Knieval voor islamisten: Malediven verbieden Wellness

De Malediven zijn een droomdoel voor mensen die een luxe vakantie willen – dat zou weldra wel eens kunnen veranderen: De regering van de eilandenstaat in de Indische Oceaan laat honderden wellness-ruimtes in luxe hotels sluiten. Een invloedrijke islamistenpartij zijn de massages een doorn in het oog.

Een vakantie op de Malediven betekent voor de meeste toeristen droomstranden en pure ontspanning – graag ook op een massagetafel. Maar het zou spoedig wel eens afgelopen kunnen zijn met wellness in het vakantieparadijs in de Indische Oceaan: de regering van de Malediven heeft opdracht gegeven tot sluiting van de wellness-centra in honderden luxe hotels.

De bepaling van het Ministerie van Toerisme zou ook gelden voor cosmetica- en massagesalons in alle hotels op de Malediven, zei een regeringsvertegenwoordiger vrijdag. Het ministerie zou de desbetreffende luxe ressorts hebben geïnformeerd, maar nog geen bevestiging hebben ontvangen, wordt er gezegd.

Met deze beslissing reageert de regering op protesten van de invloedrijke islamistische Gerechtigheidspartij, die in de wellness-centra bolwerken van prostitutie vermoedt. Duizenden eilandbewoners hadden de afgelopen week tijdens een door de oppositie georganiseerde protestmanifestatie een einde aan de “anti-islamitische activiteiten” geëist. Zo verweet de oppositionele Gerechtigheidspartij president Mohammed Nasheed de principes van de islam te ondermijnen.

De demonstranten eisten bovendien een verkoopverbod van alcohol en de sluiting van bordelen, die zogenaamd zouden worden gebruikt als massagesalons. Ook de standbeelden, die de buurlanden de Malediven hadden geschonken tijdens een recente topontmoeting, zijn de demonstranten een doorn in het oog.

De Soennitische islam is de officiële religie op de Malediven. De uitoefening van andere religies is verboden. Enkele dagen gelden nog had president Nasheed bij zijn ongeveer 330.000 landgenoten aangedrongen op een tolerantere interpretatie van religie.

Op de uit 1192 eilanden en eilandjes bestaande Malediven is het toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Dit jaar bezochten volgens officiële tellingen ongeveer 850.000 toeristen het eiland. Het land is vooral het doel van luxe en huwelijksreizen.

Bron:

http://www.spiegel.de/reise/fernweh/0,1518,806494,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Knieval voor islamisten: Malediven verbieden Wellness

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Een wereldwijde boycot hoeven we niet op te rekenen, zeker niet nu gebleken is dat andere religies daar verboden zijn. Kom daar hier eens om? Gelukkig heeft de Hongaarse regering de smaak te pakken gekregen en terecht steun onthouden aan islam, boedisme en hindoeïsme.
  ’t Is allemaal één pot nat met religie: het is verzonnen en veroorzaakt alleen maar ellende, waarvan acte.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Nog een paar uur mensen, dan gaat http://gregoriusnekschot.nl/blog/
  definitief op ZWART…!!!!
  Vergeet niet door welke hotemetoten ons land wordt bestuurd en door welke lobbyisten ze worden gesteund..!!!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Eens komt bijltjesdag………

  Like

 4. Linsky zegt:

  Wachteres;
  Het grote voordeel is en blijft dat ze steeds minder toeristen en geld binnen krijgen zo.
  Dus ik persoonlijk vind het een goede zaak.
  Wij hebben daar niks te zoek, zolang er zandnegers, baardapen, pinguïns en rifratten zitten…toch?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s