De verloren zones van Frankrijk

Veel Europese landen, zoals Frankrijk, hebben niet alleen de regeling van de immigratie zitten verslapen, maar daarbij ook nog verwacht dat immigranten zich vrijwillig in het land integreren. Een fatale verkeerde conclusie: intussen zijn hele steden omgekanteld, criminaliteit en werkloosheid stijgen. Het Franse bestuur moest zijn eigen tekortkoming toegeven en heeft daarom “sensibele urbane zones” (Zones Urbaines Sensibles = ZUS) ingesteld.

Het begrip, net zo eufemistisch als in de politiek correcte taal gebruikelijk, staat in werkelijkheid voor bedreigde stadsdelen. Officieel worden de zones bepaald door harde feiten, zoals de relatie woonruimte en arbeidsplaatsen, door de werkeloosheid en het opleidingsniveau, maar ook een rapport van de verantwoordelijke autoriteiten speelt een rol in de beoordeling. Kortom; in een zogenaamde ZUS bestaat geen functionerende westerse samenleving meer.

Kan het toeval zijn, dat juist deze gebieden een significant groter deel immigranten bezitten dan de rest van het land? Bijna een vijfde deel van de bewoners van een ZUS zijn in het buitenland geboren, meer dan een derde deel van hen komt uit de Maghreb, uit andere delen van Afrika of uit Turkije.

Het Franse beginsel zou niet politiek correcter kunnen zijn: zulke verloren zonen krijgen meer geld van de staat. In principe moet de stad d.m.v. bouwplannen en herstructurering “vernieuwd” worden, maar als een zone meer dan 8500 inwoners heeft, geldt deze als “vrijzone”, waarin ondernemers van veel heffingen door de staat bevrijd worden.

De belofte van Sarkozy is allang vergeten

Hoe het er werkelijk in de ZUS uitziet, wordt door de Franse media uiteraard onderdrukt. In de verkiezingscampagne om het presidentschap in 2007 werd Nicolas Sarkozy echter gekozen, nadat hij beloofde “de autoriteit van de republiek” in de ZUS weer te herstellen (wat tot op de dag van vandaag nog niet is gebeurd). Ook de opstanden en brandaanslagen, waarvan de aanstichters in de media naar keuze werden voorgesteld als verarmde, perspectiefloze jongeren of als slachtoffers van vreemdelingenhaat, begonnen in de ZUS. Zelfs de drugshandel bloeit op in zulke zones, omdat de Franse uitvoerende macht er nauwelijks greep op heeft.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006540-Die-verlorenen-Zonen-Frankreichs

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Immigratie. Bookmark de permalink .

21 reacties op De verloren zones van Frankrijk

 1. Linsky zegt:

  Waar hebben ze nu eigenlijk nog wel grip op?

  Ik sprak van de week iemand uit Marseille, die vertelde dat zelfs de onderwereld daar erg veel last heeft van de moslims en er nog weinig tegen kunnen doen ook!
  Zelfs in de zwaarst gecriminaliseerde stad van Europa zijn ze voorts de baas!
  Nou dat zegt wel wat, niet dan?
  😦

  Like

 2. Pingback: Irregular digest #36 « BY JUNTIID EN MOARN

 3. Qutrex zegt:

  En ik vrees dat dat de komende jaren overal in europa verder zal plaatsvinden. Die mossels begrijpen dondersgoed dat vanwege de niet oneindige en sterk/snel dalende olievoorraaden, zeker in hun thuislanden, hun machtspositie op dat punt ernstig onder druk staat. Het einde van dat machtswapen is reeds in zicht.
  Wat er dan zal gebeuren is voorspelbaar. Voor ons westerlingen klinkt dat als een sprookje, maar voor de mossels en bijbehorende sympathisanten klinkt het als een gruwel. Ze beseffen maar al te goed dat hun invloed tanende is; hun spel is nagenoeg uitgespeeld.

  Dit zijn de laatste stuipstrekkingen; hun laatste pogingen om de overhand te krijgen in het vrije westen, teneinde hun toekomst enigszins veilig te stellen. Ze zullen daar echter niet in slagen. Binnen afzienbare tijd zijn er meer dan voldoende alternatieven voor de traditionele olie-economie, en hebben we de woestijnapen niet meer nodig.
  En daar staan ze dan… Zonder enige fatsoenlijke inkomstenbron; met lege handen. Ze produceren zelf helemaal niets, kunnen helemaal niets, en zullen in de toekomst ook niets kunnen produceren, laat staan dat ze op een andere wijze voor de zichzelf wel ontwikkelende wereldbevolking iets kunnen betekenen.
  Uiteindelijk zal de resterende wereldbevolking tot de conclusie komen dat dat bijna niets anders dan ellende veroorzakende addergebroed hier niets meer heeft te zoeken en zal het overgrote merendeel van de maangodlovers een schop onder de kont krijgen richting zandbak.
  En dat zal echt geen halve eeuw meer duren.
  En die angst voelen die haatbaarden heel erg goed en dat is ook een van de redenen dat ze als dolle honden tegen iedere wel functionerende westerse maatschappij lopen te schoppen. Het zal ze echter niet lukken. Ze zijn gedoemd om terug te keren naar hun eigen landen van oorsprong. Ze zoeken het daar maar lekker zelf uit.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  @:Qutrex…Het kan mij niet snel genoeg gebeuren. Ik heb er schoon genoeg van !!!!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Het is niet on topic, maar ik zet het hier toch neer, omdat het ALLES te maken heeft met de blauwe knoppen onder dit tekstvak.
  Aan allen, aan Bert: bekijk de uitzending van http://www.trosradar.nl van gisteravond 2-1-2012
  en wel tussen 03:11 en 26:33. Inmiddels zitten ACHTHONDERD miljoen mensen op facebook.
  Meneer Zuckerberg, een 27-jarige Amerikaan van joodse afkomst laat zich -en dat bleek uit de uitzending- nauwelijks iets gelegen liggen aan de privacy van anderen. De kans is namelijk niet denkbeeldig dat Zuckerberg zoveel macht krijgt dat we straks alleen nog het net op kunnen via… facebook..!!! Voorbeeld: als je een reactie op de site van eenvandaag wil plaatsen, moet je inloggen via…facebook.(hebben ze meteen je foto, je werk, je hobbies, etc)
  KIJK UIT met dergelijke inlogsystemen..!!! Doe er niet aan mee. Stuur de heren een mail dat je dat niet accepteert, ik accepteer nl. evenmin dat derden voor me denken.
  Ik raad jullie dringend aan die 23 minuten in je eigen belang te bekijken. Ga niet roepen dat je niks te verbergen hebt, je privéleven gaat derden NIETS aan. Nou heb ik de laatste jaren een vooruitziende blik gekregen, maw: van Job Cohen is bekend dat hij uitgesproken PRO- islam is,
  maar hoe is dat met meneer Zuckerberg..???
  Bert: indien het mogelijk is, verwijder dan al die knoppen dan wel dien een verzoek in tot verwijdering, ok? Het zijn namelijk VOLGKNOPPEN.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Eén update van 09:40: De Amsterdamse Lisa van den Akker deed mee aan de nieuwjaarsduik.
  http://tinyurl.com/6usscxg
  Hoe kan het ook anders: ze heeft een pagina op facebook. En daar is een heel leger “meekijkers”
  ontzettend blij mee.
  Tot slot: op telegraaf.nl las ik iets over Appie Heijn en de bonuskaarten… (Iben ik ook nooit aan begonnen)

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat in dat land mbv ONZE belastingcenten IDIOTEN -die nog steeds in de middeleeuwen leven- tot politieagent worden opgeleid, IDIOTEN die niet eens weten hoe ze met vrouwen moeten omgaan?
  Wat bezielt zo’n KLOOTZAK om een kind van 15 zo toe te takelen..?????
  Klik de link maar aan, verdere uitleg is overbodig, lijkt me.
  http://tinyurl.com/7kjdjfr

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  On topic: ZE ZULLEN NOOIT INTEGREREN. http://tinyurl.com/3e2bwuv

  Like

 9. TP zegt:

  Hoewel taalkundig juist Bert, zou zones in plaats van zonen hier niet duidelijker zijn?
  Deed mij aanvankelijk denken aan het meervoud van de verloren zoon.

  Like

 10. Linsky zegt:

  TP,
  Dat had ik het zelfde, maar ik ging er van uit dat het dubbelzinnig bedoeld was.
  Het zijn niet alleen de zones, maar ook de daar wonende zonen van Frankrijk die verloren zijn.

  Like

 11. TP zegt:

  Heb ik ook wel aan gedacht, Linsky, maar uit de hele tekst kan ik dat toch niet opmaken.
  Verder geen probleem, hoor. Misschien nodigt juist de titel wel uit tot lezen!
  De vele ondoordachte taalanpassingen van knurften sinds 1995, in dit geval door het weglaten van het accent circonflexe, doen afbraak aan het Nederlands.

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @ TP en Linsky

  Nee, jullie hebben gelijk! Inmiddels aangepast!! Zonen wordt inderdaad zones! 😀

  Like

 13. Linsky zegt:

  In de USA is men eveneens verloren.

  Activisten zijn terroristen!

  Een recente Freedom of Information Act aanvraag liet zien dat de FBI wil dat wat zij “voedselactivisten” noemen worden vervolgd als terroristen, misschien omdat niets angstaanjagender is dan te tonen waar ons zogenaamde voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd.
  Daarom wil de FBI ze als terroristen classificeren.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/activisten_zijn_terroristen

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Facebook-info had ik net zo goed aan Beatrix kunnen doorgeven, zie ik.

  Like

 15. TP zegt:

  Punt is, Bert, dat de verloren zoon weer tercht kwam.
  Maar hoe dat met die zones gesteld is, weet ik nog niet.

  Like

 16. TP zegt:

  Hmm… alweer een letter over geslagen…
  Straks type ik in steno!
  In dit topic gaan zelfs de letters verloren.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Facebook houdt hackers te vriend: grijp je kans, zou ik zeggen…
  En omdat ik geen abonnee van de Azijnbode ben, alleen de link naar de pagina:
  http://tinyurl.com/75bqlrn

  Like

 18. Stradi zegt:

  Enquête:
  De volgende vraag werd aan de bevolking gesteld in een recente enquête:
  “Zijn er volgens u teveel migranten in ons land?”
  – 21% antwoordde: Ja
  – 17% antwoordde: Neen
  – 62% antwoordde: عهد الأمن العالمي بواشنط

  Like

 19. Linsky zegt:

  Stradi;
  Hahahahaha, da’s duidelijk! 🙂

  Like

 20. E.J. Bron zegt:

  @Stradi

  LOL!!! 😀 😀 😀

  Like

 21. Linsky zegt:

  E. J., … Wachteres in de gaten houden!
  Ze dreigt rommel op je blog te strooien. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s