Islamistische sekte dreigt christenen met ultimatum

In Nigeria moeten christenen nog steeds geweld vrezen: De islamistische sekte Boko Haram heeft de in het noorden wonende gelovigen ertoe opgeroepen om de regio onmiddellijk te verlaten. De sekte had daarvoor de verantwoordelijkheid voor de bloedige aanslagen op christenen tijdens Kerstmis opgeëist.

De islamistische sekte Boko Haram heeft de in het noorden van Nigeria wonende christenen een ultimatum gesteld om de hoofdzakelijk door moslims bewoonde regio onmiddellijk te verlaten. Men zou de christenen hiervoor drie dagen geven, zei een woordvoerder van de sekte in een telefoonconferentie met journalisten. Bovendien zouden moslims, die in het hoofdzakelijk door christenen bewoonde zuiden van het land zouden wonen, naar het noorden moeten terugkeren. Er zouden bewijzen bestaan, dat de moslims in het zuiden spoedig aangevallen zouden worden.

Daarvoor had de sekte Boko Haram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bloedige aanslagen op christenen tijdens Kerstmis, waarbij minstens 49 doden vielen. Na de aanslagen nam de angst voor een escalatie van het religieuze geweld in Nigeria toe. Zo dreigden vertegenwoordigers van de christenen in Nigeria om zich te willen verzetten, mochten er nog meer aanslagen volgen.

Afgelopen weekend kondigde staatschef Goodluck Jonathan in meerdere onrustige regio´s de noodtoestand af en liet bepaalde gedeelten van de grens afsluiten. “Wat als een sektarische crisis in de noordoostelijke delen van het land begon, is langzamerhand veranderd in terroristische activiteiten in verschillende delen van het land”, zei Jonathan in een landelijke toespraak op de televisie. In de strijd tegen de sekte gaf hij ook opdracht tot de opbouw van een speciale antiterreureenheid. “Het terrorisme is een oorlog tegen ons allemaal”, benadrukte de president. “Ik roep alle Nigerianen op om hand in hand met de regering samen te werken en deze terroristen te bestrijden”.

De uitzonderingstoestand vergroot de bevoegdheden van het de politie en het leger voor arrestaties en doorzoekingen. Hij geldt voor delen van de staten Yobe, Plateau en Niger, die allemaal het doelwit van de aanslagen met Kerstmis. Naast kerken werd er ook een bureau van de geheime politie aangevallen. Bovendien werd de noodtoestand ook afgekondigd voor delen van Borno, waar Boko Haram ook sterk vertegenwoordigd is.

De woordvoerder van Boko Haram zei, dat het duidelijk zou zijn dat soldaten in de regio´s, waar de noodtoestand was afgekondigd, “alleen maar onschuldige moslims” zouden doden.  De sekte zou daarom het leger gaan “bevechten om onze broeders te beschermen”.

(Opm. van de vertaler: zoals u weet, is de islam de “religie van de vrede en van de barmhartigheid”…….)

Bron:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,806721,00.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Moslims. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamistische sekte dreigt christenen met ultimatum

 1. Linsky zegt:

  De waanzin, krankzinnigheid maar vooral de arrogantie nemen met de dag toe!

  Like

 2. Linsky zegt:

  In de onderstaande video onderscheidt David Wood drie stadia van jihad:
  stealth jihad (heimelijke jihad), defensieve jihad en offensieve jihad.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Tonnen dode vissen op Noors strand aangespoeld
  maandag 02 januari 2012, 19u53

  REUTERS

  Vreemd fenomeen in Noorwegen: op een strand in Nordreisa zijn tonnen dode haringen aangetroffen. Over de oorzaak doen wilde speculaties de ronde in de lokale media.
  Wetenschappers vermoeden dat een school vissen door een getijdenverandering verrast werd en zo op het strand belandde, mogelijk nadat ze door een roofvis opgejaagd waren.

  Een andere mogelijke verklaring is dat de vissen door een storm op het strand werden geblazen. Ook de optie dat ze werden gedood door zoetwater van een nabijgelegen riviermonding ligt op tafel.

  De buurt rond het strand wordt echter geconfronteerd met een ander probleem: als de vissen niet snel wegspoelen, dreigt een helse stank hun deel te worden.

  Waren het maar islamieten! 😦

  Like

 4. Linsky zegt:

  .En dit soort moet integreren? 😦
  We boffen dat ze hier geen boer zijn.

  Het meisje Lalita Tati, 7 jaar oud, bleef sinds oktober spoorloos tot ze onlangs, zonder ledematen en opgesneden werd teruggevonden. Ze bleek gediend te hebben als offer aan de goden.

  Twee straatarme boeren hoopten op een betere oogst als ze de lever van een mens schonken aan het Hogere en ze ontvoerden daartoe Lalita. De twee mannen werden vorige week aangehouden.

  Ze bekenden het meisje te hebben gedood om de goden gunstig te stemmen en een betere oogst te krijgen.
  http://timesofindia.indiatimes.com/india/Police-arrest-two-men-for-sacrificing-child-in-Chhattisgarh/articleshow/11339486.cms

  Like

 5. Wat een vreselijk verhaaL.het word met de dag gekker.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Zweedse politieagente met hoofddoek!

  Zweden, december 2011

  De 26-jarige Donna Eljammal is de eerste Zweedse politie-agente met een hoofddoek. Een aantal jaar geleden werd het mogelijk om als politieambtenaar een tulband of hoofddoek te dragen. Eljammal ziet Zweden als een multiculturele maatschappij, waar ‘ het belangrijk is dat op alle terreinen mensen van verschillende achtergrond actief zijn, want daardoor neemt onze kennis en begrip toe’.
  Eljammal werkte eerder in een gevangenis en was ook daar de eerste met een hoofddoek. Eljammal is niet van plan haar hoofddoek thuis te laten als ze naar haar werk gaat ‘ik kan alles wat ik wil doen met een hoofddoek, dus ik zie niet in waarom ik die af zou moeten doen’.

  http://www.metro.se/nyheter/donna-blir-forsta-polisen-med-sloja/EVHkle%21IiHF8LEcr7CCc/

  Like

 7. Linsky zegt:

  Marijke;
  Vandaag of morgen gaat die pc de vullisbak in!
  Wil ik helemaal niks meer lezen of weten.
  Dan trek ik me terug ergens op Texel of zo.
  Of misschien toch maar in Hongarije……………

  De arrogantie van die imbecielen is toch hemeltergend!
  Mijn bloed gaat telkens koken. 😦

  Like

 8. vederso zegt:

  @ Linsky. Mooi, deze link naar AnsweringMuslims! Dan ken je de andere video’s vast ook?
  Obama cs. ziet echter niet graag dat mensen negatieve uitspraken doen over de Islam. Daarom worden in de toekomst instructie- en lesmateriaal aan leger, politie en ook FBI inhoudelijk herzien.
  Gelukkig is er nog onderstaande video, waarin FBI-personeel les krijgt over de Islam als ideologie.

  http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1813626064?bckey=AQ~~%2cAAAAAF1BIQQ~%2cg5cZB_aGkYZXG-DCZXT7a-c4jcGaSdDQ&bctid=1167381805001

  Like

 9. Ja linsky het is een potje vreugde,laat me wel even weten waneer je dat gaat doen.Zag dat ze in Hongarije ook de straat op zijn gegaan vandaag.ga steeds meer geloven wat Galente schrijft

  Like

 10. Linsky zegt:

  nou ja, marijke,
  in HU is het ook niet alles hoor, maar aangezien ik er wel binding heb.

  De NWO is er op aan het rukken, maar als je op de Puszta zit, heb je er wel minder last van. 🙂

  Like

 11. Pingback: Nieuwe aanval op christenen in Nigeria | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s