EU en VS gaan scherp letten op Hongarije

Het optreden van de Europese Unie tegen haar lidstaat Hongarije begint al neokolonialistische trekjes aan te nemen. Omdat de EU het op veel gebieden niet eens is met de regeringspolitiek van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, mobiliseert men nu ook de VS. Van de belastingen via de media tot aan de grondwetpolitiek houden Brussel en Washington talrijke politieke terreinen scherp in de gaten. Met vereende krachten wil men Hongarije er nu toe dwingen om verschillende maatregelen te corrigeren, omdat men anders als EU en IMF de noodzakelijke ondersteuning van Hongarije blokkeert

President van de EU-commissie Barroso tegen Boedapest

De EU-commissie in de persoon van de president van deze commissie José Manuel Barroso is erop tegen, dat Orbán en zijn partij Fidesz de in 2011 in werking getreden Flat Tax van 16% in een eigen grondwetsartikel hebben vastgelegd. Bovendien richt men zich ook tegen de Hongaarse hervorming van de nationale bank. Viktor Orbán zou als tegenmaatregel tegen de huidige economische en financiële crisis een sterke personele politieke invloed op de nationale bank willen hebben, iets, dat in Oostenrijk al jarenlang een feit is.

Hillary Clinton dreigt Hongarije met Radio Free Europe

De Amerikaanse regering in de persoon van Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton stoort zich op haar beurt aan de Hongaarse mediawetten, die dit jaar in werking zijn getreden. Zo heeft ze in een brief aan Viktor Orbán bezwaar geuit tegen wetten, die justitie en de onafhankelijkheid va de media betreffen. Blijkbaar wil men nog voor het van kracht worden van de omvangrijke wetswijzigingen, die werden besloten door de minderheidsregering van Orbán, op 1 januari 2012 stemming maken tegen diens politiek. Om de druk op Orbán nog verder te vergroten, denken adviseurs van Clinton er zelfs over om Radio Free Europe opnieuw te laten uitzenden in Hongarije om zodoende stemming te maken tegen de politiek van de democratische gekozen minister-president. Daarmee zou echter de volgende stap van neokoloniale politiek tegen een democratische EU-lidstaat worden gezet, die waarschijnlijk niet zonder reactie zou blijven.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006505-EU-und-USA-nehmen-Ungarn-ins-Visier

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Socialisten. Bookmark de permalink .

3 reacties op EU en VS gaan scherp letten op Hongarije

 1. Zou Gerald Calente dan toch gelijk krijgen?

  Like

 2. Linsky zegt:

  Hongarije moet per definitie in de gaten worden gehouden.
  Overigens wordt het al jaren door allerlei multinationals gebruikt als proefgebied, voor hun nieuwste rommel.
  Daar kan nauwelijks geprocedeerd worden als er wat mis gaat, vandaar dat je in die regio’s de aller nieuwste snufjes ziet.

  Waar je trouwens ook nooit wat van hoort is dat de douane samen met een politie macht, regelmatig benzinestations hermetisch afsluit, en de hele administratie doorpluist op ALLE gegevens die men maar kan vinden in de PC’s over ALLE klanten!
  Er is echt heel wat meer aan de hand in dat land!

  zie mijn andere comment Linsky zegt:
  29 december 2011 om 02:23 op https://ejbron.wordpress.com/2011/12/28/demografische-verandering-duitsland-schaft-zichzelf-verder-af/

  Like

 3. Linsky zegt:

  Britten sluiten grenzen bij komende euro-crash; 28% Grieken werkloos in 2012

  Europees parlement wil invoering eurobonds – 2011 rampjaar voor de beurzen – Rijke Grieken, Spanjaarden en Portugezen sluizen hun geld weg uit eurozone

  De strop om de nek van de eurozone wordt steeds strakker aangetrokken. Volgt in 2012 de uiteindelijke executie?

  Terwijl in eigen land rond de kerstdagen een recordbedrag van 850 miljoen euro in de supermarkten werd uitgegeven -mogelijk om de vele zorgen van het afgelopen jaar even te vergeten- bereidt de Britse regering enkele dramatische noodmaatregelen voor om klaar te zijn voor de instorting van de eurozone, die in de loop van 2012 wordt verwacht. Omdat gevreesd wordt voor een stormloop van economische vluchtelingen uit Europa willen de Britten hun grenzen tijdelijk sluiten. Ondertussen komen er nieuwe, zowel schokkende als schandalige berichten uit Griekenland.

  Het Europese parlement heeft een voorstel ingediend om het recent gesloten fiscale pact aan te passen en binnen 5 jaar de invoering van eurobonds mogelijk te maken. Hiermee ontstaat een gemeenschappelijke schuldenlast en een permanente welvaartsoverdracht van Noord naar Zuid Europa (dus blijvende miljardenbezuinigingen en daarmee een structurele verarming van de bevolking in onder andere Nederland).

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=649192&r=1&tbl_archief=&

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s