Propagandaoorlog in Kosovo

De ruzie tussen Albanezen en Serviërs in Kosovo neemt steeds oorlogszuchtiger trekken aan. Daar kwamen ook enkele Oostenrijkse KFOR-soldaten achter, die o.a. met splintergranaten door Serviërs werden aangevallen, die straatblokkades oprichten in Noord-Kosovo om hun territorium te beschermen. Terwijl de regeringen in Belgrado en Pristina onderhandelen over het bijleggen van de crisis, weigert de Servische bevolking in het noorden van Kosovo iedere medewerking. Met goede reden, want ieder concessie aan de Albanezen zou hun humanitaire situatie verder verslechteren.

De propagandaoorlog is in de verhitte sfeer al lang begonnen. Servische activisten beweerden onlangs dat een Duitse KFOR-officier door de Albanese kant met veel geld zou zijn omgekocht om militair tegen de Serviërs op te treden. Ook worden er geruchten verbreid over de Duitse KFOR-commandant Erhard Bühler. Het Duitse leger heeft intussen op de geruchten gereageerd en de in meerdere Servische media voorkomende verwijten van de hand gewezen: “De genoemde verwijten ontberen iedere grond en zijn uit de lucht gegrepen. Op dit moment bestaan er geen verdenkingen of aanwijzingen, die duiden op de omkoopbaarheid van Duitse KFOR-soldaten”, zegt een woordvoerder van het Duitse Ministerie van Defensie.

Het Duitse leger gaat uit van doelbewust verbreide geruchten voor propagandistische doeleinden. Verder wordt er door het ministerie gezegd:

“Bij het in de Servische media verspreide nieuws over de voormalige Duitse commandant van KFOR, generaal-majoor Bühler, evenals over andere KFOR-soldaten, gaat het zeer waarschijnlijk om inspanningen tot laster door geïnteresseerde radicale kringen uit de regio. Deze inspanningen dienen ertoe om de verdiensten van KFOR in de huidige crisis omtrent het noorden van Kosovo te beïnvloeden en de handelingsbekwaamheid van de verantwoordelijke commandanten te beschadigen.”

Albanezen spraken van Duits wapenembargo

Inmiddels doet ook de Albanese kant actief zijn best om zich in het conflict als slachtoffer te profileren. In de Kosovaarse media was onlangs sprake van een Duits wapenembargo tegen Kosovo. Volgens deze berichten werd er een wapenleverantie ter waarde van ongeveer twee miljoen euro onderschept. De achtergrond is echter geen volledig embargo, maar een concreet onderzoek tegen een Kosovaarse import- en een Duitse exportonderneming, wat bevestigd werd door een woordvoerster van EULEX. Vermoedelijk zou alleen de Kosovaarse politie schade hebben opgelopen door de praktijken van deze ondernemingen.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006483-Propagandakrieg-im-Kosovo

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Propagandaoorlog in Kosovo

 1. Linsky zegt:

  Nigel Farage Serbia joining EU vs 322 NAZI 666 TALMUD IMF FED ECB

  Like

 2. Linsky zegt:

  Heroic Nigel Farage vs tyranny system BANKING SEIGNIORAGE IMF

  Like

 3. Linsky zegt:

  Moslims opgeroepen geen Nieuwjaar te vieren

  De Islamitische Gemeenschap in Bosnië heeft moslims opgeroepen niet aan nieuwjaarsvieringen mee te doen. Meedoen, zou ‘een overtreding van Allah’s geboden zijn, iets dat hun meester haat en afkeurt’.
  De Islamitische Gemeenschap citeert uit een boek van Almir Dumica ‘Pearls of the Sunnah in the Mosaic of Time’: ‘ doe die nacht alle lichten uit, laat iedereen zien dat je alles wat die nacht gebeurt boycot. Wees niet bang voor afkeuring. Heb je niet het recht om te kiezen? Wees niet bang om als een zwart schaap te worden beschouwd’. Het boek roept moslims ook op te laten zien dat de liefde voor hun meester veel sterker en groter is dan angst voor afkeuring.
  Moslims vierden dit jaar islamitische nieuw jaar op 25 november door in de moskee aan koranstudie te doen.
  http://www.b92.net/eng/news/region-article.php?yyyy=2011&mm=12&dd=28&nav_id=78028

  Like

 4. Linsky zegt:

  Fransen die met Noord-Afrikaanse vrouw trouwen, tot islambekering gedwongen door Franse ambassades

  Franse mannen die willen trouwen met Noord-Afrikaanse vrouwen, zijn verplicht met een bewijs van de Franse ambassade ter plekke aan te tonen dat ze mogen trouwen.
  De ambassades geven echter uitsluitend een dergelijk document af als de Fransman zich tot de islam bekeert. Franse autoriteiten leggen zo bekering tot de islam op aan Franse onderdanen.
  Malika Sorel van de Hoge Raad voor Integratie zegt dat Franse autoriteiten verplicht zijn te verifiëren dat de Fransen met huwelijksplannen niet al getrouwd zijn. Het zijn dus de islamitische landen die Franse burgers tot bekering dwingen, niet de Franse overheid, aldus Sorel.

  http://www.atlantico.fr/decryptage/conversion-islam-pour-pouvoir-se-marier-maghreb-maroc-france-malika-sorel-251444.html Franstalig.
  http://islamineurope.blogspot.com/2011/12/france-citizens-forced-to-convert-to.html#more

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s