Explosies na vrijspraak oppositieleider Maleisië

Rechtbank ziet niet genoeg bewijzen voor vermeende homoseksualiteit – vijf mensen lichtgewond.

Een Maleisische rechter heeft de wegens homoseksualiteit aangeklaagde oppositieleider Anwar Ibrahim vrijgesproken. Er zou niet genoeg bewijs zijn om de beschuldigingen van een voormalige medewerker van Anwar, Saiful Bukhari Azian, te ondersteunen, zei rechter Mohamad Zabidin maandag in Kuala Lumpur. Hij had slechts drie minuten voor de verkondiging het oordeel nodig. Bij een veroordeling zou Anwar 20 jaar gevangenisstraf hebben kunnen krijgen. Homoseksuele relaties zijn in het overwegend islamitische land verboden.

De vrijspraak verraste veel waarnemers. Voor het gebouw waren minstens 5000 aanhangers van Anwar bij elkaar gekomen. De politie had wegversperringen aangebracht, omdat zij bij een veroordeling onlusten vreesde.

Drie explosies na vrijspraak

Na de vrijspraak waren er drie ontploffingen voor het gerechtsgebouw. De kleine, maar luide explosies vonden plaats vlak nadat de 64-jarige Anwar het gerechtsgebouw had verlaten. Politiechef Mohamad Salleh zei, dat er vijf personen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis zouden zijn gebracht. De oorzaak van de explosies was eerst onduidelijk, de politiechef verwees naar een nog lopend onderzoek.

Politieagenten ter plaatse zeiden, dat het om vuurwerk gegaan zou zijn. De krant “The Star” berichtte echter, dat er na de explosies accu´s en kabels waren gevonden, wat zou duiden op zelfgemaakte bommen. De politiechef wilde hierop geen commentaar geven.

Anwar had altijd volgehouden onschuldig te zijn en de regeringscoalitie beschuldigd van een complot tegen hem om zijn politieke carrière te beëindigen. Toen hij bij zijn chef Mahathir Mohammed in 1998 in ongenade viel, werd hij al een keer wegens homoseksualiteit en corruptie aangeklaagd. De veroordeling wegens homoseksualiteit werd later opgeheven. Hij zat 6 jaar in de gevangenis. Anwar is getrouwd met de arts en politica van de oppositie Wan Azizah Wan Ismail getrouwd en heeft vijf kinderen.

De coalitie United Malays National Organisation (UNMO) en haar voorganger zijn sinds de onafhankelijkheid van 1957 in functie. Ze houdt een systeem van met privileges voor etnische Maleisiërs en autochtone volkeren in stand, die ongeveer 61% van de bevolking uitmaken. Voor de nakomelingen van de meer dan 100 jaar geleden geïmmigreerde Chinezen (24%) en Indiërs (7%) zijn er o.a. minder studieplaatsen, regeringsopdrachten en investeringsmogelijkheden.

Hierop had Anwar kritiek. “We willen onze economische politiek, die niet alleen de groei bevordert, maar de bevolking ook rechtvaardigheid en gelijke behandeling brengt”, zei hij.

Bron:

http://derstandard.at/1325485879537/Vorwurf-der-Homosexualitaet-Explosionen-nach-Freispruch-fuer-Malaysias-Oppositionsfuehrer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

3 reacties op Explosies na vrijspraak oppositieleider Maleisië

 1. Linsky zegt:

  Heel verdacht die vrijspraak!
  Je zou haast denken dat er rellen en opstanden mee uitgelokt worden?
  Was het volk te rustig?
  Had men te weinig reden ze op hun sodemieter te slaan?

  Die islam wordt overigens met het uur maffer en gewelddadiger.
  Ziek, ziek…ziek!

  Like

 2. chantal zegt:

  E.J., heb je dit ook meegekregen, de azijnbode wist te melden dat de Duitse boer minder genuanceerd over homo’s denkt dan onze Nederlandse moslims?
  Wetenschapper Elmar Janssen ontdekte dat de moslims in snel empo vernederlandsen.
  En nou niet meteen denken dat het onderzoeksresultaat uit de koker van de K.U.T. Tilburg kwam. Nee hoor, d’r zijn meer van dat soort Nederlandse univeristeiten 😉

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1864562/2011/03/24/Nederlandse-moslim-genuanceerder-over-homo-s-dan-Duitse-boer.dhtml

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Chantal, de wens is de vader van de gedachte…… 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s