Egyptische politie bestormt bureaus van mensenrechtenorganisaties

De Egyptische autoriteiten hebben de kantoren van 17 NGO’s en buitenlandse instellingen in Cairo doorzocht, waaronder ook de Konrad-Adenauer-stichting. Ook twee Amerikaanse instellingen werden blijkbaar doorzocht.

Volgens de autoriteiten was de reden voor de doorzoekingen de verdenking van “illegale financieringen” uit het buitenland. Zoals de staatstelevisie berichtte, doorzochten officieren van justitie onder begeleiding van politieagenten de kantoren bovendien op aanwijzingen of de organisaties zonder toestemming zouden werken.

Duitse regering “zeer bezorgd”

Het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn maakt zich “ernstige zorgen” over de doorzoeking van het kantoor van de Konrad-Adenauer-stichting en eiste “onmiddellijk informatie over het gebeuren”. Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle zou ervan uitgaan, “dat deze aangelegenheid snel uit de wereld wordt geholpen en dat de stichting haar werk weer ongehinderd kan voortzetten”, zei een woordvoerster.

Bovendien zou de ambassadeur vandaag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op het matje worden geroepen. De Konrad-Adenauer-stichting zou al jarenlang met succes in Egypte werkzaam zijn, werd er verder nog gezegd.

De regering in Washington was ook “zeer verontrust”. De Amerikaanse regering riep Egypte op tot de teruggave van documenten en computers. De maatregelen zouden “in tegenspraak zijn met bilaterale samenwerking”, zei de woordvoerster van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland. De Amerikaanse ambassade in Cairo zou al een klacht hebben ingediend bij de militaire regering en in Washington zou de Egyptische ambassadeur op het matje zijn geroepen.

Meerdere NGO´s in het vizier van de onderzoekers

Tot de doorzochte organisaties behoren naast de Konrad-Adenauer-stichting volgens informatie van de Egyptische Organisatie voor Mensenrechten (EOHR) ook het Freedom House evenals meerdere lokale groeperingen, die zich voor waarden als democratie, vrijheid en een onafhankelijke justitie inzetten.

Volgens informatie van het Egyptische staatspersbureau Mena werden ook de kantoren van het International Republican Institute en het National Democratic Institute doorzocht. Deze beide organisaties staan dicht bij de twee grootste Amerikaanse politieke partijen en worden in de VS door de staat gesubsidieerd.

Opm. vertaler: Wij zijn niet bezorgd. Wij, alle islamcritici, hebben vandaag alle redenen om vol leedvermaak te zeggen: dat hebben wij jaren geleden al gezegd! Maar wie niet horen wil, moet maar voelen. Dus voel het en leer het.

Bron:

http://www.tagesschau.de/ausland/aegyptendurchsuchungen100.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Duitsland, Egypte, EU, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op Egyptische politie bestormt bureaus van mensenrechtenorganisaties

 1. verwilderd zegt:

  dat we hier in Nederland nog niet een paar van die louche anti-discriminatiehokken grondig verbouwd hebben 🙂

  Like

 2. vederso zegt:

  Al-Azhar Universiteit wil christelijk tv-station laten sluiten, omdat het bestaan ervan alleen al moslims beledigt.
  http://tundratabloids.com/2011/12/al-azhar-sheik-demands-an-end-to-christian-tv-in-egypt-its-an-offense-to-muslims.html
  Zie ook de link in het artikel naar Times News.

  Like

 3. G.Deckzijl zegt:

  Niet on topic, wel belangrijk, omdat iedereen een pinpas heeft!! Wel eens van CASH TRAPPING gehoord? Lees dit artikel… http://tinyurl.com/7n3f5w3
  …maar het was reeds eerder bekend…. http://tinyurl.com/5vklr7o
  en toen reageerden de autoriteiten nergens op!(zie filmpje, link 2)
  Bent u Nuon-klant? Koop dan de papieren Telegraaf van heden en STOP met betalen van energierekeningen via internet! tinyurl.com/d4m2baq
  Andere vormen van skimming: tinyurl.com/7ye9q6y en 89su6bk

  Like

 4. Linsky zegt:

  Exelente zaak! .Werd eens tijd!

  Mede door die duistere NGO’s is juist dit soort gruwelijkheden mogelijk:

  Afghaans kindbruidje ernstig mishandeld door schoonfamilie

  Sahar Gul werd gemarteld en opgesloten door haan man en schoonfamilie.
  De BBC heeft een video op zijn website geplaatst waarin een ernstig mishandeld Afghaans kindbruidje haar verhaal doet. Volgens het 15-jarige meisje heeft haar schoonfamilie haar haren en vingernagels uitgetrokken. Ook hebben ze stukken vlees uit haar lichaam getrokken met een tang.

  Het meisje, Sahar Gul, zat enkele maanden opgesloten in de kelder van het huis van haar man en schoonfamilie. De zaak kwam deze week aan het licht toen de politie de tiener uit het huis redde. Ze troffen haar uitgehongerd en zwaar gewond aan.

  Sahar Gul werd zeven maanden geleden uitgehuwelijkt aan een 30-jarige man, toen ze net 14 jaar oud was. Haar ouders namen contact op met de politie nadat ze hun dochter enkele maanden niet hadden mogen zien.

  De politie heeft de schoonfamilie van Gul kunnen arresteren, maar haar man was al gevlucht. De autoriteiten zeggen dat ze zich bewust waren van berichten dat het meisje gemarteld werd, nadat ze weigerde de prostitutie in te gaan. De mishandeling kon echter niet worden bevestigd.

  Huiselijk geweld is een groot probleem in Afghanistan. Mensenrechtenorganisaties zijn bang dat de benarde situatie van veel vrouwen, vooral in landelijke gebieden, nog erger wordt als de internationale gemeenschap minder druk op de Afghaanse autoriteiten legt om mensenrechten te verbeteren.
  AD.

  Like

 5. Pingback: Derde verkiezingsronde in Egypte | E.J. Bron

 6. Pingback: Medewerkers van NGO´s vertrokken uit Egypte | E.J. Bron

 7. Pingback: Medewerkers van NGO´s vertrokken uit Egypte | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s