Turkije: doden bij luchtaanval op Koerdisch dorp (+ video)

De Turkse luchtaanval op het Koerdische dorpje Otasu in de zuidoostelijke Turkse provincie Uludere, waarbij minstens 30 mensen om het leven kwamen, maakte volgens informatie van het leger deel uit van een inzet van het leger tegen de verboden Koerdische partij PKK. Een woordvoerder van het leger zei, dat men in het noorden van Irak een operatie zou hebben uitgevoerd tegen strijders van de PKK. Deze zouden daar belangrijke kampen hebben en van daaruit steeds opnieuw wapens Turkije binnensmokkelen en aanslagen plegen.

In het onherbergzame gebied ten zuiden van het Koerdische plaatsje Otasu zouden dronen met warmtecamera´s ’s nachts een groep hebben gesignaleerd, die vanuit Irak Turkije zou hebben willen binnendringen. Toen zou men de aanval hebben ingezet op de vermoedelijke PKK-rebellen, aldus de woordvoerder. In het gebied zou geen burgerbevolking wonen.

Waarschijnlijk heeft de aanval echter de verkeerde mensen getroffen. Locale politici en plaatselijke media berichten, dat het bij de slachtoffers om smokkelaars uit Otasu zou zijn gegaan, de meeste van hen jonge mannen van omstreeks de 20 jaar. De lichamen, die volgens de berichten helmaal verbrand zijn, werden inmiddels naar het dorpje overgebracht.

Een locale politicus zei, dat de Turkse autoriteiten zouden weten dat veel bewoners in de grensstreek met Irak in hun levensonderhoud zouden voorzien door het smokkelen van brandstof, gas of suiker. Vanwege het onherbergzame en besneeuwde gebied zou het aantal slachtoffers nog kunnen stijgen, werd er gezegd. In veiligheidskringen werd daarvoor al gezegd, dat men niet zou hebben kunnen zien of het om smokkelaars of PKK-strijders gegaan zou zijn.

Video:

Bron:

http://de.euronews.net/2011/12/29/tuerkei-anti-pkk-einsatz-trifft-angeblich-unschuldige/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turkije: doden bij luchtaanval op Koerdisch dorp (+ video)

 1. vederso zegt:

  Collatoral damage? Het schijnt dat de turkse regering hier behoorlijk mee in z’n maag zit.
  Excuses kunnen we vergeten. Dat doet een islamitische regering nooit!

  Like

 2. Zal mij benieuwe wat Erdogan nu te zeggen heeft.Altijd een grote mond over Israel ,en kijk nu eens en het zijn zelfs nog fikkie stokers,het is toch niet te geloven .

  Like

 3. seculiere turk zegt:

  het contrast is toch groot met turkse steden en koerdische dorpen,geen koelcellen voor de lijken met ezels worden ze weggehaald…

  Like

 4. Hoor net op de radio dat er een onderzoek komt en de nabestaande geld krijgen,en weer over tot de orde van de dag.

  Like

 5. hans van de mortel zegt:

  Geen commentaar.Of toch wel. Aangezien het gros van de mensheid óf gelooft in God óf in de evolutietheorie van grappenmaker Darwin, houd ik het maar bij het laatste: ‘de soort is ontstaan (?) en blijft bestaan als gevolg van het overleven van de sterkste’. Jammer dat onze EU zich dat nu net niet meer kan herinneren omdat ze blijkbaar in hun broek schijten voor die weerzinwekkende afgodendienaars die zich conform hun instinctmatige minderwaardigheidscomplex verenigd hebben in het satanische gedachtengoed van de historische model sadist Mohammed.

  Like

 6. seculiere turk zegt:

  hans van de mortel ik geef u volledig gelijk,maar deze turkse actie heeft niks met het geloof te maken,dit is een andere kwestie,racisme…
  en de turkse leger zijn de bewakers van het seculierisme,het woord allah zal je daar niemand horen schreeuwen,maar ze moeten nu bevelen aannemen van de islamitsische aap

  Like

 7. Pingback: Turkije verfraait voortgangsrapport van de Europese Commissie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s