Oslo: Ja tegen de hoofddoek – Nee tegen de muts

Een locale politicus uit Oslo en vader van een leerling had kritiek op de ongelijke behandeling op scholen, die eruit bestond, dat Noorse leerlingen hun mutsen en capuchons in de klas moeten afdoen, terwijl hoofddoekdraagsters hun hidjab mogen ophouden. De zaak kwam bij het districtshoofd terecht en hij besliste, dat er geen sprake zou zijn van ongelijke behandeling, want terwijl het verbieden van de hidjab een ingreep in een vorm van religie-uitoefening zou betekenen, zou het verbieden van mutsen en capuchons “een minder ingrijpend karakter” hebben.

De vader, Bjoern Vesten, zegt hierover – de beslissing komt niet onverwacht, maar het is ouderwets wanneer men religieuze hoofdbedekkingen toestaat en seculiere niet. Capuchons en mutsen zijn een belangrijke uitdrukking van identiteit voor veel kinderen en jongeren, daarin krijgen ze geen ondersteuning. Het districtshoofd hierover: Ook al beschouwen veel scholieren het dragen van mutsen en capuchons als deel van hun jeugdcultuur, dit gebruik wordt niet beschermd door regels van de godsdienstvrijheid.

Daarmee heeft het districtshoofd politiek correct ieder conflict vermeden, maar papa Vesten wil de zaak nu overdragen aan de ombudsman: “Het is niet mijn primaire doel dat de leerlingen hoofdbedekkingen dragen in de klas. Maar ik reageer op de gangbare praktijk, dat een omstreden hoofdbedekking zoals de hidjab toegestaan is, terwijl andere hoofdbedekkingen verboden zijn.”

De blonde Kristina Lund zegt hierover: “Het is voor mij iedere ochtend een standaardprocedure geworden om een muts op te zetten. De hoofdbedekking is een deel van mijn identiteit geworden, een muts of een capuchon. Ik ben helemaal chagrijnig als ik ´s morgens mijn muts niet kan vinden.” – “Draag je de hoofdbedekking ook binnen?” – “Ja, dat is een deel van me. Maar in school heb ik hem afgedaan op verzoek van de leraren. Ik begrijp diegenen, die het als onrechtvaardig beschouwen dat er verschillende regels bestaan voor mutsen en hidjabs. Ik heb het gevoel, dat mijn muts meer dan een hoofdbedekking is en ik voel me naakt zonder een muts.”

De hidjab dragende Iram Abbas met de verstopte haren zegt hierover: “In mijn klas zitten vijf meisjes, die hoofddoeken dragen en we hebben hierop nog nooit commentaar gehad. De meeste leraren accepteren niet, dat de andere leerlingen een capuchon ophebben in de klas.” – “vind je, dat de leraren deze leerlingen discrimineren?” – “De muts of de capuchon is uiterlijk en heeft meer met mode te maken, terwijl de hoofddoek een religieus symbool is. Dit kun je niet met elkaar vergelijken. Maar ik persoonlijk heb niets tegen een muts of een capuchon.” – “Kan de hoofddoek ook een modieus accessoire zijn?” – “De hidjab is in de eerste plaats een religieus symbool, maar men kan hem op verschillende manieren aanbrengen en op deze manier verschillende hidjab-stijlen creëren. Misschien kan het beide zijn.”

Helaas werd er niet aan Iram gevraagd of ze haar hoofddoek zou afdoen als de leraren dit aan haar zouden vragen. Misschien zou de plaatsvervangende SPD-voorzitter Aydan Özoguz met haar criminele broers in Oslo een hoofddoekdiscussie kunnen beginnen, want wij hebben eigenlijk al meer dan genoeg gediscussieerd over het islamitische, Jihadistische, afzonderende seksuele symbool.

Kleine aanvulling uit de kersttijd:

Op een school in Drammen, Noorwegen, werden uit piëteit met de moslims de anders gebruikelijke kerstmutsen (“nisseluer”) inclusief kerstkleding verboden. Hier gaat het om traditionele Scandinavische kleding, die de bekende Carl Larsson al heeft getekend.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/01/oslo-ja-zum-kopftuch-nein-zur-mutze/#more-229456

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

53 reacties op Oslo: Ja tegen de hoofddoek – Nee tegen de muts

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Niks ten nadele van je uitstekende vertaalwerk Bert, maar ik ben echt benieuwd wanneer de hele wereld wakker wordt en de stem verheft tegen dat oeverloze GEZEIK mbt tot de “hoofdbedekking” van talloze islamitische provocateurs. De hoofddoek is een VLAG. Dragers signaliseren met hun islamitische VODDEN dat ze lid zijn van een beweging die vergevorderde plannen heeft inzake een wereldkalifaat. http://tinyurl.com/5rwq28n
  Naema Tahir kent iedereen wel, denk ik. Ze heeft op gezette tijden een column bij Buitenhof.
  Over de hoofddoek zei ze een paar jaar geleden: “het is niet de Nederlandse samenleving die hoofddoekdragers apart zet, dat doen die vrouwen zelf”.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Moet ik dan maar stoppen met vertalen en er niets meer over schrijven….? Is ook een optie!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Buiten elke discussie om, zou je je eens af kunnen vragen waarom hoofdbedekking per definitie niet zou mogen.
  Evenzo goed als een vest of jasje.
  Waarom bemoeit men zich überhaupt met wat iemand, in dit geval dus leerlingen aan hebben of dragen.
  Sommige hebben het misschien snel koud en dragen graag een extra trui of vest,
  en waarschijnlijk ook wel om de hals en op het hoofd.
  Weer anderen zullen het snel te warm hebben en in korte mouwtjes zitten.
  Voor alles zal een reden zijn en ik vraag me werkelijk af of het de taak is van de school,
  om te bepalen wat wel en niet gedragen mag worden.

  Kleding is inderdaad voor veel jongeren een facet van hun bestaan, waar door ze hun persoonlijkheid ontwikkelen. In deze moderne tijden en zeker vanuit democratisch oogpunt is het echt te gek dat wie dan ook zich het recht toe-eigent te bepalen wat ze wel of niet mogen dragen. Zo zijn we al weer snel bij het meetlint om te bepalen of een rokje wel lang genoeg is en het broekje van de jongetjes niet te kort.

  Om elke discussie te ontlopen lijkt eigenlijk maar een uitweg, terug naar die achterlijke tijden waarin een bepaalde school kleding verplicht was.
  Waarschijnlijk de beste en enige oplossing waardoor overheden ook ontslagen worden van de hele problematiek.

  Overigens zijn er nog steeds van die landen waar het verplicht is, voorgeschreven kleding te dragen.

  Voor de goede orde zij even vermeld dat ik persoonlijk geen hidjab toesta juist omdat het dient ter bevestiging van het een of andere geloof.
  Geloven doe je maar in de kerk.of moskee, op school ben je om kennis op te doen.

  Like

 4. Linsky zegt:

  E.J. als je het in je bolle hoofd durft te halen niks meer te schrijven, lees ik HELEMAAL niks meer van je hoor! 🙂

  Like

 5. Linsky zegt:

  Decky,
  wil je een beetje voorzichtig zijn met die subversieve comments van je?
  Als E.J. stopt met vertalen ga ik je adres zoeken hoor. 🙂
  En stuur gewoon wat moslims op je af!
  D’r zitten er zat hier in Eindhoven. 😦

  Like

 6. Deckzeijl slaat nergens op wat je schrijft.E,J maakt heel veel werk van deze site.Jij verwijst alleen maar door wat een ander schrijft en ik zie jou kritiek ,want dat is het als ongepast.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Ja zeker, Marijke, ………..!

  Wat als de man er mee stopt?
  Wat dan?
  Hoe moet het dan verder met ons?
  En waar kunnen we onze gal dan plempen?
  Wie kunnen we dan nog de schuld toeschuiven.
  Wat moeten we dan nog met onze tijd.

  Kijk dat bedoel ik dus, wat moeten wij nog zonder onze E.J?

  Nou Decky, wil je dat ook eens in overweging nemen?

  Ik las laatst nog dat ie een touw paraat heeft liggen in de schuur……..!
  Waarschijnlijk om het tentzeil vast te snoeren, maar toch……………..! 😦

  Like

 8. Linsky ik zie het als geen gal spugen.Ik hoop met E.j zijn site dat er steeds meer mensen bij komen en wakker geschut worden.Want de kranten kun je schudden en wij hebben hier heel slecht nieuws en slechte tv.Daar om noem ik het ook madrasa,s.Over en over het zelfde.Luister naar de radio 1 over en over het zelfde.Het is een zijdig en nooit een tegenwoord.Als ik die max van weesel hoor van de week kan ik wel spugen.Ja ik kan ook hele lange verhalen hier neer plempen.Linsky daar heb ik geen zin meer in.Ik ben 20 jaar een leger vrouw geweest heb veel gezien en veel mee gemaakt ,en overal gewoont.Lees EJ om dat het nodig is en ja kan dan geen kritiek verdragen.het is makelijk wat neer te plempen he.Maar ej gelooft in een doel en so do I.Pot verdrie en dat zo vroeg op de dag.brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

 9. Columnist zegt:

  Maar mensen, volgens Links onderdrukken de Noren de moslims.

  Like

 10. Linsky zegt:

  Ik plaag Decky maar wat Marijke.
  En E.J. kent z’n pappenheimers. 🙂

  Like

 11. Weet je linsky,ik ben naar site,s geweest en kom er niet meer.Kijk als je hier in holland iets zegt als tegen woord dan ben je gelijk een racist.Als je naar Tommy luister,hij heeft de racisten er uit gegooit en die proberen hem zwart te maken.Die mensen komen op voor hun eigen cultuur.Wat is daar mis mee.Mogen de moslims het wel en wij niet?Maar ze proberen hem allerlei viese dingen in zijn schoenen te schuiven en de media werkt daar rustig aan mee.het is een richtings verkeer en dat maakt een mens zo machteloos.En wekt woede bij de mensen.En ja ik verveel me niet en heb genoeg te doen,maar kijk naar deze site,om dat ons dingen worden onthouden en onder de tafel geveegt en ben blij met deze site.En ja ik kan wel een site noemen waar ik een paar keer ben geweest waar wel degelijke racisten komen en daar kom ik dan ook niet.Gos linsky ik word bang van me zelf vandaag,Je weet ik schrijf nooit zo veel.O boy

  Like

 12. En nog even dit en mag ook gezegt worden.Ik kan genieten van Hellen en eene Henk.

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  @Marijke

  Henk V.?? (= de man van Wachteres!) 😉 😀

  Like

 14. vederso zegt:

  @ Columnist. Update, Rapewave in Oslo. Ook zo nieuwsgierig hoe Noorwegen er gaat uitzien als de moslims er niet meer worden onderdrukt?
  http://gatesofvienna.blogspot.com/2012/01/oslo-rape-wave-continued.html

  Like

 15. Columnist zegt:

  Overigens, die verkrachtingen hebben alles te maken met een conservatieve moraal waarin abortus moord is. Als abortus moord is, is dat veel erger dan “Het lijden van het Palestijnse volk”.

  Like

 16. E.J dat zal wel want ik zie maar een Henk hier.en ja zijn schrijven vind ik goed.Hellen is kort maar krachtig.Kijk somige mensen schrijven en ben je aan het aan het eind al vergeten waar het over ging.Dat doen ze in den Haag ook zo goed.Soms vraag ik me af of ze het zelf wel weten waar ze het over hebben.Ik ben verbaal beter en ga dan ook de strijd aan met mijn vrienden en kennisen tot verdriet van mijn man soms.Hahahahahah

  Like

 17. Columnist zegt:

  De NWO is erop uit om het gezin te vernietigen:
  http://www.fisheaters.com/garbagegeneration.html

  Like

 18. E.J. Bron zegt:

  @Columnist

  Daarover heeft Eva Hermann op KOPP-Verlag veel geschreven (o.a. over “gender mainstreaming”)
  http://info.kopp-verlag.de/index.html (rechtsboven in de zoekbalk intypen: Eva Herman)

  Like

 19. hans van de mortel zegt:

  Het is een groot psychisch menselijk drama. De mens beschikt namelijk niet over een vrije wil. Omdat de mens keuzes in zijn leven mag maken (ik prefereer ‘mag’ inplaats van ‘kan’) denken wij dat hij over een vrije wil beschikt. Ik ga hier verder niet over door, maar het is duidelijk zichtbaar in de wereld wat zich afspeelt ten gevolge van het niet hebben van een vrije wil en als gevolg daarvan het uitvoeren van verkeerde keuzes.

  Regeringen hebben vanuit zogenaamde menselijke waarden een keuze gemaakt dat moslims hoe dan ook – koste wat het kost – geholpen moeten worden om te kunnen integreren vanuit hun achterlijke cultuur in ONZE kennisbeschaving.

  Moslims kunnen dat blijkbaar niet uit zichzelf. De reden is ons genoegzaam bekend. Wij hebben die keuze NOOIT gemaakt, dat hebben anderen al voor ons gedaan. En wat leert ons dan de psychologie? Dat wanneer eenmaal de keus gemaakt is, het zelden voorkomt dat men daarin bakzijl haalt. Dat heeft dan weer te maken met het ego van de mens. Hoe groter de verantwoordelijkheid en de macht hoe stroever vast het ego komt te zitten in de ontstane hersenblokkade.

  Het terugkomen op een eerder gemaakte beslissing is doorgaans een teken van zwakte. Ik ben twaalf jaar een Getuige van Jehovah geweest. Ik ken de bijbel en de thora en de koran als de beste, na deze zelfstandig kritisch bestudeerd te hebben. Met als resultaat: eerst doorgaan als agnosticus, maar alras als super atheïst. Ik werd geen Getuige omdat ik omver geluld was, maar het was toeval toeval dat ik daarin terecht ben gekomen. Ik heb het daar twaalf jaren erg naar mijn zin gehad en ik was een topper! Ronduit de beste. Ik heb geen last van mijn ego. Ik heb geen moeite met excuses aanbieden. Ik ben een twijfelaar die vaak genoeg zijn ongelijkk heeft ervaren. Maar dat heeft mij er nooit van weerhouden om te allen tijde een kritische geest te hanteren. Ik ben teruggekomen op een eerder gemaakte beslissing.

  Geloven doe ik sinds vijf jaar niet meer. Ik probeer slechts dingen te begrijpen. Door door te gaan met zelfstandig kritisch te denken. Dat geeft je pas het ware gevoel van VRIJHEID! Heerlijk toch? Wie lid wordt van een organisatie geeft zijn eigen vrijheid weg. En alhoewel de islam nu niet bepaald een organisatiestructuur kent, voelt de moslim nog altijd de niet te beredeneren behoefte zich te verbinden aan de meest armoedige religieuze zandbak die de historische profeet Mohammed, aneex roverhoofdman, toebehoort en die zijn knecht Allah voor hem in petto heeft.

  Dat alles is verworden tot het hedendaagse drijfzand van pure achterlijkheid dat zo opvallend bij moslims hoort, als gevolg van een verkeerde keuze. Ach, eigenlijk is die keuze voor de geïndoctrineerde mens al bij zijn geboorte gemaakt. Gebrek aan voldoende hersencellen doet hem dit als de logische vanzelfsprekende absolute waarheid aanvaarden.

  En om dit nog maar eens goed te onderstrepen gebiedt de koran en de sharia iedere moslim die zelfstandig kritisch meent te moeten denken, te vermoorden.

  Aleen klootzakken die regeringsleiders maar al te vaak zijn, gaan het liefst door met moslims op alle mogelijke manieren te pamperen en u en mij te verplichten te integreren in onze eigen cultuur, die steeds meer op islam begint te lijken. Want daar lijkt het toch wel godverdomme erg veel op. De overheid heeft het allang opgegeven om moslims te laten integreren. Dat lukt voor geen duimbreedte. Veel makkelijker is dus de dwang om ons in islam te laten integreren om zodoende onrust te voorkomen. Vette pech, klootzakken! Die onrust wordt juist almaar groter. De natuur die voor overleving gaat, laat zich niet dwingen.

  Like

 20. Columnist zegt:

  @E.J. Bron

  Miscchien is feminisme, pornografie, abortus en dergelijke een Islamitisch complot om het Joods-Christelijke Westen te vernietigen.

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  @Columnist

  ??? Is dat niet een beetje erg ver doorgedacht?

  Like

 22. hans van de mortel zegt:

  @ Columnist schreef:

  Ik begrijp jou niet. Misschien bedoel je het andersom. De enige complot theorie die islam hanteert wijst steevast richting de joden. Dat is om hen de schuld te geven van alles en nog wat dat misgaat binnen de achterlijke manier van denken en doen van de moslim. E.J. Bron kan jou waarschijnlijk nog meer vertellen over de krankzinnigste gruwelijke verhalen die moslims over joden weten uit te kramen en waarin ze rotsvast overtuigd zijn. Hoe zou dat toch komen, denk je? Weleens van imams gehoord?

  Voorbeeld. Marokkaanse zoon van twaalf die oude (westerse) vrouw van over de tachtig heeft verkracht wordt aangehouden. Vader ontkent. Beschuldigt politie en concludeert dat het vast en zeker een joods complot moet zijn. Immers, moslims doen zoiets niet. En we weten hoe islamitische jongetjes met hun vaders boven de seculiere wet staan.

  Dit is geen fantasie voorbeeld, maar is echt gebeurd in Amsterdam-noord. Leuke bijkomstigheid: dat Marokkaanse joch zat notabene op koranles!

  Like

 23. Columnist zegt:

  In ieder geval, wat zou men in Saoedi-Arabië vinden als Iran abortus zou legaliseren?

  Like

 24. A3an zegt:

  Indien wij de onnozlen willen verslaan moeten wij dat bewijzen met slimheid…
  Stel voor dat we vanaf een bepaalde datum állemaal in een soepjurk gaan lopen !

  Klinkt krankzinnig hé…?

  Maar niet als je even over de consequenties nadenkt…

  En dat laat ik dan even aan jullie zelf over, slim genoeg daarvoor, niet ?

  Like

 25. A3an zegt:

  Laten we over die laatste reactie van mij hierboven eens even brainstormen met z’n allen…

  Denk dat zowel politici, politie, moslims en alles en iedereen volledig van de kaart zou raken als dat gebeurt…
  Politici worden misschien wel zo bang dat ze METEEN naar die door hunzelf veilig geachte oorden vertrekken….
  Zijn we dáár alvast vanaf !

  Like

 26. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen:jullie moeten de EERSTE zin van mijn bijdrage van 11:57 nog maar eens goed lezen.Nergens heb ik EJB* verzocht te stoppen met zijn vertaalwerk, dat maken jullie ervan. Ik blijf me afvragen waarom bijna NIEMAND zijn stem verheft tegen de -wat ik bedoel…!!!- oeverloze discussies(óók op dit blog) over die verdomde islamitische vlag. Ik erger me er KAPOT aan, iedere keer als zo’n vod in m’n gezichtsveld verschijnt, bij Linsky kennelijk niet. Dat noem ik gewenning. En daar pas ik voor, ik wens nooit te wennen aan moslimfundamentalisten en hun zieke outfits, want dat is precies wat ze graag willen zien. Dat wou’k effe kwijt. Is dat in 2012 toegestaan..???
  *ga door Bert, ik sta nog steeds achter je, daar komt GEEN verandering in.

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  On topic(omdat het er nauw mee in verband staat): als het volgende voorstel 1400 jaar geleden in Medina en omstreken WET was geweest, hadden we nu niet díe rotzooi gehad zoals we op dit moment hebben en de komende decennia nog zullen krijgen..!!
  http://tinyurl.com/7asgget

  Like

 28. A3an zegt:

  @ Deckzeijl….

  We moeten ze nét in de kaart spelen…
  Gewenning, dat is toch wat “ze” willen…(denken “ze” , in Den haag)…
  Maar als we ons allemaal als islamieten zouden uitdossen zou het veel gasten daar dun door de broek gaan lopen…!!!!

  Like

 29. G.Deckzeijl zegt:

  Tussendoortje, zijdelings on topic: hoe zou deze wereld er uitzien als er geen tuig* meer te vinden zou zijn? http://tinyurl.com/7v8oxtl
  * wie de schoen past trekt ‘m aan.(kunnen ze hier bij opsporing verzocht een puntje aan zuigen)

  Like

 30. Linsky zegt:

  Decky;
  ‘Het was hij of mijn kind. Zonder baby zou ik twijfelen of ik moet schieten, maar in dit geval heb ik het juiste gedaan’.
  Wat mij betreft moet ze helemaal niet twijfelen!

  Misschien het filmpje eens naar Wilders en de ‘Slaapkamer’ sturen?

  Like

 31. E.J. Bron zegt:

  @Linsky

  Om eerlijk te zijn: ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Geert de laatste tijd nog harder snurkt op islamgebied dan de 2e “slaapkamer”!!!

  Like

 32. Linsky zegt:

  Pffff, gelukkig dat het jou ook is opgevallen E.J.!
  Ik durfde het bijna niet te vragen of ik de enige was die dat zag. 😦

  Voor sommigen is ie nog steeds een beetje heilig, hè.
  En waarom heb ik nou steeds het gevoel dat ie het eigenlijk wel best vind zo?
  Waarom zou ie de zaak al niet hebben laten ontploffen?
  Daar is aanleiding genoeg voor geweest, …toch?
  En zijn onze belangen ten aanzien van de strijd, werkelijk gediend met zijn houding van de laatste drie maanden?
  Ik durf het bijna niet te vragen…..maar blijft ie nou ook aan dat pluche plakken? 😦

  Ps. Dat filmpje had ‘m mogelijkerwijs wat wakker kunnen schudden…wekken uit zijn zoete dromen,…of nachtmerrie!

  Like

 33. Columnist zegt:

  A3an heeft een goed plan. Het blijft vreemd dat Marokkanen en zo geen soepjurk hoeven te dragen om als moslims gezien te worden.
  Ook een goed plan is het leren van Arabisch.

  Like

 34. A3an zegt:

  @ Columnist,

  Ik weet niet of je reactie cynisch bedoeld is gezien je laatste regel, maar ik zweer je dat ze in Den Haag totaal over hun toeren zouden raken als wij zoveel mogelijk in die soepjurken rond zouden gaan lopen…
  Dat is namelijk totaal contraire handelen en dat is wel het laatste dat ze verwachten…
  Probeer het je maar eens in te denken en voor te stellen…
  Die gaan geheid peentjes zweten daar…

  Overigens lopen die Marokkanen, zeker de ouderen, thuis wel degelijk in zo’n soepjurk…

  Like

 35. G.Deckzeijl zegt:

  Nieuwe religie in Zweden erkend. http://tinyurl.com/7v5n4ku

  Like

 36. Linsky zegt:

  Decky hebben we niet wat psychiaters in de WW zitten die we naar die imbecielen in Zweden sturen?

  Like

 37. gebruik je hersens ! zegt:

  Mijn (seculiere) vrienden in Turkije hebben mij decennia geleden al geleerd dat een hoofddoek (of erger) in hun ogen “cultuurbepaalde politieke islam” is. Nergens in de Koran wordt gewag gemaakt van een hoofddoek, het is slechts de interpretatie van de (inmiddels door Salafisten volledig geinfiltreerde en geindoctrineerde) grote analfabetische massa, waarbij het veel te links georienteerde en laffe Eurpese journaille dit graag overneemt. In feite is de parallel met de nationaal socialitsen in Duistland stuitend. Maar verbazingwekkend is het natuurlijk niet, want het is ook geen geloof maar een beweging. Hoe zou je iets als islam een geloof kunnen noemen, als iemand die van geboorte islamiet is of iemand die zich bekeerd heeft, er alleen nog maar uit deze dwangbuis kan stappen door de DOOD, vaak door een ander toegebarcht middels een fatwa, uitgesproken door een zelfbenoemde “imam” die de zaak a la Goebbels kan draaien zoals hij wenst. Het is de weldenkende mens duidelijk; het systeem wordt stelselmatig verder verzwakt door infiltratie. het ergste is nog dat de grootste massa “islamieten” zich stil houden, die weten al wat voor terreur je te wachten staat als je tegengas biedt aan deze machtswellustelingen.

  Like

 38. E.J. Bron zegt:

  @gebruik je hersens!

  Uitstekende comment! Dank u! 😀

  Like

 39. G.Deckzeijl zegt:

  @gebruik je hersens(dank voor de tip, heb van niemand lessen over dat woestijngeloof nodig,
  ik ben al 40 jaar op de hoogte): naar ik mag aannemen heb je de url van 4-1, 11:57 ook aangeklikt..??? Het is en BLIJFT een VLAG, het is de nieuwe swastika van de 21e eeuw.
  Hier is als toegift Hélène Bleyers nog een keer.
  http://tinyurl.com/3vbhg32

  Like

 40. G.Deckzeijl zegt:

  Iemand hoofddoeken weg zien waaien vanmorgen.?? Ik wel. Heb me kostelijk vermaakt.
  http://tinyurl.com/6nyqcvl
  Iedere week zo’n storm und Holland ist wieder Kopftuchfrei..!!!

  Like

 41. Hellen zegt:

  Ik heb hetzelfde meegemaakt op de school waar mijn zoon zat , das al een jaar of 10 geleden , mijn zoon droeg bijna dag en nacht een basebal petje , hij heeft er talloze versleten , op een morgen komt ie thuis , van school gestuurd vanwege zijn geliefde pet , hij deed hem niet af , maarrrrrr er zaten ook 2 schaamlappen bij hem in de klas , dus toen hij zijn pet af moest doen zei hij , tuurlijk zo gauw als die 2 meiden met de islamitische vlag op hun hoofd dat ook moeten , dat was helemaal fout natuurlijk ( komt natuurlijk door mijn opvoeding , haha ) ik heb die school gebeld en zei dat ik witheet was , we kwamen er niet uit , dus ik de auto in naar school , heb daar ff mijn visie gegeven over de woestijn ideologie , werd me niet in dank afgenomen , ik heb heel duidelijk gesteld dat hij zijn pet af zou doen als die met hun moslimvlaggen deze lappen ook af moesten doen , nou zeiden ze , zo werkt het niet , oh nee , zei ik , das dan jammer maar dan blijft mijn zoon ook zijn geloof , t basebal petje dragen .Het was een lange discussie , het bleef nee tegen ja , zij , ja maar het is hun geloof , ik , neeeee , het is een verachtelijke ideologie die ze ons door de strot willen douwen enz enz . Uiteindelijk hebben we gewonnen want de halve klas kwam de volgende dag met een pet op school . Je moet de bulshit aanpakken , je mond open doen , niks pikken van dat islamitisch tuig en ook niet van een stelletje laffe en islam knielende onderwijzers , als we dat allemaal zouden doen is het gauw afgelopen , de slogan moet zijn aanpassen of opkrassen , dit is Nederland , als het je hier niet bevalt , er gaan elke dag vliegtuigen richten achterlijkheid ,opgeruimt staat netjes en is voor ons zoooooooo fijn , ik beloof ze zelfs dat ik iedereen uit zal zwaaien op Schiphol , met een big smile op mijn gezicht .

  Like

 42. Linsky zegt:

  Goed zo Hellen!

  Gelukkig dat er supporting was van de andere leerlingen.
  Een prima methode door allemaal een pet op te zetten.

  Dat is per definitie de kracht van leerlingen.
  Bij m’n dochter op school was een pedo-leraar voor de gymles! Ja echt waar. En hij was voor die pedo-zaken al bij een andere weggejaagd.

  Konden ze allemaal niks aan doen zei de schoolleiding.
  Maar die meiden zaten bij me thuis Een bende van zo’n 7 meiden en ik heb voorgesteld dat ze gezamenlijk naar het hoofd zouden gaan en aanklacht tegen die gast zouden indien.
  Met de belofte dat ook bij de politie te gaan doen.
  Dat werkte echt, want ze hoefden niet meer naar de gym, totdat er een vervanger was.
  En die was er in twee weken, hahahah

  En zoals ik al eerder zei; Kleding is voor veel jongeren een facet van hun bestaan, waar door ze hun persoonlijkheid ontwikkelen.
  En heel wat belangrijker dat het achterlijke geloof van die moslims, onze jongeren geloven in zichzelf!

  Eendracht maakt echt macht hoor!

  Like

 43. Hellen zegt:

  Ach Linsky , ik wist dat het petje op een dag zou verdwijnen net als zijn lange haren , waar menige meid jaloers op was (( ook ik )) dat zijn normale uitingen als je een jaar of 14/15 bent , ik vond het een geweldig leuke tijd , elke dag meiden aan de deur (( mijn zoon is volgens die meiden , relaxt en een stuk )) en alles is goed gekomen , hij heeft een prima baan , het gaat uitstekend , helaas is hij van plan te emigreren , das minder , maar ik kan hem geen ongelijk geven , dit land is zo f*cking verziekt door allatoon tuig en daarnaast natuurlijk dat stelletje lIJders in den Haag die nooit de term “” Regeren is vooruit zien “” hebben waargemaakt . Ben bang dat er steeds meer jongeren uit ons land gaan vertrekken , in mijn familie , vrienden en kennissen kring zijn er al meerderen geemigreerd en allemaal hoog opgeleid . Hoop dat er gauw verandering komt , maar heb er een zwaar hoofd in .

  Like

 44. E.J. Bron zegt:

  @Hellen

  Onze dochter (25) is 5 jaar geleden naar Duitsland vertrokken in de buurt van Trier.
  Onze zoon (20) doet 4e jaar MBO-ICT en wil daarna nog HBO-ICT gaan doen. Hij weet nu al, dat hij hier in ieder geval niet wil blijven!! Wij geven ze geen ongelijk. Integendeel!
  Dat houdt dan automatisch in, dat mijn vrouw en ik ook (met plezier!) uit dit hypocriete landje zullen vertrekken. Zeer waarschijnlijk naar Praag.

  Like

 45. Linsky zegt:

  Hellen,
  ja, ik ken dat.
  Wij wisten dat he, niks blijft, hahahah

  Heb zelf een zoon en dochter, (36 + 37) die dus beiden hun hele vriendenkring mee naar huis zeulden in die schooltijden.
  Echt de mooiste tijd geweest!
  Mijn zoon wil ook graag naar Hongarije verhuizen, maar ja, we weten nu dat er eigenlijk geen enkele plek of land meer veilig en ‘schoon’ is he.
  Juist daar waar je hart ligt, zitten de ‘duistere’ machten.

  Ook daar zitten volksverraders en dhimmi’s.
  Ik ben bang dat heel Europa en de hele USA verdoemd is.
  Ook Australië is ten onder aan het gaan.

  Waar is er nog een ‘schone ; plek? 😦

  Like

 46. Hellen zegt:

  Hr. Bron , mijn dochter is vertrokken naar Australie , ze is afgestudeerd en heeft het goed voor elkaar , prima baan en inkomen , gaat 3x per week lekker en goedkoop uit eten ,heeft veel vrienden , komt wel elk jaar naar “huis” en heeft de halve wereld al gezien en toen ik er vorig jaar 6 weken was heb ik gemerkt dat ze daar echt leeft , het klimaat speelt natuurlijk ook een rol , ik mis haar natuurlijk enorm , das logisch ,maar begrijp dat ze never nooit meer hier zou willen wonen , als mijn zoon ook naar Australie vertrekt denk ik er hard over om mee te gaan , ik ben het hier ook spuugzat , het komende jaar wordt het dus spannend .

  Like

 47. Hellen zegt:

  @ Linky , ik weet dat het bijna nergens meer schoon , moslimvrij is , maar ik ben er geweest en het is in Australie veel minder erg dan hier , de Aussies doen hun mond wel open tegen dat woestijnratten tuig , dat heb ik verschillende keren gemerkt .

  Like

 48. Linsky zegt:

  Australië is een van de opties die we een tijd geleden open hielden, maar toen ik dit las en we eens verder informeerden werden we steeds minder enthousiast.
  Misschien dat er steden en gebieden zijn waar dit probleem nog niet speelt.
  Dat kan natuurlijk, maar ik gok er zelf niet op, hoor!

  Islam snel groeiende religie in Australië.

  De islam is één van de snelst groeiende religies in Australië, zo meldt de Australische ambassadeur in Indonesië. Greg Moriaty (foto) voegt toe dat de islam in belangrijke mate bijdraagt tot het succes van Australië en de hedendaagse cultuur.
  De ambassadeur maakte deze opmerkingen in een verklaring naar aanleiding van het bezoek van drie islamitische leiders uit Indonesië die onlangs een bezoek brachten aan Australië.

  Het bezoek van de islamitische delegatie maar deel uit van een uitwisselingsprogramma tussen de twee landen die ernaar streven relaties met elkaar op te bouwen.

  Moriaty zegt te hopen dat de delegatie de culturele diversiteit van moslims in Australië aantoont, die bestaat uit zeventig verschillende etnische achtergronden. De Indonesische moslims brachten een bezoek aan Melbourne, Sydney en Canberra om diverse leiders en religieuze vertegenwoordigers te ontmoeten.

  Like

 49. Linsky zegt:

  Hellen:
  Ik ben er ook van overtuigd dat het veel aan je persoonlijke instelling ligt, hoor.

  daarbij neem ik aan dat als je daar woont, het een heel andere zaak is,
  en je best wel manieren hebt of vind je te verdedigen tegen die rifratten.
  En dat je waarschijnlijk ook heel wat meer steun krijgt dan van de volksverraders hier.

  Like

 50. G.Deckzeijl zegt:

  @Hellen, 12:38: SUPER…!!!! Da’s precies wat ik op 4-1, 11:57 bedoelde met stem verheffen.
  Nu de rest van dit politiek correcte landje nog.

  Like

 51. hans van de mortel zegt:

  @ Bron

  – “Dat houdt dan automatisch in, dat mijn vrouw en ik ook (met plezier!) uit dit hypocriete landje zullen vertrekken. Zeer waarschijnlijk naar Praag.”. –

  Goede keuze Bron! Je hebt dan gekozen voor een beschaving die nog behoorlijk in tact en op niveau is. Het Tsjechisch is een logische taal. Het land is rijk aan de meest mooie kastelen en tradities van normen en waarden. De Tsjechen hadden terecht een bloedhekel aan al die lompe Russen, maar ook aan Nederland. Dankzij die huichelachtige christelijke tekort in het verstand schietende lomperik Hans van den Broek, voormalig CDA-minister van Buitenlandse Zaken.

  De Tsjechische taal kent veel lastige leestekens, maar geen kind die er fouten mee maakt. Neem dan de chaos van het Nederlands. Doorspekt met van alles en nog wat door aanpassingen zonder en met uitzonderingen van regels die corrupt zijn. Kortom, er zijn hier in de Nederlandse taal een paar psychisch gestoorde taaldeskundige wetenschappers bezig geweest die alle zinnen van het gezonde verstand in de mist van hun eigengereide tekortkomingen uit het oog hebben verloren.

  Ik ben in de tijd van het communisme diverse keren in Praag geweest. De stad intrigeerde mij meer dan Parijs. En het bier . . . dat hoeft verder geen betoog. Ik neem aan dat het nog steeds van dezelfde kwaliteit is.

  Like

 52. E.J. Bron zegt:

  @hans van de mortel

  Nu wil het toeval, dat ik al 28 jaar zeer gelukkig getrouwd ben met een Praagse en daar al vanaf 1982 zéér regelmatig vertoef….! 😉 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s