaan voor de mensen daar. Scholen (nee geen madrassa’s), ziekenhuizen, voedselvoorziening, schoon water. Ook een deel van de jeugd loopt hier soms in ghalabya (zoals die jurken heten), ’s avonds als ze uitgaan in spijkerbroek en t-shirt of overhemd. Ligt ook een beetje aan hun werk.
  Het lopen in een ghalabya betekent niet dat je salafist bent of zelfs islamist, ook de kopten lopen daar in rond.
  Maar goed jullie willen jullie beeld geloof ik graag vasthouden, dat mag ik jammer noemen, al het jullie blijer maakt gewoon doen ;-).

  Ik woon hier al wat jaren, het is idd heel jammer dat het vooralsnog er niet naar uitziet dat de jonge revolutionairen hun doel bereiken, maar democratie is democratie, ook al is corruptie, beinvloeding en stemmenkoperij in het spel. Maar goed, dat is niks nieuws, ook in Nederland hebben we het geimporteerde stemvee tenslotte……..

  Er zijn ontwikkelingen in Nederland en de EU waar ik me, als ik er zou wonen, op dit moment effe drukker over zou maken, maar ach, wie ben ik?

  Nogmaals veel sterkte allemaal, de toekomst in Nederland ziet er ook niet zo rooskleurig uit, waar in de wereld nog wel trouwens?

  Wat ik kan stellen dat ik tot nu toe een mooi leven heb gehad en hopelijk nog een paar decennia te gaan heb. Waar dat zal zijn, hier in Egypte of in een ander werelddeel dat weet ik niet, maar Europa zal het zeker niet zijn……………..

  Like

 56. dutchee zegt:

  http://karshaf.blogspot.com/2011/12/its-complicated.html
  Misschien interessant voor degenen wiens engels goed is en (nog) niet helemaal snappen hoe het er in Egypte aan toe gaat….
  Veel plezier!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s