Riyad, Sarajevo, Wenen – een wahabitische driehoek

Het wahabitische regime in Saoedi-Arabië neemt veel verplichtingen op zich in het naoorlogse Bosnië, ook vanuit Wenen. Vandaag meldde de Servische krant “Vesti” op internet onder verwijzing naar het liberaalislamitische blad “Slobodne Bosne”, dat de Wahabieten al een derde dorp in Bosnië hebben opgekocht. Het geld daarvoor zou – weinig verrassend – uit Wenen komen.

De Wahabieten hebben een bijzonder strenge uitleg van de koran. Ze vertegenwoordigen slechts 1% van de islamieten wereldwijd. Ze hebben echter het geluk met Saoedi-Arabië over een (olie)rijke staat te beschikken. Ze maakten onmiddellijk gebruik van de door de oorlog veroorzaakte religieuze radicalisering op de Balkan. Ze bouwden haastig moskeeën, soms zo groot, dat ze zelfs door de moslims als merkwaardig worden gevoeld (zoals de koning Fahd-moskee in Sarajevo, zie foto boven artikel) en ondersteunden na het einde van de oorlog achtergebleven moedjahedien uit allerlei landen. Zelfs de conservatieve voorstander van de sharia, de grootmoefti van Bosnië-Herzegovina Mustafa Cerić, waarschuwde herhaaldelijk voor de Wahabieten in zijn land.

Als basis voor de agitatie in Bosnië gebruiken de Wahabieten Wenen. Dat weet men niet pas sinds de agenten van de Bosnische binnenlandse veiligheidsdienst aan hun collega´s in Wenen meedelen, dat er bij internationale ontmoetingen van Wahabieten opvallend veel personen in Oostenrijkse auto´s met het kenteken “W” komen. In Wenen, waar Saoedi-Arabië op dit moment met steun van het officiële Oostenrijk het “Koning Abdullah-centrum voor interreligieuze en interculturele dialoog” inricht, vallen al jarenlang steeds opnieuw Wahabieten van de Balkan op. In het jaar 2006 werd een van hen opgepakt met terroristische plannen, in 2007 probeerde eentje zichzelf de Amerikaanse ambassade binnen te smokkelen met springstof. Ook de Bosnische Wahabiet Mevlid Jašarević, die op 28 oktober 2011 de Amerikaanse ambassade in Sarajevo beschoot en een politieagent verwondde, had zijn Wenen-connectie: hij overviel in 2005 een bank in Alsergrund, het 9e Weense stadsdistrict. Na zijn arrestatie en veroordeling werd hij in 2008 uitgezet, inclusief een 6-jarig verblijfsverbod.

Dorpen worden tot shariazones verklaard

In Bosnië namen de Wahabieten al langere tijd geleden twee dorpen in beslag, namelijk Bočinja en Gornja Maoča, en voerden hier de sharia in. Van daaruit opereren ze ook in het Zuid-

Servische Raška, dat een groot islamitisch bevolkingsaandeel bezit en de schakel tussen Bosnië en Kosovo is. Nu hebben de Wahabieten met Gornja Dubnica in het Servische landsdeel van Bosnië een derde dorp opgekocht, waarin de “ware sharia” wordt geleefd en waar een centrum moet ontstaan voor de Wahabieten uit de Raška, uit Kosovo en Macedonië. Volgens een journaliste van de “Slobodne Bosne” werd de zaak door twee belangrijke figuren van de Weense Wahabietengemeenschap afgewikkeld.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/006565-Riad-Sarajewo-Wien-ein-wahhabitisches-Dreieck

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Islam, Islamisering, Moslims, Sharia. Bookmark de permalink .

2 reacties op Riyad, Sarajevo, Wenen – een wahabitische driehoek

  1. hans van de mortel zegt:

    Islam is een ziekte en dat moet vooral zo blijven. Nu alleen nog de verantwoordelijkheid van overheden om hem in quarantaine af te zonderen.

    Like

  2. Pingback: De sporen van de seriemoordenaar Mohamed Merah | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s