Geschenken uit Frankrijk voor Servische kinderen in Kosovo

De Franse organisatie “Solidarité Kosovo” is kort na de kerst naar Kosovo vertrokken om daar de onderdrukte Servische bevolking met hulpgoederen te ondersteunen. De Servische radiozender KiM bericht over de verdeling van pakketten in meerdere Servische dorpen. De organisatie “Solidarité Kosovo” werd in het jaar 2004 opgericht door Arnaud Gouillon; hij is nog steeds de leider van de organisatie. Het doel van de organisatie is om de Serviërs in Kosovo en Metohija te helpen. In Frankrijk wordt driemaandelijks een tijdschrift gepubliceerd om de mensen over de ware gebeurtenissen in Kosovo te informeren.

In een verklaring op Radio KiM (Kosovo i Metohija) zei Arnaud Gouillon, dat het belangrijkste doel was om de Serviërs zowel materiële als morele ondersteuning te schenken, opdat de Serviërs zouden weten dat er in Frankrijk vrienden en mensen zouden zijn die aan hen denken. “Wij zamelen in Frankrijk in bij families die graag willen helpen en ons schoolmateriaal, kleding en speelgoed brengen…We hebben ook sponsoren, die ons er financieel bij helpen om auto´s te huren, zodat we de spullen naar Kosovo kunnen brengen”, zei Gouillon.

De organisatie krijgt informatie over de behoeften van de bedreigde bevolking in Kosovo via haar locale kantoor, dat begin 2011 werd geopend en behoort tot de diocese Raska en Prizren. De diaken Bojan Krstić is verantwoordelijk voor het kantoor. “Op grond van de moeilijke situatie van de Serviërs in Kosovo en Metohija is de noodzaak ontstaan om zo´n kantoor te openen en met de zegen van bisschop Theodosius is het met zijn werk begonnen. ´Solidarité Kosovo´ heeft geholpen bij de inrichting en de in bedrijfneming van het kantoor. Haar ondersteuning bestaat in principe uit kleding, maar deze keer bracht ze ons schoolmateriaal en speelgoed voor de kinderen”, zei de diaken.

De directeur van de basisschool in Brnjica, Stanka Ilić, verklaarde, dat deze schenkingen veel zouden betekenen voor de mensen, omdat ze een teken zijn dat de mensen hen niet vergeten zouden zijn. Bijzonder blij met de geschenken zijn uiteraard de kinderen in de verschillende dorpen waar het konvooi van “Solidarité Kosovo” doorreist. “Gezien de situatie waarin we leven, is iedere gift hartelijk welkom voor onze kinderen. Tot nu toe hebben we niets gekregen en heeft niemand ons bezocht. Maar één keer, vorig jaar, kregen we bezoek van Zweedse KFOR-troepen, die ons ballen voor de kinderen en tijdschriften hebben gebracht”, zei Ilić.

De totale waarde van de geschenken, die de organisatie “Solidarité Kosovo” deze dagen onder de kinderen verdeelt, bedraagt ongeveer € 30.000,-

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006519-Geschenke-aus-Frankreich-fuer-Kinder-im-Kosovo

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Frankrijk. Bookmark de permalink .

6 reacties op Geschenken uit Frankrijk voor Servische kinderen in Kosovo

 1. guus velraeds zegt:

  Wat werkelijk in Kosovo gebeurde en waarom de Serviërs ten einde raad terug geslagen hebben is binnen de MSM maar gedeeltelijk of verdraaid weergegeven omdat het onoprechte journaille zich in opinie geschaard heeft achter de Moslim extremisten. Het proces tegen Ratko Mladic zal ontaarden in een politiek show proces. De Serviërs hadden het recht zich te verdedigen tegen de roof en slachtpartijen door de Moslim milities. Wat Mladic gedaan heeft was verkeerd maar moet ook beoordeeld worden tegen de achtergrond van jarenlang meest afgrijselijke wandaden gepleegd door Moslim jihadisten op de Servische minderheid.

  http://weblogs.nos.nl/belgrado/2011/02/13/meer-organen/

  http://sz2604-max.blogspot.com/2011/06/ratko-mladicde-servische-napoleon.html

  Like

 2. guus velraeds zegt:

  Wat er werkelijk in Kosovo gebeurde en waarom de Serviërs ten einde raad terug geslagen hebben werd binnen de MSM maar gedeeltelijk of verdraaid weergegeven omdat het onoprechte journaille zich in opinie geschaard had achter Moslim extremisten. Het proces tegen Ratko Mladic ontaard in een politiek show proces. De Serviërs hadden het recht zich te verdedigen tegen de roof en slachtpartijen gedaan door Moslim milities. Wat Mladic gedaan heeft was verkeerd maar moet ook beoordeeld worden tegen de achtergrond van de meest afgrijselijke wandaden gepleegd door Moslim Jihadisten op de Servische minderheid.

  http://weblogs.nos.nl/belgrado/2011/02/13/meer-organen/

  http://sz2604-max.blogspot.com/2011/06/ratko-mladicde-servische-napoleon.html

  Like

 3. Heel goed Bert om aandacht voor de bedreigde christelijke Servische bevolking in Kosovo te vragen.

  Like

 4. Pingback: Vakantie aan zee voor kinderen uit Servische enclaves | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s