Italië eist geld van immigranten

De regering Monti voert een belasting voor een verblijfsvergunning in.

In het kader van de strenge maatregelen om de schulden in te dammen, wil de Italiaanse regering nu ook immigranten laten betalen. Vanaf 30 januari treedt er een nieuwe belasting voor buitenlanders in werking die een verblijfsvergunning aanvragen of deze willen verlengen. De migranten moet € 80,- betalen als ze een verblijfsvergunning aanvragen voor een periode tussen 3 maanden en 1 jaar. Bij een verblijf van langer dan een jaar bedraagt de belasting € 100,- Voor een nog langer verblijf moeten de migranten € 200,- betalen.

Vanwege de steeds grotere effecten van de crisis op de Italiaanse economie wil de regering Monti een einde maken aan de legale immigratiestromen. In het jaar 2011 konden 98.000 immigranten aan werk worden geholpen dankzij de zogenaamde immigratiequota. Dit jaar zal dat aantal sterk dalen, wordt er in een rapport gezegd, dat door deskundigen van het Ministerie van Economische Zaken en Werkgelegenheid werd opgesteld.

Hoog werkloosheidscijfer

Het wordt niet uitgesloten, dat er in 2012 überhaupt geen immigratiequota zullen zijn. Uit het rapport komt naar voren, dat 12% van de ongeveer 2,5 miljoen buitenlanders in Italië werkloos zijn. 280.000 migranten zijn in Italië op zoek naar een baan, het werkloosheidscijfer onder de buitenlanders is wezenlijk hoger dan het landelijke gemiddelde, blijkt uit het rapport.

Bron:

http://www.wienerzeitung.at/themen_channel/wz_integration/politik_und_recht/424082_Italien-bittet-Einwanderer-zur-Kasse.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Italië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Italië eist geld van immigranten

 1. Linsky zegt:

  Waar moeten die arme stakkers van immigranten dat van betalen?
  Krijgen ze dat dan eerst van de staat?
  En geld voor een advocaat om alles weer aan te vechten.

  Of is Italië nu van plan het hele leger bij de grenzen op te stellen?
  Hoeven ze ook geen geld meer van de Unie?
  Want zo ja, dan hebben zij zelf toch geen flikker te zeggen met dit soort EU-onzalige ideeën?
  Of is er soms al besloten zomaar uit de Unie te stappen?

  Dat doet overigens me weer denken aan de steeds wederkerende vraag waar die gasten toch altijd weer al die enorme bedragen vandaan halen waarmee ze zich illegaal naar Europa laten brengen.
  Per slot horen we steevast dat het om duizenden Euro’s gaat……

  Tjeetje, vroeger wist ik nog wel eens wat te zeggen, maar de laatste tijd heb ik enkel maar vragen……!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Italië is trouwens niet de enige die instort;
  ‘Instorting dollar en beurzen op zwarte vrijdag 13 april 2012’
  ‘Financiële zeepbel China 100 x groter dan in VS – ‘Pact Rusland en China om VS ten val te brengen’

  ‘In China is de Grote Depressie al begonnen,’ getuige de snel oplopende inflatie, 200 miljoen werklozen en een financiële vastgoedzeepbel die 100 x groter is dan in de Verenigde Staten.

  Volgens de Amerikaanse beleggingsexpert Michael Lombardi, die al 25 jaar in het vak zit en met zijn adviezen meer dan één miljoen klanten in 141 landen bedient, stevent de wereld in ijzingwekkend tempo op de financiële afgrond af. ‘Alles wat u dierbaar is, uw manier van leven, zou op 13 april 2012 wel eens kunnen stoppen en onder uw voeten kunnen worden weggeslagen. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat er geheime vergaderingen worden belegd, strategische allianties worden gevormd en een groot land in alle stilte aan het instorten is, met alle gevolgen die nu gevoeld zullen worden,’ aldus de financiële specialist.
  Chinese zeepbel 100 x groter dan Amerikaanse.
  Iedereen heeft inmiddels wel gehoord of gelezen over de talloze spooksteden in China. Recent besteedden we aandacht aan de South China Mall, het in 2005 gebouwde grootste winkelcentrum ter wereld, compleet met Las Vegas- en Disneyworld achtige themaparken. Het winkelcentrum is na ruim 6 jaar echter vrijwel uitgestorven. Meer dan 1000 winkelruimten zijn nog altijd onbezet.
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=649557&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. hans van de mortel zegt:

  Waarom nu speciaal op 13 april 2012?

  Onzin! Niet zo maar alles klakkeloos geloven. Ook al lijkt die persoon op Jezus. Des te meer reden om hem te wantrouwen. Er wordt al zo verschrikkelijk veel onzin uitgekraamd vandaag-de-dag.

  In Amsterdam staan ik weet niet hoeveel kantoorpanden leeg. Nou en? Dat wist ik al zeker tien jaar geleden. We noemen dit het Boston-effect. Bouwen, bouwen, en nog eens bouwen, omdat je van gekkigheid niet meer weet wat je met al je geld moet doen. Wie zijn verstand op een gezonde manier liet werken kon op de vingers van een hand aftellen dat steeds meer mensen met een computer thuis kunnen werken. Flex-werkers worden die personen volgens mij genoemd. Waarbij grote kanoorruimtes totaal overbodig zijn worden. Niks nieuws dus. Gewoon hersens gebruiken. Zoiets kon je zien aankomen. Ik tenminste wel. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor grote winkelcentra. Er zijn er teveel gebouwd en te groot.

  Voor wie het nog niet weet, de ommekeer in de ellende is al zichtbaar. Ik geloof dat er nu al zo’n 700 verschillende currencies op de markt zijn verschenen. Ik noem er twee. In Londen het ‘Brixton pound’ en ergens op Griekenland de ‘Kaereti’, de zich in snel tempo uitbreidende veervangers van de lokale munt-eenheid. Het werkt en is niet stress-gevoelig voor de oplichterij van het bankwezen en de pefide regeringen.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Hans;
  Klakkeloos geloven??

  Wat denk je dat we zijn?
  Imbecielen?
  We geloven geen flikker!
  We geven elkaar informatie door.
  En de meesten alhier zijn grote jongens die heel goed in staat zijn hun eigen idee te vormen omtrent wat ze geloven, weten of verwerpen.

  Daarnaast blijkt uit je comment dat je de clue mist van het gebeuren in China,
  da’s echt wel wat anders dan die paar kutgebouwtjes in Amsterdam of andere steden.
  Daar gaat het namelijk over enorme grote complete STEDEN met winkels en de hele rataplan die gebouwd worden overal op talloze locaties, de een na de ander terwijl ze allemaal leeg blijven staan!

  Dus geen flatjes die voor commerciële doeleinden neer geplemd worden.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Herstel, hans;
  Niet alleen grote jongens ook heel zelfstandige en slimme dames hoor!

  Like

 6. Pingback: Italië eist geld van immigranten | La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws | Scoop.it

 7. Nico zegt:

  Zo kan die crisis toch nog zijn positieve kantjes hebben ook..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s