Islamofobie (deel 2)

 

(gastbijdrage door vederso – het eerste deel verscheen op deze weblog op 13 december)

Het sein tot een frontale aanval op de “vrijheid van meningsuiting” is in Nederland afgegeven in een uitzending van Argos (VPRO) op Radio 1, 31 december om 12.15 uur. Het begrip dat hierin centraal stond is “Islamofobie”,  die onberedeneerde angst voor iets dat niet bestaat en iemand het zicht op de werkelijkheid ontneemt. Dr. Ineke van der Valk (zie foto) heeft hierover een boek geschreven met als titel “Islamofobie en Discriminatie”. En….het voorwoord is geschreven door onze ex-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin, tijdens wiens ministerschap Gregorius Nekschot van z’n bed werd gelicht.

Ik ga het boek zeker lezen, in navolging van de uitspraak van Sun Tsu “Ken uw tegenstander”. Nadat men in de V.S. is begonnen werk te maken van invulling en implementatie van de agenda van de OIS, staat dat dus nu ook in Nederland te gebeuren. De inhoud van het radioprogramma laat daar geen misverstand over bestaan. Elke islamkritiek moet onmogelijk gemaakt worden en van feiten moet worden weggekeken of ze moeten worden vergoelijkt. Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) gaat een extra inspanning leveren en heeft YouTube al in de tang. Wie mocht denken dat, na de vrijspraak van Geert Wilders, de vrijheid van meningsuiting tenminste in Nederland overeind is gebleven, zou zich wel eens kunnen vergissen. Nog maar kort geleden werd Elisabeth Sabaditsch-Wolff in Oostenrijk veroordeeld wegens haar kritiek op de profeet Mohammed, onder verwijzing naar de (EU) “Council Framework Decision 2008/913/JHA on combating certain forms of expressions of racism and xenophobia by means of criminal law.”

Robert Spencer (Jihad Watch) heeft met betrekking tot die duistere ziekte “Islamofobie” een medicijn voorgesteld en in het kort komt het hier op neer: als Jihadi’s zouden stoppen met moord, doodslag en intimidatie, als de zogenaamde gematigde moslims, die onze democratie en rechtsstaat een groot goed vinden, zich zonder voorbehoud zouden uitspreken tegen deze ideologie van onderdrukking en geweld, dan zou deze geestelijke afwijking “Islamofobie” zonder pillen als vanzelf verdwijnen.

Ik ben nieuwsgierig of mw. dr. Van der Valk de oplossingen van Spencer ook als suggesties heeft opgenomen in haar boek.

vederso

links:

https://ejbron.wordpress.com/2011/12/13/islamofobie/

https://ejbron.wordpress.com/2011/12/21/elisabeth-sabaditsch-wolff-veroordeeld-tot-geldstraf/

http://frontpagemag.com/2011/12/26/the-persecution-of-elisabeth-sabaditsch-wolff/2/

http://www.jihadwatch.org/2011/12/islamophobia-filmmaker-refuses-to-answer-questions.html

http://www.inekevandervalk.com/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Islamofobie (deel 2)

 1. Linsky zegt:

  Dat is dus iets wat we nooit hebben gezien of mogen verwachten te zien; een demonstratie van moslims tegen hun zieke, terroristische soortgenoten.

  Ze hebben het ook te druk met andere demonstraties; die tegen de mensen die hen te vreten, geld en onderdak en ruimte om te leven verlenen.

  Like

 2. chantal zegt:

  Vederso, heb je een linkje naar die uitzending van Argos?

  Die tweede hysterische klaagmiep op de ‘wij haten Wilders’ compilatie, is dat Grungerg of Jan Mulder? Ach laat ook maar, 1 pot nat, stelletje landverraders.

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Chantal. Mijn favoriete video is momenteel Abu Mussab (zie link) De link naar het radioprogramma is onderweg. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dHcqUk-4FiY

  Like

 4. vederso zegt:

  Op de site van Argos heb ik de volgende reaktie geplaatst; “Is Islamofobie een door mijn ziektekosten-verzekering gedekte (geestes)ziekte. Zijn daar pillen voor?” Het is nog in moderatie, dus even afwachten. Hoe komt het toch, dat ik de laatste tijd de hele tijd moet denken aan dat nummer van Frank Zappa – Who are the Brainpolice.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Om 13:25 heb ik dezelfde info omtrent Argos eerst op AP geparkeerd, maar daar dringt het nog niet erg door… http://tinyurl.com/8xjfgr3 (link naar uitzending inbegrepen..!!!) Zie 15.
  Meneer Eissens van de internetGESTAPO MDI blies in de uitzending z’n misselijke partijtje ook mee.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Laat kerstcadeautje voor I.v.d.Valk… http://tinyurl.com/7g6t5yo

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  LOL!!! 😀 😀 😀

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Was dat niet die zalf met 50% zoutzuur…..? 😉

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Wie zal het zeggen? ’t Zal geen mosterd geweest zijn, denk ik.

  Like

 10. Gideon zegt:

  Wat het links-liberalisme, de bloedbaden daargelaten, Europa heeft gebracht, is: Een VRIJHEID, zonder plicht moraal en geweten. Een GELIJKHEID, die de menselijke plicht tot het onderscheid maken tussen goed en kwaad ontkent. Een BROEDERSCHAP die zich niet beperkt tot geestverwanten, maar zich uitstrekt tot onze gezworen vijanden. En een GODSDIENSTVRIJHEID die de poort opent voor de meest immorele godsdiensten en secten, waarvan wij in het verleden getracht hebben deze wereld te bevrijden.. Ik meen dat elk weldenkend mens niet langer dan vijf minuten nodig heeft om vast te stellen dat wij zonder deze vier, hier genoemde verworvenheden van het liberalisme, niet in de erbarmelijke en uitzichtloze toestand waren vervallen waarin wij thans verkeren.

  Op weg naar Eurabia, want:

  “Waar het lijk ligt, daar verzamelen zich de gieren”
  lukas 17:37.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Gideon, ik ben een eenvoudige simpele boerenlul.
  Kun je effe uitleggen wat je bedoeld met die genoemde Vrijheid?
  Welke en waaruit bestond die?

  Ik kan me namelijk alleen herinneren dat de overheden al er vroeg begonnen met ons volk te verdelen en allerlei ander culturen op te dringen, als oefening natuurlijk tot het ultieme doel het opleggen van koran en sharia.

  Dat we als mens en sociaal wezen hebben geleerd te leven met allerlei buitenlanders en hun cultuur, kwam niet door de ‘vrijheid’, en ook niet dank zij de overheid, maar desondanks. Gewoon omdat we Mensen zijn!

  Like

 12. Pingback: Islamofobie (deel 3) | E.J. Bron

 13. Pingback: Islamofobie (deel 3) | E.J. Bron

 14. Pingback: Islamofobie (deel 4) | E.J. Bron

 15. Pingback: Islamofobie (deel 5) | E.J. Bron

 16. Pingback: Islamofobie (deel 6) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s