“Tuigdorp” is een van de woorden van het jaar in Nederland

Nederlanders hebben het woord “tuigdorp” tot een van de drie woorden van het jaar gekozen. Geert Wilders had het woord in februari ingevoerd. Daarmee bedoelde hij, dat men een plek voor veelplegers moet inrichten waar ze onder elkaar zouden moeten leven. De Van Dale dictionary groep had de wedstrijd georganiseerd en 43% van de stemmen (online-stemming) ging naar het woord van Geert Wilders.

Dutch News

Zou niet verkeerd zijn, zo´n dorp. Waar zou men dit moeten bouwen? Misschien in Marokko? Of in Somalië?

Bron:

http://www.kybeline.com/2011/12/30/assi-dorf-tuigdorp-geert-wilders-ist-das-wort-des-jahres-in-den-niederlanden/#more-30248

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Tuigdorp” is een van de woorden van het jaar in Nederland

 1. Linsky zegt:

  Misschien nog plek in Gaza? 🙂

  Like

 2. chantal zegt:

  ‘Tuigdorp’ dat klinkt toch wel even wat beter dan het Duits equivalent ‘Asi-dorf’.

  Het Duitse ‘Intensivkriminellen’ is dan wel weer mooier dan ons banale woord ‘veelplegers’.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Of het on topic is, op de valreep van 2012..??? Kijk zelf maar en let vooral op het sjagrijnige smoel…!!! http://tinyurl.com/7pze9d2
  Want laten we wel wezen: van mij hadden ze niet eens koffie gekregen, geloof dat maar!
  (zie ook die Hongaarse wet die buiten hindoes ook moslims uitsluit, elders op dit blog)

  Like

 4. gielah zegt:

  Overigens moet ik eerlijk zeggen het woord ‘ tuigdorp’ nimmer in de krant tegen te komen ( en we zijn er momenteel op 4 geabonneerd…., dus dat zegt wel iets ) en dat ik daarentegen wel om de haverklap: ” Doe ‘es normaal , man…’ die langskomen, zelfs ook al op t-shirts.
  ‘ Tuigdorp’ was trouwens vorige week wél de oplossing van een puzzel in het plaatselijke krantje hier, dus het lijkt bijna of men dat woord aan het promoten is…. en niet dat het iedereen nu al helemaal in de mond bestorven ligt.

  Persoonlijk vind ik ‘ aso-dorp’ ook veel beter, want de aso’s van nu weten waarschijnlijk niet eens wat het woord ‘ tuig’ precies betekent, gezien het krakkemikkige onderwijs dat ze genoten hebben en het feit, dat zij niet of nauwelijks boeken lezen.

  Like

 5. seculiere turk zegt:

  Maaskantje

  Like

 6. Linsky zegt:

  Wilders lacht om waarschuwing ‘leider PvdArabieren’
  PVV-leider Geert Wilders maakt zich niet druk over de aankondiging van PvdA-leider Job Cohen dat de sociaaldemocraten volgend jaar de confrontatie met de PVV willen zoeken.

  ‘Geweldig, wat een humor. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als ‘leider’ PvdArabieren’, twitterde Wilders vandaag in reactie op een voorpublicatie van een interview met Cohen dat morgen in De Telegraaf verschijnt.

  De PvdA wil de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV destabiliseren en weggelopen kiezers terugwinnen. Volgens Cohen moeten ook de PVV-kiezers weten waar hun belangen liggen. ‘En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV’, stelt de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer.

  Volgens hem gaat er in 2012 door de extra bezuinigingen ‘een nieuwe fase’ in, waarbij Wilders moet kiezen tussen de macht en zijn eigen achterban. ‘Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen’, aldus Cohen, die Wilders ‘een pure machtspoliticus’ noemt. (ANP/ AD )

  ‘Bedrijfspoedel’ Cohen zet vol de aanval in op de PVV

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3098918/2011/12/30/Bedrijfspoedel-Cohen-zet-vol-de-aanval-in-op-de-PVV.dhtml

  Like

 7. Linsky zegt:

  Hongarije sluit met omstreden wet moslims, hindoes en boeddhisten uit van steun

  Moslims in Boedapest, Hongarije. © EPA
  Het Hongaarse parlement heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel dat het aantal godsdienstige gemeenschappen dat op steun van de Staat kan rekenen, tot 14 beperkt.

  Moslims, hindoes en boeddhisten kunnen vooralsnog niet op erkenning door de Staat rekenen.

  In het buitenland is tegen het voorstel geprotesteerd, omdat het godsdiensten zou discrimineren. Onder anderen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, maakte bezwaar. Tot de 14 erkende geloofsgemeenschappen behoren de rooms-katholieken, hervormden, orthodoxen en joden. Het Constitutioneel Gerechtshof wees deze maand een eerder aangenomen wetsontwerp af, omdat bij de behandeling in het parlement fouten waren gemaakt.

  Godsdienstige gemeenschappen die niet zijn erkend, kunnen het parlement daarom vragen, als zij meer dan 20 jaar in het land actief zijn. Zij moeten dan echter de steun van tweederde van het parlement krijgen.
  Bron http://boinnk.nl/

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Godsdiensten kunnen niet gediscrimineerd worden. Waarom dat NIET kan staat hier:
  http://tinyurl.com/3v3kah7
  (benieuwd hoelang deze info blijft hangen in 2012)

  Like

 9. Linsky zegt:

  Verrek, Decky, die staan nog best leuk die hoofddoekjes! 🙂
  Quote;
  Ze haten vrouwen, ze haten varkens, ze haten honden, ze haten alles en iedereen en dat enkel vanwege de inhoud van dat verzonnen instructieboekje.
  ———
  Is er überhaupt iets wat ze niet haten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s