VIDEO: Iran voor 1979

Geplaatst door:

E.J. Bron

(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran. Bookmark de permalink .

12 reacties op VIDEO: Iran voor 1979

 1. hans van de mortel zegt:

  Ja. Nou en?

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Misschien is het de bedoeling om dit filmpje te vergelijken met de islamitische zegeningen van de moellahs nu….??? 😦

  Like

 3. vederso zegt:

  @ Hans vd Mortel. Bedenk het even zelf.

  Like

 4. vederso zegt:

  Vogens mij gaat een evt. redding van onze westerse cultuur alleen maar succesvol zijn door/via “onze” vrouwen. De aanhalingstekens bij “onze” zijn heel bewust geplaatst. Maar daar wordt mijn aanklacht jegens de westerse, zogenaamde progressieve, feministische beweging niet minder van.

  Like

 5. Elvi zegt:

  E.J., heb je deze link al naar Afshin gestuurd? Ik vind het prachtig!

  Ik ben het totaal eens met Vederso, ik roep al langer dat er niks zal gebeuren als vrouwen niet voor zichzelf opkomen.

  In die contreien zal dat niet gaan omdat alle middelen toegestaan zijn om juist dat te onderdrukken. Ik blijf me afvragen en die discussie wordt nooit gevoerd, waaróm dat zo is.
  Ik heb Opzij gevraagd waarom ze, na al die jaren van schoppen tegen vrouwen onderdrukking, nu juist de islam binnenhalen en begrip het toverwoord is. Allicht heb ik daar geen antwoord op gekregen.

  Like

 6. vederso zegt:

  @ Elvi. Het verraad van de progressieve vrouwenbeweging aan hun lotgenoten in de moslimwereld is catastrofaal. Ik ken slecht 2 zelfbenoemde feministes die welbewust zich hebben verzet tegen de gruwelijke en wrede onderdrukking van vrouwen in de islam. Dresselhuis en Schwarzer, meer kan ik er niet van maken. De 68er vrouwenbeweging heeft totaal gefaald en doet dat naar hun zusters toe nog elke dag. Die vrouwen die in N/W-Europa zich verzetten tegen de sharia zijn van een latere generatie en zijn zgn. allochtone vrouwen, Kelek, Tahir, Hirsi Ali, Sultan en ik vergeet er vast een paar; Sabatina James of dat afghaans meisje dat totaal door haar schoonfamilie gemaltraiteerd is geworden, die nu gevangenisstraf eist voor deze mensen die haar zo hebben behandeld. Terecht! En in Nederland? Het kan zijn dat ik iets heb gemist, maar het is oorverdovend stil, met name in het vrouwenkamp. “Opzij” heb ik nog geen campagne zien starten. Germaine Green vond genitale mutilatie slechts een cultureel probleem en daarom niet voor discussie vatbaar! Gefaald, een ander woord is er niet voor. Verraad is het volgende woord. Geen enkele vrouw hoeft mij meer aan te spreken op zgn. westers vrouwonvriendelijk of -vijandig gedrag, want ze krijgt van mij de wind van voren!

  ps. Oriana Fallaci is hors-categorie en dus geen onderwerp van discussie!

  Like

 7. vederso zegt:

  @ Elvi. De strijd om de Waarheid gaat eigenlijk niet over Allah of Mohammed, maar gaat over de beschikking en/of beschikbaarheid van vrouwen. Maar ik vind niet per sé dat ik dit voor de hand liggend inzicht nader moet uitwerken. Dat laat ik graag aan “Opzij” over. Als ik een vrouw zou zijn, zou ik kiezen voor een seculiere staat, maar ik ben “Opzij” niet. Misschien vind dit blad een dictatuur van macho’s toch prettiger.

  Like

 8. Nicolazien zegt:

  Beste mensen,
  Feministes van ’68 zijn géén zelfstandige vrouwen maar door mannen vooruitgeschoven posten! Er zijn erg veel mannen die graag vrouwen zien die altijd ‘beschikbaar’ zijn en hun eigen kost verdienen. Dat heeft gelukkig ook veel opgeleverd voor vrouwen.
  Desalniettemin blijft het een verschrikkelijk verraad van de feministes. Misschien verklaarbaar doordat, als ze de problemen van vrouwen in andere culturen zouden aankaarten, hun eigen problemen volstrekt in het niet zouden vallen bij wat er elders op de wereld gebeurt met vrouwen. M.i. blijft overigens de uiteindelijke invloed van vrouwen altijd beperkt en zullen ze altijd goedwillende mannen nodig hebben in hun strijd. In het Westen zijn die er gelukkig (hoe zou dat toch komen?)

  Like

 9. wachteres zegt:

  Staatsbezoek Perzie/Iran:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/01/staatsbezoek_perzie_1963_bea_b.html#comments

  En zo ging onze koninklijke familie in 1963!!!!! naar een moskee.

  Like

 10. chantal zegt:

  Dank voor het linkje, Wachteres.
  Die foto zegt alles wanneer we die vergelijken met de kledij-strapatsen waarop Bea en Maxima ons onlangs bij hun moskee bezoek verrasten. Hoewel, zo heel erg verrast was ik nu ook weer niet!
  Zelfislamisering, hoezo dan?… mag ik snel een teiltje?

  Like

 11. chantal zegt:

  Trouwens, zo’n lekkere jongen was die Sjah nu ook weer niet. Sla het boek van Soraya er maar eens op na.

  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/een-paleis-van-eenzaamheid/1001004001524615/index.html

  Like

 12. Daniël Deblaere zegt:

  Mannen én vrouwen overal ter wereld werp het juk (en de hoofddoek) af en kom op voor jezelf én je medemens die verdrukt wordt ! Help en ondersteun diegenen in kwetsbare situaties! Kies voor s o l i d a r i t e i t !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s