VIDEO: Griekenland wil uit de eurozone. Nu!

Griekenland heeft aangekondigd mogelijk binnen de 3 maanden de eurozone te verlaten, tenzij de Europese Unie en het IMF 130 miljard euro ophoesten.

De gesprekken over een nieuwe reddingslijn om het hoofd te bieden aan de slechte uitwerking van de bezuinigingsmaatregelen liggen al enige maanden nagenoeg stil.

Op dit moment houdt de Griekse overheid het hoofd boven water met het eerste krediet van 110 miljard euro uit mei 2011. “We moeten een akkoord bereiken over de lonen, anders zullen we afscheid moeten nemen van de euro”, zei regeringswoordvoerder Pantelis Kapsis.

De banken hebben afgesproken om de Griekse staat ongeveer 100 miljard euro kwijt te schelden. Deze afschrijving van 50% op de waarde van Griekse obligaties heet vrijwillig, maar is onder grote druk afgesproken met het International Institute of Finance (IIF).

De onderhandelingen over de afspraken verlopen uiterst moeizaam. De consequenties voor een dergelijke afschrijving zijn namelijk enorm voor instellingen, die veel hebben geleend aan de Griekse overheid. Dat geldt in het bijzonder voor Griekse banken. Die waren voor de crisis goed gekapitaliseerd, maar zijn inmiddels ernstig verzwakt. De korting zal vermoedelijk leiden tot verdere fusies en mogelijk tijdelijke nationalisaties. De gedwongen schuldafschrijving is binnen de Europese Unie dan ook omstreden.

Bron:

http://tinyurl.com/88vv2bt

Geplaatst door:

E.J. Bron

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

8 reacties op VIDEO: Griekenland wil uit de eurozone. Nu!

 1. rowi2011 zegt:

  Tja, ze hebben de centjes binnen en willen niet de juiste bezuinigingen doorvoeren, dus dan maar dreigen de centjes niet terug te betalen, wat een loze dreiging is daar ze de centjes zowieso niet kunnen terugbetalen, dat wisten Henk& Ingrid al, de PVV al, maar nu de rest van Nederland of moet ik zeggen de rest van de Eurofielen in Europa!

  Dit alles van uw belastingcentjes, geweldig toch dat kwijtschelden!!
  Het woord Witteboordencriminaliteit komt in me op!!

  Like

 2. Hellen zegt:

  Precies @ rowi , we zien geen euricent terug dus van mij mogen ze er gisteren uitstappen , ik vraag me zowiezo af hoe ze er bij kwamen die Grieken zoveel Miljarden te geven , Rutte vind ik een enorme tegevaller , ons laten kreperen en uitzuigen en het aan de andere kant wegkwakken ! Heel snel uit die verachtelijke dictatoriale Miljarden verslindende EU zooi stappen , we hadden het goed met de EEG . Wat een enorme bende dramatische sukkels .

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Bye Bye, Zwaai Zwaai…!!! Moet je nagaan: ze gaan stennis schoppen als ze geen geld meer krijgen en dreigen uit de euro te stappen.. Ik kan niet wachten.
  http://tinyurl.com/86x3gbc

  Like

 4. zande zegt:

  Beggars can’t be choosers. Laat ze maar opstappen, dan kunnen we de puinhopen inventariseren en opnieuw beginnen.

  Like

 5. hans van de mortel zegt:

  Ik weet het niet.

  Ik vraag mij af waarom destijds de Grieken in de euro zijn gestapt. Om erbij te horen? Om er misschien beter van te worden? Dat zou zo maar eens kunnen zijn. Zij hadden nooit in de euro moeten stappen. Het zijn de big shots in het circus van de machthebbers die de Grieken hebben overgehaald. Vandaar dat die klootzakken nu moeten bloeden. Ehhhh . . . wij mogelijk. Maar die financiële crisis bestaat eigenlijk helemaal niet. Geld verdampt toch niet zo maar? Er bestaat wel een duidelijke economische crisis. En voor mij zijn daaraan de enige schuldigen de banken en de hebzucht en het belachelijke van het altijd maar meer produceren. Volslagen van de pot gerukte zelfvernietiging van het eco systeem. En dat is maar goed ook. Ter lering en vermaak, zal ik maar zeggen. Dat kapitalistische systeem deugt niet. Nou ja, goed voor de rijken. Dat sowieso. Maar niet voor de mens als sociaal voelend dier.

  De mens is inventief. Ruilhandel vindt nu al plaats en zo hoort het ook. Vraag en aanbod moeten in evenwicht zijn. En dat is allang niet meer het geval. Want vraag werd systematisch gekweekt via de verleidingsindustrie met het worstje voor de neus methode. Advertising en marketing zijn Amerikaanse begrippen. Nu is ook Europa daar mee vertrouwd met alle gevolgen vandien.

  We moeten eigenlijk jaloers zijn op die Grieken. Wanneer gaan die ook alweer met pensioen? Is dat met 55 of misschien wel met 50 jaar? Je kunt de Grieken toch niet het verwijt maken dat zij slimme levensgenieters zijn? En moet je hier kijken. Onze eigen regeringsklootzakken hebben het zover laten komen en willen de pensioenleeftijd optrekken naar 67, toch? Dat gesodemieter met al die banken is ontstaan vauit de waanzin en liefde voor op te drijven aandeelkoersen van de banken en het ziekelijke met diamanten omringde ego van meneer Rijkman Groenink van ABN AMRO Bank. Hij moest en zou als topper in de ranking van de grootste banken in de wereld eindigen. En daar moest alles voor wijken. Zelfs 7000 personeelsleden ten gunste van een paar enkelingen, die behept met het krankzinnige tot het criminele af mentaliteit en geile wellust tot de bonussen, de voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO daarmee in zijn kont moesten bevredigen.

  Nee, de Grieken kunnen wij NIETS verwijten. Wel onze eigen domme halfslachtige incompetente regeringsleiders waaronder schoothondje en bewonderaar van Calvijn, kindje Balkenende. Vanaf het begin af aan bij zijn binnenkomst in het politieke theater van de simpelheid en het altijd maar smerig zijn, vond ik dat jongetje al het lachertje van de klas.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Hans ik ben met jou eens dat we grieken weinig kunnen verwijten.
  Grieknland moest en zou bij de club komen.
  Men dacht dat men met de “afspraken” in het EMU pakt wel netjes zou en kon naleven.
  Nadat Duitsland en Franrijk zelf zonder boete de afspraken braken was het hek van de dam.
  Daarbij hebben we die landen ook nog eens “verwend” met de overdracht van veel geld om hun economiën te verbeteren.

  Ik zie dit een beetje als drugs geven aan een verslaafde en als je het niet meer kunt betalen ga je die verslaafde verwijten.

  Uiteraard moet Griekenland uit de EMU en ik hoop dat Portugal meegaat want binnen de € krijgen ze de problemen in geen jaren in orde en zakken ze steeds verder weg in armoede.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Maar let op, we laten ons weer chanteren, hup nog schulden kwijtschelden en weer meer van onze belasting euro’s in bodemloze Griekse put pompen.

  Like

 8. zande zegt:

  We kunnen misschien de Griek in de straat niets verwijten, maar samen met onze eigen politieke kaste, is hun politieke kaste wel degelijk schuldig aan laakbaar gedrag, oplichting en fraude.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s