Gevaarlijke geloofsbekentenis

Terwijl overal ter wereld christenen vervolgd worden, kijkt het Westen weg. Juist tijdens Kerstmis zijn de christenen wereldwijd de afgelopen jaren meer en meer het doelwit van religieus gemotiveerde terreur en van vervolging geworden.

Het jaar 2011 was begonnen met de aanslag tijdens Nieuwjaar door islamistische fundamentalisten op Egyptische Kopten in Alexandrië, waarbij 17 mensen om het leven kwamen. Monsigniore Luigi Negri, de bisschop van San Marino, gebruikte destijds met het oog op de bloedige aanslagen op christenen van Nigeria tot Egypte, van de Filippijnen tot Pakistan tijdens de kerstdagen duidelijke taal in een interview met de Romeinse krant “Il Messaggero”: “Ondanks alle vredestichtende woorden en alle pogingen tot matiging heeft het islamitische terrorisme een duidelijk doel: de islamitische verovering van de wereld en in het kader van dit doel (dat bedoeld is voor een langere periode) bestaat er een direct doel, namelijk de vernietiging van het christendom in het Heilige Land, in het Nabije oosten en daarna, meer of minder, ook in alle landen met een oude christelijke traditie.”

De meldingen over moorden, afslachtingen en discriminatie tegen christenen hielden ook in de loop van het jaar aan. De vervolging van christenen heeft wereldwijd een vreselijke omvang aangenomen. Een vergelijking met de vervolgingen uit de eerste vier eeuwen na Christus lijkt op zijn plaats te zijn, destijds echter heeft het bloed van de martelaren de kerk geholpen zich in de Antieke samenleving te vestigen, tegenwoordig neemt het hoogontwikkelde Westen deze vervolging overwegend met desinteresse en verkeerd begrepen liberaliteit ter kennisgeving aan. Daarbij is juist de identificatie van christelijke minderheden met het “Westen” een motief van de onderdrukking van en overvallen op christenen in Afrika en Azië. In veel landen op deze continenten is het al lang levensgevaarlijk om christen te zijn. Volgens schattingen van de “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” en de “Organisation Christian Solidarity International” zegt 75 tot 80% van de mensen, die op dit moment vanwege hun geloof vervolg worden, dat ze christen zijn. Dat zijn 200 miljoen christenen. De antidiscriminatie gevolmachtigde van de OSCE, Massiomo Introvigne, verklaarde in juni, dat er elk jaar wereldwijd meer dan 100.000 christenen vanwege hun geloof vermoord worden. Dat zijn 12 christenen per uur of 1 christen iedere vijf minuten.

Met een appèl aan de internationale statengemeenschap om maatregelen te nemen tegen de christenvervolging, eindigde op 1 december de “Eerste internationale conferentie tegen de discriminatie en de vervolging van christenen” in Rusland. De conferentie werd georganiseerd door het Moskouse patriarchaat van de Russisch-orthodoxe kerk en kreeg veel aandacht in de Russische media, in het Westen echter nauwelijks. In het slotdocument van de Moskouse conferentie werden landen als Egypte, Pakistan, Afghanistan, Nigeria, Soedan, Indonesië, Saoedi-Arabië, Eritrea en India als die landen genoemd, waarin de christenen vooral vervolg en onderdrukt worden. De conferentie eiste de oprichting van “een internationaal bureau tegen de discriminatie en vervolging van de christenen”, dat de vervolgden moet helpen.

De ranglijst van de vervolgerlanden wordt intussen aangevoerd door Noord-Korea. Om christen te zijn in Noord-Korea, komt vaak overeen met een doodvonnis. In het land zitten honderdduizend christenen in de gevangenis. Ze lijden honger, worden gemarteld en moeten dwangarbeid verrichten. “Open Doors” schat, dat van de in totaal 400.000 christenen in Noord-Korea 25% gevangen zit in werkkampen. In Pjongjang, ooit voor 30% katholiek, staat tegenwoordig nog maar één kerk.

In Egypte vonden na de vernietigende slachting met Nieuwjaar nog meer slachtingen plaats op christenen, de ergste in oktober, toen christenen vreedzaam demonstreerden tegen de vernietiging van een van hun kerken in Cairo en er 28 christelijke demonstranten door het leger werden gedood op het “Maspero-plein”. De antichristelijke geweldsexcessen golden als “verkiezingspropaganda” voor de islamitische extremisten.

De voorzitter van de katholieke bisschoppenconferentie van Pakistan, bisschop Joseph Coutts uit Faisalabad, klaagt over een toenemend extremisme en een stijgende intolerantie tegenover christenen in Pakistan. De situatie zou “erger zijn dan ooit”, verklaarde hij in november tegenover de internationale katholieke hulporganisatie “Kerk in nood”. In Pakistan worden jaarlijks minstens 700 christelijke meisjes gedwongen tot de islam bekeerd. Ze worden door islamitische mannen ontvoerd of misbruikt. Op basis van een ongewenste zwangerschap zouden de vrouwen er dan toe worden gedwongen om met de man te trouwen en zich tot de islam te bekeren. Begin maart is de katholiek en minister voor religieuze minderheden Shahbaz Bhatti bij een aanslag om het leven gekomen. Hij was al de tweede hoge politicus, die dit jaar in het kader van de twist om de pro-islamitische blasfemiewet werd vermoord.

De tijdens de oorlog in Bosnië van 1992 tot 1995 verdreven katholieken kunnen nog steeds niet terugkeren naar de Republiek Srpska. De katholieke bisschop- van Banja Luka, Franjo Komarica, klaagt erover, dat 15 jaar na het einde van de Bosnië-oorlog “de godsdienstvrijheid nog steeds niet aan alle geloofsbekentenissen wordt gegarandeerd”. In de Bosnië-oorlog werden alleen al in de diocese Banja Luka meer dan 70.000 katholieken verdreven en tot vluchtelingen gemaakt. Volgens schattingen konden tot nu toe slechts 5800 naar hun geboortestreek terugkeren.

Iran: Terwijl de verbranding van één enkele koran in Florida midden maart een golf van verontrusting in de islamitische landen en in de westerse media had veroorzaakt, werd de verbranding van honderden Bijbels door de autoriteiten van de Islamitische Republiek Iran in april genegeerd.

Christelijke wetenschappers en Europese afgevaardigden hebben gewaarschuwd voor toenemende intolerantie en discriminatie van christenen ook in de westerse cultuurkring. In de huidige samenleving worden gelovige mensen vaak gekleineerd en buitengesloten. En dit is niet alleen in Europa het geval, zoals een voorbeeld uit Australië laat zien. Daar dient de gebruikelijke datuminformatie “Anno Domini” (te vergelijken met het Nederlandse “na Christus”) uit de geschiedenisboeken op de scholen te worden geschrapt. Als het aan de commissie voor schoolleerplannen ligt, dienen in plaats daarvan de begrippen “Before Common Era” en “Common Era” te worden gebruikt. De Anglicaanse aartsbisschop van Sydney, Peter Jensen, noemde de beslissing een “intellectueel absurde poging om Christus uit de geschiedenis van de mensheid weg te strepen”.

(Klik voor groter!)

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/gefaehrliches-glaubensbekenntnis.html

Auteur: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Christenvervolging. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gevaarlijke geloofsbekentenis

  1. Linsky zegt:

    Als je alles goed beschouwd wat er overal gebeurd, moet toch echt wel duidelijk zijn dat er een vooropgezet plan is vanuit de overheden, om het christendom werkelijk totaal te vernietigen.

    Alles onder de sharia, da’s veel makkelijker………
    Daar houd je nog eens kuddes mee onder controle.

    Men werkt niet voor niets zo hard om die in het hele Westen in te voeren!

    Like

  2. Ziek ben ik van die mensen,en o wat is het weer muis stil in het nieuws he,Ja hoe wilders twittert,over en over,maar 30 winkels in de fik en al die doode,het is met recht om te kotsen.En waar is die Tofik Dibi die op de dam zo liep te krijsen,waar om hoor ik daar niets van en net zo als in Darfur ook altijd stilte van onse vredige moslims.Bah.

    Like

  3. gielah zegt:

    Het zijn niet alleen maar de boze overheden, die dat graag willen, @Linsky.
    Lees maar eens rond op de bekende websites.
    Je breekt je nek over dat soort gasten, met vergelijkbare opvattingen.

    Velen zijn nu al een voorschotje aan het nemen op de sharia.

    Dat, wanneer de sharia het hier eenmaal daadwerkelijk voor het zeggen zal hebben,
    een ieder dan waarschijnlijk luidkeels zal jammeren en klagen en zal terugverlangen naar die toch wel erg rustige en vreedzame christenen, die altijd zo lang mogelijk vriendelijk bleven ….en men er op verjaardagen hoog van zal opgeven, zelf ook nog een gelovige grootmoeder of een vrome grootvader te hebben gehad ( alsof dat iets goedmaakt van de eigen onverschilligheid of zelfs vijandigheid), moge dan waar zijn,
    dat is en blijft toch een wat schrale troost.

    Maar goed: de mensheid zal een en ander dan maar langs de harde weg moeten leren.

    Like

  4. armafokkema@casema.nl zegt:

    Wellicht is het naïef van me, maar ik hou me vast aan Zijn belofte dat de liefde overwint. Laat mij
    maar zo’n rustige en vreedzame christen blijven, zoals Jezus ons voorleefde.

    Arma.

    Like

  5. G.Deckzeijl zegt:

    Ziezo, voorlopig kunnen we weer ff voort…
    Voor de liefhebbers… http://tinyurl.com/778ygxh
    (boekje onderaan de pagina heb ik maar even besteld, lijkt me lachen, gieren, brullen)
    Zeg fokkema: als die postbus van jou werkt is de kans niet denkbeeldig dat je een hoop rotzooi op je “kist” krijgt.

    Like

  6. G.Deckzeijl zegt:

    Over spatiefouten gesproken: vanmiddag naar de kapper geweest. Lag een kaartje in z’n etalage:
    Zak kammen 1,50 euro
    (en dan willen sommigen ook nog over je zus lullen…)

    Like

  7. Linsky zegt:

    Arma,
    quote;
    rustige en vreedzame christen blijven, zoals Jezus ons voorleefde?
    ———-
    Ze hebben hem er wel om opgehangen, hè!

    Like

  8. Columnist zegt:

    Dit alles mag ons niet blind maken voor het feit dat gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw de Katholieke Kerk met moslims samenwerkte in de strijd tegen abortus en voorbehoedsmiddelen.

    Like

Plaats een reactie