Wat we van de islam kunnen leren

Op het station van Frankfurt was tijdens de kerstdagen een enorm grote poster te zien, waarop stond, dat de profeet Mohammed heeft verkondigd: “De beste van jullie is diegene, die zijn vrouw het best behandelt”. Merkwaardig, dat er anders nooit op deze passage wordt gewezen. Helaas ontbreekt de bronvermelding, dus kunnen we niet weten waar de profeet dat heeft verkondigd en kunnen het dus niet controleren. Dit staat waarschijnlijk niet in de koran, want daarin verkondigt immers uitsluitend Allah zelf hoe de buit verdeeld wordt, waartoe niet zelden de vrouwen behoren.

Nog een andere grote poster in Frankfurt: “Wie zijn dochter goed opvoedt en haar een goede opleiding en opvoeding geeft, verdient daardoor het paradijs”. Ook dit zou de profeet Mohammed gezegd hebben, opnieuw zonder bronvermelding.

Hoe de realiteit er echter uitziet, kom je het beste achter door een kijkje te nemen in Duitse vrouwenhuizen, waarin zich buitenproportioneel veel islamitische vrouwen bevinden, die door hun mannen uitermate heftig goed behandeld werden. De tweede spreuk met betrekking tot de dochters en hun opvoeding, kan het beste daar worden gecontroleerd waar de islam in het centrum van het leven staat, bij de Taliban. Met Mohammed´s “goede opleiding en opvoeding” wordt daar vermoedelijk nauwelijks de school en wetenschappelijke leerstof bedoeld. Misschien verstaan zijn onder goede opleiding veelmeer om de dochters tot absolute gehoorzaamheid op te voeden, opdat ze zich goed voelen wanneer ze later door de familie van hun echtgenoten als slaven worden behandeld. Het is immers ook al een fijn gevoel als de pijn minder wordt, nadat men door de schoonmoeder in elkaar werd geslagen.

Maar wij weten dat allemaal wel. Rest de vraag waarom Ahmadiyya Muslim Jamaat e.V. denkt deze spreuken in Duitsland te moeten verkondigen? Willen die ons biologische Duitsers of hun islamitische vrienden van de andere geloofsrichtingen informeren? Wanneer deze spreuken van Mohammed afkomstig zijn, zouden die toch ook bij de andere moslims bekend moeten zijn. Hoe kan het dan, dat zij deze spreuken blijkbaar niet kennen? Of kennen zij ze wel en passen zij ze gewoon alleen maar naar hun eigen begrip toe, dat niet compatible is met het begrip van de biologische Duitsers? Is het wellicht “goed behandelen van de vrouw” wanneer men haar een keer minder slaat dan ze eigenlijk verdiend zou hebben, of wordt daarmee bedoeld, dat wanneer men haar al een blauw oog heeft geslagen het andere oog ook blauw slaat, zodat ze er weer goed uitziet?

Beste Ahmadiyya-moslims, zou het niet zinvoller zijn wanneer jullie op de poster zouden schrijven wie jullie daarmee überhaupt willen aanspreken? Of is het gewoon een door de staat gefinancierde reclamecampagne voor minder geweld tegen islamitische vrouwen en voor meer onderwijs voor islamitische dochters, waarop jullie dan ook tegelijk voor jullie zelf reclame kunnen maken? En zou het ook niet op zijn plaats zijn om de bronnen een beetje nauwkeuriger te noemen? Wanneer deze reclame van jullie afkomstig is en door jullie wordt gefinancierd, denk er dan eens over na om zoiets in Saoedi-Arabië, Pakistan, Afghanistan, Soedan, Somalië enz. te verspreiden, want daar zou dat zeker zinvol zijn. Van tevoren moet er echter wel even iets duidelijk worden gemaakt: Mogen jullie je daar, met of zonder posters, überhaupt vertonen?

Ter ontlasting van de Ahmadi´s dient echter vermeld te worden, dat zij door andere islamitische geloofsrichtingen niet als moslims worden beschouwd:

(…)

De zichzelf als hervormingsbeweging beschouwende religiegemeenschap houdt vast aan de islamitische rechtsbronnen – koran, soenna, Hadith – en voelt zich bij de islam horen. Dit wordt echter van islamitische zijde deels heftig bestreden, wat tot beperkingen en vervolging is islamitische landen leidde. De door Mhirza Ghulam Ahmad in 1889 opgerichte gemeenschap viel na de dood van diens opvolger Hakeem Nooruddin uit elkaar in de groepen Ahmadiyya Muslim Jamaat (AMJ) en Ahmadiyya Anjuman Ischat-i-Islam Lahore (AAIIL).

(…)

Geen wonder, beste Ahmadi´s, wanneer jullie zulke onzin verbreiden als op het station van Frankfurt. Zoiets is toch absoluut onislamitisch. Allah heeft de man boven de vrouw geplaatst, zoals we weten uit soera 4, vers 34: Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat God de enen boven de anderen heeft doen uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen God onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, God is Verheven, Groot.

Over de vervolging van de Ahmadi´s op Lombok in Indonesië:

https://ejbron.wordpress.com/2012/01/05/wordt-de-nos-eindelijk-wakker-video/

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/01/was-wir-vom-islam-lernen-konnen/

Auteur: Felixhenn

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam. Bookmark de permalink .

31 reacties op Wat we van de islam kunnen leren

 1. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! Iemand de column van Naema Tahir gehoord vandaag in Buitenhof..???
  Hieristie. http://tinyurl.com/8yby6er

  Like

 2. Linsky zegt:

  Prachtig verhaal, E.J. 🙂

  Misschien dat die Ahmadi het kunnen aanvullen met onderstaand filmpje.
  Zo zien wij ze toch allang, niet dan? 🙂
  Ps; Is overigens niet van toepassing op Arabische pinguïns!

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Bedankt seculiere, maar tot zo´n niveau verlaag ik me niet (en trouwens, het is al een Nederlands artikel). 😉

  Like

 4. Linsky zegt:

  Seculiere, dat wilden we hier ook al doen, maar dan met allah en moslim op het toiletpapier.
  maar daar kwam enige weerstand tegen. 🙂

  Like

 5. seculiere turk zegt:

  ahja das juist,kwas dat al vergeten, 🙂 en inderdaad wat een niveau,maarja tis beter op zo’n manier je frustraties te uiten dan aanslagen te plegen he

  Like

 6. Linsky zegt:

  Seculier, Ik schrijf ’t zelf van te voren op ’t papier. 🙂

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky, 16:15: weerstand…???? Istochhumorofniettan..???
  Trouwens, waar hebben we het over? Religie is gewoon verzonnen, punt.
  Je moet toch potverdikkie grappen over verzinsels kunne make?
  Wazullewenoukrijge zèg.

  Like

 8. seculiere turk zegt:

  veel werk dan linsky

  Like

 9. Linsky zegt:

  Decky, ben je zo kribbig of pissig dat je het vermogen tot begrijpend lezen teloor is gegaan? 🙂

  Overigens is religie niet echt zomaar verzonnen.
  Het is ontstaan aan de behoefte van mensen om elkaar te steunen in het een of andere idee.
  Jezus had daar zijn apostelen voor.
  Als een van de groep in slaap valt, maken de anderen hem wel wakker.

  Het is van oudsher een van de meest effectieve methoden om elkaar te steuen, waar feitelijk niks mis mee is.
  Wij doen hier op het blog exact hetzelfde!

  Waar het om gaat is dat men zich in de gods-geloofs-zaken en klakkeloos, zonder enig kritisch vermogen laat hersenspoelen, waardoor er enkel geloofs-gestoorden overblijven, zonder eigen inzicht en persoonlijke verantwoordelijkheid!
  Ook de leer van Jezus Christus is op die wijze verworden tot een totalitaire geloofs-waanzin.
  Hoewel de goede man het ongetwijfeld goed bedoelde en de mens dacht te kunnen helpen met wat inzicht in zichzelf!

  Hier is natuurlijk een heel (dik) boek over te schrijven, laten we dat dus maar in hele kleine frasen publiceren hier….af en toe in een commentje. 🙂

  Like

 10. Linsky zegt:

  Seculiere, waar leid je dat uit af?
  Weet jij dan hoe vaak ik gebruik maak van dat spul? 🙂

  Like

 11. vederso zegt:

  In het artikel is er gemopper over het ontbreken van de bronnen (bij de foto’s) Hierop komt een antwoord (zie de link) dat je met een beetje gegoogle het antwoord wel kan vinden. De reaktie vind ik wel een beetje terecht, maar de reaguurder schiet gelijk weer in de stress en noemt de site PI Nazi’s, en dat is gewoon onzin. de citaten komen uit één van de 6 hadith-verzamelingen en wel van Tirmidhi. zie de link.

  http://www.politblogger.eu/die-vollige-ahnungslosigkeit-der-selbsternanten-islamkritiker/

  Like

 12. vederso zegt:

  Het dagblad Trouw heeft sinds enige tijd een Ahmadiyya-moslima als columniste. Nuweira Youskine en haar artikelen zijn te lezen via de link.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/8364/Nuweira-Youskine/actualiteit/index.dhtml

  Like

 13. seculiere turk zegt:

  ja maar koran teksten op w.c. papier schrijven is nogal lastig he
  gewoon blaadjes uit de koran scheuren en je gat ermee afkuisen is gemakkelijker he

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  @Vederso, 16:53: tsjongejonge, geen hoofddoek zèg! Da’s nog ’s een vooruitgang.
  @Linsky: ik ben niet kribbig, je zou me eens moeten zien.
  Maar dat ik met de dag CYNISCHER word is geheel correct.
  Oorzaken liggen voor het grijpen dacht ik zo.

  Like

 15. chantal zegt:

  E.J., ‘Biologische Duitsers’, interessante omschrijving!
  En wat die fantastische Islam-spreuken op die billboards betreft: Takiya oftewel het verspreiden van leugens schijnt geheel in lijn te zijn met de islam . 😉

  Like

 16. Linsky zegt:

  Decky, ik plaag af en toe maar wat, dat weet je toch, man.

  Volgens mij woon je in mijn stad.
  Laten we in de toekomst eens een pilsje pakken samen. 🙂

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  G.D Die Naema vind ik echt goed.En nog even communisme naast islamisme zetten als ideologie.
  E.J.B. Ik zou wel eens willen weten wat sharia4be hiervan vindt?

  Like

 18. Wachteres zegt:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Council_on_American-Islamic_Relations
  http://www.anti-cair-net.org/

  In Amerika heb je de moslim organisatie CAIR. Zij willen zogenaamd zorg dragen voor een betere verhouding tussen de islam en het Westen.

  Op grote posters doen zij zich voor als goed opgeleide moslims (in de meeste gevallen waar), ze pretenderen goede Amerikanen te zijn, maar zijn ook trots op het feit dat ze moslim zijn.

  Positieve reclame, dus voor de islam. Ondertussen hebben ze banden met gewelddadige, fundamentalistische moslimorganisaties. Het geld voor de reclamecampagnes komt naar alle waarschijnlijkheid uit die portemonnee.

  We kunnen er wel van uitgaan dat deze instantie in Duitsland dezelfde bedoelingen heeft:

  Laten zien, desnoods met leugens, hoe liberaal en vredelievend de islam wel is:

  TAQIYYA dus!

  Helaas werkt zo’n reclame bij heel veel mensen. Zie je wel; ze hebben goede bedoelingen.

  Gelukkig komt in Amerika al verzet tegen deze leugens. O.m. door de site Bare Naked Islam.

  Op hun blog-roll staat zowel Amsterdam Post als de Anti-Cair beweging en zij hebben regelmatig kritische artikelen over CAIR.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky, 8-1, 12:32 Gelukkig woon ik op het platte land. Een pilsje is prima maar nu niet. Nu heb ik liever wodka. En als je wilt weten waarom ik steeds cynischer word, moet je de papieren financiële Telegraaf van vandaag maar eens goed lezen.
  Vraag aan EJB m’n postadres.

  Like

 20. vederso zegt:

  @ Wachteres. Vanaf morgen wordt het nieuwe internetadres barenakedislam.com/ vanwege aanvallen van CAIR op de site. (vanwege één comment zijn er problemen ontstaan!)

  Like

 21. Wachteres zegt:

  Ik weet het Verdeso. Henk V. correspondeert met de redacteur van bni.

  Like

 22. vederso zegt:

  @ Wachteres. Prachtig. Wens haar(?) succes van mij.

  Like

 23. chantal zegt:

  @G. Deckzeijl / Louis Portugal

  Heeft een van jullie toevallig de duidelijk de naam meegekregen van die Amerikaan waar Naema Tahir het over heeft bij haar bespreking van de gekte van Breivik?
  Heb geprobeerd te googelen met wat ik ervan kon brouwen, zonder succes.

  Like

 24. vederso zegt:

  @ chantal. Het kan zomaar dat de rechter het rapport over de toerekeningsvatbaarheid van Breivik verwerpt of naast zich neerlegt. Via The Local.no nog meer info.
  http://www.thelocal.no/page/view/plaintiffs-want-new-psychiatric-evaluation-of-breivik

  De naam die u zoekt is misschien; Eric Voegelin. Het staat in de tekst van de link van G.Deckzeijl.

  Like

 25. Linsky zegt:

  De Joodse vluchtelingen uit Arabische landen

  Voor 1948 leefden er ruim 1.000.000 Joden in de Arabische wereld. Volgens sommigen leefden deze Joden vaak in grote harmonie met hun islamitische buren. Dat komt niet overeen met de feiten.. Het blijkt dat Joden (trouwens net als christenen, hindoes, boeddhisten enz.) altijd gediscrimineerd werden en worden in landen waar moslims de macht hebben.
  Deze discriminatie komt voort uit geboden in de Koran. De Koran zegt dat Joden en christenen tweederangsburgers zijn.

  Goed artikel, en onderaan aantal links naar eerder verschenen uitstekende info.

  http://likud.nl/2012/01/de-joodse-vluchtelingen-uit-arabische-landen/

  Like

 26. Linsky zegt:

  Decky, om 13:49;

  Oké, ik meende uit eerdere comments op te maken dat je hier woonde, 🙂
  Maar ik nemen nog wel contact op binnenkort.
  Ben effe nogal druk bezig,

  Like

 27. chantal zegt:

  Vederso, dank voor de exacte spelling van de naam! Had de link van Deckzeijl niet geopend omdat ik de column eerder die morgen zelf al op tv gehoord had. Ik ga eens even wat lezen over het idee van die Eric Voegeling over de gekte van mensen als Hitler en Pol Pot met wie de Buitenhof columniste de Noorse verwaalde ziel Breivik op 1 lijn stelt.

  Like

 28. chantal zegt:

  Excuus voor de typo ‘verwaalde’ ziel. Moest natuurlijk zijn verdwaalde ziel ,hoewel, ‘verwaaide’ ziel zou er ook mogen staan. 😦

  Like

 29. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: over de misdaden van Breivik, Hitler, Stalin, Mao, Kim Jong Il of Pol Pot.
  Zie tekst/Tahir: Breivik’s geest en die van de anderen hiervoor werkten prima. Maar in zekere zin waren ze gek. Hitlers geestesziekte bv. had te maken met de ziekte van ideeën. Die vormden een pathalogische ideologie. Daaruit kwamen zijn misdaden voort.
  Wat Tahir daarna zei(feitelijk refereerde ze aan het onbderzoek van Voegelin) afgelopen zondag is voor mij zo helder als glas.
  Voor jullie ook, denk ik.

  Like

 30. Jules Vismale zegt:

  Lees maar eens wat die vreselijke Naema Tahir van plan is met het lidwoord “het” wat zogenaamd discriminerend is! En naar ik hoop zal ze daar nooit in slagen wat ze hier in dit artikel aangeeft:

  Steeds zotter: ook het lidwoord “het” is nu ineens je reinste discriminatie

  Het Nederlands zou (door toedoen van een stel buitenaardse en niet-aanpassende allochtonen) hier op de schop moeten worden genomen, omdat het momenteel voor allochtonen te lastig is om onze lidwoorden afdoende te leren. Met name het onzijdelijke lidwoord “het” moet het ontgelden. Dit woord (dat trouwens al eeuwenlang wordt gebruikt) is namelijk discriminatie, zo moeten we nou vandaag vernemen van Trouw-columnist Naema Tahir.

  Naema Tahir, wie kent haar niet? Ze maakte een jaar of zes furore door een persbreidel voor te stellen: PowNed zou van het Binnenhof verbannen moeten worden, want ze waren in de ogen van de van oorsprong Pakistaanse (blijf anders toch gewoon in Pakistan, stom kutwijf dat je bent!) niet serieus genoeg. Dat is haar uiteindelijk godzijdank niet gelukt.
  Maar Tahir heeft Ethans en nieuw streven: het woordje “het” uit de Nederlandse taal schrappen. Het zou namelijk ontzettend discriminatie zijn om dit lidwoordje te laten voortbestaan, zo beweert ze in haar column in Trouw:

  “Weet u hoeveel uren ik per week met het groene boekje in de weer ben? En hoeveel uur in de week ik zwoeg op mijn teksten, die vervolgens toch nog gecorrigeerd moeten worden op dies en dats en dits en dezes? Dat is met deze tekst ook gebeurd… Wat een tijdverspilling! Wat een discriminatie! Wat een permanente achterstelling van ons allochtoontjes! Dat moet anders.
  Daarom heb ik een voorstel. Schrap ‘het’ uit onze taal. Vervang ‘het’ door ‘de.’ En natuurlijk ook ‘dat’ door ‘die’.”

  U leest het: mevrouw Tahir is uren per week in de weer (boeken vertellen ook niet tijd de waarheid) met woordenboeken. En dat zou anders moeten, dus om haar te ontlasten moeten we straks allemaal gaan stuntelen met woordenboeken, want reken maar niet dat een van bovenaf opgelegde taalverandering ineens vlekkeloos is doorgevoerd.
  Zo probeerden een aantal jaren geleden enkele Turken en Surinamers uit te schreeuwen dat woordenboeken openlijk moesten worden verbrand omdat de woorden “turken en negers” opeens discriminerend zouden wezen!
  Zoiets vergt helaas oefening, verbetering, en jarenlang perfectionisme voordat overal ‘de’ bij zeggen ook echt als natuurlijk aanvoelt.

  Naema Tahir mag dan een verdienstelijk rechtsfilosofe zijn, maar van taalwetenschap (wie een scherp verstand heeft zal ook niet altijd de ware wijsheid bezitten) heeft ze duidelijk geen kaas gegeten. Had ze dat namelijk wel, dan had ze uiteindelijk geweten dat je talen niet bovenaf kunt veranderen.
  Hier en daar kan je zeker een begrip introduceren of een ander begrip juist wegdrukken. Maar hele lidwoorden per decreet verwijderen? Zo werkt dat totaal niet. Talen veranderen organisch, en geen wet of maatregel die daar ook maar iets aan helpt.

  Daar komt nog bij: de meerbuigende teksten van Naema – “Wat een permanente achterstelling van ons allochtoontjes! ” – zijn feitelijk een belediging voor al degenen die wél hebben geleerd wanneer je ‘de’ zegt en wanneer je uitwijkt naar ‘het’. Want ja, ze zijn er tenslotte. En zij hebben dit akelige betuttelracisme absoluut niet nodig.

  Kortom: we blijven dus hier in Nederland lekker allemaal het zeggen. Jammer, joh!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s