Partijvriend van Geert Wilders: nadenken over NAVO-lidmaatschap van Turkije

De op twee na grootste partij van Nederland riep de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie van het land er vorige week toe op om na te denken over het NAVO-lidmaatschap van Turkije. De Nederlandse politicus en voorzitter van de “Partij voor de Vrijheid” (PVV) Geert Wilders en zijn partijgenoot Wim Kortenoeven, deskundige voor het Midden-Oosten, beschuldigden Turkije er eerder dit jaar al van zijn bondgenoot Israël en nu Frankrijk op te geven.

Nauwelijks was er in Frankrijk 22 december gestemd over de genocidenwetgeving of minister-president Recep Tayyip Erdoğan stelde een uit acht punten bestaand sanctieplan voor (in het kader van een persconferentie kondigde Erdoğan aan dat alle politieke en economische betrekkingen zouden worden afgebroken en dat er ook geen samenwerking meer zou zijn binnen de EU – meer informatie hier).

NAVO-raketafweersysteem: Turkije de verkeerde

Maar zowel Frankrijk als Nederland, aldus de inschatting van de “Jerusalem Post”, behoren tot de toonaangevende landen binnen het NAVO-bondgenootschap. Turkije echter, verklaart de parlementariër Wim Kortenoeven tegenover de krant, zou een “korte, maar vernietigende historie van het in de steek laten van zijn bondgenoten” hebben. Volgens hem zou het een “dodelijke fout kunnen zijn om Turkije de zorg voor een beslissend element van het westers/Europese verdedigingssysteem tegen gevaarlijke nucleaire landen zoals Iran of Pakistan toe te vertrouwen.” (het omstreden NAVO-raketafweersysteem in de oostelijke provincie Malatya dient nog voor het einde van het jaar bedrijfsklaar te zijn – meer hier). Daarom richt zich de woordvoerder militaire zaken van de PVV in het kader van het gesprek ook tot de ministeries van zijn land en plaatste vraagtekens bij de betrouwbaarheid van Turkije als NAVO-partner.

Turkije moet een eerlijke blik op de geschiedenis werpen

Weliswaar zouden, aldus bericht ook “Radio Netherlands Worldwide”, Frankrijk noch Duitsland besluiten tot resoluties tegen Turkije. Maar ook intellectuelen eisen meer reflectie: “Beide landen hebben een grote Turkse gemeenschap. Geen van beide zal er in geïnteresseerd zijn om deze met een ban te ergeren. Maar het zou goed zijn om een beetje meer druk op Turkije uit te oefenen. Het is altijd goed om een eerlijke blik op de geschiedenis te werpen”, citeert de radiozender Larissa van den Heri, professor voor internationaal recht aan de universiteit van Leiden.

Geert Wilders: “Turkije wil Europa islamiseren”

De Turkse president Abdullah Gül werd uitgenodigd tot een bezoek aan Nederland volgend jaar in het kader van het 400-jarige bestaan van de bettrekkingen tussen Nederland en Turkije. In een commentaar voor het dagblad “De Volkskrant” was Geert Wilders hierop tegen en schreef dat Gül in Ankara zou moeten blijven. “Er valt niets te vieren”. “Het islamitische regime van Gül en zijn partijvriend, minister-president Erdoğan, zouden geen echte vrienden van het Westen zijn en daarom ook niet van Nederland”, aldus Wilders. Hij stelde vast: “In alle plaatsen, die Erdoğan bezoekt, verklaart hij dat de Turkse immigranten zich niet zouden moeten aanpassen. Turkije wil niet Europees worden, maar wil Europa islamiseren”.

Bron:

http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2011/12/28152/parteifreund-von-geert-wilders-nato-mitgliedschaft-der-tuerkei-ueberdenken/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO, Turkije. Bookmark de permalink .

21 reacties op Partijvriend van Geert Wilders: nadenken over NAVO-lidmaatschap van Turkije

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Erdogan en consorten maken zich in die regio hoe langer hoe meer onmogelijk. Wat dat aangaat verschillen ze weinig van hun fundamentalistische voorvaderen. En dat nieuwe Ottomaanse rijk komt er ook niet.

  Like

 2. seculiere turk zegt:

  ja erdogan moet dringend aftreden,kijk wat voor schade hij al gebracht geeft sins hij aan de macht is

  Like

 3. Jammer wat er nu aan de hand is in Turky.Ik kwam er wonen en op iedere hoek stond een soldaat en je moest voor twaalf uur binnen zijn en niemand mocht de straat op.En toen ging het in eens heel goed met Turky en nu is die slijm bal het weer aan het afbreken.De fanetiekeling.Erdogan is machts geil.

  Like

 4. seculiere turk zegt:

  dit is nog maar de 2de keer dat een islamitische partij aan de macht komt in heel de geschiedenis van turkije,en kijk wat voor schade nu al is

  Like

 5. vederso zegt:

  Erdogan gaat z’n darmkanker overleven dankzij de door hem verfoeide westerse wetenschap.
  Maar er is ook een Turkije denkbaar buiten de EU, de Nato en zonder westerse wetenschap. Het is aan Turkije om te kiezen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Erdogan heeft darmkanker, Vederso..??? Weet jij meer dan wij?

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Hartelijk dank, Vederso, voor de info. Er wordt me, tussen de regels van dat artikel lezende, stilaan iets duidelijk. Meneer Erdogan heeft probleempjes om de bekende bruine splinters uit z’n fundamentalistische rug te drukken, en deze problemen grijpt hij aan om nationale en internationale stennis(Israël, Cyprus, Armeense genocide, lidmaatschap-EU, Algerijnse kwestie, OAS, etc) te trappen. Hij ziet het spookbeeld van een definitieve stoma al aankomen…
  Het wordt tijd dat Erdogan wordt vervangen door iemand met een realistischer kijk op de regio, maar ik vermoed dawwe nog effe geduld moete hebbe…

  Like

 8. ronald zegt:

  Turkije de hardst groeiende economie van europa krijgt tot en met 2013 2,5 miljard uit brussel vanwege zijn eu kandidaad lidmaatschap .
  In bv. 2010 kreeg het 1.8 miljard.
  Turkije is al vanaf 1999 kandidaad en wil dat tot de eeuwigheid volhouden zolang de miljarden uit brussel blijven stromen.
  Een werkelijk lidmaatschap met de europese varkensstal is haram

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/tussen-2007-en-2013-krijgt-turkije-7-miljard-aan-eu-subsidies-gratis

  Like

 9. seculiere turk zegt:

  inderdaad ik vraag mij af waar al dat geld naartoe gaat, en nu nog eens elke europeese turk moet nu liefst 10.000 euro betalen om hun turks pasport te kunnen behouden (ik ook),en nog erger griekenland heeft al honderden miljarden euro’s gekregen allemaal onverantwoord,u heeft een goeie punt ronald

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Misschien heeft hij met zijn fikkies in Griekenland en nu de herrie met Frankrijk zoveel begrip verspeeld dat zelfs de ergste eurofielen moeite met hem krijgen, d.w.z. als het hele EU zaakje niet van tevoren in elkaar gestort is.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Turkse luchtaanval doodt dertig streekbewoners!

  De Turkse strijdkrachten hebben vannacht naar schatting 30 mensen gedood in het bergachtige grensgebied van Turkije en Irak. Ze hebben volgens plaatselijke bronnen een groep van ongeveer 40 mensen, voornamelijk boeren uit de streek, bestookt.

  Het ging om streekbewoners die onder meer brandstof uit Irak smokkelden. De strijdkrachten wilden met hun toestellen, inclusief onbemande vliegtuigen, Koerdische separatisten van de extremistische PKK treffen.

  Geschokt
  De legerleiding in Ankara stelde vandaag dat gisteravond een actie begon tegen verdachte PKK-leden in een gebied bij de Iraakse grens. Daar waren geen burgers aanwezig, aldus de legerleiding. Er is een onderzoek gaande naar de luchtaanval die volgens plaatselijke zegslieden helemaal geen PKK-strijders heeft getroffen.

  Een burgemeester van een dorp in de omgeving zei geschokt: ‘We hebben hier 30 verbrande lijken liggen, allemaal verbrand, dit is onaanvaardbaar.’ Fehmi Yaman zei dat de aanvallers wisten dat het om smokkelaars ging. De Turkse regering heeft nog geen uitleg verschaft. De gouverneur van de provincie Sirnak zei dat het incident wordt onderzocht. Hij zei dat meer dan 20 mensen bij een luchtaanval zijn omgekomen.

  De aanval was op slechts enkele kilometers van de Iraakse grens, bijna 40 kilometer ten zuidoosten van de provinciehoofdstad Sirnak. De strijdkrachten bestoken in het grensgebied vaak leden van de terroristische PKK. (ANP/AFP/Redactie) AD.

  Like

 12. seculiere turk zegt:

  ik weet het,ik geef het op om dat land te verdedigen

  Like

 13. Linsky zegt:

  Beste Turk,
  Ik ‘verdedig’ Nederland ook niet, ons land is een van de grootste koloniale schoften aller tijden geweest. Momenteel hebben zij allen minder in het oog lopende manieren.

  Je dacht toch niet echt dat de wakkere Nederlanders trots zijn op Nederland….onze regering????!
  Je zou toch onderhand moeten weten dat wij hier geen enkel volk aanvallen, beledigen of beschuldigen.

  Vergeet gewoon nooit dat het overheden , multinationals, en het schaduw machtsblok zijn die de ellende aanzetten.
  Het Turkse volk is in feite nergens schuldig aan, evenmin als Nederlanders dat zijn of Duitsers.
  Waar we aan schuldig kunnen zijn is dat we massaal de kop in het zand steken, gelijk een struisvogel!

  Like

 14. seculiere turk zegt:

  ja ik weet het, maar toen de israelische 9 turkse activisten hun leven beindigste,wat een protest kwam er van erdogan,terwijl hij nu zelf 3x zoveel doodt!het zijn maar lichte criminele feiten,brandstof smokkelen,als je weet dat turkse benzine de duurste van heel europa is maar liefst boven de 2 euro/L,terwijl een turk zijn maand loon pak lager is dan dat van het westen……dan begrijp ik wel waarom ze dat binnensmokkelen

  Like

 15. Linsky zegt:

  Turk;
  had je deze nog niet gezien dan:
  Turkije geeft bosbrand-terreurcampagne tegen Griekenland toe
  Turkse overheid moordt, provoceert en zet tegenstanders gevangen

  Zoals veel Grieken al vermoedden blijken de bosbranden die aan het einde van de jaren ’90 het land teisterden inderdaad aangestoken door Turkse geheime agenten (foto illustratief).

  Vrijwel geheel verzwegen in de reguliere Westerse media (doodsbang als men is voor de reacties van de grote aantallen Turkse immigranten in Europa): de Turkse oud premier Mesut Yilmaz heeft toegegeven dat de Turkse geheime dienst aan het einde van de jaren ’90 een geheime terreurcampagne tegen Griekenland heeft gevoerd door doelbewust bossen in brand te steken. Eveneens hardnekkig genegeerd in onze media: de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu verklaarde deze week dat de banden met Iran ‘nog nooit zo goed als nu’ zijn geweest, en dat Turkije nooit zal meewerken aan een militaire operatie tegen de islamitische republiek.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=648871&r=1&tbl_archief=&

  Like

 16. seculiere turk zegt:

  ja kheb dat gezien op het turkse nieuws

  Like

 17. Linsky zegt:

  Sorry E.J.
  Geen excuus, maar ik verzuip ook in de informatie de laatste maanden.
  Mea culpa! 😦 🙂

  Like

 18. Was het niet Erdogan die een grote mond had over Israel een paar maanden terug.Die man moet zig rot schamen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s